fbpx
I dag kører du til Ha Hiang-provinsen, som ligger i den nordlige ende af Vietnam. Landskabet i dette område er helt spektakulært, og rummer både risterrasser, kalkstensbjerge og en billedskøn, bugtende flod – og så er det et område, som ikke mange turister kender til, hvorfor det også er stort set uberørt og utroligt fredeligt. Efter du har checket ind på dit hotel i Ha Giang City, har du resten af dagen til at slappe af – eller til at gå på opdagelse i byen på egen hånd.

Om Ferie med Formål

”Det kommer til at tage lidt tid at lave rejserne. Konceptet er ret unikt”

Sådan lød svaret i december 2018, da Jesper, ejeren af Ferie med Formål, præsenterede sit koncept, til sin lokale leverandør i Asien.

Konceptet var klart:

Ferie med Formål skal bidrage til en bedre turisme til fordel for alle. Under rundrejsen, skal vores gæster have chancen for at gøre en forskel, hvad end det er for dem selv, for dyrene eller for de lokale – og hos os, skal de opleve det 1:1.

Navn og slogan på rejseselskabet blev derfor Ferie med Formål – Rejser med god samvittighed.

I dag tilbyder Ferie med Formål et, i dansk kontekst, helt nyt koncept, hvor du kan komme på meningsfulde rundrejser til 16 forskellige destinationer i Asien, Afrika, Europa og Mellemamerika.

”Mange af de bedste ferieoplevelser, er faktisk i de lokalsamfund, hvor turismens indtægt er ikkeeksisterende.

Mange lever i en travl hverdag præget af lange arbejdsdage og sociale medier – vi glemmer det vigtigste: os selv og dem omkring os. I mange lande bliver dyr låst inde og tortureret, så de kan underholde turister, og lokalbefolkningen, der lever i små landsbyer uden for storbyerne, får hverken gavn eller glæde af de mange turister, der kommer til deres land – netop på grund af deres beliggenhed.

Hos Ferie med Formål har vi derfor valgt, at vores rejser skal indeholde mindst én ting, der kommer enten vores gæster, dyrene eller de lokale til gavn. Rejser, der viser folk, at det er vigtigt at vi tænker på os selv. At dyrene sagtens kan være underholdende uden at være i fangenskab. Og at mange af de bedste ferieoplevelser, faktisk er i de lokalsamfund, hvor turismens indtægt er ikkeeksisterende.

Vores rundrejser har vi derfor inddelt i 4 kategorier: Rejser til fordel for dig. Rejser til fordel for dyrene. Rejser til fordel for de lokale. Rejser til fordel for alle.

 

 

 

Rejser til fordel for dig

På disse rejser sætter vi dig og dine interesser i centrum. Det gør vi ved at tilbyde rejser, hvor man kan udfolde sin hobby eller forbedre/styrke sin sundhed og livsstil, mens man er afsted. Disse rejser indbefatter alt fra yoga, ekstremsport, adventure og bjergbestigning til hyggelige cykel- trekking- og vandreture. Det er vigtigt for os, at alle kan være med. Derfor har vi både inkluderet budgetrejser samt sportsrejser, hvor man ikke behøver at have erfaring eller at være i topform, for at kunne deltage. Læs mere om aktiv ferie.

Rejser til fordel for dyrene

Dyrevelfærd er et ømt punkt. Mange selskaber tager helt afstand fra det. Det, mener vi hos Ferie med Formål, er bedre end at gøre noget forkert. Vi har vi dog valgt en anden løsning. Vi sætter dyrene i fokus – men på en ordentligt og ansvarlig måde. På vores dyrevenlige rejser, der er til fordel for dyrene, tilbyder vi mindst ét besøg hos en dyrevelfærdsorganisation, som kæmper for dyrenes velfærd. Vi tager afstand fra alt, der hedder elefantridning, elefantbadning og andre aktiviteter, hvor dyr bliver tvunget til at opføre sig unaturligt og instinktstridigt. Som ’et lille ekstra’ har vi også valgt at inkludere safarirejser i kategorien, så man får muligheden for at opleve dyrene i det fri, og med sit besøg støtte nationalparkerne, der huser dyrene. Med Ferie med Formål kan du derfor opleve dyrene med god samvittighed. Du kan med fordel læse om turismens mest udsatte dyr i vores blogindlæg.

Rejser til fordel for de lokale

Ferie med Formål har indgået samarbejde med lokale landsbyer, der ligger uden for de turistede områder. Her inviteres du indenfor i lokale hjem og bliver en del af fællesskabet. Dermed får du et autentisk indblik i de lokales kultur og hverdag, samtidig med, at pengene, du har betalt for oplevelsen, går direkte til de lokale, du besøger. På turene overnatter du i lokale homestays, på samme vilkår som de lokale, og på nogle rejser får du lov til at smøge ærmerne op, når du skal med ud og give en hånd med i rismarken eller lære det lokale håndværk. Vi besøger også lokale skoler, hvor du kan donere ting, der er til stor gavn for eleverne. På størstedelen af vores rejser, til fordel for lokalbefolkningen, inviterer vi dig væk fra storbyerne og derud, hvor turismen ikke befinder sig.

Rejser til fordel for alle

På vores rejser til fordel for alle, kombinerer vi alle 3 overstående kategorier. Du kan således se frem til en rejse, hvor du eksempelvis er fysisk aktiv nogle af dagene, besøger én eller flere dyrevelfærdsorganisationer, og hvor du også kommer ud og besøger lokale institutioner eller landsbyer.

Fælles for alle rejser er, at de skræddersyes efter kundens behov. Det kan være, at man på rejsen ønsker en dag eller to i et dyrevenligt rehabiliteringscenter, hvor man kan hjælpe dyrepassere med at tage vare på elefanterne, at man vil trekke i Nordvietnams frodige Sapa region inden en velfortjent badeferie i Hoi An eller ud og opleve kulturen i lokalsamfundende. Uanset hvad man vælger, vil Ferie med Formål tilbyde rejser, hvor man har mulighed for at tænke på sig selv og sin sundhed. At vise, at dyr sagtens kan være underholdende uden at være i fangenskab. Og at langt de bedste ferieoplevelser er derude hvor turismen er ikkeeksisterende.