fbpx
Finland: Med familien i Lapland

Finland: Med familien i Lapland

Tag familien med på det perfekte vintereventyr i Rovaniemi i det nordlige Finland.

Rejsens beskrivelse

Tag med på en rejse for hele familien, når vi besøger den nordlige del af Finland. Rovaniemi byder på noget for hele familien i alle aldre. På denne rejse kombinerer vi byens fantastiske natur med både sjove, lettere aktive og magiske oplevelser. Vi besøger en traditionel rensdyrgård, hvor vi kommer helt tæt på de flotte rensdyr, efterfulgt af en sjov rensdyrslæde tur ud i naturen. Herefter går turen til endnu en sjov attraktion – denne gang med slædehunde. Her får vi tid til at hilse på de smukke husky-racer, inden vi begiver os ud på en 10 kilometers hundeslæde tur med naturskønne stop undervejs. Senere på rejsen kommer adrenalinen helt i top, når vi på toppen af en snescooter bevæger os ud på en snedækket safarirejse. Sidst men ikke mindst, bruger vi en aften må at jage det smukke nordlys, den finske Aurora. Her kan du være heldig at få de mest magiske oplevelser du kunne forestille dig. Med Rovaniemi’s store skovområder og det sneklædte landskab, garanterer vi en fantastisk oplevelse for hele familien – store som små. Se flere spændende rejser til Finland.

Denne rejse er tilgængelig fra 13 november til 28. februar.

En rejse til fordel for dig

På denne rejse har Ferie med Formål kombineret en masse naturskønne oplevelser i et af Nordens smukkeste områder. Med de store skovområder, (frosne) søer og sit eventyrlige snedækkede landskab, bør man gøre sig selv den tjeneste, at opleve landskabet til fods. For ikke at trænge gennem sneen når vi går, tager vi et par snesko på. Snesko er designet på en sådan måde, at den holder os oppe på sneens overflade. Det er både en sjov, aktiv og anderledes måde – for os danskere – at opleve naturen på.

Få et tilbud på rejsen

Alle vores rejser er skræddersyede eksempler og inkluderer både fly, hoteller, nævnte måltider og daglige udflugter. Ønsker du at ændre rejsen, tilføje flere dage, opgradere hoteller eller måske skræddersy din helt egen rejse? Kontakt os og få et tilbud.

Inklusiv fly

Inkl. Fly

Antal dage

7 dage (vinter)

4 personer

Sværhedsgrad: Let (T1)

Sværhedsgrad: Let (T1)

Denne rejse inkluderer trekking en af dagene. Iført traditionelle snesko, vandrer vi ud i sne landskabet og oplever naturen. Turen varer 2 timer. Snesko er en anderledes – men sjov – måde at trekke på. Her kan alle i almindelig fysisk form være med.

Let (T1)

Fra pris:9.499 DKK / pr. pers

Få et tilbud på rejsen

Ved at benytte formularen accepterer du, at vi gemmer dine data i op til 6 mdr.
Kontakt os i tilfælde af, at du vil have dine data slettet.

Følgende er inkluderet i rejsen

Du kan blandt andet se frem til… 

 • Flybillet tur/retur fra Danmark
 • Transfer til/fra lufthavnen i Rovaniemi (uden guide)
 • Alle nævnte udflugter
 • Engelsktalende lokalguide på nævnte udflugter
 • 1 x frokost (dag 2)
 • Snacks og varme drikke på nævnte udflugter
 • Snesko på dag 5.
 • Ekstra vintertøj til udflugter
 • Fotografering på dag 6.
 • Sengetøj & håndklæder 
 • Alle skatter og gebyrer

Morgenmad er på Sky Hotel, der ligger et par minutter væk fra hytten. Vi har markeret hotellet på kortet nederst på siden. 

Følgende er ikke inkluderet i rejsen

 • Måltider der ikke er nævnt ovenfor. (kan tilkøbes)
 • Drikkevarer
 • Alt som ikke står nævnt under ‘inkluderet’.

Et ægte vintereventyr i Lapland

Med sine store skovområder og det snedækkede landskab, byder Rovaniemi på et fantastisk vinereventyr. 

Hundeslædetur

Kom på en adrenalinsfyldt rejse i det finske snelandskab med hundeslæde.

Nyd landskabet i dit helt eget tempo

Vi har inkluderet et par dage på egen hånd, så du kan nyde landskabet og den hyggelige atmosfære i dit helt eget tempo.

Et besøg på en traditionel rensdyr gård

Vi besøger en rensdyrgård, hvor du kommer tæt på rensdyrene og oplever stemningen på en ægte, lokal rensdyrfarm.

Rovaniemi på snekso

Vi tager sneskoene på, og tager på en 2-timers guided tur ud i snelandsskabet.

