fbpx

Costa Rica

Vandfald, kratersøer, tropisk regnskove, kaffeplantager og et eksotisk dyreliv: Costa Rica er perfekt til naturfreaks og dyreelskere.

Costa Rica - til fordel for alle

En Costa Rica rejse tilbyder det hele! Se frem til en fantastisk rejse, hvor du både får et indblik i den lokale hverdag, oplever dyrene i deres naturlige habitat, besøger et rehabilitationscenter for truede dyrearter - herunder dovendyret - og er aktiv i de smukke naturomgivelser, landet har at byde på. På vores rejser til fordel for alle, har Ferie med Formål skræddersyet den perfekte rejse til dig, der ønsker at opleve det lokale, autentiske Costa Rica, landets rige dyrelivet og samtidig ønsker at være aktiv på ferien.

Find det bedste rejsetidspunkt til Costa Rica og meget mere under praktisk information. Siden åbner i et nyt vindue. 

Bahia Bellena, der ligger ved Uvita, er formet som halen på en hval. Overraskende nok er området også populært for hvalsafari.  

December – april

Rundrejse

Den perfekte rejse til Costa Rica

Inklusiv fly

Inkl. fly

Antal dage

19 dage

Antal personer

4 personer

mulighed for at tage på safarimulighed for trekkingTil fordel for dyrene

Fra pris:/ pr. pers19.997 DKK

Læs mere
Rundrejse

Kør selv ferie i Costa Rica

Få et autentisk indblik i de lokales hverdag på en kør-selv ferie i Costa Rica.

Inklusiv fly

Inkl. fly

Antal dage

18 dage

Antal personer

Ubegrænset

mulighed for trekkingmulighed for at tage på safari

Fra pris:/ pr. pers16.999 DKK

Læs mere
Rundrejse

Vandring i Costa Rica

Oplev den lokale hverdag, støt op om dyrevelfærd og ha' vandreskoene klar.

Inklusiv fly

Inkl. fly

Antal dage

18 dage

Antal personer

2 personer

mulighed for trekkingmulighed for at tage på safarimulighed for yogaTil fordel for dyrene

Fra pris:/ pr. pers18.599 DKK

Læs mere

Eksotisk, aktiv og afslappende ferie i Costa Rica

Afslappende strandferie og udfordrende surf i Costa Rica

Efter en rejse pakket med eventyrlige oplevelser, kan det være rart med et par dages afslapning. Og her har Costa Rica et væld af smukke sandstrande, hvor du kan komme ned i gear på din ferie. Nyd den varme sol, mens du daser på stranden og lytter til bølgernes skvulp.

Mange steder vil du møde lokale og andre rejsende, der udfordrer dig i beachvolley, når de stærke soltimer er ved at være forbi. Grib chancen og giv den gas! Det er en sjov måde at nyde strandlivet og møde nye mennesker.

Costa Rica er kendt for sine smukke solnedgange ved stranden på den vestlige kyst, og det er uundværlige oplevelser på din rejse til Costa Rica. Ved 18-tiden samles både lokale, backpackere og andre rejsende på stranden for at se himlens smukke nuancer. Nogle laver bål, andre sidder i en rundkreds og spiller guitar, nogle tager en lækker aftendukkert i bølgerne, og andre giver den gas i et slag beachvolley.

Strandene i Costa Rica bliver et højdepunkt på din ferie. Nyd en kold mojito, sangria eller Imperial-øl, mens du nyder livet på de smukkeste paradisstrande.

Costa Ricas skønne strande byder på mere end blot afslappende ferie. Vestkysten er faktisk et af verdens bedste steder at surfe – både for begyndere og øvede. Giv dig i kast med en udfordrende surflesson, bliv grebet af bølgerne og få et smil på læben, mens du rører alle kroppens muskler.

