fbpx

Praktisk information om Kenya

Bedste rejsetidspunkt til Kenya, pas- og visumregler og meget mere. Få svar på dine spørgsmål her.

Nedenfor finder du alt praktisk information om Kenya. Fik du ikke svar på dit spørgsmål? Kontakt os! Så hjælper vi dig. 

Hvornår er det bedst at rejse til Kenya?
Du kan rejse til Kenya året rundt. Det kan dog være en god idé at forberede sig, afhængig af, hvilken safaritype du ønsker at opleve. Selvom vejr og klima forandrer sig løbende, har vi givet en (vejledende) vejledning nedenfor.

Rejser til Kenya i Januar, Februar og Marts
I slutningen af året kommer der en mindre regntid. Det betyder, at de første måneder af det nye år, er gode måneder, at tage på safari i. Ikke kun fordi, at det ikke regner særlig meget – men forbi, at græsset ikke er særlig højt. Dermed får du et bedre udsyn til dyrene, da de har sværere ved at gemme sig.

Rejser til Kenya i April & Maj
Her kan du forvente kraftige regnbyer. Ofte varer de ikke mere end et par timer.

Rejser til Kenya i Juni
I slutningen af Maj måned (ca. 20 maj) aftager regnsæsonen, og græsset begynder at gro. I midten af Juni begynder zebraerne at dukke op i store flokke, da de er glade for det grove græs.

Rejser til Kenya i Juli, August, September og Oktober
Denne tid er ofte en af de bedste for safarielskere. Her begynder gnuerne nemlig at bevæge sig op til Masai Mara sydfra. Og i September/Oktober bevæger de sig mod Tanzania. Dette kaldes også for ‘The Great Migration.’ Det er også her, hvor rovdyrene lurer. Både dem på savannen, men også i vandkanten i Mara floden.

Rejser til Kenya i November & December
Her er det ikke ‘stilhed før stormen’, men ‘stilhed efter stormen.’ ‘The Great Migration’ har forladt Kenya, og den lille regnsæson får områderne til at vokse op igen. Her vil du opleve, at elefanterne kommer retur.

Klima
Bedste rejsetidspunkt til Kenya

Kilde: DMI

Pas & Visum

Som dansk statsborger skal du have et gyldigt visum for at rejse til Kenya. Ligeledes skal dit pas være gyldigt i mindst 6 måneder efter udrejse af Kenya.

Du bestemmer selv, om du vil søge om visum under ankomst til Kenya, eller om du vil ansøge om eVisa (online) inden ankomst.

Visum ansøgning inden ankomst
Vælger du at søge visum inden ankomst til Kenya, skal dette gøres tidligst 3 måneder før afrejse.  Sådan gør du:

Upload et pasbillede (500 x 500 px) samt kopi af pas.

 • Find pas og kreditkort frem.
 • Gå ind på http://evisa.go.ke/evisa.html og ansøg om et elektronisk eVisa.
 • Opret en gratis bruger
 • Ansøg om et single entry visa
 • Betal 50 USD + 1 USD i serviceafgift.
 • Afvent 5-7 hverdage
 • Print dit eVisa og medbring – sammen med dit pas – til Kenya.

Ved spørgsmål eller brug for hjælp, henviser vi til den Den Kenyanske Ambassade i Stockholm. Adressen står nedenfor.

Visum ansøgning under ankomst
Ved ankomst til Kenya, skal du udfylde en ansøgningsformular. Herefter betaler du 50 USD. Når du udfylder formularen, vil du blive nødt til at udfylde den adresse du skal opholde dig på, under dit besøg. Her skriver du navnet på rejsens første hotel. Hotelnavnet fremgår i rejseprogrammet.

Husk kuglepen.

Bemærk: Ved indrejse til Kenya, skal et indrejse- og udrejse kort udfyldes. Indrejsekortet modtager du på flyet, eller ved immigrationsdisken. Udrejse kortet finder du i afgangsterminalen, og skal udfyldes ved udrejse.

Har du kombineret din rejse med et andet afrikansk land, bedes du læse praktisk information om det pågældende land. Her er endnu et visum påkrævet, til det pågældende land.

