fbpx
Zanzibar og Kilimanjaro – Lemosho ruten inkl. 3 dage på Zanzibar

Kilimanjaro: Rongai ruten inkl. Zanzibar

Bestig Kilimanjari via Rongai ruten. Vi afslutter med et par dages ferie på paradisøen, Zanzibar.

Rejsens beskrivelse

Denne rute tager dig forbi Tanzanias næsthøjeste punkt, Mawenzi, og du har undervejs en fantastisk udsigt til bjergets regnskov. Ruten har ikke så meget trafik, på grund af en længere kørsel til rutens start gate. Den nemme stigning giver desuden en god akklimatisering. Vi afrunder trekket på skønne Zanzibar på det 4-stjernede Royal Zanzibar.

Om Rongai-ruten

Rongai ruten er den eneste rute, der starter fra Kilimanjaros nordlige del. I og med at ruten er placeret på den nordlige del af bjerget, er den i læ for regn. Dette gør ruten ideel i regnsæsonen. Den lave mængde regn betyder dog mindre naturomgivelser. Ruten tager dig forbi Tanzanias næsthøjeste punkt, Mawenzi, hvilket bliver et af de smukkeste steder undervejs på ruten. Den behagelige stigning, som ruten også har, gør, at din krop gradvist får lov til at vænne sig til højderne. Dermed får du en nem og tryg tur til bjergets top, Uhuru Peak. Ruten kan gøres på 6 dage. Men har du aldrig været oppe i disse højder før, anbefaler vi, at du følger dette program. Her har vi indlagt en ekstra dag, så din krop vender sig til højderne og du dermed får den bedst muligt oplevelse. En fantastisk rejse til Kilimanjaro og Zanzibar er begyndt.

Læs mere om Kilimanjaro ruterne.

Få et tilbud på rejsen

Alle vores rejser er skræddersyede eksempler og inkluderer både fly, hoteller, nævnte måltider og daglige udflugter. Ønsker du at ændre rejsen, tilføje flere dage, opgradere hoteller eller måske skræddersy din helt egen rejse? Kontakt os og få et tilbud.

Inklusiv fly

Inkl. fly

Antal dage

14 dage

1 - 15 pers.

Sværhedsgrad: Hård

Sværhedsgrad: Hård (T4)

Dette Kilimanjaro trek er et af de letteste, på grund af dens behagelige stigning undervejs. Hver trek varer 6-7 timer pr. dag. Dagen, hvor vi når toppen af Kilimanjaro, varer ca. 14 timer.

Læs mere om vores sværhedsgrad gradering.

Hård

Fra pris:22.799 DKK / pr. pers

Få et tilbud på rejsen

Ved at benytte formularen accepterer du, at vi gemmer dine data i op til 6 mdr.
Kontakt os i tilfælde af, at du vil have dine data slettet.

Følgende er inkluderet i rejsen

Derfor skal du vælge denne rute

 • Flybillet tur/retur
 • Transport til og fra lufthavn i Tanzania
 • Fly til Zanzibar efter Kilimanjaro trek.
 • Hotelophold før/efter bjergbestigning.
 • Aftensmad på dag 2.
 • 2 personers telt
 • Indgangs gebyrer til nationalparker
 • Helpension & vand under vandringen
 • Halvpension på Zanzibar.
 • Lokal engelsktalende guide
 • Lokal engelsktalende portør
 • Lokal engelsktalende kok
 • Transport til og fra Kilimanjaro
 • Borde, stole og køkkenredskaber til måltider

Følgende er ikke inkluderet i rejsen

 • Drikkepenge
 • Hotelskat på Zanzibar
 • Udrejseskat på Zanzibar
 • Alt som ikke er nævnt under ‘inkluderet.’

Ruten er den eneste rute der starter fra nord

Dette gør ruten til et oplagt valg under regntiden, da den er i læ for regnen.

En fantastisk udsigt til Kilimanjaro hele vejen

Ruten giver dig en fantastisk udsigt til Kilimanjaro. Desuden runder du Mwenzi Peak. 

Ruten har væsentlig mindre trafik end øvrige ruter

Da ruten ligger på Kilimanjaros nordlige side, tager det lidt længere tid at køre frem til ruten gate. Det gør ruten mindre attraktiv for de fleste.

Behagelige stigninger undervejs

Ruten er forholdsvis nem, da stigningerne er ret behagelige. 

En ekstra dag til akklimatisering

Vi har indlagt en ekstra dag til akklimatisering, så du får den ultimative oplevelse, i et tempo der passer dig.

