fbpx
hvalsafari

Den perfekte rejse til Costa Rica

Følg med på en rejse til Costa Rica hvor dyrevelfærd, kør-selv ferie, hvalsafari og lokale, autentiske oplevelser bliver nogle af de mange oplevelser.

Rejsens beskrivelse

Vi starter vores rejse til Costa Rica i landets hovedstad, San José. Herefter sætter vi kurs mod Pacuara, hvor vi indgår i et frivilligt projekt, der har det formål at hjælpe skildpadderne, når de søger til kysten for at lægge æg. Herefter fortsætter vi til Puerto Viejo hvor vi besøger Manzanillo. Her besøger vi Green Macaw projektet, der yngler grønne papegøjer for at bekæmpe udryddelse. Det er ligeledes i Puerto Viejo, at vi modtager vores lejebil og påbegynder en spændende kør-selv ferie, i vores helt eget tempo. Efter et par spændende dage på egen hånd og i dyrevelfærdens tegn, er det tid til at besøge det autentiske Costa Rica. Vi kører ind mod den centrale del af landet, og besøger Turrialba. Her venter flere lokale oplevelser – herunder et besøg i en lokal ostefabrik. Der bliver også mulighed for lidt aktiv ferie, når vi ankommer til San Gerardo de Dota. Her er der rig mulighed for at vandre i tågeskoven samt Costa Ricas højeste pas, nemlig Cerro le Muerte. Inden vi afslutter ferien på eksotiske Drake Bay, er der mulighed for at deltage i en delfin- og hvalsafari i Ojochal.

Se flere rejseforslag til en perfekt ferie i Costa Rica.

En rejse til fordel for alle

På denne rejse kombinerer vi en masse oplevelser i Costa Rica med dyrevelfærd, aktiv ferie og et besøg i en lokal landsby. Vi starter rejsen med et besøg i Pacuara, hvor vi indgår i en frivilligt arbejdsprojekt, der har til formål, at hjælpe skildpadderne, når de søger ind til kysten for at lægge æg. Vi besøger desuden Monzanillo, hvor vi får et indblik i Green Macaw projektet. Her yngler man de grønne Soldaterara Papegøjer, for at undgå udryddelse. Under denne eftermiddag får du et indblik i projektet. Besøget er inkluderet i rejsens pris, og beløbet går direkte til projektet . Under rundrejsen er der ligeledes rig mulighed for at opleve tapirer, dovendyr, delfiner, hvaler, papegøjer og en masse forskellige fuglearter i deres naturlige habitat. Udover dyrene, sætter vi også fokus på lokalbefolkningen når vi besøger Turrialba. Turrialba er et af de steder i Costa Rica, hvor turismen ikke er særlig udbredt. Her oplever vi, hvordan man de sidste 100 år har produceret ost. Vi besøger også Miriam, der viser os hvordan man laver en rigtig Tortilla de Queso [oste tortilla]. Alt dette kombinerer vi med andre spændende oplevelser – herunder en valgfri vandring til Cerro le Muerte, der ligger i 3000 meters højde. Nogle af dagene er på egen hånd, andre er med lokalguide.

Få et tilbud på rejsen

Alle vores rejser er skræddersyede eksempler og inkluderer både fly, hoteller, nævnte måltider og daglige udflugter. Ønsker du at ændre rejsen, tilføje flere dage, opgradere hoteller eller måske skræddersy din helt egen rejse? Kontakt os og få et tilbud.

Inklusiv fly

Inkl. fly

Antal dage

19 dage

4 personer

Sværhedsgrad: Moderat (T2)

Sværhedsgrad gradering: Moderat (T2)

Denne rejse til Costa Rica inkluderer trekking i skov- og bjergterræn, når vi vandrer til Cerro la Muerte. Vejen til Cerro la Muerte har en behagelig stigning. Vejen ned til Savegre dal er stejl og kan være blæsende. Med en placering på knap 3000 meter over havet, kan det føles koldt om aftenen. En del af terrænet er som naturen har skabt den. Husk gode sko. Vandrestave er en fordel. (Vandringen er valgfri)

Læs mere om vores sværhedsgrad gradering.

T2

Fra pris:19.997 DKK / pr. pers

Få et tilbud på rejsen

Ved at benytte formularen accepterer du, at vi gemmer dine data i op til 6 mdr.
Kontakt os i tilfælde af, at du vil have dine data slettet.

