fbpx
Costa Rica: Aktiv ferie og eksotiske dyr

Costa Rica: Aktiv ferie, eksotiske dyr & Otro Lado Lodge

Oplev Costa Ricas fantastiske natur og kom helt ned i gear på Otro Lado Lodge på Santa Teresa Beach.

Rejsens beskrivelse

På denne tur kommer du ud og vandre i Costa Ricas fantastiske natur. Med besøg hos naturreservater og trekkingture i både jungle og bjerge får du set noget af det mest fascinerende natur og dyreliv, Costa Rica har at byde på. For at sikre, at roen også når at indfinde sig hos dig, inden du skal hjem igen, tilbringer du de sidste tre dage op Otro Lado Lodge i den populære strandby Santa Teresa, som særligt er populær blandt surfere og yogaudøvere.

En rejse til fordel for dig

På denne rejse oplever du nogle af Costa Ricas absolut fedeste områder og da nogle af dagene går med trekking og kør-selv ferie, har du alle muligheder til at tage fantastiske billeder i dit helt eget tempo. Når vi ankommer til San Luis, Monteverde, bliver det tid til at tage vandreskoene på. De næste to dage skal vi trekke fra San Luis til Veracruz (13 km) og den næste dag, videre fra Veracruz til Guacimal (8 km). Resten af rejsen står på afslapning i skønne Santa Teresa, med overnatning på Otro Lado Lodge.

Få et tilbud på rejsen

Alle vores rejser er skræddersyede eksempler og inkluderer både fly, hoteller, nævnte måltider og daglige udflugter. Ønsker du at ændre rejsen, tilføje flere dage, opgradere hoteller eller måske skræddersy din helt egen rejse? Kontakt os og få et tilbud.

Inklusiv fly

Inkl. fly

Antal dage

18 dage

Ubegrænset

Sværhedsgrad: Moderat

Sværhedsgrad: Moderat (T2)

Denne rejse inkluderer trekking i varieret terræn. Længste trek er knap 13 km. Terræn varierer mellem skov og sletter. Terræn kan være vådt og glat i tilfælde af regn. Gode sko er påkrævet. Eventuelt vandrestøvler. Almindelig god fysisk form er påkrævet.

Læs mere om vores sværhedsgrad gradering.

T2

Fra pris:17.399 DKK / pr. pers

Få et tilbud på rejsen

Ved at benytte formularen accepterer du, at vi gemmer dine data i op til 6 mdr.
Kontakt os i tilfælde af, at du vil have dine data slettet.

Følgende er inkluderet i rejsen

Du kan blandt andet se frem til… 

 • Flybillet tur/retur fra Danmark
 • Al nævnt transport i køretøj med aircondition
 • Alle nævnte bådture
 • Billeje Daihatsu Bego 4×4 inkl forsikring, GPS og/eller wifi (dag 6-8)
 • Ophentning af lejebil i Monteverde efter lejeperiode
 • Hotelophold på nævnte hoteller og lodges
 • Engelsktalende lokalguide på nævnte udflugter
 • Afrejse garanti uanset antal deltagere
 • 15 x morgenmad (dag 3-17)
 • 1 x frokost (dag 10)
 • 1 x middag (dag 10)
 • Alle nævnte udflugter
 • Trekking tilladelser
 • Alle nævnte bådture
 • Alle National Park gebyrer
 • Alle gebyrer og skatter

Følgende er ikke inkluderet i rejsen

 • Forsikring på bilnøgle, GPS og wifi under billeje
 • Valgfrie udflugter
 • Bådbillet fra Puntarenas – Paquera (2 USD pr. person)
 • Vaccination
 • Indrejsetilladelse (ESTA)

Hovedstaden, San José

Vi starter rejsen i hovedstaden San José. Her venter dig et hav af gastronomi og spændende kultur.

En hyggelig kanotur i Tortuguero National Park

Oplev den tropiske regnskov og dets dyreliv udefra, når vi langsomt padler gennem floden. 

La Fortuna området

Vi besøger La Fortuna områder, der især er kendt for den store Arenal-vulkan. Kom på en dejligt trekkingtur til La Fortuna vandfaldet. 

