fbpx
Afrikas farligste – ‘The Big 5’

Kenya & Tanzania: Safari og Zanzibar

En perfekt safari rejse i Afrika der tager dig forbi Kenya og Tanzania – og afsluttes med en badeferie på Zanzibar.

Rejsens beskrivelse

På denne safarirejse besøger vi nogle af Afrikas bedst kendte safari områder. Her har du alle chancer for at opleve dyrelivet på savannen, inden vi afslutter safarirejsen med en badeferie på paradis-øen Zanzibar. Vi begynder ved Masai Mara, som er et af Kenyas mest kendte områder for safari og samtidig her, hvor du får rejsens første mulighed til at opleve ‘The Big 5.’ Efter 3 dage i Masai Mara, forlader vi Kenya og fortsætter til Tanzania. Vores første destination bliver de endeløse sletter i Serengeti National Park, inden vi fortsætter mod verdens ottende vidunder, Ngorongoro krateret samt Lake Manyara. Som en perfekt afrunding på safarirejsen, bruger vi de sidste par dage på fantastiske Zanzibar, og den store luksusperle Ocean Beach Resort.

Vores safarirejser er alle en del af vores dyrevenlige rejser.

En rejse til fordel for de lokale og dyrene

På denne safarirejse besøger vi Daphne Sheldrick’s Elephant Orphanage, der tager sig af forældreløse baby elefanter, indtil de kan klare sig selv, hvorefter de slippes den fri i naturen. Vi gør også stop ved Langata Giraffe Centre der yngler den meget truede giraf-art, Rotchild-giraffen. Sidst men ikke mindst, bidrager vi også med hjælp og støtte til lokalbefolkningen. Vi gør stop i smykkefabrikken ‘Kazuri‘, der har mere end 100 enlige kvinder ansatte, og besøger Moilbanny Primary School, der underviser 50 elever. Har du lyst, kan du støtte vores samarbejdspartnere i projektet Pack for a Purpose [Pak med Formål], ved at donere materialer til skolens elever. Ønsker du at donere, kan du kontakte Ferie med Formål inden afrejse.

Safari og Zanzibar med god samvittighed!

Få et tilbud på rejsen

Alle vores rejser er skræddersyede eksempler. Du kan enten bestille rejsen som den er, eller skræddersy din helt egen rejse. Udfyld formularen eller kontakt os - så hjælper vi dig. Priserne som er vist er fra-priser med afrejse i lavsæsonen.

Inklusiv fly

Inkl. fly

Antal dage

17 dage

2-6 personer

Fra pris:36.997 DKK / pr. pers

Få et tilbud på rejsen

Ved at benytte formularen accepterer du, at vi gemmer dine data i op til 6 mdr.
Kontakt os i tilfælde af, at du vil have dine data slettet.

Følgende er inkluderet i rejsen

Du kan blandt andet se frem til… 

 • Flybillet tur/retur fra Danmark inkl måltider
 • Transport tur/retur fra lufthavnen
 • Indenrigsfly
 • Hotelophold på nævnte hoteller og lodges.
 • Engelsktalende lokalguide
 • Afrejse garanti uanset antal deltagere
 • 14 x morgenmad (dag 3-16)
 • 9 x frokost (dag 4-12)
 • 13 x aftensmad (dag 4-15)
 • Indgang til Langata Giraffe Centre
 • Indgang til Daphne Sheldrick’s Elephant Orphanage
 • Indgang til  Karen Blixen Farm & Museum
 • Indgang til Kazuri Beads fabrikken
 • Alle nævnte game-drives
 • Gebyr til nationalparker
 • Alle gebyrer og skatter

En rejse med god samvittighed

Vi besøger Daphne Sheldrick’s Elephant Orphanage, Langata Giraffe Centre og Kazuri

Safari og Zanzibar

Vi starter med at opleve de fedeste safari områder i både Kenya og Tanzania, inden eventyret afsluttes med en badeferie på Zanzibars skønne Ocean Paradise Resort.

Masai Mara

I Masai Mara har du gode chancer for at opleve ”Afrikas 5 store”, som består af; Løven, elefanten, næsehornet, leoparden og bøflen.