Følgende er inkluderet i rejsen

Du kan blandt andet se frem til… 

 • Flybillet tur/retur fra Danmark
 • Indenrigsfly fra Drake Bay – San José
 • Al nævnt transport i køretøj med aircondition
 • Alle nævnte bådture
 • Billeje Daihatsu Bego 4×4 inkl forsikring, GPS og/eller wifi + fri km.
 • Hotelophold på nævnte hoteller og lodges
 • Engelsktalende lokalguide på nævnte udflugter
 • Afrejse garanti uanset antal deltagere
 • 16 x morgenmad (dag 3-18)
 • 6 x frokost (dag 4, 5, 11, 14, 15, 16)
 • 6 x middag (dag 4, 5, 11, 14, 15, 16)
 • Alle nævnte udflugter
 • Trekking tilladelser
 • Alle nævnte bådture
 • Alle National Park gebyrer
 • Alle gebyrer og skatter

Følgende er ikke inkluderet i rejsen

 • Forsikring på bilnøgle, GPS og wifi under billeje.
 • Valgfrie udflugter
 • Drikkepenge
 • Måltider som ikke er nævnt under ‘inkluderet.’
 • Vaccination
 • Indrejsetilladelse (ESTA)

Hovedstaden, San José

Vi starter rejsen i hovedstaden San José. Her venter dig et hav af gastronomi og spændende kultur.

Pacuares eksotiske dyreliv

Oplev Pacuares eksotiske dyreliv når vi under besøget i Pacuare bor på en lodge omringet af frodig jungle og strand. 

Frivilligt arbejde med skildpadder

I Pacuare har du mulighed for at deltage i frivilligt arbejde der kommer skildpadder til gavn. Læs mere under dag 5. 

Costa Ricas smukke områder på en kør-selv tur

Vi arrangerer en lejebil til dig mellem La Fortuna og Monteverde. Bestem selv hvor mange fotostop du vil have undervejs. Bilen er selvfølgelig inkl. forsikring, GPS og/eller wifi samt fri kilometer.

Green Macaw projektet

Vi deltager i Green Macaw projektet i Manzanillo. Her yngler man grønne papegøjer for at undgå udryddelse. 

At få et glimt af den lokale hverdag

Vi besøger en lokal ostefabrik samt doña Miriam i den lokale by, Turrialba. Her lærer vi bl.a. at lave en traditionel oste tortilla. 

Delfin- og hvalsafari i Ojochal

Under besøget i Ojochal kan du deltage i en delfinsafari. Her er der bl.a. chance for at opleve pukkelhvaler.

Dagsprogram

Dag 01 - Afrejse fra Danmark

Vi rejser fra Danmark med bedst mulig flyløsning til dine valgte datoer.Vi rejser fra Danmark. Undervejs vil der være mindst en mellemlanding.

Afhængig af flyafgang, lander vi i Costa Rica i aften eller imorgen. Lander du samme dag, vil resten af dagen være på egen hånd, og velkomstmødet i San José vil foregår den efterfølgende dag.

Rigtig god tur!

Dag 02 - Velkommen til Costa Rica
Velkommen til Costa Rica! Vores lokale, engelsktalende chauffør står klar til at tage imod dig uden for lufthavnen (han har et skilt med dit navn på med, så du kan finde ham). Chaufføren kører dig til dit hotel i San José og giver dig de billetter, du får brug for på turen, sammen med et kort og information om Costa Rica. Turen til hotellet tager ca. 40 minutter.

Velkommen til San José

Velkommen til Costa Rica! Vores lokale, engelsktalende chauffør står klar til at tage imod dig uden for lufthavnen (han har et skilt med dit navn på med, så du kan finde ham). Chaufføren kører dig til dit hotel i San José og giver dig de billetter, du får brug for på turen, sammen med et kort og information om Costa Rica. Turen til hotellet tager ca. 40 minutter.

Overnatning: Aranjuez

Dag 03 - Velkomstmøde i San José

Velkommen til San José, Costa Rica.

Efter morgenmaden bliver du kørt til vores lokale partners kontor i Costa Rica. Her får du en kop god kaffe, som du kan nyde, mens de lokale eksperter øser ud af tips og anbefalinger til din tur. Det er også her, du skal stille spørgsmål og komme af med eventuel tvivl i forbindelse med turens program. Eftermiddagen kan du bruge på at slappe af – eller du kan tage med på en ”Eat & Walk”-tur rundt i San José. På turen du også hører du om byens seværdigheder, historie og hemmeligheder.