Visumregler kan ændres med kort varsel. Vi anbefaler derfor, at du kontakter ambassaden eller udenrigsministeriet for de seneste regler.

Den Kenyanske Ambassade
Birger Jarlsgatan 37, 2 etage
P.O Box 7694 103 95
Stockholm
Sverige
Tlf: +46 8 21 83 00
Mail: info@kenyaembassy.se

Vaccination

Vi henviser til Statens Serums Instituts hjemmeside. Her kan du læse alt relevant information når det kommer til vacciner. Du kan også kontakte din egen læge. Det kan være en fordel, hvis du ved hvor i Kenya du vil rejse hen, inden du kontakter lægen. Vacciner kan afhænge af rejsens længde og rejsetype.

Flybilletter

Du modtager dine flybilletter kort efter du har bestilt din rejse. Ved modtagelse af flybilletterne, er det vigtigt, at du tjekker alle navne på billetten. Navnene skal stå præcis som i dit/jeres pas.  Opdager du fejl, er det vigtigt, at du kontakter os med det samme.  Flybilletterne modtager du via email. På flybilletterne fremgår rejseplanen samt din booking reference. Når du ankommer i lufthavnen, skal du tjekke ind med dit pas og din bookingreference. 

Vi anbefaler, at du holder dig opdateret om flytiderne via APPen CheckMyTrip

Sædereservation & opgraderinger

Ønsker du at opgradere din siddeplads til ekstra benplads eller anden ekstra komfort, kan du på flyselskabets hjemmeside logge ind under “manage my booking.” Her vil du kunne vælge eventuelle opgraderinger såsom ekstra benplads, business class, wifi ombord samt madvalg. (specielle måltider såsom vegetar, glutenfri m.m.) 

Vær opmærksom på, at disse opgraderinger ofte er imod gebyr. Vi anbefaler derfor, at du har dit kreditkort klar til betaling. Du bedes ligeledes være opmærksom på, at de fleste opgraderinger først gør sig gældende kort tid inden afrejse – ofte 48 timer inden. 

Ændrer du ingenting, vil flyselskabet tildele dig/jer en plads ved check-in. Her er der ingen garanti for, at I kommer til at sidde ved siden af hinanden – dog gør personalet alt hvad de kan for at opfylde jeres ønsker. 

Vi gør opmærksom på, at flyselskabet har alle rettigheder til at foretage eventuelle ændringer i reservationerne. 

Bagage

Vi anvender flere forskellige flyselskaber til vores destinationer. Det kan derfor variere hvor meget bagage du må medbringe. Du finder informationen om bagagen på din flybillet. Har du spørgsmål, kan du altid kontakte os.

Du kan med fordel læse mere om bagageregler på vores side om bagage regler. Her finder du mere information til dig der rejser med børn og/eller medbringer special bagage i form af klapvogn og lign.

Bagage på safarirejser
En safarirejse skiller sig lidt ud sammenlignet med andre rejser. Vi anbefaler, at du pakker dine ting i bløde tasker, og ikke almindelige hårde kufferte. Dette er af hensyn til pladsmangel i safaribilerne.

Som altid anbefaler vi, at du pakker de mest nødvendige ting i din håndbagage. Ting som: medicin, flybilletter, forsikringspapirer, bilnøgler, penge, kamera og pas.

Plastikforbud
Vi gør opmærksom på, at import og brug af plastikposer er forbudt i Kenya. Vil du pakke din bagage vandtæt, bedes du anvende materiale der ikke er af plast.

Pakkeliste til Kenya - hvad skal jeg medbringe?

Rejser til Kenya kan have forskellige formål. Nogle skal på safari. Nogle skal bestige Mt. Kenya. Andre skal på diverse kombinationsrejser.  For at gøre det nemmest muligt for dig, har Ferie med Formål derfor lavet en pakkeliste til hver enkel rejse.  Gå ind og find vores rejser til Kenya. I hvert program kan du downloade vores pakkeliste og gå ud fra den. 

Skal du have skræddersyet en rejse, som ikke er på vores hjemmeside, laver vi en pakkeliste der gælder for netop din rejse.

Transport i Kenya

På alle vores rejser, er transport til/fra lufthaven inkluderet i rejsens pris, med mindre andet er aftalt. Ligeledes er alle nævnte game-drives inkluderet.

