fbpx

Praktisk information om Cambodia

Bedste rejsetidspunkt til Cambodia, pas, visum og meget mere. Få svar på dine spørgsmål her.

Nedenfor finder du alt praktisk information om Cambodia. Fik du ikke svar på dit spørgsmål? Kontakt os! Så hjælper vi dig. 

Hvornår er det bedst at rejse til Cambodia?

Det bedste rejsetidspunkt til Cambodia er i Danmarks vintermåneder. Faktisk kan man rejse til Cambodia året rundt, men de fleste anser vintermånederne som værende det bedste rejsetidspunkt til Cambodia. Her er temperaturen behagelig, og der falder ikke meget regn. Rejser du i sommermånederne, vil du opleve lavsæsonen i Cambodia, hvilket i og for sig også har sin charme; Her vil du opleve væsentlig færre turister, og en smuk, frodig grøn natur som følge af regnperioderne.

Vi gør opmærksom på, at nogle af seværdighederne, inkl. Angkor Wat ruinerne, er lukket på buddhistiske helldigdage. Du kan læse mere om helligdagene længere nede på siden.

Klima
Bedste rejsetidspunkt til Cambodia
Pas & Visum

Som dansk statsborger skal du søge om visum for at besøge Cambodia. Rejser du fra Danmark, bestemmer du selv, om du vil søge visum inden udrejse (e-visa), eller om du vil modtage dit visum ved ankomst til Cambodia.

E-visa
Vælger du at ansøge om e-visa, kan du på ambassadens hjemmeside ansøge om elektronisk visa. Prisen er 30 USD samt 7 USD i gebyr. Dette skal betales med kreditkort. Efter ansøgningen er fuldført, modtager du dit e-visa via email. Dette skal printes og medbringes til Cambodia. Husk at have det i din håndbagage, og ikke in-checket bagage. Dit visum er gældende i 3 måneder efter ansøgningen er fuldført. Husk derfor ikke at ansøg alt for tidligt, så din rejse når ud over visaperiodens længde.

Visum ved ankomst

Du kan vælge at ansøge om visum når du ankommer til Cambodia. Her skal du medbringe et pasfoto samt 30 USD i kontanter. Bemærk: der kan være kø. For at spare tid, kan du med fordel ansøge om e-visa, og springe køen over.

Rejser du fra et andet land end Danmark (eksempelvis en kombinationsrejse fra Vietnam til Cambodia) er det ikke sikkert, at e-visa gælder. Afhængig af hvor du rejser fra og til i Cambodia, vil e-visa altså ikke være muligt. Er du på kombinationsrejse, hjælper vi dig selvfølgelig.

Husk altid at dit pas skal være gyldigt i minimum 6 måneder efter udrejse af Cambodia. Have altid 2 tomme sider ledige til stempler.

 

Vaccination

Vi henviser til Statens Serums Instituts hjemmeside. Her kan du læse alt relevant information når det kommer til vacciner. Du kan også kontakte din egen læge. Det kan være en fordel hvis du ved hvor i Cambodia du vil rejse hen, inden du kontakter lægen. Vacciner kan afhænge af rejsens længde og rejsetype.

Flybilletter

Du modtager dine flybilletter kort efter du har bestilt din rejse. Ved modtagelse af flybilletterne, er det vigtigt, at du tjekker alle navne på billetten. Navnene skal stå præcis som i dit/jeres pas. Opdager du fejl, er det vigtigt, at du kontakter os med det samme.  Flybilletterne modtager du via email. På flybilletterne fremgår rejseplanen samt din booking reference. Når du ankommer i lufthavnen, skal du tjekke ind med dit pas og din bookingreference. 

Vi anbefaler, at du holder dig opdateret om flytiderne via APPen CheckMyTrip

Sædereservation & opgraderinger

Ønsker du at opgradere din siddeplads til ekstra benplads eller anden ekstra komfort, kan du på flyselskabets hjemmeside logge ind under “manage my booking.” Her vil du kunne vælge eventuelle opgraderinger såsom ekstra benplads, business class, wifi ombord samt madvalg. (specielle måltider såsom vegetar, glutenfri m.m.) 

Vær opmærksom på, at disse opgraderinger ofte er imod gebyr. Vi anbefaler derfor, at du har dit kreditkort klar til betaling. Du bedes ligeledes være opmærksom på, at de fleste opgraderinger først gør sig gældende kort tid inden afrejse – ofte 48 timer inden. 

Ændrer du ingenting, vil flyselskabet tildele dig/jer en plads ved check-in. Her er der ingen garanti for, at I kommer til at sidde ved siden af hinanden – dog gør personalet alt hvad de kan for at opfylde jeres ønsker. 

Vi gør opmærksom på, at flyselskabet har alle rettigheder til at foretage eventuelle ændringer i reservationerne. 

Bagage

Vi anvender flere forskellige flyselskaber til vores destinationer. Det kan derfor variere hvor meget bagage du må medbringe. Du finder informationen om bagagen på din flybillet. Har du spørgsmål, kan du altid kontakte os.

Skal du flyve med et indenrigsfly i Cambodia, gør vi opmærksom på, at det er et begrænset antal kg der gælder – ofte op til 20 kg. Medbring gerne en trøje, da der – pga. aircondition – kan være koldt på disse flyvninger.

Du kan med fordel læse mere om bagageregler på vores side om bagage regler. Her finder du mere information til dig der rejser med børn og/eller medbringer special bagage i form af klapvogn og lign.

