fbpx

Praktisk information om Albanien

Bedste rejsetidspunkt til Albanien, pas, visum og meget mere. Få svar på dine spørgsmål her.

Nedenfor finder du alt praktisk information om Albanien. Fik du ikke svar på dit spørgsmål? Kontakt os! Så hjælper vi dig. 

Hvornår er det bedst at rejse til Albanien?

Du kan som udgangspunkt rejse til Albanien hele året. Dog afhænger det lidt af, om du skal på en rundrejse, eller tilbringe det meste af tiden ved kysten. Vil du undgå mest muligt regn og kulde, anbefaler vi, at du rejser i Albaniens højsæson, hvilket er mellem maj og oktober. Her er der flest soltimer, og temperaturen kan komme op til 30 grader i august måned. 

Det er ligeledes i disse måneder, at regnsæsonen aftager. Der er derfor stor chance for at kunne deltage på diverse bådture, hvor vandstanden afhænger af, om du kan deltage eller ej. 

Klima
Bedste rejsetidspunkt til Albanien

Kilde: DMI

Pas & Visum

Som dansk statsborger behøver du ikke et visum for at rejse ind i Albanien. Dit pas skal dog være gældende minimum 3 måneder efter udrejse fra Albanien. 

Vaccination

Vi henviser til Statens Serums Instituts hjemmeside. Her kan du læse alt relevant information når det kommer til vacciner. Du kan også kontakte din egen læge. Det kan være en fordel hvis du ved hvor i Albanien du vil rejse hen, inden du kontakter lægen. Vacciner kan nemlig afhænge af rejsens længde, rejsens destination og rejsetype. Der kan altså være forskel på, om du befinder dig i den nordlige eller sydslige del af landet. 

Flybilletter

Du modtager dine flybilletter kort efter du har bestilt din rejse. Ved modtagelse af flybilletterne, er det vigtigt, at du tjekker alle navne på billetten. Navnene skal stå præcis som i dit/jeres pas. Opdager du fejl, er det vigtigt, at du kontakter os med det samme. Flybilletterne modtager du via email. På flybilletterne fremgår rejseplanen samt din booking reference. Når du ankommer i lufthavnen, skal du tjekke ind med dit pas og din bookingreference. 

Vi anbefaler, at du holder dig opdateret om flytiderne via APPen CheckMyTrip.

Sædereservation & opgraderinger

Ønsker du at opgradere din siddeplads til ekstra benplads eller anden ekstra komfort, kan du på flyselskabets hjemmeside logge ind under “manage my booking.” Her vil du kunne vælge eventuelle opgraderinger såsom ekstra benplads, business class, wifi ombord samt madvalg. (specielle måltider såsom vegetar, glutenfri m.m.)

Vær opmærksom på, at disse opgraderinger ofte er mod gebyr. Vi anbefaler derfor, at du har dit kreditkort klar til betaling. 

Ændrer du ingenting, vil flyselskabet tildele dig/jer en plads ved check-in. Her er der ingen garanti for, at I kommer til at sidde ved siden af hinanden – dog gør personalet alt hvad de kan for at opfylde jeres ønsker.

Vi gør opmærksom på, at flyselskabet har alle rettigheder til at foretage eventuelle ændringer i reservationerne. 

Bagage

Vi anvender flere forskellige flyselskaber til vores destinationer. Det kan derfor variere hvor meget bagage du må medbringe. Du finder informationen om bagagen på din flybillet. Har du spørgsmål, kan du altid kontakte os.

På vores rejser til Albanien, anvender vi typisk Austrian Airlines. Her gælder 8 kg håndbagage samt 23 kg inchecked bagage.

Du kan med fordel læse mere om bagageregler på vores side om bagage regler. Her finder du mere information til dig der rejser med børn og/eller medbringer special bagage i form af klapvogn og lign.

Forsikringer

Gældende forsikring på rejsen henviser vi til vores side om rejseforsikringer. Her kan du læse alt der har med rejseforsikringer at gøre og samtidig på svar på hvilken forsikring du bør vælge. 

Vi anbefaler altid, at du som minimum har en rejseforsikring der dækker sygdom og hjemtransport.

Rejsebetingelser

Vi anbefaler, at du læser vores generelle rejsebetingelser, da de er en del af aftalevilkårene ved køb af rejser hos Ferie med Formål.

Rejser købt af Ferie med Formål omfatter ‘loven om pakkerejser.’

Sprog i Albanien

Sproget i Albanien er albansk. De fleste steder i Albanien er engelsk kundskaben på et fint niveau. Dog er det vigtigt at huske på, at den nordlige del af Albanien stadig er forholdsvis ny inden for turismen. Der kan derfor opstå sprogvanskeligheder i småbyer. 

Valuta

Valutaen i Albanien er albanske LEK. (LEK) 1 dansk krone svarer til ca. 17 lek. Det er muligt at betale med euro i de fleste supermarkeder, hoteller og restauranter. Mindre supermarkeder i smålandsbyerne accepterer ofte kun lek. Skal du på en rundrejse i Albanien, Makedonien og Kosovo, bør du medbringe euro og veksle om til de lokale valutaer. 

Vi anbefaler, at du medbringer euro til Albanien – gerne i små sedler. Her kan du med fordel veksle nogle af dine euro om til LEK, så du har lidt af begge valutaer. 

Der findes hæveautomater i de fleste storbyer, og det er muligt at betale med både VISA og Mastercard på de fleste restauranter, hoteller og større supermarkeder. 

Tidsforskel

Der er ingen tidsforskel mellem Albanien og Danmark.

Elektricitet

I Albanien anvender man 230V og stikkene er europæisk standard, ligesom i Danmark. 

Telefoni og internet

Den internationale landekode for Albanien er +355. Vær opmærksom på, at der kan være en spærre på din telefon, som gør, at du ikke kan modtage – eller foretage – opkald til/fra Albanien. Forhør dig evt. hos din mobiloperatør om dækning og priser for opkald til og fra Albanien samt for brug af mobiltelefonens internetadgang.

På de fleste hoteller er der internetadgang, og der findes en del internetcaféer i de større byer.

Drikkepenge

I Albanien er det almindeligt at give 10-15% i drikkepenge til folk i service branchen. Herunder guider, chauffører & hotel- og restaurantpersonale. 

Prisniveau

Prisniveauet er meget billigt i Albanien. Nedenfor har du et vejledende eksempel på priser. 

  • En øl – 100 LEK (6 kr)
  • En kop kaffe – 100 LEK (6 kr)
  • Måltid på restaurant – 1200 LEK (70 kr)
  • Mad på en lokal restaurant – 400 LEK (24 kr)
  • Taxa – 200 LEK/km (14 kr)
Religion

Albanien er et multikulturelt land bestående af både muslimer og albansk-ortodokse. 

Kulturelle forskelle
  • Tildæk altid knæ og skuldre til ved besøg i kirker, klostre og moskéer.
  • Fotografer aldrig personer eller religiøse bygninger uden at spørge om lov. 

Vær opmærksom på, at serviceniveauet er anderledes i Seranda (syd) sammenlignet med Durres og Tirana (nord). Seranda har haft turister i flere år, hvor imod Durres og Tirana først har åbnet dørene for turisterne i 2018. Service niveauet bør derfor ikke sammenlignes med lande som Spanien, Grækenland etc. For mange lokale – i den nordlige del -, er turismen en ny branche i landet, også selvom du befinder dig på et 3 – 4 stjernet hotel.