Monteverdes tropiske tågeskov

Vi tager på en spændende jungle safari i Monteverdes tågeskov. Se om du kan spotte den farverige fugl ‘Quetzal‘.

Costa Ricas smukke områder på en kør-selv tur

Vi arrangerer en lejebil til dig mellem La Fortuna og Monteverde. Bestem selv hvor mange fotostop du vil have undervejs. Bilen er selvfølgelig inkl. forsikring, GPS og/eller wifi. 

Ophold på Santa Teresa

Vi afrunder ferien med et 4-dages ophold på Santa Teresa. Her er der mulighed for både surfing, yoga og/eller ren afslapning.

Dagsprogram

Dag 01 - Afrejse fra Danmark

Vi rejser fra Danmark med bedst mulig flyløsning til dine valgte datoer.Vi rejser fra Danmark. Undervejs vil der være mindst en mellemlanding.

Afhængig af flyafgang, lander vi i Costa Rica i aften eller imorgen. 

Rigtig god tur!

Dag 02 - Velkommen til Costa Rica
Velkommen til Costa Rica! Vores lokale, engelsktalende chauffør står klar til at tage imod dig uden for lufthavnen (han har et skilt med dit navn på med, så du kan finde ham). Chaufføren kører dig til dit hotel i San José og giver dig de billetter, du får brug for på turen, sammen med et kort og information om Costa Rica. Turen til hotellet tager ca. 40 minutter.

Velkommen til San José

Velkommen til Costa Rica! Vores lokale, engelsktalende chauffør står klar til at tage imod dig uden for lufthavnen (han har et skilt med dit navn på med, så du kan finde ham). Chaufføren kører dig til dit hotel i San José og giver dig de billetter, du får brug for på turen, sammen med et kort og information om Costa Rica. Turen til hotellet tager ca. 40 minutter.

Overnatning: Aranjuez

Dag 03 - Velkomstmøde i San José

Velkommen til San José, Costa Rica.

Efter morgenmaden bliver du kørt til vores lokale partners kontor i Costa Rica. Her får du en kop god kaffe, som du kan nyde, mens de lokale eksperter øser ud af tips og anbefalinger til din tur. Det er også her, du skal stille spørgsmål og komme af med eventuel tvivl i forbindelse med turens program. Eftermiddagen kan du bruge på at slappe af – eller du kan tage med på en ”Eat & Walk”-tur rundt i San José. På turen du også hører du om byens seværdigheder, historie og hemmeligheder.

Overnatning: Aranjuez.

Dag 04 - Mod Tortuguero National Park
I dag bliver du hentet tidligt om morgenen og kørt til en lille havn midt i en bananplantage. Herfra sejler du i ca. en time til Tortuguero National Park. Allerede på sejlturen dertil får du en fornemmelse af den smukke natur, som du har i vente i parken. Ved ankomst til Tortuguero har du kun en lille gåtur tilbage, før du når dit hotel, som ligger ud til lagunen nær centrum af den smukke landsby. Hotel: Miss Junie’s, superior-værelse eller tilsvarende.

Costa Rican Caiman i Tortuguero National Park

I dag bliver du hentet tidligt om morgenen og kørt til en lille havn midt i en bananplantage. Herfra sejler du i ca. en time til Tortuguero National Park. Allerede på sejlturen dertil får du en fornemmelse af den smukke natur, som du har i vente i parken. Ved ankomst til Tortuguero har du kun en lille gåtur tilbage, før du når dit hotel, som ligger ud til lagunen nær centrum af den smukke landsby.

Overnatning: Miss Junie’s.

Dag 05 - Tortuguero National Park - på egen hånd
I dag tager vi på en afslappet kanotur sammen med en certificeret, lokal guide. Padl afsted langs åer, der er så smalle, at du kan røre planterne, der vokser på bredden. Under turen, kan du opleve forskellige dyrearter. Herunder: Den grønne havskildpadde, tapiren, dovendyret og den rødøjede træfrø. OBS: Fra juli til oktober bygger de grønne skildpadder redder på stranden i parken. I denne periode kan du booke en tur, hvor en guide tager dig med ud og ser dem kravle hen over sandet og bygge redde. Turen booker du på hotellet.