De endeløse sletter i Serengeti

Vi besøger Serengeti i Tanzania. Serengeti er kendt for de mange klovbærende dyr der gæster sletterne – og rovdyrene der følger. 

Ngorongoro krateret

Vi besøger Ngorongoro krateret, bedre kendt som ‘Verdens ottende vidunder’

Lake Manyara

Med en strækning på 50 km, som følger den rustgyldne 600 m høje Rift Valley skrænt, er Manyara-søen – og de tusindvis af flamingoer – en naturskøn perle.

Dagsprogram

Dag 01 - Afrejse fra Danmark
Vi rejser fra Danmark med bedst mulig flyløsning til dine valgte datoer.Vi rejser fra Danmark med bedst mulig flyløsning til dine valgte datoer.
Dag 02 - Velkommen til Kenya
Du ankommer til Jomo Kenyatta lufthavn, hvor du bliver taget imod af vores lokale engelsktalende repræsentant, når du har modtaget din bagage. Herefter bliver du kørt til det 5-stjernet hotel, The Boma, hvor du bliver indkvarteret i et af hotellets moderne Superior-værelser. På hotellet har du rig mulighed for at koble af efter rejsen og lade op til eventyret.  På hotellets restaurant kan du også nyde en god middag (ikke inkluderet). Vil du hellere ud og se dig omkring i byen, finder du også mange forskellige res-tauranter, som tilbyder en bred variation i menuen.  Eventyret starter i morgen! God fornøjelse.

Velkommen til Kenyas hovedtad, Nairobi

Du ankommer til Jomo Kenyatta lufthavn, hvor du bliver taget imod af vores lokale engelsktalende repræsentant, når du har modtaget din bagage.

Herefter bliver du kørt til det 5-stjernede hotel, The Boma, hvor du bliver indkvarteret i et af hotellets moderne Superior-værelser. På hotellet har du rig mulighed for at koble af efter rejsen og lade op til eventyret. På hotellets restaurant kan du også nyde en god middag (ikke inkluderet).

 Vil du hellere ud og se dig omkring i byen, finder du også mange forskellige restauranter, som tilbyder en bred variation i menuen.

Dag 03 - Kenya med god samvittighed

Daphne Sheldrick’s Elephant Orphanage

Vi starter safarieventyret med hjælp og støtte til Kenyas dyreliv og lokalbefolkning.
Vi starter ved Daphne Sheldrick’s Elephant Orphanage, hvor forældreløse elefantunger hjælpes på fode, inden de sættes ud i naturen. Under besøget får du et indblik i projektet. Herefter kører vi mod Langata Giraffe Centre, hvor du kommer helt tæt på de knap 6 meter høje dyr. Girafferne som holder til her, er alle afkom af den meget truet giraf-art: Rotchild-giraffen.

Vi spiser frokost på en lokal restaurant, inden vi fortsætter mod Karen Blixen muséet, hvor vi hører flere spændende historier fra hendes liv i Afrika. Vi afslutter dagen med et besøg hos smykkevirksomheden Kazuri, hvor hundredvis af enlige kvinder har fået job. På den måde, kan de forsørge sig selv og familien. Under dit besøg oplever du smykkefabrikken, og har mulighed for at købe nogle håndmalede smykker – hvis du har lyst.

 

Efter dagens program, vender vi tilbage til hotellet. Safarieventyret starter imorgen.

Dag 04 - Mod Masai Mara
Efter morgenmaden sætter vi kursen mod Afrikas vildeste dyrelivs reservat, Masai Mara. Vi ankommer til Entim Mara Campen, hvor vi nyder en frokost.  Allerede ud på eftermiddagen, tager vi på vores første game drive i Masai Mara.   Om Masai Mara Når det kommer til game drives, er der ingen områder i Afrika, der byder på lige så meget dyreliv og -aktivitet som Masai Mara. Da Masai Mara huser gnuer, gazeller, zebraer og antiloper, siger det sig selv, at det er et oplagt sted at jage. Ikke for mennesker, men for løven, leoparden og geparden.  I Masai Mara, kan du derfor allerede fra morgenen opleve Afrikas ”Big 5” som består af: løven, leoparden, næsehornet, elefanten og bøflen.  Man ved aldrig, hvad der gemmer sig i det knæhøje græs!

