fbpx
Albanien, Makedonien & Kosovo: Det skjulte Europa

Rundrejse i Balkan: Albanien, Nordmakedonien & Kosovo

Kom på opdagelse i det skjulte Europa, når vi på en betagende rundrejse i Balkan oplever Albanien, Nordmakedonien og Kosovo.

Rejsens beskrivelse

Denne rejse tager dig tilbage i tiden, og giver dig et indblik i landenes historie og barske fortid i et kommunistisk styre. Vi oplever landenes største seværdigheder, der er helt tilbage fra 1300-tallet, og får et indblik i den lokale hverdag i småbyerne såvel som storbyerne. Alt dette kombinerer vi med fantastiske naturscener, som med garanti vil imponere enhver. En natur, som kendetegner Balkan landende, og som mange ikke ville tro fandtes. En rundrejse i Balkan er begyndt.

En rejse til fordel for dig

Denne rejse tilbyder Ferie med Formål til budget pris. Rejsen er idéel til dig, der ønsker at opleve et eller flere lande, der endnu ikke er overstrømmet af turismen. Lande, der giver dig et indtryk af at være havnet i Grækenland i 1950’erne, inden turismen for alvor satte sit præg på landenes økonomi. Her kan du se frem til en rejse, hvor både kultur og natur går i ét, og hvor du samtidig har massevis af muligheder til at prøve Balkan landenes køkken til næsten ingen penge.

Se alle vores kombinationsrejser.

Få et tilbud på rejsen

Alle vores rejser er skræddersyede eksempler og inkluderer både fly, hoteller, nævnte måltider og daglige udflugter. Ønsker du at ændre rejsen, tilføje flere dage, opgradere hoteller eller måske skræddersy din helt egen rejse? Kontakt os og få et tilbud.

Inklusiv fly

Inkl. fly

Antal dage

8 dage

2-4

Fra pris:8.249 DKK / pr. pers

Få et tilbud på rejsen

Ved at benytte formularen accepterer du, at vi gemmer dine data i op til 6 mdr.
Kontakt os i tilfælde af, at du vil have dine data slettet.

Følgende er inkluderet i rejsen

Du kan blandt andet se frem til… 

 • Flybillet tur/retur fra Danmark
 • Alt transport i køretøj med aircondition
 • Hotelophold på nævnte 4-stjernede hoteller.
 • Afrejse garanti uanset antal deltagere
 • 7 x morgenmad (dag 2-8)
 • 7 x middag (dag 1-7)
 • Indgang til alle seværdigheder
 • Alle nævnte dags udflugter
 • Alle nævnte bådture
 • Cognacsmagning på Skanderbeu
 • Alle National Park gebyrer
 • Alle gebyrer og skatter

Følgende er ikke inkluderet i rejsen

 • Frokost
 • Drikkepenge
 • Lokalguide
 • Alt som ikke er nævnt under ‘inkluderet’

Ønsker du en lokalguide på hele eller dele af turen, kan Ferie med Formål arrangerer det mod et tillæg. Beregn ca. 520 kr pr. dag du ønsker lokalguide. 

At opleve 3 skjulte europæiske lande

Vi kombinerer 3 uopdagede perler i Europa, og viser dig deres seværdigheder. 

En fantastisk bådtur

Oplev den smukke natur Albanien har at byde på, når vi sejler langs Koman Lake. 

Kosovos højdepunkter

Vi besøger Kosovos smukkeste by, Prizren. Dernæst fortsætter vi mod Pristina. Se frem til en spændende kultur, historie og hyggelige, lokale bazarer.

Fantastiske Ohrid

En af rundrejsens højdepunkter vil uden tvivl være besøget i byen Ohrid. Her er der garanti for en fantastisk stemning og gode feriebilleder!

Byen med de tusinde vinduer

Spændende bliver det, når vi besøger UNESCO byen Berat – også kaldet ‘byen med de tusinde vinduer’. 

Cognacsmagning på det lokale Skanderbeu

Vi gør stop i den lokale Skanderbeu fabrik i Durres. Her kan du smage den lokale Cognac. 