Dovendyret er at opleve i Costa Rica

I dag har vi ikke planlagt nogle aktiviteter for dig, og du har derfor hele dagen til at gå på opdagelse i Tortugueros overdådige jungle på egen hånd.

Valgfrie ture:

 • Vandretur i regnskoven: Du kan tage på vandretur i parken sammen med en certificeret, lokal guide. Han eller hun vil tage dig med ud og opleve det fantastiske liv, der er at finde i den tropiske regnskov.
 • Kanotur: Tag på en afslappet kanotur sammen med en certificeret, lokal guide. Padl afsted langs åer, der er så smalle, at du kan røre planterne, der vokser på bredden.

OBS: Fra juli til oktober bygger de grønne skildpadder redder på stranden i parken. I denne periode kan du booke en tur, hvor en guide tager dig med ud og ser dem kravle hen over sandet og bygge redde. Turen booker du på hotellet.

Hotel: Miss Junie’s, superior-værelse eller tilsvarende.

Dag 06 - Kør-selv tur til La Fortuna området
I dag skal du med båd og bus tilbage til den lille by Guapiles, hvor en lejebil venter på dig. Herfra kører du i ca. 2 timer over de nordlige sletter gennem ananas-, kassava-, og papayaplantager til La Fortunaområdet. Undervejs krydser du også den største flod på Costa Ricas nordlige sletter: San Carlos-floden. Når du ud på eftermiddagen kan se den imponerende Arenal-vulkan i horisonten, er du lige ved at være fremme ved dagens destination.

Arenal vulkanen

I dag skal du med båd og bus tilbage til den lille by Guapiles, hvor en lejebil venter på dig. Herfra kører du i ca. 2 timer over de nordlige sletter gennem ananas-, kassava-, og papayaplantager til La Fortunaområdet. Undervejs krydser du også den største flod på Costa Ricas nordlige sletter: San Carlos-floden. Når du ud på eftermiddagen kan se den imponerende Arenal-vulkan i horisonten, er du lige ved at være fremme ved dagens destination.

Køretøjet bliver en Daihatsu Bego med fuld forsikring. GPS og/eller wifi i bilen medfølger.

Overnatning: Arenal Country Inn

Dag 07 - La Fortuna - på egen hånd
Idag kommer du ud på en stejl vandring op ad bakke. På toppen bliver du belønnet med en forfriskende svømmetur tæt ved det majestætiske La Fortuna Waterfall.

La Fortuna, Costa Rica

I dag har du hele dagen til at deltage i nogle af de mange aktiviteter, området har at byde på:

Guidet vandretur i National Park Arenal: Turen kan du få med eller uden et besøg ved én af de varme kilder omkring vulkanen, alt efter hvad du ønsker. Du kan også kombinere denne tur med en sejltur over Lake Arenal. På turen går du fra et fantastisk udsigtspunkt ved vulkanen hen over El Arenals sider og forbi størknede lavafloder.

Dovendyrstur: Dovendyret er ét af de dyr, som næsten er blevet symbol på Costa Rica, og på denne tur udforsker du dens naturlige habitat fra en minivan sammen med en engelsktalende guide. Guiden hjælper dig med at spotte dovendyrene – og chancerne for at spotte minimum ét dovendyr er gode. Der findes to arter af dovendyr: Det totåede og det tretåede dovendyr. Er du heldig, spotter du begge dele i løbet af turen.

Vandretur til smukt vandfald: På denne tur kommer du ud på en stejl vandring op ad bakke. På toppen bliver du belønnet med en forfriskende svømmetur tæt ved det majestætiske La Fortuna Waterfall.

Vandretur over hængebroer: I regnskoven danner en serie af stier et sammenhængende stisystem, som, hvis du når hele vejen rundt, fører dig over 16 broer, heraf en del hængebroer. Broerne er i forskellige højder, og det giver dig muligheder for at opleve regnskoven fra forskellige vinkler. Fra nogle af broerne ser du skoven i fugleperspektiv, hvilket giver nogle helt fantastiske udsiger.

Hotel: Arenal Country Inn, standard dobbeltværelse eller tilsvarende.

