fbpx
Vietnam

Rundrejse i Vietnam & Cambodia: Virkeligheden i Indokina

Glæd dig til en fantastisk rundrejse i Vietnam og Cambodia hvor lokale, autentiske oplevelser & nogle af verdens største seværdigheder venter dig. Afslut med en sjovt adventure-oplevelse i Ruc Mon Cave.

Rejsens beskrivelse

Følg med på en oplevelsesrejse til to spændende lande i det gamle Indokina. Vi starter i Cambodia, hvor vi får et indblik i landets lokale hverdag udenfor turismens mylder, når vi besøger landsbyer som Chansor Village og Kampong Khlaeng. Vi gør selvfølgelig også stop ved de enorme Angkor ruiner, der er blandt nogle verdens største seværdigheder. Eventyret fortsætter i Vietnam – et land med natur i verdensklasse. Vi starter i storbyen Hanoi, inden vi atter bevæger os ud til de omkringliggende landsbyer – denne gang til Dong Hoi, Da Bac & Sung Village – og afslutter i naturskønne Phong Nha.

Se flere kombinationsrejser.

En rejse til fordel for alle

På denne rundrejse besøger vi flere lokale landsbyer, der befinder sig uden for turistområderne. En af landsbyerne er et samfundsbaseret turisme projekt. Her besøger du forskellige familier og hører mere om hvordan de lever i byen. Du får også fortalt, hvor vigtig turismen og netop dit besøg er for byen. Desuden får du et indblik i den vietnamesiske skolegang. Under rejsen besøger vi også et rescue- og rehabilitationscenter, der ledes af Frankfurt Zoological Soziety. Centeret huser mere end 180 primater, der alle er reddet fra at blive solgt som kæledyr på diverse sorte markeder rundt omkring i Asien. Udover primater, besøger vi også centeret ‘Turtle Conservation Center’, der yngler skildpadder for efterfølgende at slippe dem fri i naturen. Nogle af dagene foregår på cyklen. En perfekt rejse til dig, der ønsker at gøre en forskel for dyrene, de lokale og samtidig elsker at være aktiv i naturens omgivelser.

Få et tilbud på rejsen

Alle vores rejser er skræddersyede eksempler. Du kan enten bestille rejsen som den er, eller skræddersy din helt egen rejse. Udfyld formularen eller kontakt os - så hjælper vi dig. Priserne som er vist er fra-priser med afrejse i lavsæsonen.

Inklusiv fly

Inkl. fly

Antal dage

17 dage

4 personer

Sværhedsgrad: Moderat

Sværhedsgrad: Moderat (T1 & C3)

Denne rundrejse i Vietnam og Cambodia inkluderer cykling i distancer mellem 35-45 km. Cyklingen er forholdsvis enkel og foregår mest af alt på landeveje. Grusveje og enkelte bakker kan forekomme. Cykling foregår med almindelige landevejs cykler. Desuden besøger vi Ruc Mon Cave, hvor svømning og trekking forekommer. Alle med almindelig god form kan være med. Erfaring med at cykle 30+ km på en dag er et plus. Vi anbefaler ikke Ruc Mon Cave, hvis du har klaustrofobi. I dette tilfælde, kan vi ændre dagens begivenhed til noget andet.

Læs mere om vores sværhedsgrad gradering.

T1 & C2

Fra pris:24.997 DKK / pr. pers

Få et tilbud på rejsen

Ved at benytte formularen accepterer du, at vi gemmer dine data i op til 6 mdr.
Kontakt os i tilfælde af, at du vil have dine data slettet.

Følgende er inkluderet i rejsen

Du kan blandt andet se frem til… 

 • Flybillet tur/retur fra Danmark
 • Alle indenrigsfly
 • Alt transport i køretøj med aircondition
 • Tog til Dong Hoi
 • Alle nævnte bådture
 • Hotelophold på nævnte hoteller.
 • Engelsktalende lokalguide
 • Afrejse garanti uanset antal deltagere
 • 14 x morgenmad (dag 2-5 & 7-16)
 • 9 x frokost (dag 3-6 & 8-12)
 • 1 x middag (dag 4, 8 & 9)
 • Alle nævnte dags udflugter
 • Indgang til Endangered Primate Rescue Center
 • Alle National Park gebyrer
 • Alle gebyrer og skatter

Angkor ruiner i Cambodia

Vi besøger Angkor ruinerne, der er blandt nogle af verdens største seværdigheder.