Overnatning: Aranjuez.

Dag 04 - Mod Pacuara

costa ricaEfter morgenmad bliver vi hentet af en minibus. Her kører vi gennem Braulio Carrillo National Parks højlande og ankommer til byen Matina. Her går vi ombord på en båd, der sejler os til Pacuara Reservatet hvor vi spiser frokost. Herefter er dagen på egen hånd. Brug den eventuelt til at udforske området. Du vil ligeledes blive informeret om morgendagens program.

Naturreservatet Pacuara ligger ved mundingen af Pacuara floden, hvor den strømmer ud i det caribiske hav, på Costa Ricas østkyst. Østkysten har knap 6,5 km sandstrand, hvilket lokker 4 forskellige havskildpaddearter til – herunder de sjældne læderskildpadder. Det er netop af den grund, at Pacuara er blevet et beskyttet naturreservat – for at beskytte skildpadderne. Regnskoven dækker knap 800 hektar, og er hjem for den meget sjældne agamihejre.

Området er fantastisk hvis man ønsker at spotte vilde dyr i deres naturlige habitat – herinder aber, krokodiller, dovendyr og utallige tropiske fugle. Det er lige ledes et perfekt sted, hvis man ønsker at bidrage med frivilligt arbejde, og hjælpe skildpadderne – hvilket vi skal imorgen.

Kørsel: Ca 3 timer. 
Bådtur: ca. 20 minutter.

Vi overnatter på Pacuare Ecolodge

Dag 05 - Hjælp til Pacuaras skildpadder

Pacuare ReserveEfter morgenmad, tager vi vores ting med, og rejser tilbage med båd til Matina kajen. Her står en lejebil og venter på dig. Efter vi har fået nøglerne, kører vi tilbage til highway 32, og fortsætter syd mod Cahuita og Puerto Viejo. Der er GPS i bilen. 

Puerto Viejo de Talamanca ligger i Limon-provinsen ved bredden af det Caribiske Hav og er et paradis for strandelskere. Her, midt i den eksotiske flora og fauna, ligger den pulserende kystby med smukke strande, krystalklart blåt vand og nogle af de mest fantastiske surfmuligheder. Byen, der er kendt som Puerto Viejo af lokalbefolkningen, ligger 55 km sydøst for Puerto Limón og 16 km syd for Cahuita.

Den tidligere fiskerby, Puerto Viejo har en charme, der er helt sin egen og den bliver mere og mere populær, især hos unge hipstere. Den afslappede atmosfære og sin egen unikke blanding af latino-, afro-caribiske og Bribri-kulturer gør Puerto Viejo til et livligt sted at have en sjov afslappende ferie. Vi overnatter på Pacuare Ecolodge

Dag 06 - Mod Puerto Viejo (kør-selv)

puerto viejoEfter morgenmad tager vi vores ting med os, og hopper ombord på båden, der sejler os tilbage til Matina kajen. Her står en lejebil klar til os. Efter vi har fået nøglerne, kører vi ud på Highway 32, og fortsætter sydpå, mod Puero Viejo. Det er GPS i bilen, som du frit kan afbenytte.

Puerto Viejo de Talamanca ligger i Limon-provinsen ved bredden af det Caribiske Hav og er et paradis for strandelskere. Her, midt i den eksotiske flora og fauna, ligger en pulserende kystby med smukke strande, krystalklart blåt vand og nogle af de mest fantastiske surfmuligheder. Den travle by, der er kendt som Puerto Viejo af lokalbefolkningen, ligger 55 km sydøst for Puerto Limón og 16 km syd for Cahuita.

Puerto Viejo var tidligere en lille fiskerby, hvilket giver den sin helt egen unikke charme. Med sin afslappede atmosfære og sin egen unikke blanding af latino-, afro-caribiske og Bribri-kulturer, tilbyder Puerto Viejo et sjovt og livligt område at afholde et par fridage.

Køretøj: Ca. 2 timer.

Vi overnatter på Azania Lodge.

Dag 07 - Puerto Viejo på egen hånd

costa rica froDagen idag er på egen hånd. Gå en tur langs stranden, lej en cykel og oplev kvarteret, deltag i en chokolade-tur hvor vi oplever kakao-plantagerne eller tag på en naturrig oplevelse i Cahuita National Park hvor vi både vandrer og snorkler. Der er ikke inkluderet nogle ture på denne dag. Disse skal bestilles inden afrejse eller direkte på stedet. 