Laplans Aurora [Nordlyset]

Vi bruger en aften på at jagte nordlyset. Her er der chancer for at få en magisk (!) oplevelse, når nordlyset maler himlen grøn.

Dagsprogram

Dag 01 - Afrejse fra Danmark

Vi rejser fra Danmark med bedst mulig flyløsning til dine valgte datoer.Vi rejser fra Danmark mod Rovaniemi. Når du ankommer til Rovaniemi og har modtaget din bagage, bliver du taget imod af en chauffør, der kører dig til hytten, hvor du bliver indkvarteret. Resten af dagen er på egen hånd. Velkommen til Finland!

Vi overnatter på Ounasvaaran Lakituvat Chalets under hele rejsen.

De fleste flyvninger sker fra København og varer 4 timer inkl. mellemlanding i Helsinki. Flyselskabet er Finnair. 

Dag 02 - Familiedag i Rovaniemi

Lapland FinlandIdag bliver en rigtig hygge-dag med familien. Vi bliver hentet på hotellet. Herefter starter vi med et besøg på en traditionel rensdyrgård, hvor hyrderne deler en masse spændende historier om rensdyrene. Efter besøget på rensdyrgården, fortsætter vi til en  ‘husky-farm’. Her venter en masse energiske slædehunde, som elsker at få opmærksomhed fra besøgende. Efter vi har hilst på hundende, og taget nogle gode billede, skal vi selvfølgelig prøve det som hudende er aller bedst til – nemlig en hundeslædetur. Vi runder dagen af med en god frokost på en af de lokale restauranter. Er der børn eller barnlige sjæle med på rejsen, er der god mulighed til at lege i sneen ude foran restauranten.

Dag 03 - Rovaniemi på egen hånd
Ravaniemi kirke

Kirken i Rovaniemi

Dagen idag er på egen hånd – og der er masser af ting at give sig til. Oplev byens centrum, besøg Julemandens landsby (Santa Claus Village), hvor du bl.a. kan gå over polarcirklen, besøg restauranterne og smag på laplands lokale køkken, hop ud i sneen og få varmen tilbage i saunaen eller spender dagen i sneen og nyd en varm kop kakao foran pejsen.

Tip: Du burde afprøve den lokale minttu. Minttu er en mint-likør, som smager rigtig godt i varm kakao – næsten ligesom After Eight.

Dag 04 - 2 timer på snescooter
snescooter

Snescooter safari i Rovaniemi

Idag skal vi på en adrenalinsfyldt tur på toppen af en snescooter. Vi bliver hentet foran hytten, hvorefter vi mødes med lokalguiden. Her får vi en briefing om det at køre en snescooter. Briefingen og træningen tager ca. en time. Herefter begiver vi os ud i den snedækkede natur, på en sjov snescooter safari. Safarituren varer 2 timer. Undervejs gør vi forskellige stop og nyder lidt varmt at drikke til lyden af naturen.

Man sidder 2 personer på snescooteren. Ønsker du at køre alene, koster det et tillægsgebyr på 500 ,-

Dag 05 - Rovaniemi på snesko
snowshoeing

Trekkingtur med snesko

Idag skal vi på endnu et snefyldt eventyr – denne gang iført snesko. Snesko er en specieldesignet sko, der holder os oppe på sneens overflade. Vi bliver hentet af guiden på hotellet, og kørt til det sted hvor vi skal trekke. Her vandrer vi ind i sandt sneparadis, og oplever den flotte natur. Guiden sørger for lidt varm kakao samt skumfiduser. Herefter bliver vi kørt tilbage til hytten. Resten af dagen er på egen hånd.
Dag 06 - På jagt efter nordlyset
nordlyset finland

Aurora, Rovaniemi

Idag har du dagen på egen hånd, inden vi i aften skal på en spændende tur, på jagt efter nordlyset. Vi bliver hentet kl. 20:00 ved vores hytte. Herefter hopper vi ombord på en bus, der sammen med vores lokalguide, kører os til forskellige steder i Rovaniemi, hvor chancen er størst til at spotte nordlyset. Under de forskellige stops, vil lokalguiden tage billeder af os og lave nogle sjove effekter med lyset. Er du heldig at opleve en aften hvor nordlyset står skarpt på himlen, kan du få taget magiske billeder! Turen varer 4 timer, så vi er ca. hjemme ved midnat.
Dag 07 - Hjemrejse
santa rovIdag forlader vi Rovaniemi for denne gang. Vi bliver hentet ved hytten, og bliver kørt til lufthavnen. Hjemrejsen inkluderer en mellemlanding i Helsinki. Vi håber, at du har haft en god ferie i Rovaniemi.

Indkvarteringer

Nedestående indkvarteringer er inkluderet i rejsens pris. Klik på billederne for at læse mere.

Ounasvaaran Lakituvat Chalets

Lakituvat Chalets