Game Drive i Masai Mara

Efter morgenmaden sætter vi kursen mod Afrikas vildeste dyrelivs reservat, Masai Mara.

Vi ankommer til Entim Mara Campen, hvor vi nyder en frokost.

Allerede ud på eftermiddagen, tager vi på vores første game drive i Masai Mara.

Når det kommer til game drives, er der ingen områder i Afrika, der byder på lige så meget dyreliv og -aktivitet som Masai Mara. Da Masai Mara huser gnuer, gazeller, zebraer og antiloper, siger det sig selv, at det er et oplagt sted at jage. Ikke for mennesker, men for løven, leoparden og geparden. I Masai Mara, kan du derfor allerede fra morgenen opleve Afrikas ”Big 5” som består af: løven, leoparden, næsehornet, elefanten og bøflen. Man ved aldrig, hvad der gemmer sig i det knæhøje græs!

Dag 05 - Safari i Masai Mara
Vi befinder os i Afrikas vildeste reservat, når det kommer til de dyr, der er øverst i fødekæden. Vi bruger de næste 2 på game drives i reservatet – både om morgenen og om aftenen.  Morgenmad, frokost og middag tager vi i campen.

Safari i Masai Mara

Vi befinder os i Afrikas vildeste reservat, når det kommer til de dyr, der er øverst i fødekæden.

Vi bruger de næste 2 på game drives i reservatet – både om morgenen og om aftenen. Morgenmad, frokost og middag tager vi i campen.

Dag 06 - Safari i Masai Mara
Vi bruger endnu en dag i Masai Mara.
Dag 07 - Fra Kenya til Tanzania
Efter morgenmaden kører vi til den lokale landingsbane i Masai Mara.  Vi flyver kl. 09:10 og ankommer en halv times tid senere til Migori-landingsbanen. Her bliver vi hentet og kørt til grænsen mellem Kenya og Tanzania, hvor vi gennemgår immigration- og told-proceduren.  Vi er nu i Tanzania.  Kursen bliver sat mod Tarime-landingsbanen, hvor vi kl. 10:30 flyver til Serengeti National Park og Mbuzi Mawe Tented Camp. Her ankommer vi kl. 11:05. Campen har en kanon placering, når det kommer til game drives og andre valgfrie aktiviteter, såsom luftballonsafari, guidede vandreture og meget mere.  Vi spiser frokost på campen og tager på et game drive om eftermiddagen.

Tilkøb en Ballongsafari og oplev de endeløse sletter i Serengeti fra oven

Efter morgenmaden kører vi til den lokale landingsbane i Masai Mara.

Vi flyver kl. 09:10 og ankommer en halv times tid senere til Migori landingsbanen.

Her bliver vi hentet og kørt til grænsen mellem Kenya og Tanzania, hvor vi gennemgår immigration- og told-proceduren.

Vi er nu i Tanzania.

Kursen bliver sat mod Tarime-landingsbanen, hvor vi kl. 10:30 flyver til Serengeti National Park og Mbuzi Mawe Tented Camp. Her ankommer vi kl. 11:05. Campen har en kanon placering, når det kommer til game drives og andre valgfrie aktiviteter, såsom luftballonsafari, guidede vandreture og meget mere.

Vi spiser frokost på campen og tager på et game drive om eftermiddagen.

Dag 08 - Safari i Serengeti
Vi bruger de næste 2 dage på morgen- og eftermiddags-game drives i Serengeti.  Morgenmad, frokost og middag får vi på Mbuzi Mawe Campen. Med sine 14.763 kvadratkilometer endeløs savanne er Serengeti Tanzanias’ første, største og mest kendte park.  Deraf tilkommer navnet Siringet, som på det lokale Masaisprog betyder ”de endeløse sletter”.  Parken huser tusindvis af klovbærende dyr, som konstant er på jagt efter friske græssletter. Men de frodige græssletter er ikke kun ensbetydende med mad – for de byder også på farer. Rovdyrene skal også have mad.