Under safarirejserne, bliver du ledsaget af vores lokale engelsktalende repræsentant og chauffør. Game-drives foregår i safaribiler (jeeps).

Afstandene mellem de forskellige nationalparker varierer og kan være lange. Nedenfor har du indsat en ca. afstand, som kan variere. 

 

 • Nairobi – Amboseli: ca. 250 km, ca. 5 timer
 • Nairobi – Lake Naivasha: ca 110 km, ca. 3 timer
 • Masai Mara – Nairobi: ca. 265 km, ca. 6 timer
 • Mombasa – Tsavo: ca. 120 km, ca. 3 timer
 • Tsavo – Amboseli: ca. 290 km, ca. 4 timer
 • Amboseli – Lake Naivasha: ca. 350 km, ca. 6 timer
 • Lake Naivasha – Masai Mara: ca. 250 km, ca. 5 timer
 • Amboseli – Tsavo: ca. 110 km, ca. 2 timer
 • Tsavo – Mombasa: ca. 280 km, ca. 5 timer
Måltider under safarirejsen

På vores rejser er helpension inkluderet i rejsens pris. Helpension udgør morgenmad, frokost (ofte picnic) samt aftensmad. Drikkevarer er på egen regning.

Støtte til lokalbefolkningen

Hos Ferie med Formål gør vi alt vi kan for at bidrage med mest mulig støtte til de lokale. Vi mener nemlig, at de lokale er med til at skabe den perfekte ferieoplevelse.

I Kenya er der flere måder, hvorpå du kan bidrage med din støtte. Hos Ferie med Formål arbejder vi med forskellige skoleprojekter, hvor du kan besøge skolerne og de børn, der går der. Her vil det være muligt at medbringe nogle ting, som du kan donere til skolens børn. Det kan være alt fra skoleudstyr, sportsudstyr og køkkenredskaber til personlig hygiejne. 

Derudover vil du på nogle af vores safarirejser komme forbi nogle traditionelle masai landsbyer. Her bliver du inviteret indenfor i stammen, og får et indblik i livet på savannen. Besøget er inkluderet i rejsens pris, og går direkte til Masai stammen der bor der.

Ønsker du et eller flere besøg, skal du betale til masaierne. Et besøg koster mellem 25-30 USD pr. person.

Kontakt gerne Ferie med Formål hvis overstående har interesse.

Forsikringer

Gældende forsikringer henviser vi til vores side om forsikringer. Her kan du læse alt der har med din rejseforsikring at gøre.

Vi anbefaler altid, at du som minimum har en rejseforsikring der dækker sygdom og hjemtransport.

Rejsebetingelser

Vi anbefaler, at du læser vores generelle rejsebetingelser, da de er en del af aftalevilkårene ved køb af rejser hos Ferie med Formål.

Rejser købt af Ferie med Formål omfatter ‘loven om pakkerejser.’

Sprog i Kenya

I Kenya er det engelsk og kiswahili der dominerer. Du kan fint begå dig på engelsk i Kenya. 

Valuta

Valutaen i Kenya er kenyiansk shilling (KSH). 1 DKR svarer til ca. 16 KSH. Du kan finde den nøjagtige kurs på denne hjemmeside. Vi anbefaler dog, at du medbringer USD og gerne i små sedler.

Det er muligt at hæve kontanter i byerne. Der kan ligeledes betales med kort de fleste steder. Har du Euro eller engelske pund, kan disse også anvendes.

Tidsforskel

Tidsforskellen i Kenya afhænger af, om det er sommer- eller vintertid i Danmark.

 • Ved sommertid i Danmark: +1 time. Det vil sige når kl. er 12 i Danmark, er kl. 13 i Kenya.
 • Ved vintertid i Danmark: +2  timer. Det vil sige når kl. er 12 i Danmark, er kl. 14. i Kenya.
Myg

Myg fremkommer når temperaturen går ned om aftenen. På andre lodges sprayer de dagligt. Vi anbefaler, at du tager langærmede bukser/trøjer på om aftenen og medbringer en myggespray som du kan anvende. 