Dagsprogram

Dag 01 - Mod Tirana, Albanien

Vi rejser fra Danmark med bedst mulig flyløsning til dine valgte datoer.Vi flyver fra Danmark, og har en mellemlanding undervejs. Flyrejsen bliver højst sandsynligt med Austrian Airlines, og tager mellem 4-6 timer inkl. mellemlanding. Herefter begynder eventyret. Vi lander i Tirana, som er Albaniens hovedstad. Når du har modtaget din baggage, vil vores lokale, engelsktalende repræsentant tage imod dig, når du kommer ud fra bagagehallen. Guiden følger dig til køretøjet – en spændende rundrejse i Balkan er begyndt.

Vi kører mod turens første stop, Shkodra. Efter ca. 1,5 time, er vi fremme. Shkodra ligger i den nordlige del af Albanien. Her er naturen en helt anden, end den er i landets sydlige del. I det nordlige Albanien har du de frodige, albanske alper, hvor du i syd finder kilometer lange kyststrækninger, der først har fået besøg af turismen i 2018.

Når du ankommer, kan du besøge gågaden der har flere Italienske karaktertræk. Du kan også besøge den berømte fæstning, Rosafa. Her venter dig en fantastisk udsigt ud over søen Skadar, og resten af regionen.

Vi overnatter på det 4-stjernede Rosafa. Mire se vini – velkommen til Albanien.

Dag 02 - Bådtur på Koman Lake og videre mod Prizren, Kosovo
Tidligt om morgenen kører vi til Koman. Efter ca. 1,5 time ankommer vi til en lille havn, hvor en færge venter på os. Færgen tager os med på en spektakulær tur ned langs Lake Koman. Naturscenerne du vil opleve her, er fantastiske, og minder lidt om det norske naturlandskab, med de frodige bjerge der konstant er omkring dig. Bådturens endestation er ved Fierza. Her kører vi mod grænsen til Kosovo, og fortsætter ind i landet, til vi ankommer til Prizren – Kosovos smukkeste by. Vi besøger byens – og Balkans – ældste slot. Et slot, der har eksisteret i næsten 3 årtusinde, og som blev bygget med det formål at beskytte byen mod angreb. Desuden besøger vi Bajrakli moskéen og det gamle tyrkiske Hammam. Vi afslutter dagen med et besøg hos Visoki Decani Monastery, der er blev bygget i 1335 og blandt andet fremgår på UNESCOs verdensarv liste.  Vi overnatter i Prizren, på det 4-stjernede Theranda hotel.

Koman Lake

Tidligt om morgenen kører vi til Koman. Efter ca. 1,5 time ankommer vi til en lille havn, hvor en færge venter på os. Færgen tager os med på en spektakulær tur ned langs Lake Koman. Naturscenerne du vil opleve her, er fantastiske, og minder lidt om det norske naturlandskab, med de frodige bjerge der konstant er omkring dig. Bådturens endestation er ved Fierza. Her kører vi mod grænsen til Kosovo, og fortsætter ind i landet, til vi ankommer til Prizren – Kosovos smukkeste by. Vi besøger byens – og Balkans – ældste slot. Et slot, der har eksisteret i næsten 3 årtusinde, og som blev bygget med det formål at beskytte byen mod angreb. Desuden besøger vi Bajrakli moskéen og det gamle tyrkiske Hammam. Vi afslutter dagen med et besøg hos Visoki Decani Monastery, der er blev bygget i 1335 og blandt andet fremgår på UNESCOs verdensarv liste.

Vi overnatter i Prizren, på det 4-stjernede Theranda hotel.

Vi gør opmærksom på, at bådturen kun er mulig såfremt vandstanden tillader det. Dette afhænger af regn mængder

Dag 03 - Prizren
Efter morgenmad, kører vi mod Peja. Her besøger vi den smukke Peja Bazar, som er dateret helt tilbage fra Osmannerriget. Vi besøger også Bajrakli moskeen og Patriarkalske klostret. Herefter fortsætter vi mod Pristina, som er Kosovos hovedstad. Her besøger vi byens største seværdigheder, som blandt andet er Skanderberg monumentet, det nationale teater, klokketårnet og ’Newborn monumentet’ der symboliserer dagen hvor Kosovo erklærede sin uafhængighed fra Serbien d. 17 Februar 2008.  Vi overnatter i hovedstaden på det 4-stjernede Begolli hotel. Resten af dagen og aftenen er på egen hånd.

