fbpx

Praktisk information om Finland

Bedste rejsetidspunkt til Finland, pas, visum og meget mere. Få svar på dine spørgsmål her.

Nedenfor finder du alt praktisk information om Finland. Fik du ikke svar på dit spørgsmål? Kontakt os! Så hjælper vi dig. 

Hvornår er det bedst at rejse til Finland?

Som udgangspunkt kan du rejse til Finland hele året. Det hele kommer an på, om du vil opleve landet i de store snemængder der hærger landet i vintermånederne, eller om du vil opleve den flotte, farverige natur der der følger efterårsmånederne. Begge årstider tilbyder fantastiske oplevelser, på hver deres måde. 

Ønsker du at opleve nordlyset, er det klart vintermåderne du skal vælge. De bedste måneder er mellem december og februar. 

Klima
Bedste rejsetidspunkt til Finland

Kilde: DMI

Antal deltagere

Vores rejser til Finland foregår i internationale grupper med engelsktalende guide. 

Pas & Visum

Som dansk statsborger behøver du ikke visa når du rejser til Finland. Derimod skal du medbringe dit pas. Husk altid at passet skal være gyldigt mindst 6 måneder efter udrejse fra Finland. 

Er du ikke dansk statsborger, henviser vi til ambassaden, som kan hjælpe dig. 

Vaccination

Det er altid en god idé at være opmærksom på eventuelle vacciner. Vi anbefaler, at du kontakter egen læge, som kan rådgive dig. Husk at nævn hvor i landet du rejser hen samt hvor lang tid du er afsted. Der kan nemlig være forskel på vacciner afhængig af hvor i landet man befinder sig. Du kan også besøge Statens Serums Institut og læse mere om vacciner. 

Flybilletter

Du modtager dine flybilletter kort efter du har bestilt din rejse. Ved modtagelse af flybilletterne, er det vigtigt, at du tjekker alle navne på billetten. Navnene skal stå præcis som i dit/jeres pas. Opdager du fejl, er det vigtigt, at du kontakter os med det samme.  Flybilletterne modtager du via email. På flybilletterne fremgår rejseplanen samt din booking reference. Når du ankommer i lufthavnen, skal du tjekke ind med dit pas og din bookingreference. 

Vi anbefaler, at du holder dig opdateret om flytiderne via APPen CheckMyTrip

Sædereservation & opgraderinger

Ønsker du at opgradere din siddeplads til ekstra benplads eller anden ekstra komfort, kan du på flyselskabets hjemmeside logge ind under “manage my booking.” Her vil du kunne vælge eventuelle opgraderinger såsom ekstra benplads, business class, wifi ombord samt madvalg. (specielle måltider såsom vegetar, glutenfri m.m.) 

Vær opmærksom på, at disse opgraderinger ofte er imod gebyr. Vi anbefaler derfor, at du har dit kreditkort klar til betaling. Du bedes ligeledes være opmærksom på, at de fleste opgraderinger først gør sig gældende kort tid inden afrejse – ofte 48 timer inden. 

Ændrer du ingenting, vil flyselskabet tildele dig/jer en plads ved check-in. Her er der ingen garanti for, at I kommer til at sidde ved siden af hinanden – dog gør personalet alt hvad de kan for at opfylde jeres ønsker. 

Vi gør opmærksom på, at flyselskabet har alle rettigheder til at foretage eventuelle ændringer i reservationerne. 

Bagage

Vi anvender flere forskellige flyselskaber til vores destinationer. Det kan derfor variere hvor meget bagage du må medbringe. Du finder informationen om bagagen på din flybillet. Har du spørgsmål, kan du altid kontakte os.

Skal du flyve med et indenrigsfly i Cambodia, gør vi opmærksom på, at det er et begrænset antal kg der gælder – ofte op til 20 kg. Medbring gerne en trøje, da der – pga. aircondition – kan være koldt på disse flyvninger.

Du kan med fordel læse mere om bagageregler på vores side om bagage regler. Her finder du mere information til dig der rejser med børn og/eller medbringer special bagage i form af klapvogn og lign.

Forsikringer

Gældende forsikringer henviser vi til vores side om rejseforsikringer. Her kan du læse alt der har med rejseforsikringer at gøre.

Vi anbefaler altid, at du som minimum har en rejseforsikring der dækker sygdom og hjemtransport.

Rejsebetingelser

Vi anbefaler, at du læser vores generelle rejsebetingelser, da de er en del af aftalevilkårene ved køb af rejser hos Ferie med Formål.

Rejser købt af Ferie med Formål omfatter ‘loven om pakkerejser.’

Sprog i Finland

Sproget i Finland er finsk og kan ikke sammenlignes med andre nordiske sprog. Nogle steder i Finland, kan de lokale svensk. Du kan fint begå dig på engelsk i Finland. 

Valuta

I Finland anvender man Euro (EUR). 1 Euro svarer til ca. 7,5 krone. Du kan enten veksle kontakter hjemmefra, hæve penge i Finland eller benytte Visa og/eller mastercard. 

Tidsforskel

Finland er 1 time foran Danmark. Det vil sige, at når klokken er 12:00 i Danmark, er klokken 13:00 i Finland. 

Elektricitet

Elektriciteten i Finland er den samme som Danmark. Du behøver ikke adapter på en rejse til Finland. 

Telefoni og internet

Det kan være en god idé at tjekke med dit teleselskab, hvad som gælder ved en rejse til Finland. Mange abonommenter har gratis roaming i europæiske lande, som du frit kan udnytte. Derudover har nogle få selskaber låst telefonen for opkald til/fra udland – hvilket du må låse op, inden du rejser. Har du ikke roaming inkluderet, anbefaler vi, at du slår internet og roaming fra inden du går ombord på flyet i Danmark.

Landekoden i Finland er +358.

Drikkepenge

Drikkepenge er ikke så udbredt i Finland. Har du lyst, og synes du servicen har været god, kan du godt kvittere med et par euro. 

Prisniveau

Priserne i Finland er nogenlunde de samme som i Danmark. På almindelige produkter og madvarer i supermarkeder, er de lidt lavere.