fbpx

Vandring Besseggen

Få svar på dine spørgsmål her.

Vandring Besseggen

Besseggen er en af de mest populære vandreruter i Norge, beliggende i Jotunheimen National Park. Besseggen er kendt for sin spektakulære udsigt og unikke geologiske landskab, og har tiltrukket besøgende fra hele verden i mere end 100 år.

Besøg Besseggen i Jotunheimen

Ruten starter ved Gjendesheim, og stiger op til Besseggen ryggen, som er 1743 meter over havet. Vandreturen er ca. 14 kilometer lang og tager normalt omkring 6-8 timer at fuldføre. Den mest almindelige rute går fra Gjendesheim til Memurubu, men der er også mulighed for at vandre i den modsatte retning.

Besseggen er mest kendt for sin udsigt over Gjende søen og Bessvatnet søen, som er farvet i en smuk blågrøn farve. Dette skyldes de mineraler, der er blevet vasket ud fra omkringliggende bjerge og ned i søerne gennem årene. Udsigten er utrolig spektakulær og en af de bedste i hele Norge.

En anden interessant ting ved vandring i Besseggen er dens geologiske historie. Området er en del af en stor tektonisk fold, der blev dannet for omkring 400 millioner år siden. Foldningen skabte et højt bjergområde, som gennem årene er blevet eroderet og er blevet formet til de karakteristiske rygge og dale, der findes i dag.

Besseggen ryggen er også hjemsted for flere sjældne og unikke plantearter, som er tilpasset til de barske og ekstreme forhold. Der er også mulighed for at se forskellige dyr i området, herunder fjeldryper, rensdyr og elge.

Vejret kan være meget omskifteligt i området, og det er vigtigt at være godt forberedt, inden man begiver sig ud på vandreturen. Det anbefales at tage varmt tøj og regntøj med, da vejret kan skifte meget hurtigt i højderne. Det er også vigtigt at have godt fodtøj, da ruten kan være meget stejl og ujævn på visse strækninger.

Besseggen kan være en udfordrende vandretur for nogle, men det er absolut en tur værd, hvis man har mulighed for det. Det er en af de mest spektakulære ruter i Norge, og der er en grund til, at den har tiltrukket besøgende i mere end 100 år.

Vil du også opleve Besseggen? Klik her

 

 

 

 

Besseggen