Elektricitet

I Kenya kan vi ikke sammenligne elektriciteten med den vi kender i Danmark. På de fleste lodges styres elektriciteten af en generator, som slukkes om natten. Det kan derfor være en god idé at medbringe en lommelygte. I Kenya anvendes der 3-benede stik og 240 V. Du bør derfor medbringe en adapter eller låne en i receptionen.

Telefoni og internet

Hvis du ved på forhånd, at du skal anvende telefon på rejsen, kan du med fordel købe et simkort. Landekoden i Kenya er +254. Husk at slå roaming og data fra din telefon når du går ombord på flyet i Danmark. På den måde undgår du at betale for dyr roaming og data på din ferie. Husk på, at de fleste indkvarteringer har wifi.

Vi anbefaler ligeledes at man begrænser brug af telefoni på safariturene af respekt for andre medpassagerer.

Drikkepenge

I Kenya er det god kutyme at give de lokale drikkepenge. Der er som sådan ikke noget bestemt beløb. Du bestemmer selv, hvor meget du vil give. 

Nedenfor har du en vejledende guide: 

 • 1-2 USD / dag til bagagebærere
 • 10 USD / dag til bagagebærere på Mount Kenya
 • 5-6 USD / dag til guide/chauffør
 • 1-2 USD / dag til stuepigen
 • 10% i barer og restauranter

Uddel gerne drikkepenge på den sidste dag. Forbered eventuelt en kuvert og sørg for at luk den inden. 

Prisniveau

I Singapore vil du opleve et højere prisniveau end nabolandende. Et almindeligt måltid i Singapore vil koste mellem 70 – 90 kroner. 

Kulturelle forskelle

En safaritur foregår i fri natur. Vi kan derfor ikke garantere, at du oplever det dyreliv, du håber. Uanset hvad safarituren bringer, beder vi dig være indforstået med følgende:

 

 • Chauffører og lokalguider gør deres bedste for, at du skal opleve dyrelivet. Ofte vil du være imponeret over, hvor dygtige de lokale er til at spotte en leopard på afstand. Alt kan foregå på et splitsekund.
 • Chauffører kører så tæt på dyrene, som de kan, men er nødt til at holde en vis afstand af respekt for dyrene samt din sikkerhed. Vi beder ikke chaufførerne om at køre tættere på – de har styr på det.
 • Kørsel foregår på vejene i Nationalparker. Ikke uden for vejene. Overtrædelse af reglerne fra chaufførens side, medfører bøder til chaufførerne – og i værste tilfælde kan det betyde, at de bliver fyret. Vi opfordrer derfor aldrig chaufføren til at køre steder, hvor de ikke må.
 • Husk, at alle gerne vil have gode billeder med hjem. Respekter eventuelle medrejsende.
 • Ord som ’nigger’ og ’neger’ hører ingen steder hjemme i Afrika. Anvend ord som ”de lokale”.
 • Vi befinder os på et kontinent, hvor fattigdom hærger i flere lande. Respekter derfor, at vand og elektricitet kan være en mangelvare nogen steder.
 • Spørg altid om lov, hvis du vil fotografere personer.
Safarirejsen

En af de største grunde til, at Ferie med Formål har udvalgt nogle af landende i Afrika som destinationer, er for at give dig muligheden til at opleve dyrene, hvor de hører hjemme – i det fri – og ikke i en dyrepark, hvor de lever under dårlige forhold. Under din safari kan du opleve, at dyrene ofte kommer helt tæt på. Vi vil derfor minde dig om følgende:

 

 • Luk altid døre og vinduer på hotellet og i lodges. Lyn altid teltet helt ned, når du forlader det. Aber kan nemt forekomme på safarien og bør ikke komme i nærheden af noget, de ikke kan tåle. Heriblandt alkohol og medicin.
 • Følg altid råd og rådgivning fra lokalguide/chauffør. Det er dem, der er eksperterne.
 • Fodr aldrig dyrene.
 • Rør aldrig dyrene.
 • Ager aldrig aggressivt eller højlydt og undgå vilde bevægelser foran dyrene.
 • Vi efterlader kun fodspor i naturen – intet skrald og andet affald.
 • Vi tager ingenting fra naturen.
 • Husk altid, at vi er i dyrenes hjem og på deres vilkår.