fbpx

Mount Fuji

Mount Fuji – Japans mest ikoniske symbol 

Beliggende på grænsen mellem Yamanashi-præfekturet og Shizuoka-præfekturet ligger Japans nok mest ikoniske symbol: Den aktive vulkan Mount Fuji – også kaldet Fujisan af Japanerne. Med sine 3776 meter er det Japans højeste bjerg, og på en skyfri dag kan du se bjerget helt fra Tokyo og Yokohama. Med en næsten perfekt symmetri og en smukt snedækket top er Mount Fuji et af de mest afbildede bjerge i verden og har også været emne til megen kunst igennem flere århundreder. Som nævnt er bjerget en aktiv vulkan, som senest gik i udbrud helt tilbage i 1707. Eksperter mener, at den vil gå i udbrud igen, men da der bliver holdt godt øje med vulkanens aktivitet, er dette ikke noget, som du skal bekymre dig om, hvis du besøger bjerget eller det omkringliggende område. Bjerget kan opleves på forskellige måder og på forskellige afstande, men Ferie med Formål anbefaler, at du bestiger bjerget, hvis du har modet og fysikken til det. Selvom bjerget måske er flottest på afstand, så er udsigten fra Mount Fujis top på en klar dag og følelsen af sejr, når du når toppen, oplevelser uden sammenligning. Fra start juli til midt september er Mount Fuji officielt åben for bestigning, og i denne periode bestiger flere hundrede tusinde mennesker bjerget. Er du erfaren bjergbestiger, kan du bestige Mount Fuji uden en guide, men har du kun prøvet bjergbestigning nogle få gange, eller er det din første gang, så anbefales det, at du følges med en guide hele vejen til toppen. Turen til toppen kræver ikke som sådan nogle bestemte bestigningsfærdigheder, men da du kan opleve dårligt og voldsomt vejr på vej mod toppen eller komme til at lide af højdesyge, er det rart at have en guide, som kan hjælpe. Da vi hos Ferie med Formål altid prioriterer din sikkerhed, vil der på alle vores rejser til Japan, hvor bestigning af Mount Fuji er inkluderet, være en guide til at følge dig hele vejen. Har du ikke mod på bjergbestigning, så kan bjerget også nydes på afstand. 

Denne artikel indeholder beskrivelser af, hvordan du på Ferie med Formåls rejser har mulighed for at opleve Mount Fuji – hvad enten du har mod på bjergbestigning eller ej.  

 

For dig som ønsker at bestige Mt. Fuji 

Ønsker du at opleve Mount Fuji helt tæt på, så anbefaler vi bestigning af bjerget, da dette med sikkerhed vil være en oplevelse, som du aldrig vil glemme. Som nævnt foregår bestigningen som udgangspunkt altid i følgeskab med en guide, og du skal derfor ikke bekymre dig om noget, men blot nyde den fantastiske tur til Mount Fujis top.  

Mount Fuji kan bestiges via fire forskellige ruter, men mest normalt er det at starte ved den såkaldte 5. station ved søen Kawaguchiko i ca. 2300 meters højde. Officielt kaldes denne rute Yoshida-ruten, og er også den bedste rute for knap så erfarne bjergbestigere. Herfra siges det at tage ca. seks timer at nå toppen. Dog inkluderer disse seks timer ikke pauser ved de små bjerghytter som findes langs ruten, og tiden er derfor ikke en tid, som afspejler et stille og roligt tempo. For at flest mulige kan være med på bjergbestigningen, vil Ferie med Formåls ture til Mount Fuji derfor være fordelt ud på to dage og dermed også foregå i et stille og roligt tempo. På den måde får du også muligged for at opleve, hvordan det er at tilbringe en nat i en bjerghytte i ca. 3100 meters højde samt at se solopgangen fra toppen (hvis vejret altså tillader det). Ved at fordele turen over to dage mindskes risikoen også for højdesyge.  

Som nævnt findes der små bjerghytter langs hele ruten. I disse bjerghytter har du mulighed for at købe forfriskninger (dog er udvalget begrænset, så det anbefales at pakke lidt hjemmefra – dog er hovedmåltider inkluderet i turen), tage et hvil, købe adgang til et toilet eller få brændt et symbol i din vandrestav. Sidstnævnte kan varmt anbefales, hvis du ønsker et godt minde om din tur til Mount Fujis top. Hvis du ikke gider at have en lang vandrestav med på turen, så kan de købes i små udgaver, så de passer i rygsækken. Det er også et godt alternativ til en sten fra toppen, som det er fristende at tage med hjem. Det er strengt forbudt at fjerne sten fra bjerget, og vi anbefaler derfor en vandrestav, hvis du ønsker en lille souvenir. 

Når toppen er nået ved 10. station og solopgangen nydt, går turen nedad igen. Hvis du tror, at det er turen op, som er hårdest, og at turen ned blot er en hyggelig og afslappet tur, som er hurtigt overstået, så kan du godt tro om – turen ned kræver kræfter og udholdenhed i et næsten endnu større omfang end turen op. Efter at have besteget et bjerg er dine ben og knæ godt brugte, og at gå ned af en stejl bjergskrænt i løse lavasten er ikke nogen nem opgave!  

Når du når 5. station igen, vil du blive kørt tilbage til Kawaguchiko, hvor du bl.a. vil have mulighed for at pleje de ømme ben ved at tage en tur i en af de mange onsen (et japansk udtryk for varme kilder), som findes i det omkringliggende område.   

Artiklen fortsætter nedenfor.

 

Arakurayama Sengen Park eget billede BANNER

For dig som ønsker at opleve Mt. Fuji på afstand 

Hvis du ønsker at opleve Mount Fuji på afstand i et mere afslappet tempo, så anbefaler vi at opleve udsigten til bjerget fra søen Kawaguchiko i Fuji Five Lake-regionen eller Fujigoko, som det også kaldes, eller ved et af Japans mest kendte udsigtspunkter, nemlig Chureito Pagoda i Arakurayama Sengen Park. Begge steder byder på en helt fantastisk udsigt, og du har her mulighed for at tage billeder, som uden tvivl ikke har brug for et fancy filter! Disse to steder anbefales også til alle, som ønsker at opleve Mount Fuji, men som befinder sig i Japan udenfor de måneder, hvor bjerget officielt er åbent for bestigning. Faktisk er disse udsigtspunkter flottest uden for bestigningssæsonen – nærmere bestemt i foråret i forbindelse med blomstringen af de lyserøde kirsebærblomster samt i efteråret, når bjergets omkringliggende træers blade har fået smukke gyldne farver.  

Udover at nyde udsigten til Mount Fuji, som du med sikkerhed vil kunne bruge lang tid på, da den er fuldstændig fantastisk, byder det smukke omkringliggende område også på mange andre spændende attraktioner og aktiviteter. Du kan bl.a. besøge et af områdets mange såkaldte Sengen-templer, som tilbeder Mount Fuji og gudinden af Mount Fuji Konohanasakuya-hime. Du kan også besøge Fuji-Q Highland, som er en af Japans førende forlystelsesparker, som især er kendt for fire meget vilde og hurtige rutsjebaner, hvoraf flere har slået forskellige verdensrekorder. Er du mere til rolige oplevelser, er Itchiku Kubota Art Museum og dets tilhørende smukke have et besøg værd.  

Uanset om du ønsker at bestige Mount Fuji eller blot ønsker at opleve bjerget på afstand samt det omkringliggende område, så kommer du uden tvivl til at få uforglemmelige oplevelser.   

Vil du opleve Mount Fuji og Japan? Læs mere om det bedste rejsetidspunkt her.