Forsikringer

Gældende forsikringer henviser vi til vores side om rejseforsikringer. Her kan du læse alt der har med rejseforsikringer at gøre.

Vi anbefaler altid, at du som minimum har en rejseforsikring der dækker sygdom og hjemtransport.

Rejsebetingelser

Vi anbefaler, at du læser vores generelle rejsebetingelser, da de er en del af aftalevilkårene ved køb af rejser hos Ferie med Formål.

Rejser købt af Ferie med Formål omfatter ‘loven om pakkerejser.’

Sprog i Cambodia

Sproget i Cambodia er Khmer. Du kan fint begå dig på engelsk i Cambodia. På vores rejser besøger vi lokale landsbyer. Her kan engelskundskaben være mere begrænset, men på et nogenlunde niveau. Ved eventuelle vanskeligheder, medfølger vores guide, og kan oversætte. 

Valuta

Valutaen i Cambodia hedder Riel. (KHR) På valutaomregnerens hjemmeside kan du se den nøjagtige kurs. Vi anbefaler dog, at du medbringer USD, da de fleste steder helst tager imod disse. Husk at medbring dem i små sedler, da veksling fra store sedler til små sedler ofte ikke er en mulighed i butikker, hoteller og restauranter.

Hæveautomater & kreditkort
Hæveautomater (ATM) finder du i storbyerne (Phnom Penh, Siem Reap, Sihanoukville og Battambang). Bevæger du dig ud i småbyerne, er hæveautomater og muligheden for at betale med kreditkort minimal. 

På de fleste større restauranter og hoteller kan du betale med kort. 

Vær opmærksom på, at der nogle steder i Cambodia anvendes adælsten til handel. Vi anbefaler, at du du holder dig fra ædelsten, da mange af dem er falske. Det nemmeste vil være, at medbringe USD under hele rejsen. 

Koster varene under 1 USD, ser de fleste steder gerne, at der betales i riel.

 

Tidsforskel

Tidsforskellen i Cambodia afhænger af, om det er sommer- eller vintertid i Danmark.

 • Ved sommertid i Danmark:  +5 timer. Det vil sige når kl. er 12 i Danmark, er kl. 17 i Cambodia.
 • Ved vintertid i Danmark: +6  timer. Det vil sige når kl. er 12 i Danmark, er kl. 18. i Cambodia.
Elektricitet

Elektriciteten er lidt forskellige i Cambodia. Det kan være alt mellem 110 – 230V. Stikkene kan ligeledes være 2 runde ben eller 3 flade. Medbring derfor en adapter til Cambodia. 

Telefoni og internet

Det er dyrt at ringe til og fra Cambodia. Ved du, at du behøver at foretage opkald på din rejse, kan du med fordel købe et taletidskort i Cambodia. Prisen her ligger på ca 3-5 USD. På de fleste taletidskort har du også x antal GB inkluderet til data.

Vil du bruge din eget abonnoment, kan du med fordel sikre dig hos din operatør, at dit simkort er åben for indkommende opkald og SMS i udlandet.

Husk at slå roaming og data fra når du forlader Danmark.

Landekoden for Cambodia er: +855.

Drikkepenge

Drikkepenge udgør ofte en stor del af de lokales indtægt. Du bestemmer selv hvor meget du vil give. Et vejledende eksempel er sammensat nedenfor: 

 • Guider: 5-10 USD pr. dag afhængig af service
 • Stuepiger: 1-2 USD pr dag
 • Tjenere: 1-2 USD pr dag
 • Chauffører: 2-3 USD pr dag
Prisniveau

Det er billigt i Cambodia. Prisniveauet kan variere, men ser nogenlunde sådan her ud:

 • Et lokalt måltid mad: 2-3 USD
 • Et internationalt måltid mad: 4-5 USD
 • Drikkevarer: 0,5-3 USD
Kulturelle forskelle

En rejse i andre lande byder altid på andre kulture, end vi er vant til i Danmark. De fleste lande, hvor turismen er udbredt, forstår at deres kultur ikke er noget vi er vant til i Danmark. Det kan dog være godt at kende til de mest almindelige kulturforskelle. 

 

 • Undgå at røre folks hovedet. det bringer uheld. Rør i stedet skulder eller ryg. 
 • Undgå at vise vrede og agressivitet. Det fører aldrig til noget godt. 
 • Tænk på din påklædning. Gå aldrig i lårkorte shorts eller nederdele. Forsøg mest muligt at dæk knæene når du begår dig i byerne. 
 • Nøgenbadning og solbadning er ikke acceptabelt i Cambodia. 
 • Tag altid skoene af, når du besøger lokale værtsfamilier. 
 • Tag altid sko, hat og solbriller af, når du går ind i templer. Dæk altid knæ og skuldre. Vær opmærksom på, at det – nogen steder – ikke er tilladt at tage billeder. Dette vil i såfald fremgå på et skilt.
 • Undgå at pege fingre af personer og hellige symboler – eksempelvis Buddha statuer.
 • Hils på de lokale som de hilser på dig: Saml hænderne som når man beder – uden at flette fingrene. Gør et mindre buk fremover. 
 • Undgå at anvend venstre hånd til at hilse og pege. Brug i stedet begge hænder eller højre hånd. 
 • Kvinder bør ikke røre munke, men kan modtage velsignelser etc.