fbpx

Praktisk information om Mexico

Bedste rejsetidspunkt til Mexico, pas- og visumregler og meget mere. Få svar på dine spørgsmål her.

 

Nedenfor finder du alt praktisk information om Mexico. Fik du ikke svar på dit spørgsmål? Kontakt os! Så hjælper vi dig. 

Hvornår er det bedst at rejse til Mexico?

Du kan rejse til Mexico hele året. Dog skal du pga. Mexicos store størrelse være opmærksom på, at vind og vejr varierer alt afhængig af, hvor i landet, at du opholder dig. I det meste af Mexico er de varmeste måneder månederne fra juni til oktober. Denne periode er også den mest regnfulde, da regntiden i Mexico løber fra april/maj og frem til september/oktober. Dog kan Mexico sagtens besøges i regntiden, da det ofte kun regner nogle timer om eftermiddagen. De koldeste måneder er december og januar. Mexico har orkansæson, som ligger fra juni til november. De fleste orkaner rammer fra august til oktober og oftest omkring områderne ved Stillehavskysten, den caribiske kyst, den Mexicanske Golf samt Yucatán-halvøen.

Nord
I det nordlige Mexico kan vintrene være meget kolde med temperaturer helt ned til minus 10 til 15°C, imens at somrene kan være særdeles varme med temperaturer op til 40°C.

Centrale højland
I Mexicos centrale højland skal du være opmærksom på, at temperaturerne varierer meget mellem dag og nat. Om vinteren kan temperaturen ramme 0°C om natten og op til 25°C om dagen. Om sommeren kan dag- og nattetemperatur variere fra 10 til 30°C.

Lavland og kystområder
I Mexicos tropiske lavland kan temperaturen om sommeren ramme helt op til 40°C med en høj luftfugtighed. Ligeledes kan der ved kystområderne blive meget varmt om sommeren.

Udover ovenstående beskrivelse af vind og vejr, så er det også vigtigt, at du er opmærksom på, at nogle af aktiviteterne på Ferie med Formåls rejser er sæsonbestemte. Det gælder bl.a. snorkling eller dykning med hvalhajer samt bådture for at se gråhvalernes vandring. Den bedste mulighed for at opleve gråhvaler finder sted i Baja California fra sen december til april. Sæsonen for at se hvalhajer varierer alt efter, hvor i landet, at du befinder dig. Befinder du dig på Yucatán-halvøen er det muligt at se hvalhajer fra juni til september. Dog er de bedste måneder juli og august. I Baja California er det muligt at se hvalhajer fra juni og helt frem til december.

Klima
Bedste rejsetidspunkt til Mexico

Kilde: DMI

Bedste rejsetidspunkt til Mexico

Pas & Visum

For tiden er visum til Mexico ikke påkrævet for danske turister, og du kan få op til 180 dages turistvisum, når du ankommer til landet. Dog stilles der krav til, at du ved indrejse skal kunne fremvise en returbillet. Derudover opkræves alle turister et gebyr på omkring 23 USD for et turistkort. Rejser du med fly til landet, er det inkluderet i din flybillet. Turistkortet kan du få og udfylde på flyet eller ved paskontrollen i den mexicanske lufthavn. Turistkortet bliver stemplet ved indrejse i Mexico, og det er herefter meget vigtigt, at du gemmer det og opbevarer det sikkert, da kortet skal bruges ved afrejse. Hvis du mister kortet, skal du tage kontakt til immigrationsmyndighederne i en lufthavn og søge et nyt. Prisen for et nyt turistkort er ca. 500 MXN, hvilket svarer til ca. 160 danske kroner.  

Det vigtigt at være opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i minimum seks måneder efter udrejse. Danske nødpas og EU-nødpas anerkendes ved både indrejse og udrejse. Samme regler gælder for begge, hvilket inkluderer, at passet skal være gyldigt i minimum seks måneder efter udrejse. Hvis du har fået nødpasset i Mexico som erstatning for et mistet pas, skal du kunne fremvise en politirapport, når du forlader landet.  

Ved mellemlanding i USA kræves en ESTA-ansøgning. Der kan søges om ESTA på den officielle ESTA-side.  

Inden ankomst til Mexico skal du udfylde en inderejseformular. Denne kan fås i lufthavnen eller på flyet. Du kan også udfylde den hjemmefra og spare tid på rejsen. Du finder formularen her. Den skal printes og medbringes.

Visumregler og indrejsekrav kan ændre sig. Derfor er det vigtigt, at du sørger for at holde dig opdateret på udenrigsministeriets hjemmeside og Mexicos ambassade i Københavns hjemmeside 

Vaccination

Vi henviser til Statens Serums Instituts hjemmeside. Her kan du læse alt relevant information, når det kommer til vacciner. Du kan også kontakte din egen læge. Det kan være en fordel, hvis du ved hvor i Mexico, du vil rejse hen, inden du kontakter lægen. Vacciner kan afhænge af rejsens længde, destination og rejsetype. 