Dejlige cykelture i den flotte natur

Nogle af landsbyerne besøger vi på cykel. Visse ligger 40 km væk. Ønsker du ikke at cykle, arrangerer vi et transportmiddel.

At støtte landsbyprojektet i Sung Village

Vi besøger Sung Village – et samfundsbaseret turismeprojekt. Her får du et indblik landsbyens hverdag. Dit besøg er til stor gavn for de lokale der bor der.

Et besøg hos Endangered Primate Rescue Center

Mød nogle af de 180 primater der holder til i rehabilitationscenteret.

En oplevelse i naturskønne Phong Nha

Langsomt cykler vi forbi rismarker og andre smukke landdistrikter op langs bjergene.

Dagsprogram

Dag 01 - Afrejse fra Danmark

Vi rejser fra Danmark med bedst mulig flyløsning til dine valgte datoer.Vi rejser fra Danmark. Undervejs vil der være en mellemlanding.

Vi ankommer til Cambodia i morgen.

Rigtig god tur!

Dag 02 - Velkommen til Cambodia
Velkommen til Cambodia. Når du har fået din bagage, står vores lokale engelsktalende repræsentant og tager imod dig. Fra lufthavnen bliver du kørt til dit hotel, Lub d Cambodia, som ligger midt i Siem Reap. Uanset hvilken tid på døgnet du ankommer, vil du altid kunne finde på noget at lave; I løbet af dagen kan du gå en tur i Siem Reap, tage på opdagelse med en cambodjansk tuk-tuk eller ligge og dase ved poolen.  Om aftenen åbner byen op for et skønt natteliv, hvor du bl.a. kan tage med til et lokalt Khmer marked.  Her kan du smage på det traditionelle Khmer køkken.  Kunne du tænke dig en drink, byder Siem Reap på en masse små pubs rundt omkring på den populære Pub Street.  Du burde også prøve en cocktail på den populære Miss Wong Cocktail Bar eller Sokkhak River Lounge.

Velkommen til Cambodia

Velkommen til Cambodia. Når du har fået din bagage, står vores lokale engelsktalende repræsentant og tager imod dig. Fra lufthavnen bliver du kørt til dit hotel, Lub d Cambodia, som ligger midt i Siem Reap. Uanset hvilken tid på døgnet du ankommer, vil du altid kunne finde
på noget at lave;

I løbet af dagen kan du gå en tur i Siem Reap, tage på opdagelse med en cambodjansk tuk-tuk eller ligge og dase ved poolen. Om aftenen åbner byen op for et skønt natteliv, hvor du bl.a. kan tage med til et lokalt Khmer marked. Her kan du smage på det traditionelle Khmer køkken. Kunne du tænke dig en drink, byder Siem Reap på en masse små pubs rundt omkring på den populære Pub Street.

Du burde også prøve en cocktail på den populære Miss Wong Cocktail Bar eller Sokkhak River Lounge. 

En rundrejse i Vietnam og Cambodia er begyndt. Vi ønsker dig en god fornøjelse. 

Dag 03 - På cykeltur i Cambodia (40 km)

Besøger man Cambodia, er et besøg ved de antikke Angkor-ruiner næsten obligatorisk. Efter morgenmaden på dag 2, starter vi derfor dagen med Cambodias mest populære attraktion: Angkor Wat.  Herefter cykler vi videre til den sydlige del af Angkor, hvor vi finder Bayon Temple. Her vil du blive taget imod af kæmpemæssige sten med smilende ansigter indgraveret i sig.  Vi fortsætter gennem skoven til det hellige reservoir, French Dam, og videre til det smukke, uberørte tempel, Ta Nei Temple.  I løbet af eftermiddagen nyder vi en traditionel frokost på en lokal restaurant tæt på Sra Srang, den tidligere royale dam. Herefter forsætter vi til Ta Prohm, et magisk, antikt tempel, som bliver holdt sammen af en gigantisk rod fra et gammelt banyan træ. Her får du virkelig at se, hvordan antik arkitektur og natur går i ét. Efter en aktiv dag på cykel, vender vi tilbage til hotellet til en velfortjent aften med ren og skær afslapning.  Her kan du tage lidt koldt at drikke med på vores solnedgangssejltur, som foregår i en traditionel gondola. Ruten, som er en behagelig tur ned langs vandet, fører dig til landstenstemplet Prasat Chrung, der er helt tilbage fra i 1100-tallet.  Nyd din drink imens solen går ned bag dette majestætiske tempel.

