fbpx
Finland: Med familien i Lapland

Det bedste af Lapland inkl. ophold i Helsinki

Friluft livet bliver sat i fokus på denne fantastiske 14-dages rejse til Finland.

Rejsens beskrivelse

Vi flyver fra København og ankommer til Rovaniemi små 4 timer efter. Her indkvarteres vi i den hyggelige Ounasvaaran Lakituvat Chalet, som sørger for den bedste vinterstemning du kunne forestille dig; Tænd saunaen og fyr op for pejsen. Et vinter eventyr er begyndt – og det bliver bestemt ikke kedeligt. Den perfekte ferie i Finland for friluftenthusiaster.

En rejse til fordel for dig

Ferie med Formål har skræddersyet en perle af en rejse, som sørger for at, at der bliver sat fokus på friluftsliv og interesser. Vi befinder os i den nordlige del af Finland, nemlig Rovaniemi. Rovaniemi består af en masse søer, store skovområder og en hyggelig bymidte. Vi starter rejsen på højre side af søen. Det er nemlig her skovområderne findes, og dermed det oplagte sted for naturoplevelser – noget vi skal nyde godt af de næste par dage. Se frem til hundeslæde safari, is fiskeri, vinterbadning samt snescooter safaris. Det hele krydres med 2 nætter på et traditionelt iglo hotel, hvorfra vi har gode chancer for at opleve nordlyset. Vi fortsætter eventyret i Rovaniemi by, og bruger de sidste par dage til at opleve nordlyset, inden rejsen går sydpå til landets hovedstad, Helsinki.

Få et tilbud på rejsen

Alle vores rejser er skræddersyede eksempler. Du kan enten bestille rejsen som den er, eller skræddersy din helt egen rejse. Udfyld formularen eller kontakt os - så hjælper vi dig. Priserne som er vist er fra-priser med afrejse i lavsæsonen.

Inklusiv fly

Inkl. fly

Antal dage

14 dage

2 personer

Fra pris:36.299 DKK / pr. pers

Få et tilbud på rejsen

Ved at benytte formularen accepterer du, at vi gemmer dine data i op til 6 mdr.
Kontakt os i tilfælde af, at du vil have dine data slettet.

Følgende er inkluderet i rejsen

Du kan blandt andet se frem til… 

 • Flybillet tur/retur fra Danmark
 • Indenrigsfly fra Rovaniemi – Helsinki
 • Transfer til/fra lufthavnen i Rovaniemi (uden guide)
 • Alle nævnte udflugter (dag 3, 4, 6, 9, 10 og 11)
 • Varmt tøj på alle udflugter
 • Privat slædehunde safari (dag 6)
 • Lettere snacks og drikke på udflugter.
 • Engelsktalende lokalguide på nævnte udflugter
 • Indkvartering på alle nævnte hoteller og hytter.
 • Snescootere (dag 3 og 11)
 • Varmedragt (dag 10)
 • Snacks og varme drikke på nævnte udflugter
 • Ekstra vintertøj til udflugter
 • Sengetøj & håndklæder 
 • Alle skatter og gebyrer

Måltider kan tilkøbes på alle hotellet. På Lakituvat Chalets kan måltider tilkøbes på det nærliggende Sky Hotel. 

Følgende er ikke inkluderet i rejsen

 • Måltider der ikke er nævnt ovenfor. (kan tilkøbes)
 • Drikkevarer
 • Alt som ikke står nævnt under ‘inkluderet’.

Et ægte vintereventyr i Lapland

Med sine store skovområder og det snedækkede landskab, byder Rovaniemi på et fantastisk vinereventyr. 

Nyd landskabet i dit helt eget tempo

Vi har inkluderet et par dage på egen hånd, så du kan nyde landskabet og den hyggelige atmosfære i dit helt eget tempo.

Laplans Aurora [Nordlyset]

Under rejsen har vi flere chancer til at opleve nordlyset. Er vi heldige, vil du få en magisk (!) oplevelse, når nordlyset maler himlen grøn.

Lakituvat Chalets

Lakituvat Chalets er hyggelige hytter der både rummer stue, pejs og sauna. Her får du den finske kultur helt ind under huden. Og måske et par rensdyr kommer forbi?

Slædehunde safari

Oplev Rovaniemi i selskab med dit helt eget team, bestående af energiske slædehunde. 