Dag 08 - Kør-selv tur mod Monteverde
I dag kører du selv videre til rejsens næste stop: Monteverde. Turen tager ca. 3,5 time og fører dig gennem meget forskelligartede naturlandskaber: Fra den varme, sydlige del af de nordlige lavlande til de kolde, tågede bjerge i Monteverde. Du kører rundt om den smukke sø Lake Arenal, hvorefter du kører gennem byen Tilarán. Fra Tilarán kører du ad grusveje til Santa Elena, som er hovedbyen i området. Herfra fortsætter du turen til det lille, landlige samfund San Luis, hvor du skal tilbringe de næste dage.

Panorama udsigt over Lake Arenal

I dag kører du selv videre til rejsens næste stop: Monteverde. Turen tager ca. 3,5 time og fører dig gennem meget forskelligartede naturlandskaber: Fra den varme, sydlige del af de nordlige lavlande til de kolde, tågede bjerge i Monteverde. Du kører rundt om den smukke sø Lake Arenal, hvorefter du kører gennem byen Tilarán. Fra Tilarán kører du ad grusveje til Santa Elena, som er hovedbyen i området. Herfra fortsætter du turen til det lille, landlige samfund San Luis, hvor du skal tilbringe de næste dage.

Overnatning: Rancho de Lelo Ecolodge

Dag 09 - Trekking fra San Luis til Veracruz (13 km)
Efter en solid morgenmad mødes du med din lokale guide, som du skal trekke sammen med i dag. Med på turen skal du kun have det, du får brug for på de næste to dages trekkingtur – samt den lækre frokost, som ejerne af Rancho de Lela pakker til dig. Turen er i alt 13 km lang og starter i regnskov i 900 meters højde. Ca. halvvejs på ruten tager vi et hvil og spiser frokost ved et smukt udsigtspunkt, hvorfra du har en spektakulær panoramaudsigt ud over Gulf of Nicoya og lavlandet ud mod Stillehavet. Det højeste punkt på dagens rute er 1.300 meter, og ruten slutter i 800 meters højde i den lille landsby Veracruz, hvor du får serveret lækker aftensmad og overnatter i en lokal ”albergue”.

Gulf of Nicoya

Efter en solid morgenmad mødes du med din lokale guide, som du skal trekke sammen med i dag. Med på turen skal du kun have det, du får brug for på de næste to dages trekkingtur – samt den lækre frokost, som ejerne af Rancho de Lela pakker til dig.
Turen er i alt 13 km lang og starter i regnskov i 900 meters højde. Ca. halvvejs på ruten tager vi et hvil og spiser frokost ved et smukt udsigtspunkt, hvorfra du har en spektakulær panoramaudsigt ud over Gulf of Nicoya og lavlandet ud mod Stillehavet. Det højeste punkt på dagens rute er 1.300 meter, og ruten slutter i 800 meters højde i den lille landsby Veracruz, hvor du får serveret lækker aftensmad og overnatter i en lokal ”albergue”.

Overnatning: Albergue Veracruz

Dag 10 - Trek fra Veracruz til Guacimal og kørsel til Puntarenas (8 km)
I dag skal vi ud på et lidt kortere trek på ca. 8 km. Ruten går nedad hele vejen, og vores destination er landsbyen Guacimal. Her får du udleveret den bagage du efterlod, da du tog afsted i går, og så bliver du kørt til kystbyen Puntarenas, som er den største by i området af samme navn. Hvis du er heldig, ankommer du i tide til at nå en dukkert i Stillehavet, inden det er tid til at vælge hvilken af byens lækre restauranter, du gerne vil spise på i aften. I dag skal vi ud på et lidt kortere trek på ca. 8 km. Ruten går nedad hele vejen, og vores destination er landsbyen Guacimal. Her får du udleveret den bagage du efterlod, da du tog afsted i går, og så bliver du kørt til kystbyen Puntarenas, som er den største by i området af samme navn. Hvis du er heldig, ankommer du i tide til at nå en dukkert i Stillehavet, inden det er tid til at vælge hvilken af byens lækre restauranter, du gerne vil spise på i aften.