 

Flybilletter

Du modtager dine flybilletter kort efter du har bestilt din rejse. Ved modtagelse af flybilletterne, er det vigtigt, at du tjekker alle navne på billetten. Navnene skal stå præcis som i dit/jeres pas.

Opdager du fejl, er det vigtigt, at du kontakter os med det samme.

Flybilletterne modtager du via email. På flybilletterne fremgår rejseplanen samt din booking reference. Når du ankommer i lufthavnen, skal du tjekke ind med dit pas og din bookingreference.

Vi anbefaler, at du holder dig opdateret om flytiderne via APPen CheckMyTrip.

Sædereservation & opgraderinger

Ønsker du at opgradere din siddeplads til ekstra benplads eller anden ekstra komfort, kan du på flyselskabets hjemmeside logge ind under “manage my booking.” Her vil du kunne vælge eventuelle opgraderinger såsom ekstra benplads, business class, wifi ombord samt madvalg. (specielle måltider såsom vegetar, glutenfri m.m.) 

Vær opmærksom på, at disse opgraderinger ofte er imod gebyr. Vi anbefaler derfor, at du har dit kreditkort klar til betaling. Du bedes ligeledes være opmærksom på, at de fleste opgraderinger først gør sig gældende kort tid inden afrejse – ofte 48 timer inden. 

Ændrer du ingenting, vil flyselskabet tildele dig/jer en plads ved check-in. Her er der ingen garanti for, at I kommer til at sidde ved siden af hinanden – dog gør personalet alt hvad de kan for at opfylde jeres ønsker. 

Vi gør opmærksom på, at flyselskabet har alle rettigheder til at foretage eventuelle ændringer i reservationerne. 

 

Bagage

Vi anvender flere forskellige flyselskaber til vores destinationer. Det kan derfor variere hvor meget bagage du må medbringe. Du finder informationen om bagagen på din flybillet. Har du spørgsmål, kan du altid kontakte os.

Du kan med fordel læse mere om bagageregler på bagage regler. Her finder du mere information til dig der rejser med børn og/eller medbringer special bagage i form af klapvogn og lign.

Ved indenrigsflyvninger kan særlige bagageregler gælde. Du får information om dette ved bestilling af rejse. 

Forsikringer

Gældende forsikringer henviser vi til vores side om rejseforsikringer. Her kan du læse alt der har med rejseforsikringer at gøre. Vi anbefaler altid, at du som minimum har en rejseforsikring der dækker sygdom og hjemtransport.

Bemærk: På nogle af vores rejser er zip-lining inkluderet. Nogle forsikringsselskaber kan have denne begivenhed inkluderet som ‘ekstrem sport’ og kan eventuelt kræve en ekstra forsikring. 

Pakkeliste

Rejser til Mexico kan have forskellige formål. Nogle skal vandre. Nogle skal på storbyferie. Andre skal ligge ved stranden. For at gøre det nemmest muligt for dig, har Ferie med Formål derfor lavet en pakkeliste til hver enkelt rejse.   

Rejsebetingelser

Vi anbefaler, at du læser vores generelle rejsebetingelser, da de er en del af aftalevilkårene ved køb af rejser hos Ferie med Formål. Rejser købt af Ferie med Formål omfatter ‘loven om pakkerejser.’

Sprog i Mexico

Mexico har ikke noget officielt sprog, men langt den største del af befolkningen snakker spansk. Udover spansk er der 68 andre anerkendte sprog i Mexico.  

Mexicanere er generelt meget hjælpsomme, og vil gerne hjælpe så godt de kan med de engelske gloser, som de nu engang har på lager, hvilket varierer meget alt afhængig af, hvor I landet, at du befinder dig. Generelt er engelsk-kunstskaben i de lidt større byer god, hvorimod at den på landet lidt længere væk fra turismen er mere begrænset. Her vil Ferie med Formåls lokale guider assistere og hjælpe med eventuelle sprogvanskeligheder. Dog kan du altid komme langt med et ”por farvor”, betyder ”vær venlig” eller et ”gracias”, som betyder ”tak” på spansk. 

Valuta

Valutaen i Mexico hedder pesos (MXN) og findes i både mønter og sedler. 100 pesos svarer til ca. 32 kroner. Vi anbefaler, at du medbringer nogle pesos hjemmefra, som du kan bestille og købe i nogle banker eller hos Forex. Euro eller amerikanske dollars kan også medbringes. Dog skal du være opmærksom på, at der i Mexico er restriktioner for veksling af amerikanske dollars. Disse restriktioner betyder, at turister højst kan veksle 300 USD og ikke mere end 1.500 USD pr. måned. 

Du finder den opdaterede valutakurs her. 

Hæveautomater er at finde i de fleste byer. Kontanter kan hæves mod et gebyr på 30 til 50 kr. Desuden godtager de fleste hoteller, restauranter og butikker de mest gængse kreditkort som Visa eller MasterCard. Bemærk at der nogle steder opkræves et gebyr ved brug af kreditkort. Vær opmærksom på at nu længere væk fra de lidt større byer du kommer, desto sværere kan det være at bruge kreditkort. Vær også opmærksom på, at det er vanskeligt at anvende Diners og American Express.  