Angkor Wat

Besøger man Cambodia, er et besøg ved de antikke Angkor-ruiner næsten obligatorisk. Efter morgenmaden starter vi derfor dagen med Cambodias mest populære attraktion: Angkor Wat. Herefter cykler vi videre til den sydlige del af Angkor, hvor vi finder Bayon Temple. Her vil du blive taget imod af kæmpemæssige sten med smilende ansigter indgraveret i sig. Vi fortsætter gennem skoven til det hellige reservoir, French Dam, og videre til det smukke, uberørte tempel, Ta Nei Temple. I løbet af eftermiddagen nyder vi en traditionel frokost på en lokal restaurant tæt på Sra Srang, den tidligere royale dam. Herefter forsætter vi til Ta Prohm, et magisk, antikt tempel, som bliver holdt sammen af en gigantisk rod fra et gammelt banyan træ. Her får du virkelig at se, hvordan antik arkitektur og natur går i ét. Efter en aktiv dag på cykel, vender vi tilbage til hotellet til en velfortjent aften med ren og skær afslapning. Her kan du tage lidt koldt at drikke med på vores solnedgangssejltur, som foregår i en traditionel gondola. Ruten, som er en behagelig tur ned langs vandet, fører dig til landstenstemplet Prasat Chrung, der er helt tilbage fra i 1100-tallet. Nyd din drink imens solen går ned bag dette majestætiske tempel.

Cykeldistance: Ca. 40 km

Dag 04 - I Khmer-folkets fodspor (40 km)

Vi starter tidligt om morgenen og cykler mod Chansor Village – en by ca. 40 kilometer uden for Siem Reap. Ved ankomst møder vi vores lokalguide, som er fra Chansor-landsbyen. Guiden vil tage imod dig og introducere dig for landsbyen samt dine værter. I dag vil du nemlig være en del af Khmer-folket. I løbet af dagen vil du besøge nogle af landsbyens familier, som blandt andet vil vise dig hvordan de tjener deres penge ved at væve og lave sivkoste. Efterfølgende får du lov til selv at prøve.  Ikke nok med det – du får også mange andre lokale oplevelser i løbet af dagen, når du bliver guidet gennem landsbyen, hvor du vil møde lokale landmænd og fiskere.  Efter den guidede tur tager vi tilbage til midtpunktet af landsbyen, hvor der vil blive serveret en lække lokal frokost, der er lavet af friske råvarer fra områderne rundt om landsbyen. Det bliver et måltid, du aldrig vil glemme! Denne aften overnatter du i et traditionelt Khmer-hjem. Her får du en madras, et myggenet, lagner, hovedpude og håndklæder. Der er simple toiletfaciliteter, herunder en spand med frisk vand fra brønden, som du kan bruge, når du skal vaske dig. Senere bliver det tid til aftensmad, snak og et spil kort sammen med din værtsfamilie.Vi starter tidligt om morgenen og cykler mod Chansor Village – en by ca. 40 kilometer uden for Siem Reap. Ved ankomst møder vi vores lokalguide, som er fra Chansor-landsbyen. Guiden vil tage imod dig og introducere dig for landsbyen samt dine værter. I dag vil du nemlig være en del af Khmer-folket. I løbet af dagen vil du besøge nogle af landsbyens familier, som blandt andet vil vise dig hvordan de tjener deres penge ved at væve og lave sivkoste. Efterfølgende får du lov til selv at prøve. Ikke nok med det – du får også mange andre lokale oplevelser i løbet af dagen, når du bliver guidet gennem landsbyen, hvor du vil møde lokale landmænd og fiskere. Efter den guidede tur tager vi tilbage til midtpunktet af landsbyen, hvor der vil blive serveret en lække lokal frokost, der er lavet af friske råvarer fra områderne rundt om landsbyen. Det bliver et måltid, du aldrig vil glemme!

Denne aften overnatter du i et traditionelt Khmer-hjem. Her får du en madras, et myggenet, lagner, hovedpude og håndklæder. Der er simple toiletfaciliteter, herunder en spand med frisk vand fra brønden, som du kan bruge, når du skal vaske dig. Senere bliver det tid til aftensmad, snak og et spil kort sammen med din værtsfamilie.