Overnatning: Hotel Alamar

Dag 11 - Fra Puntarenas til Santa Teresa
På Nicoya Peninsulas østkyst finder du Santa Teresa, som er en lille strandlandsby, der er utroligt populær blandt surfere og yogaudøvere. I løbet af de seneste år er den lille by blomstret og vokset – og i dag er den en yndet destination for mange gæster hvert år. Når du har spist morgenmad, skal du afsted til havnen, hvorfra du tager færgen, som sejler dig over Gulf of Nicoya. Det er en smuk tur, og du får med sikkerhed selskab af pelikaner, der dykker efter fisk i færgens kølvand. Efter 1 time og 15 minutter ankommer du til landsbyen Paquera på Nicoya Peninsula. Her venter en shuttlebus på dig, som kører dig det sidste stykke til Santa Teresa. Hotel: Otro Lado Lodge, standard dobbeltværelse eller tilsvarende.

Santa Teresa er et kendt sted for både yogaudøvere og surfere

På Nicoya Peninsulas østkyst finder du Santa Teresa, som er en lille strandlandsby, der er utroligt populær blandt surfere og yogaudøvere. I løbet af de seneste år er den lille by blomstret og vokset – og i dag er den en yndet destination for mange gæster hvert år.

Når du har spist morgenmad, skal du afsted til havnen, hvorfra du tager færgen, som sejler dig over Gulf of Nicoya. Det er en smuk tur, og du får med sikkerhed selskab af pelikaner, der dykker efter fisk i færgens kølvand.
Efter 1 time og 15 minutter ankommer du til landsbyen Paquera på Nicoya Peninsula. Her venter en shuttlebus på dig, som kører dig det sidste stykke til Santa Teresa.

Overnatning: Otro Lado Lodge

Dag 12-15 - Santa Teresa
Disse dage har du på egen hånd i Santa Teresa, som byder på mange spændende aktiviteter, herunder surfing og yoga. Er du mere til en lille udflugt, så kan du også komme på mindre dagsture i løbet af dagen. Bl.a. kan du komme på følgende ture: -Besøg i Cabo Blanco Natural Reserve - Besøg i Curu Wildlife Reserve – herunder en nattetur, hvor du ser hvordan omgivelserne lyser op af bioluminescens. Hotel: Otro Lado Lodge, standard dobbeltværelse eller tilsvarende.

Poolen ved Otro Lado, Santa Teresa

De kommende dage bruger du på egen hånd i Santa Teresa. Under opholdet er det muligt at tilkøbe flere spændende aktiviteter, herunder surfing, yoga og trekking udflugter. Disse aktiviteter er mod gebyr.

Oplev blandt andet Cabo Blanco Natural Reserve eller besøg Curu Wildlife Reserve – herunder en nattetur, hvor du ser hvordan omgivelserne lyser op af bioluminescens.

Overnatning: Otro Lado Lodge

Dag 16 - Hjemrejse
I dag bliver du hentet tidligt om morgenen i bil. Først bliver du kørt til landsbyen Montezuma, hvorfra du bliver sejlet med speedbåd over Stillehavet til kystbyen Jacó. Her venter en ny bil, som kører dig det sidste stykke til lufthavnen i Alajuela, hvorfra du flyver hjem til Danmark eller videre til din næste destination.I dag bliver du hentet tidligt om morgenen i bil. Først bliver du kørt til landsbyen Montezuma, hvorfra du bliver sejlet med speedbåd over Stillehavet til kystbyen Jacó. Her venter en ny bil, som kører dig det sidste stykke til lufthavnen i Alajuela, hvorfra du flyver hjem til Danmark eller videre til din næste destination.
Dag 17 - Hjemkomst til Danmark

Velkommen hjem. Tusind tak fordi du valgte Ferie med Formål. Vi håber, at vi kan byde dig velkommen igenVelkommen hjem.

Vi håber, at du har haft en uforglemmelig ferie.

Tusind tak fordi du valgte Ferie med Formål. Vi håber, at vi kan byde dig velkommen igen

Indkvarteringer

Nedestående indkvarteringer er inkluderet i rejsens pris. Klik på billederne for at læse mere.

Hotel Aranjuez

★★+

Lokal Albergue

Miss Junie's

★★

Arenal Country Inn

★★★

Rancho de Lelo Ecolodge

★★

Hotel Alamar

★★★

Otro Lado

★★★