Prizren, Kosovo

Efter morgenmad, kører vi mod Peja. Her besøger vi den smukke Peja Bazar, som er dateret helt tilbage fra Osmannerriget. Vi besøger også Bajrakli moskeen og Patriarkalske klostret. Herefter fortsætter vi mod Pristina, som er Kosovos hovedstad. Her besøger vi byens største seværdigheder, som blandt andet er Skanderberg monumentet, det nationale teater, klokketårnet og ’Newborn monumentet’ der symboliserer dagen hvor Kosovo erklærede sin uafhængighed fra Serbien d. 17 Februar 2008.

Vi overnatter i hovedstaden på det 4-stjernede Begolli hotel. Resten af dagen og aftenen er på egen hånd.

Dag 04 - Prishtina - Skopje - Ohrid
Vi starter dagen med en god morgenmad på hotellet, hvorefter vi bevæger os mod Fushe Kosova, som er et område, der blandt andet har givet Kosovo sit navn. Fushe Kosova oversat til engelsk betyder ’Fields of Blackbirds’, og er det sted, hvor ’slaget om Kosovo’ fandt sted i 1389. Området ligger ca. 5 km uden for Pristina, og har flere mindesmærker fra krigen. Herunder gravstedet for Sultan Murat, der ledede det osmanniske imperium i det 14. århundrede. Vi fortsætter mod Gracanica klosteret, der i 1990 blev erklæret et monument af ekstraordinær betydning og i 2006 kom på UNESCOs verdensarv liste.  Herefter sætter vi kurs mod det 3. land vi skal besøge på denne rejse, nemlig Makedonien. Vores endestation i dag bliver Ohrid – men inden vi ankommer til Ohrid, besøger vi landets hovedstad, Skopje. Her oplever vi byens bazar og øvrige seværdigheder, inden vi sætter kurs mod Ohrid, hvor vi overnatter på det 4-stjernede hotel, Mizo.

Gracanica klostret

Vi starter dagen med en god morgenmad på hotellet, hvorefter vi bevæger os mod Fushe Kosova, som er et område, der blandt andet har givet Kosovo sit navn. Fushe Kosova oversat til engelsk betyder ’Fields of Blackbirds’, og er det sted, hvor ’slaget om Kosovo’ fandt sted i 1389. Området ligger ca. 5 km uden for Pristina, og har flere mindesmærker fra krigen. Herunder gravstedet for Sultan Murat, der ledede det osmanniske imperium i det 14. århundrede. Vi fortsætter mod Gracanica klosteret, der i 1990 blev erklæret et monument af ekstraordinær betydning og i 2006 kom på UNESCOs verdensarv liste.

Herefter sætter vi kurs mod det 3. land vi skal besøge på denne rejse, nemlig Makedonien. Vores endestation i dag bliver Ohrid – men inden vi ankommer til Ohrid, besøger vi landets hovedstad, Skopje. Her oplever vi byens bazar og øvrige seværdigheder, inden vi sætter kurs mod Ohrid, hvor vi overnatter på det 4-stjernede hotel, Mizo.

Dag 05 - Ohrid, Nordmakedonien
Denne dag er på egen hånd i Ohrid – og der er rigeligt at give sig til. Hvad end du ønsker at solbade ved søen, gå rundt i Ohrid og tage fantastiske billeder af de imponerende bygninger med den fantastiske sø i baggrunden eller deltage på en sightseeing tur, er helt op til dig. Uanset hvad, vil du uden tvivl få en masse fantastiske oplevelser og ikke mindst en masse uforglemmelige billeder. Vi overnatter på hotel Mizo.

