fbpx
Isbadning og Husky safari i Finland

Is-badning og Husky safari i Finland

Følg med på en sjov og anderledes rejse til Rovaniemi i det nordlige Finland. Her står husky safari og is-badning på programmet.

Rejsens beskrivelse

Vi forlader Danmark og rejse mod den nordlige del af Finland, nemlig Rovaniemi, som også er en del af Lapland. I disse vintermåneder finder du et, nærmest eventyr-agtigt, snedækket landskab med træer og frosne søer – og det skal vi udnytte på denne rejse. Her skal vi blandt andet ud og besøge en ægte husky farm, hvor vi bliver mødt af forventningsfulde gø og bjæf. Her hilser vi på slædehundende – der glædeligt tager imod opmærksomheden – inden vi tager på en hundeslæde tur ud i snelandsskabet. Udover en klassisk husky safari, skal vi også afprøve en traditionel is-badning. Iført en varmedragt, læner vi os tilbage i den frosne sø og nyder udsigten til himlen – og er vi heldige, får du udsigt til nordlyset.

Denne rejse er tilgængelig fra november til og med 30 marts .

En rejse til fordel for dig

På denne rejse har Ferie med Formål kombineret en masse naturskønne oplevelser i et af Nordens smukkeste vinterlandskaber. Med de store skovområder, frosne søer og sit eventyrlige snedækkede landskab, bør man gøre sig selv den tjeneste, at bevæge sig ud i landskabet til fods. For ikke at trænge gennem sneen når vi går, tager vi et par snesko på. Snesko er designet på en sådan måde, at den holder os oppe på sneens overflade. Det er både en sjov, aktiv og anderledes måde – for os danskere – at opleve naturen på. Turen er guidet og varer 2 timer.

Få et tilbud på rejsen

Alle vores rejser er skræddersyede eksempler og inkluderer både fly, hoteller, nævnte måltider og daglige udflugter. Ønsker du at ændre rejsen, tilføje flere dage, opgradere hoteller eller måske skræddersy din helt egen rejse? Kontakt os og få et tilbud.

Inklusiv fly

Inkl. Fly

Antal dage

5 dage (vinter)

4 personer

Sværhedsgrad

Sværhedsgrad: Let (T1)

Denne rejse inkluderer trekking en af dagene. Iført traditionelle snesko, vandrer vi ud i sne landskabet og oplever naturen. Turen varer 2 timer. Snesko er en anderledes – men sjov – måde at trekke på. Her kan alle i almindelig fysisk form være med.

Læs mere om vores sværhedsgrad gradering.

Sværhedsgrad: Let (T1)

Fra pris:10.599 DKK / pr. pers

Få et tilbud på rejsen

Ved at benytte formularen accepterer du, at vi gemmer dine data i op til 6 mdr.
Kontakt os i tilfælde af, at du vil have dine data slettet.

Følgende er inkluderet i rejsen

Du kan blandt andet se frem til… 

 • Flybillet tur/retur fra Danmark
 • Transfer til/fra lufthavnen i Rovaniemi (uden guide)
 • Alle nævnte udflugter
 • Engelsktalende lokalguide på nævnte udflugter
 • Snacks og varme drikke på nævnte udflugter
 • Snesko på dag 3.
 • Snacks på dag 3.
 • Varme drikke på udflugter.
 • Ekstra vintertøj til udflugter
 • Sengetøj & håndklæder 
 • Alle skatter og gebyrer

Morgenmad er på Sky Hotel, der ligger et par minutter væk fra hytten. Vi har markeret hotellet på kortet nederst på siden. 

Følgende er ikke inkluderet i rejsen

 • Måltider der ikke er nævnt ovenfor. (kan tilkøbes)
 • Drikkevarer
 • Alt som ikke står nævnt under ‘inkluderet’.

Et ægte vintereventyr i Lapland

Med sine store skovområder og det snedækkede landskab, byder Rovaniemi på et fantastisk vinereventyr. 

Hundeslædetur

Kom på en adrenalinsfyldt rejse i det finske snelandskab med hundeslæde.

Nyd landskabet i dit helt eget tempo

Vi har inkluderet et par dage på egen hånd, så du kan nyde landskabet og den hyggelige atmosfære i dit helt eget tempo.