Tidsforskel

Mexico er et stort land, og der er derfor fire forskellige tidszoner i landet: Nordlige, Stillehavskysten, Centrale og Øst. Sommertid er gældende fra første søndag i april til sidste søndag i oktober. Hele Mexico kører med sommertid på nær staten Sonora og enkelte områder i Oaxaca og Chiapas, som har samme tid hele året.  

Den østlige tidszone er fem timer bagud i forhold til Danmark, hvilket betyder, at du skal stille dit ur fem timer tilbage. Hvis man bevæger sig vestpå, sydpå eller nordpå, kan det være, at man rammer en ny tidszone, og at man derfor skal sætte sit ur yderligere tilbage.  

Se nøjagtige tider her

Myg

I Mexico er der flest myg i månederne april til november og mest i den sydlige del af landet. Uanset rejsetidspunkt og destination i landet, anbefales det dog, at man så vildt muligt forebygger myggestik. Dette er grundet risiko for smitte med zikavirus og malaria. Vi anbefaler, at du tager langærmede bukser/trøjer på om aftenen og medbringer en myggespray, som du kan anvende 

Elektricitet

I Mexico har man 110 V, og stikkene ser anderledes ud end i Danmark. Du skal derfor huske en adapter. 

Telefoni og internet

Den internationale landekode for Mexico er +52. Det kan være dyrt at ringe fra Mexico til Danmark samt at benytte mobilens internetadgang, så tjek op på dette med dit eget mobilselskab. Internetcaféer kan findes i de fleste større byer. Desuden er der Wi-Fi på de fleste hoteller og restauranter. Dog er hastigheden ikke altid lige hurtig.  

 

Drikkepenge

I Mexico er det kutyme, at turister betaler drikkepenge til eksempelvis buschauffører, guider, hotelpiccoloer, stuepiger, etc. Hav derfor altid små sedler eller mønter klar. Barer, caféer, natklubber og restauranter vil ofte lægge 10-15 % i servicegebyr oveni de givne priser. Selvom der er lagt et servicegebyr på regningen, så er der stadig normalt at tilføje yderligere 5-15 % af den samlede regning i drikkepenge.  

Hvis du ønsker at give drikkepenge, så giv dem personligt.  

Nedenstående liste viser, hvad der er normalt at give i drikkepenge: 

  • Stuepige: 10-20 pesos pr. værelse pr. nat 
  • Hotelpiccolo: 10 pesos pr. taske/kuffert 
  • Chauffør: 60-80 pesos pr. person pr. tur 
  • Guider: 80-100 pesos pr. person pr. tur 
  • Restauranter og barer: 5-15 % af regningen 
Prisniveau

Overordnet er prisniveau lavere end i Danmark. Dog kommer det an på, hvor i landet, at du befinder dig. Jo længere væk fra de store byer du kommer, desto billigere bliver det.  

Nedenstående liste viser nogle eksempler på prisniveauet i Mexico, men som nævnt varierer priserne meget afhængig af lokation: 

  • Drikkevand (1 liter): Ca. 3,5 kr.  
  • En sodavand: Ca. 4 kr. 
  • En øl: Ca. 8 kr. for en lokal øl og ca. 15 kr. for en importeret øl. 
  • Et måltid på en billig restaurant: Ca. 30 kr. 
  • Et måltid på en lidt dyrere restaurant: Ca. 75 kr.  
Hotelskat

Hotelskat afhænger af i hvilken Mexicansk stat, at du befinder dig. Overordnet er der overalt en hotelskat på ca. 16 % plus en logiafgift på ca. 2 %. Desuden har den Mexicanske regering i 2021 indført en besøgsskat kaldet Visatax for turister over 14 år, som overnatter i staten Quintana Roo (inkluderer bl.a. Cancún, Playa Del Carmen og Tulum). Denne skat er på ca. 224 pesos (ca. 70 danske kroner) pr. person og skal betales inden man rejser fra landet. Visatax betales online.

Hotel- og visatax er ikke inkluderet i rejsens pris.

Takt og tone

Mexicanere er overordnet meget gæstfrie og de modtager derfor turister med åbne arme. Dog forventes det, at man respekterer og overholder lokale skikke. I den forbindelse er det meget vigtigt at nævne beskyttelse af naturen. Mange naturområder i Mexico er fredede, og beskyttelsen og bevarelsen af disse er prioriteret højt hos de mexicanske myndigheder, men også hos de lokale. Det er derfor vigtigt, at du altid overholder anvisninger fra din guide.   

Man kan sagtens have afslappet tøj på i Mexico, men man skal ikke have badetøj på andre steder end på stranden eller ved poolen.  

Det vigtigt, at du spørger om lov til at tage billeder af de lokale, da det ikke er alle, som bryder sig om det.  

I lokale områder kan det blive set som værende uhøfligt at sætte sig til bords, før end at man har fået lov.