Ohrid Lake

Denne dag er på egen hånd i Ohrid – og der er rigeligt at give sig til. Hvad end du ønsker at solbade ved søen, gå rundt i Ohrid og tage fantastiske billeder af de imponerende bygninger med den fantastiske sø i baggrunden eller deltage på en sightseeing tur, er helt op til dig. Uanset hvad, vil du uden tvivl få en masse fantastiske oplevelser og ikke mindst en masse uforglemmelige billeder. Vi overnatter på hotel Mizo.
Dag 06 - Mod Elbasan og Berat i Albanien
Efter morgenmad, forlader vi Ohrid og kører mod grænsen til Albanien, Qafe thane. Efter vi har passeret grænsekontrollen, kører vi mod Elbasan. Her er der mulighed for at spise frokost. Efter frokosten fortsætter vi til bjergbyen Berat, der også er kendt som ’byen med de 1000 vinduer’, og uden tvivl en af de mest karakteristiske byer i Albanien. Byen er beskyttet på UNESCOs verdensarv liste over bevaret arkitektur. Desuden tilknytter man Berat til religion, da to af verdens ældste bibler blev fundet i denne by.  Vi overnatter i byen gamle kvarter, Mangalem. Denne gang i et smukt, gammelt og traditionelt hus, der nu er indrettet som et 4-stjernet hotel. Hotellet hedder Belagrida.

Berat – byen med de tusinde vinduer

Efter morgenmad, forlader vi Ohrid og kører mod grænsen til Albanien, Qafe thane. Efter vi har passeret grænsekontrollen, kører vi mod Elbasan. Her er der mulighed for at spise frokost. Efter frokosten fortsætter vi til bjergbyen Berat, der også er kendt som ’byen med de 1000 vinduer’, og uden tvivl en af de mest karakteristiske byer i Albanien. Byen er beskyttet på UNESCOs verdensarv liste over bevaret arkitektur. Desuden tilknytter man Berat til religion, da to af verdens ældste bibler blev fundet i denne by.

Vi overnatter i byen gamle kvarter, Mangalem. Denne gang i et smukt, gammelt og traditionelt hus, der nu er indrettet som et 4-stjernet hotel. Hotellet hedder Belagrida.

Dag 07 - Durres Riviera & Tirana
Som sædvanlig starter vi dagen med en gang morgenmad, inden vi besøger det berømte slot, der ligger i Berat. Efter besøget, kører vi mod Durres Riviera. Under besøget i Durres, besøger vi byens højdepunkter, som ligger i den gamle bydel. Herunder Amfiteateret, arkæologiske museum samt Skanderbeu fabrikken, hvor vi der vil være en cognac smagning. Efter cognacsmagningen, kører vi tilbage til Tirana. Om aftenen tager vi på en hyggelig byvandring i Tiranas gader, så du oplever hovedstaden.  Ønsker du at tilbringe en eller flere dage i Durres, er du velkommen til at nævne dette til Ferie med Formål. Her kan vi lave en ferieforlængelse. Der er også mulighed for at tilbringe den sidste dag i Durres i stedet for Tirana.

Durres, centrum

Som sædvanlig starter vi dagen med en gang morgenmad, inden vi besøger det berømte slot, der ligger i Berat. Efter besøget, kører vi mod Durres Riviera. Under besøget i Durres, besøger vi byens højdepunkter, som ligger i den gamle bydel. Herunder Amfiteateret, arkæologiske museum samt Skanderbeu fabrikken, hvor vi der vil være en cognac smagning. Efter cognacsmagningen, kører vi tilbage til Tirana. Om aftenen tager vi på en hyggelig byvandring i Tiranas gader, så du oplever hovedstaden.

Ønsker du at tilbringe en eller flere dage i Durres, er du velkommen til at nævne dette til Ferie med Formål. Her kan vi lave en ferieforlængelse. Der er også mulighed for at tilbringe den sidste dag i Durres i stedet for Tirana.

Dag 08 - Hjemrejse

Velkommen hjem. Tusind tak fordi du valgte Ferie med Formål. Vi håber, at vi kan byde dig velkommen igenDu har resten af dagen på egen hånd i Tirana. Du hentes senere foran dit hotel og bliver kørt til lufthavnen i Tirana. 

Du ankommer til Tirana lufthavn ca. 2 timer inden flyafgang. Vi håber du har haft en god ferie. Tusind tak for denne gang.

Indkvarteringer

Nedestående indkvarteringer er inkluderet i rejsens pris. Klik på billederne for at læse mere.

Rozafa

Rozafa, Shkodra

★★★★

Rozafa

Theranda Hotel, Prizren

★★★★

Begolli

Rozafa, Shkodra

★★★★

Begolli

Rozafa, Shkodra

★★★★

Begolli

Hotel Belagrita

★★★★

Begolli

Hotel Classic

★★★★