Cykeldistance: Ca. 40 km

Dag 05 - Mod Komphong Khlaeng (45 km)
Efter morgenmaden cykler vi mod Kompong Kleng – en imponerende fiskerlandsby bygget på pæle.  Byen er hjem for mere end 6.000 lokale, som hovedsageligt lever af at fiske på Tonle Sap Lake.  Kompong Kleng ændrer sig meget i løbet af årstiderne: besøger du den over monsun-sæsonen, som starter i maj måned, vil vejene være fyldt med vand fra monsun-regnen. Det stopper imidlertid ikke trafik-ken, da vejene (som nu fungerer som kanaler), bliver trafikeret med både i stedet for køretøjer. Besøger du den i marts/april, inden monsunregnen kommer, er der tørsæson, og her vil du kunne opleve en by bygget på pæle, der alle måler op til 10 meter i højden.  Dette gør Kompong Kleang til en fascinerende by, der – uanset hvornår du besøger den – byder på en magisk oplevelse.  

Komphong Klaeng

Efter morgenmaden cykler vi mod Kompong Kleng – en imponerende fiskerlandsby bygget på pæle. Byen er hjem for mere end 6.000 lokale, som hovedsageligt lever af at fiske på Tonle Sap Lake.

Kompong Kleng ændrer sig meget i løbet af årstiderne: besøger du den over monsun-sæsonen, som starter i maj måned, vil vejene være fyldt med vand fra monsun-regnen. Det stopper imidlertid ikke trafik-ken, da vejene (som nu fungerer som kanaler), bliver trafikeret med både i stedet for køretøjer. Besøger du den i marts/april, inden monsunregnen kommer, er der tørsæson, og her vil du kunne opleve en by bygget på pæle, der alle måler op til 10 meter i højden. Dette gør Kompong Kleang til en fascinerende by, der – uanset hvornår du besøger den – byder på en magisk oplevelse. Vi bliver kørt tilbage til hotellet. Imorgen går turen videre til Vietnam.

Cykeldistance: Ca. 45 km

Dag 06 - Næste stop: Hanoi, Vietnam
På dag 5 møder guiden dig på hotellet og kører dig tilbage til Siem Reap lufthavn. Turen går nu til Hanoi, Vietnam.  Du ankommer til Hanoi og modtager din bagage. Herefter bliver du kørt til dit hotel, Hong Ngoc Dynastie, hvor du får et Deluxe-værelse til rådighed.  Hotel Hong Ngoc Dynastie er placeret cen-tralt i Hanoi og ligger tæt på den gamle bydel.  Hotellet er bygget i gammel stil og er opkaldt efter Nguyen familien, som her-skede i årene 1802-1945. I løbet af dagen har du rig mulighed for at spadsere rundt og opleve den vietnamesiske kultur og historie.  Middagen kan du få på hotellets restaurant, som kombinerer det traditionelle gamle nord-vietnamesiske køkken med et vestligt touch. Ellers er dagen på egen hånd, og du kan derfor helt selv bestemme, hvad den skal bruges på.

Velkommen til Hanoi

Guiden møder dig på hotellet.

Turen går nu til Hanoi, Vietnam.

Du ankommer til Hanoi og modtager din bagage. Herefter bliver du kørt til dit hotel, Hong Ngoc Dynastie, hvor du får et Deluxe-værelse til rådighed. Hotel Hong Ngoc Dynastie er placeret cen-tralt i Hanoi og ligger tæt på den gamle bydel.

Hotellet er bygget i gammel stil og er opkaldt efter Nguyen familien, som her-skede i årene 1802-1945. I løbet af dagen har du rig mulighed for at spadsere rundt og opleve den vietnamesiske kultur og historie. Middagen kan du få på hotellets restaurant, som kombinerer det traditionelle gamle Nordvietnamesiske køkken med et vestligt touch. Ellers er dagen på egen hånd, og du kan derfor helt selv bestemme, hvad den skal bruges på.