Et ophold på Zanzibar

Vi afslutter trekket med et par dage på skønne Zanzibar. Vi indkvarteres på FUN Hotel i en Pool Bungalow.

Dagsprogram

Dag 01 - Afrejse fra Danmark

Vi rejser fra Danmark med bedst mulig flyløsning til dine valgte datoer.Vi rejser fra Danmark med bedst mulig flyløsning til dine valgte datoer. Eventyret starter imorgen.
Rigtig god fornøjelse!

Dag 02 - Velkommen til Tanzania

Hjerteligt velkommen til Tanzania!  Når du ankommer til lufthavnen, bliver du taget imod af vores engelsktalende chauffør, som arrangerer din bagage og kører dig til Keys Hotel i Moshi Town.  Efter du har checket ind på hotellet, vil vores engelsktalende lokalguide give en briefing om de næste dages trekking og gennemgå dit udstyr.  Resten af dagen kan du slappe af ved poolen eller udforske Moshis byliv.  Vi ønsker dig god fornøjelse! Hjerteligt velkommen til Tanzania!

Når du ankommer til lufthavnen, bliver du taget imod af vores engelsktalende chauffør, som arrangerer din bagage og kører dig til Keys Hotel i Moshi Town. Efter du har checket ind på hotellet, vil vores engelsktalende lokalguide give en briefing om de næste dages trekking og gennemgå dit udstyr. Resten af dagen kan du slappe af ved poolen eller udforske Moshis byliv. Vi ønsker dig god fornøjelse!

Overnatning: Key Hotel

Dag 03 - Nale Moru Gate – Simba Camp

Efter en tidlig morgenmad på hotellet bliver du hentet og kørt til Nale Moru Gate.  Imens du registrerer dig i Tanzania National Park (TANAPA), arrangerer portørerne bagagen og det du skal have med.  Efter din registrering begynder eventyret!  Du starter med at vandre i et skovområde, hvor du kan forvente regn, mudder, tåge og dyre-liv. Bl.a. finder du her i regnskoven de finurlige og smukke colobusaber. Når du er halvvejs igennem dagens vandring, vil der være et frokoststop. Herefter fortsætter vi mod Simba Camp, som vi kommer til sent på eftermiddagen eller tidligt på aftenen.  Portørerne og kokken går i forvejen og ankommer, inden du når frem. Her vil de have slået dit telt op for dig, kogt drikkevand og forberedt lidt snacks. Efter vi har slappet lidt af og vasket os, bliver der serveret varm aftensmad.  Efter maden hopper vi ind i teltene og soverEfter en tidlig morgenmad på hotellet bliver du hentet og kørt til Nale Moru Gate. Imens du registrerer dig i Tanzania National Park (TANAPA), arrangerer portørerne bagagen og det du skal have med. Efter din registrering begynder eventyret! Du starter med at vandre i et skovområde, hvor du kan forvente regn, mudder, tåge og dyre-liv. Bl.a. finder du her i regnskoven de finurlige og smukke colobusaber. Når du er halvvejs igennem dagens vandring, vil der være et frokoststop. Herefter fortsætter vi mod Simba Camp, som vi kommer til sent på eftermiddagen eller tidligt på aftenen. Portørerne og kokken går i forvejen og ankommer, inden du når frem. Her vil de have slået dit telt op for dig, kogt drikkevand og forberedt lidt snacks. Efter vi har slappet lidt af og vasket os, bliver der serveret varm aftensmad. Efter maden hopper vi ind i teltene og sover.

Vandring: 3 – 4 timer / 6,5 km
Højde: 1950 – 2600 meter
Overnatning: Telt

Dag 04 - Simba Camp – Second Caves Camp

I dag står vi sent op og bevæger os op til campen Second Caves i roligt tempo.  Her modtager du en varm frokost og har resten af eftermiddagen og aftenen til at slappe af.  Dagen i dag bliver hovedsageligt brugt til akklimatisering, så kroppen vender sig til højderne stille og roligt.I dag står vi sent op og bevæger os op til campen Second Caves i roligt tempo. Her modtager du en varm frokost og har resten af eftermiddagen og aftenen til at slappe af. Dagen i dag bliver hovedsageligt brugt til akklimatisering, så kroppen vender sig til højderne stille og roligt.