Serengeti

Vi bruger de næste 2 dage på morgen- og eftermiddags-game drives i Serengeti.

Med sine 14.763 kvadratkilometer endeløs savanne er Serengeti Tanzanias’ første, største og mest kendte park. Deraf tilkommer navnet Siringet, som på det lokale Masaisprog betyder ”de endeløse sletter”. Parken huser tusindvis af klovbærende dyr, som konstant er på jagt efter friske græssletter. Men de frodige græssletter er ikke kun ensbetydende med mad – for de byder også på farer. Rovdyrene skal også have mad.

Morgenmad, frokost og middag får vi på Mbuzi Mawe Campen.

Dag 09 - Safari i Serengeti
Vi bruger endnu en dag i Serengeti.

Serengeti sletterne

Vi bruger endnu en dag i Serengeti.
Dag 10 - Verdens ottende vidunder, Ngorongoro
Efter morgenmaden er det tid til at sætte kursen mod Ngorongoro-krateret. Turen tager vi som et et game drive gennem Serengeti til Ngorongoro Crater.

Inden vi ankommer til Acacia Farm Lodge, hvor vi skal bo, skal vi dog lige nogle millioner år tilbage i tiden. På vejen besøger vi nemlig Olduvai Gorge, som er det sted i verden, hvor fundene af vores ældste menneskelige forfædre er gjort. Palæoantropologer har fundet hundredvis af fossilerede knogler og stenredskaber i området, som er millioner år gamle. Det er disse fund, som har fået dem til at konkludere, at mennesket udviklede sig i Afrika.

Hen på eftermiddagen besøger vi en traditionel Masaigård, hvor vi får indblik i deres liv. Herefter fortsætter vi til kaffeplantagen Karatu, hvor vi finder vores lodge.

Dag 11 - Til fordel for de lokale
Ngorongoro-krateret bliver også kaldt ”verdens ottende vidunder”. Krateret er et af de områder i Afrika, som er mest kendt for sit dyreliv. Vulkankrateret måler næsten 20 km i diameter, er 610-760 meter dyb og dækker et areal på 264 kvadratkilometer.  Krateret kombinerer på fascinerende vis græssletter, sumpe, skovområder, en ferskvandssø og et spektakulært fugleliv. Med de mange vilde dyr og muligheden for at opleve dyrene på (meget) nært hold, er Ngorongoro-krateret Tanzanias mest besøgte område. Vi tager morgenmaden med os, og bruger halvdelen af dagen i krateret. Herefter besøger vi vores lokale skoleprojekt, Simba Milima Primary School, hvor du har mulighed for at lære mere om skolen og snakke med eleverne.  Vi fortsætter herefter mod Escarpment Luxury Lodge for en sen frokost og en velfortjent pause.

Simba Milima Primary School

Ngorongoro-krateret bliver også kaldt ”verdens ottende vidunder”. Krateret er et af de områder i Afrika, som er mest kendt for sit dyreliv. Vulkankrateret måler næsten 20 km i diameter, er 610-760 meter dyb og dækker et areal på 264 kvadratkilometer. Krateret kombinerer på fascinerende vis græssletter, sumpe, skovområder, en ferskvandssø og et spektakulært fugleliv.Med de mange vilde dyr og muligheden for at opleve dyrene på (meget) nært hold, er Ngorongoro-krateret Tanzanias mest besøgte område.

Vi tager morgenmaden med os, og bruger halvdelen af dagen i krateret. Herefter besøger vi vores lokale skoleprojekt, Simba Milima Primary School, hvor du har mulighed for at lære mere om skolen og snakke med eleverne.

Vi fortsætter herefter mod Escarpment Luxury Lodge for en sen frokost og en velfortjent pause.

En rejse til fordel for de lokale
Kunne du tænke dig at gøre en forskel for skolens elever? Efterlad lidt plads i kufferten og medbring nogle skole materialer til gavn for eleverne, så gør du en enorm forskel. Kontakt Ferie med Formål hvis det har interesse.