Vi overnatter på Azania Lodge.

Dag 08 - Puerto Viejo & Green Macaw projektet i Manzanillo
soldaterara

Soldaterara

Idag tilbringer vi dagstimerne på egen hånd, inden vi om eftermiddagen bliver hentet ved lodgen. Her skal vi til Manzanillo, hvor vi skal besøge Green Macaw projektet. Green Macaw er på dansk Soldaterara papegøjen. I 2009 fandt man ud af, at der kun var 350 arter tilbage i naturen. Her startede man projektet, og siden dengang, har man ynglet dem og sat mere end 60 arter fri i naturen. Under besøget giver lokalguiden dig en indblik i projektet og deler gerne en masse spændende information om de store, farverige fugle. Dit besøg er inkluderet i rejsens pris, og beløbet går som støtte til projektet.

Vi overnatter på Azania Lodge.

Dag 09 - Mod Turrialba (kør-selv)

costa rica hojlandIdag, efter morgenmaden, bevæger vi os lidt ud på landet, hvor turismen ikke befinder sig. Idag kører vi ind mod den centrale del af landet, til vi ankommer til Turrialba. I dette område holder lokalbefolkningen til, og lever hovedsageligt af sukkerør,- kaffe, og oste produktion. Området her er perfekt, hvis man vil have et indblik i den lokale hverdag – og det er lige netop det vi skal i morgen.

Kørsel: Ca. 3,5 time.

Vi overnatter på Guayabo Lodge.

Dag 10 - Livet i Turrialba

guayabo

Guayabo

Efter morgenmaden, bliver vi hentet på lodgen af vores lokalguide. Idag skal vi tilbringe dagen med lokalbefolkningen i Turrialba. Dagens oplevelse bliver delt op i 3 faser; Vi starter med et besøg ved National Monument Guayabo, der er et af landets vigtigste arkæoligiske områder. Efter besøget spiser vi frokost på en lokal, nærliggende restaurant. Efter frokosten kører vi til en lokal oste fabrik. Her lærer vi hvordan man producerer ost med samme metode, som man har brugt i mere end 100 år. Sidst, men ikke mindst, besøger vi doña Miriam, som viser os hvordan man laver ‘tortillas de queso’ [oste tortillas]. Afslutningsvis nyder vi totillaen og en god kop Turrialban-kaffe. Efterfølgende kører vi tilbage til Guayabo Lodge, hvor vi overnatter.

 

 

 

Dag 11 - Mod San Gerardo de Dota (kør-selv)
Quetzal

Farvestrålende Quetzal

Idag kører vi mod San Gerardo de Dota. I stedet for at køre direkte til byen, anbefaler Ferie med Formål, at du gør stop ved Irazu-vulkanen – Costa Ricas største vulkan – hvor en fantastisk udsigt over Costa Rica venter dig. Derudover bør du besøge basilikaen i Cartago, som er Costa Ricas regligiøse centrum. Det er samtidig endestationen på pilgrimsrejsen der finder sted hvert år d. 2 august, og som bliver vandret af knap en milion lokale.

San Gerardo de Dota er en lille lokal landsby der ligger i dalen ved Savegre-floden, omgivet af naturskøn tågeskov. Dalen er et sant paradis for både fuglelskere og friluftenthusiaster. Tæt ved indgangen til dalen, finder du Costa Ricas højeste pas, nemlig Cerro la Muerte, som måler knap 3000 meter over havet. Regionen her menes at være det bedste sted i landet, hvis man vil opleve Resplendant Quetzal [Farvestrålende Quetzal], som er vist på billedet her, og som er særdeles flot når den flyver. 

Vejen til Cerro la Muerte har en bagelig stigning. Vejen ned til Savegre dal er stejl og kan være blæsende. Med en placering på knap 3000 meter over havet, kan det føles koldt om aftenen. 

Kørsel: Ca. 3 timer (uden stop).

Vi overnatter på Sueños del Bosque.

Dag 12 - På opdagelse i tågeskoven (valgfrit)
costa rica hikeDagen idag er på egen hånd, og særdeles oplagt til at hyre en lokalguide, som kan hjælpe jer med at spotte de mange forskellige fuglearter, der er at finde i området – herunder den farvestrålende Quetzal. Har du lyst, kan du også besøge skoven på egen hånd, da den er perfekt til hiking. Kan du lide fisk, bør du ikke snyde dig selv for at smage på den lokale ørred, der er regionens specialitet.