Vandring: 3 timer / 6 km
Højde: 2700 – 3450 meter
Overnatning: Telt

Dag 05 - Second Caves Camp – Kikelewa Camp

Efter morgenmad bevæger vi os mod Kibo, og ankommer til Kikelewa Camp der ligger i en højde af ca. 3600 meter.  Her begynder udsigterne for alvor at åbne sig op, og du får hurtigt følelsen af, at du befinder dig på et kæmpe bjerg!  Vand er at finde i strømmen nede foran campen. Du bliver dog nødt til at vandre lidt nedad for at finde det. .Efter morgenmad bevæger vi os mod Kibo, og ankommer til Kikelewa Camp der ligger i en højde af ca. 3600 meter. Her begynder udsigterne for alvor at åbne sig op, og du får hurtigt følelsen af, at du befinder dig på et kæmpe bjerg! Vand er at finde i strømmen nede foran campen. Du bliver dog nødt til at vandre lidt nedad for at finde det.

Vandring: 3 – 4 timer / 6,5 km
Højde: 3450 – 3600 meter
Overnatning: Telt

Dag 06 - Kikelewa Camp – Mawenzi Tarn Camp
I dag vil du opleve en kortere – men stejl – tur til Mawenzi Tarn Camp.  Ude på heden vil du opleve eksotiske planter, såsom ”giant lobelia” og ”giant groundsel”.  Når vi når frem til campen, får du rigeligt med tid til at vende dig til højderne. Du får serveret en varm middag samt frisk vand til at vaske dig i.  Sidst, men ikke mindst, skal du her være forberedt på en uimodståelig solnedgang. I dag vil du opleve en kortere – men stejl – tur til Mawenzi Tarn Camp. Ude på heden vil du opleve eksotiske planter, såsom ”giant lobelia” og ”giant groundsel”. Når vi når frem til campen, får du rigeligt med tid til at vende dig til højderne. Du får serveret en varm middag samt frisk vand til at vaske dig i. Sidst, men ikke mindst, skal du her være forberedt på en uimodståelig solnedgang.

Vandring: 3-4 timer / 6 km
Højde: 3600 – 4330 meter
Overnatning: Telt

Dag 07 - Mawenza Tarn Camp – Kibo Hut

Efter morgenmaden fortsætter vi opad i østlig retning på en halvdags vandring til Kibo Hut.  Kibo Hut er placeret i ”sadlen” – hvilket man kalder det alpine ørkenområde, som ligger mellem toppene af Mawenzi og Kibo.  Der er ikke noget vand i denne camp, men du har mulighed for at købe drikkevand og sodavand på campens kontor. Det er i nat, vi skal vandre videre til toppen. Derfor bliver en tidlig aftensmad serveret, og vi anbefaler, at du går i seng senest kl. 19:00. Efter morgenmaden fortsætter vi opad i østlig retning på en halvdags vandring til Kibo Hut. Kibo Hut er placeret i ”sadlen” – hvilket man kalder det alpine ørkenområde, som ligger mellem toppene af Mawenzi og Kibo. Der er ikke noget vand i denne camp, men du har mulighed for at købe drikkevand og sodavand på campens kontor. Det er i nat, vi skal vandre videre til toppen. Derfor bliver en tidlig aftensmad serveret, og vi anbefaler, at du går i seng senest kl. 19:00.

Vandring: 4-5 timer / 9 km
Højde: 4330 – 4700 meter
Overnatning: Telt

Dag 08 - Kibo Hut – Uhuru Peak – Horombo Hut

Guiden vækker dig kl. 23:30 (dag 05) og byder på te og lidt snacks, inden vi bevæger os op mod toppen.  På vej mod Hans Meyer Cave er stien meget stenet. Når vi når Hans Meyer Cave, fortsætter vi mod Gillman’s point.  Vi befinder os nu i en højde af 5681 meter. At nå til dette punkt er en enorm præstation, da vejen er stejl, stenet og i meget højt oppe.  Gillman’s point ligger i kraterranden, og herfra vil du ofte opleve, at stien mod toppen, Uhuru Peak, er dækket af sne.   Du er nu nået til tops, og du befinder dig på på toppen af Afrika - Uhuru Peak - 5895 meters højde. At nå toppen af Afrikas højeste bjerg er nummer 1 på rigtig manges to do-list! Du får tid til at tage nogle billeder og nyde en kop te, inden vi bevæger og nedad mod Horombi Hut igen.   Vi starter med at gå til Kibo Hut, hvilket tager ca. 3 timer.  Her hviler vi og nyder en frokost, inden vi bevæger os til Horombu Hut, hvor vi spiser aftensmad, vasker os og overnatter. Guiden vækker dig kl. 23:30 (dag 05) og byder på te og lidt snacks, inden vi bevæger os op mod toppen. På vej mod Hans Meyer Cave er stien meget stenet. Når vi når Hans Meyer Cave, fortsætter vi mod Gillman’s point. Vi befinder os nu i en højde af 5681 meter. At nå til dette punkt er en enorm præstation, da vejen er stejl, stenet og i meget højt oppe. Gillman’s point ligger i kraterranden, og herfra vil du ofte opleve, at stien mod toppen, Uhuru Peak, er dækket af sne. Du er nu nået til tops, og du befinder dig på på toppen af Afrika – Uhuru Peak – 5895 meters højde. At nå toppen af Afrikas højeste bjerg er nummer 1 på rigtig manges to do-list! Du får tid til at tage nogle billeder og nyde en kop te, inden vi bevæger og nedad mod Horombi Hut igen. Vi starter med at gå til Kibo Hut, hvilket tager ca. 3 timer. Her hviler vi og nyder en frokost, inden vi bevæger os til Horombu Hut, hvor vi spiser aftensmad, vasker os og overnatter.