Dag 07 - Velkommen til Vietnam
Nyd en morgenmad på hotellet, inden det bliver tid til at dykke ned i den lokale kultur.  Vi starter dagen med en mindre køretur på 30 minutter, som fører os til en lille by i udkanten af Hanoi. Her vil vi blive mødt af vores vært – en veteran – som, sammen med sin kone, tager os med til det lokale marked. Her skal vi sammen købe ind til dagens frokost.  Når vi har købt ind, tager vi hjem til vores to værter. Her fortæller de lidt om krigstiden, inden vi påbegynder frokosten – en traditionel ret ved navn ”bun cha”. Efter frokost siger vi farvel til værterne, og bevæger os tilbage til Hanoi centrum.  På vejen til Hanois ældste og mest kulturelle tempel, Quan Thanh Temple, skal vi gennem Hanois mest romantiske vej, Phang Ding Phung Road.  Derefter tager vi videre til Truc Bach søen, hvor vi langs kysten bevæger os mod det lokale Chau Long Marked for at opleve den hanoianske kultur på et lokalt marked.  Vi fortsætter til en lokal restaurant, som ligger i et lidt mere roligt kvarter. Her gør vi et kort stop og nyder en mindre snack ‘Pho Cuon’ – en lokal snack der minder lidt om forårsruller – inden vi bevæger os mod Hang Than Street, som er kendt for at huse alle de berømte bryllupskagebutikker. Her lærer vi mere om Vietnams unikke bryllupskultur.  Vi besøger den imponerende Long Bien Bridge og afslutter dagen med en tur gen-nem byen i en vietnamesisk rickshawcykel, der kører i et tempo, hvor du uden problemer kan tage billeder.

Long Bien Bridge

Nyd en morgenmad på hotellet, inden det bliver tid til at dykke ned i den lokale kultur.

Vi starter dagen med en mindre køretur på 30 minutter, som fører os til en lille by i udkanten af Hanoi. Her vil vi blive mødt af vores vært – en veteran – som, sammen med sin kone, tager os med til det lokale marked. Her skal vi sammen købe ind til dagens frokost.

Når vi har købt ind, tager vi hjem til vores to værter. Her fortæller de lidt om krigstiden, inden vi påbegynder frokosten – en traditionel ret ved navn ”bun cha”. Efter frokost siger vi farvel til værterne, og bevæger os tilbage til Hanoi centrum.

På vejen til Hanois ældste og mest kulturelle tempel, Quan Thanh Temple, skal vi gennem Hanois mest romantiske vej, Phang Ding Phung Road.

Derefter tager vi videre til Truc Bach søen, hvor vi langs kysten bevæger os mod det lokale Chau Long Marked for at opleve den hanoianske kultur på et lokalt marked.

Vi fortsætter til en lokal restaurant, som ligger i et lidt mere roligt kvarter. Her gør vi et kort stop og nyder en mindre snack ‘Pho Cuon’ – en lokal snack der minder lidt om forårsruller – inden vi bevæger os mod Hang Than Street, som er kendt for at huse alle de berømte bryllupskagebutikker. Her lærer vi mere om Vietnams unikke bryllupskultur.

Vi besøger den imponerende Long Bien Bridge og afslutter dagen med en tur gen-nem byen i en vietnamesisk rickshawcykel, der kører i et tempo, hvor du uden problemer kan tage billeder.

Dag 08 - Hanoi med god samvittighed
Efter morgenmaden besøger vi nationalparken, Cuc Phuong, som er et af Vietnams absolut vigtigste områder, når det kommer til biodiversitet. Efter ca. 3 timers kørsel ankommer vi til Endangered Primate Rescue Centre, som er et non-profit redningscenter, der blev byg-get i 1993. Her redder de forskellige abe-arter fra det sorte marked i det sydlige Asien, hvorefter de rehabiliterer dem, for senere at slippe dem fri i naturen igen. Under dit besøg vil du møde nogle af centerets beboere. Heriblandt gibbonaber og sjældne langurer. Du kommer også til at hilse på ”Slow Loris”, selvom den kan være lidt genert.  Har du lyst til at vide mere om EPRC’s arbejde, bliver der også tid til at snakke med de ansatte.  Herefter besøger vi Turtle Conservation Center, hvor 20 forskellige skildpaddearter er blevet reddet og rehabiliteret, for senere at blive sluppet fri igen. Afslutningsvist tager vi ca. 7 km ind i junglen, går 200 trappetrin op, og ankommer til grotten ”Prehistoric Man Cave”, hvor man tidligere har fundet 7.500 år gamle menneskeknogler og værktøj.  Derefter tager vi til Can Long Warf, hvor vi afslutter dagen med en dejlig bådrejse ind i reservatet Long Nature Reserve – det største vådområde i det nordlige Vietnam. Her sejler vi forbi smukke landskaber, og turen er derfor perfekt til billeder.