Ophold i Helsinki

Vi afrunder rejsen i Finlands storby og hovedstad, Helsinki.

Dagsprogram

Dag 01 - Afrejse fra Danmark

Vi rejser fra Danmark med bedst mulig flyløsning til dine valgte datoer.Vi rejser fra Danmark mod Rovaniemi. Når du ankommer til Rovaniemi og har modtaget din bagage, bliver du taget imod af en chauffør, der kører dig til hytten, hvor du bliver indkvarteret. Resten af dagen er på egen hånd. Velkommen til Finland!

Vi overnatter på Ounasvaaran Lakituvat Chalets.

De fleste flyvninger sker fra København og varer ca. 4 timer inkl. en enkelt mellemlanding i Helsinki. Flyselskabet er Finnair. 

Dag 02 - Velkommen til Rovaniemi
Ounasvaaran Lakituvat Chalets

Ounasvaaran Lakituvat Chalet

Hjerteligt velkommen til Rovaniemi. Vi befinder os i den nordlige del af Finland – landet med de tusinde søer. Dagen idag er perfekt til at udforske den omkringliggende natur, der består af store skovområder og søer. Man kan ligeledes besge Rovaniemi City Center og købe lidt mad ind til de næste par dage.

Fyr op for saunaen, sæt ild i pejsen og nyd aftenen med en kop varm kakao og en sjat af den lokale miinto, som er en frisk alkoholiseret pebermynte likør.

Vi overnatter på Ounasvaaran Lakituvat Chalet.

Dag 03 - Rovaniemi på snescooter inkl. besøg på rensdyrfarm

Finland: Med familien i LaplandIdag skal vi opleve vinterlandskabet på ryggen af en snescooter. Vi bliver introduceret til køretøjet af vores lokalguide, og får en god briefing om hvordan man kører den. Når briefingen er overstået, kører vi mod en rensdyrfarm og gør stop. Her er der mulighed for at opleve rensdyrene, som ejes af farmen. Efter besøget, oplever vi en traditionel Crossing the Arctic Circle ceremoni, som foregår i en traditionel tipi fra Lapland.

Vi overnatter på Ounasvaaran Lakituvat Chalet.

Dag 04 - Snescooter, is fiskeri og god mad

is fiskeriDenne dag er dedikeret til friluft enthusiaster, og byder på oplevelser på ryggen af en snescooter. Vi skal nemlig køre langs nogle af de mange søer, som Finland er så kendt for. Lokalguiden sørger for, at finde en sø hvor der er god mulighed for at fange dagens frokost – vi skal nemlig afprøve en lokal aktivitet: is fiskeri.

I selskab med lokalguiden, lærer vi hvordan vi med et bor borer hul i isen, hvor efter vi påbegynder fiskeriet. Imens vi fisker, forbereder lokalguiden en suppe, som vi forhåbentlig kan nyde med friskfanget fisk.  Til maden medfølger lidt varmt at drikke.

 

Turen varer totalt 3 timer, hvoraf kørsel varer ca. 30 minutter pr. vej.
Vi overnatter på Ounasvaaran Lakituvat Chalet.

Dag 05 - Rovaniemi på egen hånd
Juleeventyr i Santa Claus Village, Finland

Santa Claus Village

Idag har du endnu en dag til at opleve Rovaniemi på egen hånd. Denne dag kunne eventuelt nydes på traditionel vis: Fyr op i saunaen, hop ud i sneen og vend tilbage til saunaen.

Om aftenen kunne man med fordel besøge en lokal restaurant og nyde lidt god mad, efterfulgt af et besøg i Santa Claus Village. Her er der garanti for en ægte julestemning – og du vil opleve polar cirklen. Det er i øvrigt her at julemanden bor, hvis du spørger en af de lokale. 

Dag 06 - Privat hundeslæde safari ca. 20 km.
Is-badning og Husky safari i Finland

Slædehunde safari

Vi bliver hentet ved hytten og kørt til en lokal husky-farm. ‘Husky’ er det traditionelle navn for en slædehund – og det er disse smukke væsener der skal stå for underholdningen idag.

Når vi ankommer til slædehunde farmen, får vi vores eget team bestående af slædehunde. Her vil guiden fortælle hvordan man leder slædehundende, hvorefter det bliver vores tur. Et 20 kilometers eventyr er begyndt, og de næste 90 minutter vil lyden af de mange hundepoter og vinternaturens indtryk sørge for en sjov og uforglemmelig oplevelse.