Vandring: 14 timer / 20 km
Højde: 4700 – 5895 – 3720 meter
Overnatning: Telt

Dag 09 - Horombo Hut – Marangu Gate & mod Zanzibar

Efter en velfortjent morgenmad, fejrer de lokale bestigningen med en masse sang og dans. Det er her drikkepenge uddeles til lokal-guide, portører og kok.  Efter fejringen bevæger vi os yderligere 6 timer nedad, til vi kommer til Marangu Gate. Her modtager du af et certifikat på din bestigning.  Dem, der nåede Stella Point, modtager et grønt certifikat.  Dem, der nåede Uhuru Peak, modtager et guldcertifikat.   Efter du har modtaget certifikaterne, kører vi tilbage til Moshi, hvor et langt, varmt bad venter dig. Efter en velfortjent morgenmad, fejrer de lokale bestigningen med en masse sang og dans. Det er her drikkepenge uddeles til lokal-guide, portører og kok. Efter fejringen bevæger vi os yderligere 5-6 timer nedad, til vi kommer til Marangu Gate. Her modtager du af et certifikat på din bestigning. Dem, der nåede Stella Point, modtager et grønt certifikat. Dem, der nåede Uhuru Peak, modtager et guldcertifikat. Efter du har modtaget certifikaterne, kører vi tilbage til Moshi og videre til lufthavnen. Turen går til Zanzibar kl. 19:00. Flyveturen tager ca. 1 time og 20 minutter. Ved ankomst til Zanzibar, bliver vi kørt til hotellet. 

Vi overnatter på FUN Hotel Zanzibar. Under opholdet har vi halvpension inkluderet i prisen. (morgenmad og aftensmad)

Der er mulighed for at opgradere sig til Royal Zanzibar og All Inklusiv. 

Vandring: 5-6 timer / 20 km
Højde: 3720-1980 meter
Overnatning: Key Hotel

Dag 10-12 - Zanzibar på egen hånd
Ocean Beach Resort, Zanzibar

Velkommen til Zanzibar

De næste par dage er på egen hånd. Vi overnatter på Our Zanzibar Fun Hotel i en Pool Bungalow. Du kan læse mere om hotellet nedenfor.

Dag 13 - Hjemrejse
departure

Vi ønsker dig en god hjemrejse

Vi kører dig til lufthavnen på Zanzibar. Herfra flyver du retur til København med minimum én mellemlanding undervejs. Vi ønsker dig en god hjemrejse.
Dag 14 - Ankomst til Danmark
Velkommen hjemVelkommen hjem til Danmark. Vi håber, at du har haft en god ferie.

Indkvarteringer

Nedenfor kan du se de indkvarteringer der er inkluderet i rejsens pris. På Rongai-ruten på Kilimanjaro overnatter vi i telte. 

Keys Hotel, Moshi

★★★

Efter morgenmaden fortsætter vi opad i østlig retning på en halvdags vandring til Kibo Hut. Kibo Hut er placeret i ”sadlen” – hvilket man kalder det alpine ørkenområde, som ligger mellem toppene af Mawenzi og Kibo. Der er ikke noget vand i denne camp, men du har mulighed for at købe drikkevand og sodavand på campens kontor. Det er i nat, vi skal vandre videre til toppen. Derfor bliver en tidlig aftensmad serveret, og vi anbefaler, at du går i seng senest kl. 19:00.

Teltlejre, Kilimanjaro

Fun Hotel

FUN Hotel, Zanzibar

★★★★

Royal Zanzibar

Opgraderings mulighed: Royal Zanzibar

★★★★★