Rovaniemi på snekso

Vi tager sneskoene på, og tager på en 2-timers guided tur ud i snelandsskabet.

Laplans Aurora [Nordlyset]

Vi bruger en aften på at jagte nordlyset. Her er der chancer for at få en magisk (!) oplevelse, når nordlyset maler himlen grøn.

En kold - men varm - dukkert

Med andre ord; Ice-floating. Vi hopper i en varmedragt og læner os tilbage i en af Rovaniemis mange søer.

Dagsprogram

Dag 01 - Afrejse fra Danmark

Vi rejser fra Danmark med bedst mulig flyløsning til dine valgte datoer.Vi rejser fra Danmark mod Rovaniemi. Når du ankommer til Rovaniemi og har modtaget din bagage, bliver du taget imod af en chauffør, der kører dig til hytten, hvor du bliver indkvarteret. Resten af dagen er på egen hånd. Velkommen til Finland!

Vi overnatter på Ounasvaaran Lakituvat Chalets under hele rejsen.

De fleste flyvninger sker fra København og varer 4 timer inkl. mellemlanding i Helsinki. Flyselskabet er Finnair. 

Dag 02 - Husky safari
Isbadning og Husky safari i Finland

Husky Safari

Vi bliver hentet kl. 09:15 foran hytten.Idag skal vi ud og besøge en husky farm. Her venter de forventningsfulde slædehunde der er klar til at tage dig med ombord på, og sammen med vores lokalguider føre dig ud i vinterlandsskabet. Vi kører 2 og 2. Undervejs gør vi stop, hvor vi kan tage billeder, få lidt varmt at drikke og bytte chauffør. Turen er på mellem 7-10 km. 

Dag 03 - Rovaniemi på snesko
snowshoeing

Trekkingtur med snesko

Idag skal vi på endnu et snefyldt eventyr – denne gang iført snesko. Snesko er en specieldesignet sko, der holder os oppe på sneens overflade. Vi bliver hentet af guiden på hotellet, og kørt til det sted hvor vi skal trekke. Her vandrer vi ind i sandt sneparadis, og oplever den flotte natur. Guiden sørger for lidt varm kakao samt skumfiduser. Herefter bliver vi kørt tilbage til hytten. Resten af dagen er på egen hånd og der er masser af ting at give sig til. Oplev byens centrum, besøg Julemandens landsby (Santa Claus Village), hvor du bl.a. kan gå over polarcirklen, besøg restauranterne og smag på laplands lokale køkken, hop ud i sneen og få varmen tilbage i saunaen eller spender dagen i sneen og nyd en varm kop kakao foran pejsen.

Tip: Du burde afprøve den lokale minttu. Minttu er en mint-likør, som smager rigtig godt i varm kakao – næsten ligesom After Eight.

Dag 04 - Dagen på egen hånd & is-badning om aftenen
Isbadning og Husky safari i Finland

Ice floating

Idag er dagen på egen hånd frem til 19:30 – 20:00. Her bliver vi hentet foran hytten og kørt til en af søerne. Idag skal vi på en afslappende eventyr i en Rovaniemis mange søer. Når vi ankommer til søen får vi en briefing, inden vi hopper i en varmedragt, og læner os tilbage i søen. I og med at vi beholder tøjet på, sørger dragten for, at vores krop forbliver varm. Ligeledes sørger den for, at vi flyder oven på vandet. Der skal altså hverken bruges kræfter eller anstrengelse – læn dig tilbage, slap af og nyd udsigten til himlen – og måske endda nordlyset! Der serveres varmt at drikke undervejs.
Dag 05 - Hjemrejse
santa rovIdag forlader vi Rovaniemi for denne gang. Vi bliver hentet ved hytten, og bliver kørt til lufthavnen. Hjemrejsen inkluderer en mellemlanding i Helsinki. Vi håber, at du har haft en god ferie i Rovaniemi.

Indkvarteringer

Nedestående indkvarteringer er inkluderet i rejsens pris. Klik på billederne for at læse mere.

Ounasvaaran Lakituvat Chalets

Lakituvat Chalets