Slow Loris

Efter morgenmaden besøger vi nationalparken, Cuc Phuong, som er et af Vietnams absolut vigtigste områder, når det kommer til biodiversitet. Efter ca. 3 timers kørsel ankommer vi til Endangered Primate Rescue Centre, som er et non-profit redningscenter, der blev bygget i 1993. Her redder de forskellige abearter fra det sorte marked i det sydlige Asien, hvorefter de rehabiliterer dem, for senere at slippe dem fri i naturen igen. Under dit besøg vil du møde nogle af centerets beboere. Heriblandt gibbonaber og sjældne langurer. Du kommer også til at hilse på ”Slow Loris”, selvom den kan være lidt genert.

Har du lyst til at vide mere om EPRC’s arbejde, bliver der også tid til at snakke med de ansatte. Herefter besøger vi Turtle Conservation Center, hvor 20 forskellige skildpaddearter er blevet reddet og rehabiliteret, for senere at blive sluppet fri igen.

Afslutningsvist tager vi ca. 7 km ind i junglen, går 200 trappetrin op, og ankommer til grotten ”Prehistoric Man Cave”, hvor man tidligere har fundet 7.500 år gamle menneskeknogler og værktøj.

Derefter tager vi til Can Long Warf, hvor vi afslutter dagen med en dejlig bådrejse ind i reservatet Long Nature Reserve – det største vådområde i det nordlige Vietnam. Her sejler vi forbi smukke landskaber, og turen er derfor perfekt til billeder.

Bemærk: Rescue centeret er et mindre center. Besøget vil derfor ikke vare længe. Det er desværre ikke alle centerets dyr der kan slippes fri i naturen, da man ikke har lykkes at rehabilitere dyrene til at være i stand til overlevelse i fri natur. Dette skyldes for lang tid i fangenskab – og ofte siden fødsel. Med dit besøg, er du med til at støtte organisationen. Forvent ikke at kom tæt på alle dyrene.

Dag 09 - Mod Da Bac & Sung Village
Efter morgenmaden pakker vi sammen og forlader hovedstadens travle hverdag for at bevæge os mod landsbyen Sung i området Da Bac.  Efter bare 4 timers kørsel ankommer vi til Sung Village, som er et samfundsbaseret turismeprojekt. I Sung Village vil du blive taget imod af din nye vært, som efter-følgende vil vise dig rundt i landsbyen.  Her besøger du forskellige familier og hører mere om hvordan de lever i byen. Du får også fortalt, hvor vigtig turismen og netop dit besøg er for byen. Under dagen vil du også besøge Sung-grotten og en hundred år gammel te-plantage, hvor de lokale landmænd vil fortælle dig hemmeligheden bag det at finde te i god kvalitet.  Sidst på dagen tager vi til vores lokale homestay, hvor værterne serverer en god middag for os, inden aftenen står på lokal dans og musik. De sørger for, at også denne aften bliver en uforglemmelig oplevelse.

Sung Village

Efter morgenmaden pakker vi sammen og forlader hovedstadens travle hverdag for at bevæge os mod landsbyen Sung i området Da Bac.

Efter bare 4 timers kørsel ankommer vi til Sung Village, som er et samfundsbaseret turismeprojekt. I Sung Village vil du blive taget imod af din nye vært, som efter-følgende vil vise dig rundt i landsbyen. Her besøger du forskellige familier og hører mere om hvordan de lever i byen. Du får også fortalt, hvor vigtig turismen og netop dit besøg er for byen. Under dagen vil du også besøge Sung-grotten og en hundred år gammel te-plantage, hvor de lokale landmænd vil fortælle dig hemmeligheden bag det at finde te i god kvalitet.

Sidst på dagen tager vi til vores lokale homestay, hvor værterne serverer en god middag for os, inden aftenen står på lokal dans og musik. De sørger for, at også denne aften bliver en uforglemmelig oplevelse.