Adrenalinsus på din ferie i Costa Rica

Vil du mærke, at du lever? Så bør du slå et smut forbi adrenalinbyen Monteverde på din rundrejse i Costa Rica. Turen til bjergbyen er spændende i sig selv, da du kører på snoede bjergveje, mens du kan spejde ud over de smukke tågeskove. Monteverde bliver et stop på din rundrejse, hvor der er mulighed for at rykke grænser ud over det sædvanlige. Prøv for eksempel Mellemamerikas højeste bungee jump, den frygtindgydende Tarzan Swing eller en udfordrende rapelling-tur gennem brusende vandfald og høje kløfter. Du kan også svæve gennem de smukke tågeskove på en zipline-tur.  

Du kan læse mere om, hvad du bør vide, før du rejser til Costa Rica her.

Det må du ikke gå glip af i Costa Rica…

Tortuguero National Park

Tortuguero National Park ligger for sig selv ude ved Costa Ricas caribiske østkyst. Parken bliver også kaldt ”The Amazon of Costa Rica”, fordi der er så meget vand i området. Det betyder også, at du kun kan komme dertil med båd eller fly. Mange turister tager til parken på deres rejse, fordi den er hjem for mange spændende, vilde dyr, som man nemt kan spotte fra båden, når man er på tur: Aber, dovendyr, flodskildpadder og mange smukke fugle. Mellem juli og november er parken ekstrainteressant, da tusindvis af grønne skildpadder i denne periode kommer op på land for at bygge redde og lægge æg. I denne periode kan du på din rejse booke en særlig tur, hvor du kommer ud og ser de grønne skildpadders tur over sandet.

La Fortuna & Arenal vulkanen

La Fortuna er et velkendt og populært område i Costa Rica, takket være den ikoniske vulkan Arenal Volcano. I 1968 udbrød den for første gang i flere århundreder og forblev herefter aktiv helt indtil 2010. I over 40 år spyede den lava og sten hver dag. Dette spektakel tiltrak tusindvis af turister hver år, hvilket styrkede områdets økonomi og udvikling. Selvom vulkanen ikke længere er aktiv, er La Fortuna et besøg værd, når man rejser i Costa Rica. Ud over Arenal-vulkanen rummer området nemlig en lang række smukke og spændende attraktioner, såsom regnskov, størknede lavafloder, Lake Arenal og varme kilder, som bliver varmet op af vulkanens underjordiske aktivitet.

Monteverde

Monteverde er kendt blandt naturelskere for sine unikke, smukke urtågeskove. Området ligger 1200 meter over havet og har et koldt og vådt klima. Den eviggrønne, frodige tågeskov er hjem for en lang række fugle, heriblandt den smukke lysende, grønne quetzal (”Resplendant Quetzal”), som nok er Costa Ricas smukkeste fugl. På din ferie kan du også opleve områdets smukke, private park, Monteverde Reserve, som oprindeligt blev oprettet for at beskytte det rene vand, der her kommer op af jorden. Reservatet blev i sin tid grundlagt af amerikanske kvækere, der søgte et fredfyldt sted at praktisere deres religion og arbejde. De grundlagde mejerikæden Monteverde, som den dag i dag sælger produkter, især ost, over hele Centralamerika.

Hvornår er det bedst at tage til Costa Rica?

Det er bedst at rejse til Costa Rica fra december til april. Denne periode kaldes ”Verano”, hvilket kan oversættes til sommer. Det er den tørreste periode at rejse til Costa Rica i.

Du kan rejse til Costa Rica hele året, og vælger du at tage på ferie i regnsæsonen, kan du til gengæld opleve lavere priser.

Hvor ligger Costa Rica?

Costa Rica ligger midt i Mellemamerika, og det grænser op mod Panama til syd og Nicaragua mod nord. Kystlinjen ligger mod Stillehavet i vest og Det Caribiske Hav i øst.

Skal jeg vaccineres inden jeg rejser til Costa Rica?

Du kan tjekke, om du har brug for vacciner for at rejse til Costa Rica på  Statens Serums Institut. Du kan også kontakte din læge og oplyse om, hvor i Costa Rica din ferie går hen

Er det dyrt at rejse i Costa Rica?

Costa Rica er et af de dyrere lande i Mellemamerika at rejse i. Det skyldes, at Costa Rica de seneste 5-10 år er blevet et meget populært rejsemål, og en stor del af indtjeningen er altså turisme. Priserne er dog billigere end i Danmark.