Dag 12 - Lake Manyara & Zanzibar
Lake Manyara

Lake Manyara

Vi starter dagen med et game drive i Lake Manyara National Park. Med en strækning på 50 km, som følger den rustgyldne 600 m høje Rift Valley skrænt, er Manyara-søen en naturskøn perle.
Ernest Hemingway, som er en af verdens mest kendte forfattere, og som rejste utroligt meget i Afrika, udtalte om området: ”the loveliest I had seen in Africa.”

Vi fortsætter til Manyara-landingsbanen, hvor vi flyver til Zanzibar. Når vi ankommer til Zanzibar, bliver vi mødt af vores lokale repræsentant, som kører dig til det flotte Ocean Paradise Resort, hvor en lækker badeferie venter dig.

Her er der også mulighed for at deltage i sportsaktiviteter samt kulturelle oplevelser. Nogle af disse er mod ekstra betaling.

Dag 13, 14 & 15 - Zanzibar
De næste 3 dage består af ren og skær afslapning på egen hånd i Zanzibars smukke omgivelser.  Hotellet sørger for forskellige aktiviteter såsom snorkling, havkajaksejlads, dykning, vandsport, dhow-ture, vandreture på naturstier samt besøg på en dhow-workshop og de dystre huler, hvor man fra 1840’erne til 1880’erne skjulte slaver, under tiden også ulovlige slaver.  Nogle af disse aktiviteter er mod betaling. Vil du opleve mere af Zanzibar, byder øen dig på en masse populære attraktioner. Oplev blandt andet det portugisiske slot, “Sultan’s Palace”, den gamle Dhow-havn, slavehandleren Tippu Tips hjem, det gamle slavemarked, ”Persian Baths of Kidichi” og meget mere. Kontakt Ferie med Formål for mere inspiration.

Velkommen til Zanzibar

De næste 3 dage består af ren og skær afslapning på egen hånd i Zanzibars smukke omgivelser.

Hotellet sørger for forskellige aktiviteter såsom snorkling, havkajaksejlads, dykning, vandsport, dhow-ture, vandreture på naturstier samt besøg på en dhow-workshop og de dystre huler, hvor man fra 1840’erne til 1880’erne skjulte slaver, under tiden også ulovlige slaver.

Nogle af disse aktiviteter er mod betaling.

Vil du opleve mere af Zanzibar, byder øen dig på en masse populære attraktioner. Oplev blandt andet det portugisiske slot, “Sultan’s Palace”, den gamle Dhow-havn, slavehandleren Tippu Tips hjem, det gamle slavemarked, ”Persian Baths of Kidichi” og meget mere.

Kontakt Ferie med Formål, hvis du ønsker nogle guidede ture på Zanzibar.

Dag 16 - Hjemrejse
HjemrejseDu bliver kørt til lufthavnen til en fornuftig tid, der matcher din afrejse.
Med dine besøg i de forskellige organisationer, har du gjort en stor forskel.
Vi håber, at du har haft en oplevelsesrig ferie.
Dag 17 - Hjemkomst til Danmark

Velkommen hjem

Velkommen hjem. Et safari eventyr i Afrika er nu slut. Vi håber, at du havde en god tur. 

Indkvarteringer

Nedestående indkvarteringer er inkluderet i rejsens pris. Klik på billederne for at læse mere.

The Boma Hotel, Nairobi

The Entim Mara Camp

Il Keliani Camp

Anvendes i april/maj i stedet for The Entim Mara

Mbuzi Mawe Serena Camp

Lahia Tented Lodge

Anvendes i September/Oktober i stedet for Mbuzi Mawe

Escarpment Luxury Lodge

Acacia Farm Lodge

Ocean Paradise Resort

Pak med god samvittighed

På denne rejse har du mulighed for at støtte projektet ‘Pack for a Purpose.’ Klik på billedet nedenfor og læs hvordan du kan gøre en enorm forskel.

pak med god samvittighed
Safari og Zanzibar