Dag 10 - Med tog til Dong Hoi
Dagen i dag byder på endnu en dag med kulturelle oplevelser.  Vi starter i Sung Village, hvor du får et indblik i den vietnamesiske skolegang. Først besøger vi den lokale børnehave og skole, hvorefter vi får fortalt om byens pæle-huse. Du får også lov til at prøve den lokale farverige kostume, Muong Au Ta.  Herefter kommer du med ud til vandet, hvor du ser, hvordan de lokale fanger rejer ved hjælp af bambusfælder. Hertil kommer et besøg hos den lokale fiskefarm, som flyder på vandet.  Frokost spiser vi på vores homestay, hvor-efter vi hopper på en båd og sejler til Hoa Binh Dam.  Dette er Vietnams største hydroelektriske dam. Dammen generer ikke kun elektricitet, men regulerer også vandmasserne, så over-svømmelser forebygges.  Vi ankommer herefter til Thung Nai med båden. Her bliver vi hentet af en bus, som kører os tilbage til Hanoi.  I Hanoi bliver der lidt fritid, inden vi tager aftentoget til Dong Hoi. Toget afgår kl. 19:30 og ankommer kl. 05:33, så vi overnatter på toget.

Fiske-farm i Da Bac

Dagen i dag byder på endnu en dag med kulturelle oplevelser.

Vi starter i Sung Village, hvor du får et indblik i den vietnamesiske skolegang. Først besøger vi den lokale børnehave og skole, hvorefter vi får fortalt om byens pæle-huse. Du får også lov til at prøve den lokale farverige kostume, Muong Au Ta. Herefter kommer du med ud til vandet, hvor du ser, hvordan de lokale fanger rejer ved hjælp af bambusfælder. Hertil kommer et besøg hos den lokale fiskefarm, som flyder på vandet. Frokost spiser vi på vores homestay, hvor-efter vi hopper på en båd og sejler til Hoa Binh Dam. Dette er Vietnams største hydroelektriske dam. Dammen generer ikke kun elektricitet, men regulerer også vandmasserne, så over-svømmelser forebygges.

Vi ankommer herefter til Thung Nai med båden. Her bliver vi hentet af en bus, som kører os tilbage til Hanoi. I Hanoi bliver der lidt fritid, inden vi tager aftentoget til Dong Hoi.

Toget afgår kl. 19:30 og ankommer kl. 05:33, så vi overnatter på toget.

Dag 11 - Velkommen til Dong Hoi
Vi ankommer tidlig om morgen til Dong Hoi. Her kører vi til Phong Nha Lakehouse og spiser morgenmad.  Efter morgenmaden er det tid til at tage en cykeltur i den smukke dal, Bong Lai – en skjult perle bag Vietnams travle gader.  Langsomt cykler vi langs grusvejen og kommer forbi rismarker og andre smukke landdistrikter op langs bjergene.  Under turen besøger vi ”andestoppet”, som er lidt af en sjov oplevelse. Her kommer der nemlig en masse ænder og hilser på dig. Her vil du også få tid til en drink i baren: ”The Pub With Cold Beer” samt få tid til at nyde udsigten udover dalen ved økofarmen Wild Boar. Herefter tager vi videre til restauranten Moi Moi, som vil servere en BBQ-frokost for os.  Efter frokost cykler vi tilbage til Phong Nha Lake House Resort, før vi kører videre til Phong Nha Cave, som ligger i national-parken Ke Bang.  Her hopper vi i en båd og sejler ud til grotten.  Vi overnatter i Phong Nha Lakehouse.

Phong Nha Cave

Vi ankommer tidlig om morgen til Dong Hoi.
Her kører vi til Phong Nha Lakehouse og spiser morgenmad.

Efter morgenmaden er det tid til at tage en cykeltur i den smukke dal, Bong Lai – en skjult perle bag Vietnams travle gader. Langsomt cykler vi langs grusvejen og kommer forbi rismarker og andre smukke landdistrikter op langs bjergene.

Under turen besøger vi ”andestoppet”, som er lidt af en sjov oplevelse. Her kommer der nemlig en masse ænder og hilser på dig. Her vil du også få tid til en drink i baren: ”The Pub With Cold Beer” samt få tid til at nyde udsigten udover dalen ved økofarmen Wild Boar.

 

Herefter tager vi videre til restauranten Moi Moi, som vil servere en BBQ-frokost for os. Efter frokost cykler vi tilbage til Phong Nha Lake House Resort, før vi kører videre til Phong Nha Cave, som ligger i national-parken Ke Bang. Her hopper vi i en båd og sejler ud til grotten.

Vi overnatter i Phong Nha Lakehouse.