Vi overnatter på Sueños del Bosque.

Dag 13 - Mod Ulvita & Ojochal (kør-selv)
stensfaerer costa rica

Costa Ricas store mysterie

Efter morgenmaden hopper vi ind i bilen og sætter kurs mod Ulvita og Ojochal. Under køreturen befinder vi os oppe i højderne, hvilket giver os flere smukke panorama udsigte undervejs. Højderne følger os helt frem til den søvnige by, Perez Zeledón, inden vi kører nedad mod kysten. Ulvita og Ojochal tilbyder både flotte strande, mange rigtig gode spisesteder og er desuden området hvor et af Costa Ricas helt store mysterie finder sted; nemlig de store perfekt-formede stensfærer. Stensfærerne mener man stammer helt tilbage fra år 600. Men hvordan lavede man dem runde? Hvad brugte man dem til? Det er to spørgsmål der endnu ikke er besvaret.

Kørsel: Ca. 3 timer.
Vi overnatter på Cacatúa Lodge.

Dag 14: Delfin- og hvalsafari i Ojochal (valgfrit)
hvalsafariDagen idag er på egen hånd. Brug den eventuelt på vandet. Området er perfekt for delfinspotting – og rejser du i hvalsæsonen, kan disse også spottes. Hvaler kan spottes fra december – marts og igen fra juli til oktober. Delfiner kan derimod spottes året rundt.

Vi overnatter på Cacatúa Lodge.

Dag 15: Drake Bay
bahia drake

Drake Bay, Costa Rica

Efter morgenmad kører vi en time til vi ankommer til Sierpe. Dette bliver feriens sidste kør-selv tur. Vi efterlader bilen i Sierpe, hopper ombord på båden der sejler os til Drake Bay. Vi starter bådturen med en dejlig tur langs Sierpa kysten, hvor en smuk udsigt til mangroveskovene venter os. Herefter sejler vi over havet, og ankommer til det eksotiske Bahia Drake. Her spenderer vi de sidste 2 dage af ferien på egen hånd.

Kørsel: 1 time.
Bådtur: 1 time.

Vi overnatter på Rancho Corcovado Lodge.

Dag 16 & 17: Drake Bay

Corcolado National ParkUnder de næste to dage, har vi arrangeret to udflugter til dig. En til hver dag. Når du ankommer til hotellet på dag 15, vil hotellet informere dig om hvilken dag du skal på hvilken tur. De to ture er følgende:

Guided vandring i Corcovado National Park. Her går vi på opdagelse i et af de steder i verden, hvor der er mest biodiversitet. Nemlig i Corcovado National Park. Her lever mange forskellige dyrearter; Insekter, krybdyr og fugle – og der er chance for at opleve en af parkens største beboere, nemlig tapiren. Frokost er inkluderet i form af madpakke. 

Snorkelling ved Caño Island. Kysten omkring Caño Island er et a de bedste steder for snorkelling i Costa Rica. Her venter dig tropiske, farverige fisk og smukke koraller. Turen er en halvdags udflugt.

Vi overnatter på Rancho Corcovado Lodge.

Dag 18 - Hjemrejse

Costa RicaTuren er ved at være nået til vejs ende. Idag – efter morgenmaden – kører vi til lufthavnen, og flyver en kort indenrigsflyvning fra Drake Bay til Juan Santamaría Airport. Herfra flyver vi tilbage til Danmark.

Kørsel til lufthavn: 30 minutter.
Indenrigsflyvningen tager ca. 45 minutter.

Vi ønsker dig en god hjemrejse. Undervejs vil der være minimum én mellemlanding.

Dag 19 - Hjemkomst til Danmark
Costa Rica: Aktiv ferie og eksotiske dyrVelkommen hjem.

Vi håber, at du har haft en uforglemmelig ferie.

Tusind tak fordi du valgte Ferie med Formål. Vi håber, at vi kan byde dig velkommen igen

Indkvarteringer

Nedestående indkvarteringer er inkluderet i rejsens pris. Klik på billederne for at læse mere.

Hotel Aranjuez

★★+

Pacuare Reserve

Pacuare Ecolodge

★★+

Azania Lodge

Hotel Azania

★★+

Guayabo Lodge

Guayabo Lodge

★★★

Sueños del Bosque Lodge

Sueños del Bosque Lodge

★★

Hotel Rancho Corcovado

Hotel Rancho Corcovado

★★