Under dagen vil vi ligeledes lære en masse spændende ting om slædehundende, og der vil blive serveret lidt varmt at drikke samt cookies.

Vi overnatter på Ounasvaaran Lakituvat Chalet.

Dag 07 - Iglo Hotel

Nordlys FinlandIdag tager vi afsked med Ounasvaaran Lakituvat Chalet, og bliver kørt til et af de traditionelle Iglo Hoteller. Vi skal de næste 2 dage overnatte på Arctic Snow Hotel Glass Iglo, hvor man fra soveværelset har en smuk udsigt til himmelen.

Rovaniemi er et populær destination. Ikke kun pga. naturen og vinterlandskabet – men også på grund af nordlyset. Derfor har man indrettet hotellet på en sådan måde, at en sirene vil starte hvis nordlyset kan spottet. På den måde har du altid de bedst mulige chancer for at opleve det magiske naturfænomen. Desuden er glasigloen iført glastag, så du fra sengen i soveværelset kan nyde udsigten.

Dag 08 - Rovaniemi på egen hånd inkl. overnatning på Iglo Hotel

Lapland FinlandDagen idag er på egen hånd. De næste par dage står i nordlysets tegn samt flere friluftsaktiviteter. 

Vi overnatter på Arctic Snow Hotel Glass Iglo.

Dag 09 - Picnic under nordlyset
Finland: På jagt efter nordlys

Picnic under nordlyset

Vi pakker vores ting og bliver kørt ind til Rovaniemi City Center, hvor vores nye indkvartering venter os.

I aften skal vi endnu engang gøre et forsøg på at opleve nordlyset. Denne gang under en hyggelig picnic. Dagstimerne er på egen hånd. I aften hentes vi foran hytten kl. 20:30. Her kører lokalguiden os ud i skoven, hvor en picnic bliver sat op. Der bliver lavet bål og grillet pølser. Er vi heldige, har du her muligheden for at spise picnic under nordlyset.

Dag 10 - Isbadning under nordlyset
Isbadning og Husky safari i Finland

Ice floating

Idag er dagen på egen hånd frem til 19:30 – 20:00. Her bliver vi hentet foran hotellet og kørt til en af Rovaniemi’s mange søer. Når vi ankommer til søen får vi en briefing, inden vi hopper i en varmedragt, og læner os tilbage i søen. I og med at vi beholder tøjet på, sørger dragten for, at vores krop forbliver varm. Ligeledes sørger den for, at vi flyder ovenpå vandet. Der skal altså hverken bruges kræfter eller anstrengelse – læn dig tilbage, slap af og nyd udsigten til himlen – og måske endda nordlyset! Der serveres varmt at drikke undervejs.

Dag 11 - En hyggelig aftentur på snescooter
Finland: Med familien i LaplandIdag har du dagstimerne på egen hånd i Rovaniemi’s centrum. Vi hopper atter op på ryggen af en snescooter, og oplever vinterlandskabets aftentimer. Turen varer ca. 2 timer, og undervejs vil vi gøre stop, hvor guiden laver bål. Her bliver der tid til lidt varmt at drikke samt grillpølser. Ligesom de øvrige aftentimer, er der chance for at opleve nordlyset.

Vi overnatter på et by hotel i Rovaniemi.

Dag 12 - Mod Helsinki
helsinkiIdag tager vi afsked med Rovaniemi og flyver mod landets hovedstad, Helsinki. De næste par dage er på egen hånd – så der er rig mulighed for at opleve storbyens seværdigheder.
Dag 13 - Helsinki på egen hånd
old port helsinkiVi tilbringer dagen i storbyen på egen hånd.
Dag 14 - Hjemrejse
departure

Vi ønsker dig en god hjemrejse

Rejsen er ved at nå til vejs ende. Vi bliver hentet ved vores hotel og bliver kørt til Helsinki lufthavn, hvor vi flyver retur til København.

Ferie med Formål håber, at du har haft en uforglemmelig ferie i Finland.

Indkvarteringer

Nedestående indkvarteringer er inkluderet i rejsens pris. Klik på billederne for at læse mere.

Ounasvaaran Lakituvat Chalets

Lakituvat Chalets

Finland: Overnat i et Iglo hotel

Arctic Iglo Hotel

Scandic Rovanimi

Scandic Rovaniemi