Dag 12 - Adventure i Ruc Mon Cave
I dag skal vi på en tur, der byder på vandring, svømning og klatring i Ruc Mon Cave.  Vi starter med at køre forbi det spektakulære bjerg, Da Deo, inden vi ankommer til Yen Phu Village, hvor vi begynder vandringen. Vi vandrer indtil vi ankommer til Ruc Mon Cave, hvor vi spiser frokost.  Herefter fortsætter vi ind i grotten, hvor der både skal svømmes og klatres.  Ruc Mon Cave er for nyligt blevet opdaget og åbnet for offentligheden. Dette gør, at grotten endnu ikke har haft ret mange besøgene, hvorfor dit besøg i grotten vil blive lidt af en pionertur – og en smuk én af slagsen.  Grotten byder nemlig på floder under havets overflade og imponerende stalagmitter (drypstenssøjler, der står på grottens gulv) samt stalaktitter (drypstenssøjler, der hænger fra grottens loft). Det er helt op til dig, hvor langt du vil fortsætte ind i grotten.  Ønsker du ikke at besøge grotten, planerer vi noget andet ud fra dine ønsker.

Ruc Mon Cave

I dag skal vi på en tur, der byder på vandring, svømning og klatring i Ruc Mon Cave.

Vi starter med at køre forbi det spektakulære bjerg, Da Deo, inden vi ankommer til Yen Phu Village, hvor vi begynder vandringen. Vi vandrer indtil vi ankommer til Ruc Mon Cave, hvor vi spiser frokost. Herefter fortsætter vi ind i grotten, hvor der både skal svømmes og klatres.

Ruc Mon Cave er for nyligt blevet opdaget og åbnet for offentligheden. Dette gør, at grotten endnu ikke har haft ret mange besøgene, hvorfor dit besøg i grotten vil blive lidt af en pionertur – og en smuk én af slagsen. Grotten byder nemlig på floder under havets overflade og imponerende stalagmitter (drypstenssøjler, der står på grottens gulv) samt stalaktitter (drypstenssøjler, der hænger fra grottens loft). Det er helt op til dig, hvor langt du vil fortsætte ind i grotten. Ønsker du ikke at besøge grotten, planerer vi noget andet ud fra dine ønsker.

Dag 13-15 - Afslapning i Hoi An
Hoi An

Hoi An

Efter morgenmad, kører vi til Dong Hoi togstationen. Her tager vi toget mod Hoi An. Når du ankommer til Hoi An, bliver du kørt til Tropical Beach Resort, hvor du får et deluxe-værelse til rådighed.

De næste dage står på ren afslapning i det smukke Hoi An. Dagene er på egen hånd.

 

Dag 16 - Hjemrejse
Efter morgenmad, bliver du kørt til lufthavnen, hvor rejsen går tilbage til Danmark. Du får en masse gode minder med hjem fra denne rejse. Men ikke nok med at du har haft en aktiv ferie fyldt med lokale og kulturelle oplevelser, som har beriget dig – dit besøg i de lokale landsbyer har også været til god gavn for de lokale. Vi ønsker dig en god hjemrejse.

Tusind tak for denne gang

En fantastisk rundrejse i Vietnam og Cambodia er ved at nå til vejs ende. Efter morgenmad, bliver du kørt til lufthavnen, hvor rejsen går tilbage til Danmark. Du får en masse gode minder med hjem fra denne rejse. Men ikke nok med at du har haft en aktiv ferie fyldt med lokale og kulturelle oplevelser, som har beriget dig – dit besøg i de lokale landsbyer og dyrevelfærdsorganisationer har også været til god gavn for både de lokale og organisationernes dyr.

Vi ønsker dig en god hjemrejse.

Hjemrejse sker fra Phnom Penh, så vi undgår en lang kørsel til Siem Reap.

Dag 17 - Hjemkomst til Danmark
Velkommen hjem. Tusind tak fordi du valgte Ferie med Formål. Vi håber, at vi kan byde dig velkommen igenVelkommen hjem.

Vi håber, at du har haft en uforglemmelig ferie.

Tusind tak fordi du valgte Ferie med Formål.

Vi håber, at vi kan byde dig velkommen igen

Indkvarteringer

Nedestående indkvarteringer er inkluderet i rejsens pris. Klik på billederne for at læse mere.

Lub d Cambodia

★★★

Hotel Ngoc Dynastie

★★★+

Homestay

SE03 toget

Phong Nha Lakehouse

★★★

Tropical Beach Resort

★★★★