fbpx

Praktisk information om Laos

Bedste rejsetidspunkt til Laos, pas- og visumregler og meget mere. Få svar på dine spørgsmål her.

Nedenfor finder du alt praktisk information om Laos. Fik du ikke svar på dit spørgsmål? Kontakt os! Så hjælper vi dig. 

Hvornår er det bedst at rejse til Laos?

Du kan rejse til Laos året rundt. I Laos har du et varieret klima, men en konstant, varm temperatur. Befinder du dig i den nordlige del af landet (Luang Prabang), vil du opleve en køligere temperatur. Befinder du dig i den sydlige del, har du et tropisk klima. 

Den varmeste tid på året er regnsæsonen (ca. maj – oktober). Her vil du opleve en høj temperatur og luftfugtighed. Ligeledes vil der være kraftige regnskyl af og til. 

Tørsæsonen (ca. November – April) giver en lidt lavere temperatur. Her kan du forvente varmt, solrigt vejr med enkelte regnskyl i ny og næ. Tørsæsonen er samtidig Laos’ højsæson. 

Bemærk: Da Ferie med Formål har flere rejser, hvor vi befinder os i naturrige omgivelser, er der nogle aktiviteter som ikke kan lade sig gøre i regnsæsonen. Dette vil i såfald være nævnt i programmet. 

Klima
Bedste rejsetidspunkt til Laos

Kilde: DMI

Pas & Visum

Som dansk statsborger, skal du have visum for at besøge Laos. Du modtager dit visum, når du ankommer til Laos. Her skal du medbringe 2 x pasbilleder, dit pas og 30 USD i kontanter. 

Visumregler kan ændres med kort varsel. Vi anbefaler derfor, at du holder dig opdateret på udenrigsministeriets hjemmeside

Husk, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter udrejse fra Laos.

Vaccination

Gældende vacciner henviser vi til Statens Serums Institut. Du kan med også kontakte egen læge, og oplyse hvor i Laos du skal rejse hen, samt rejsens længde. 

Flybilletter

Du modtager dine flybilletter kort efter du har bestilt din rejse. Ved modtagelse af flybilletterne, er det vigtigt, at du tjekker alle navne på billetten. Navnene skal stå præcis som i dit/jeres pas.  Opdager du fejl, er det vigtigt, at du kontakter os med det samme.  Flybilletterne modtager du via email. På flybilletterne fremgår rejseplanen samt din booking reference. Når du ankommer i lufthavnen, skal du tjekke ind med dit pas og din bookingreference. 

Vi anbefaler, at du holder dig opdateret om flytiderne via APPen CheckMyTrip

Sædereservation & opgraderinger

Ønsker du at opgradere din siddeplads til ekstra benplads eller anden ekstra komfort, kan du på flyselskabets hjemmeside logge ind under “manage my booking.” Her vil du kunne vælge eventuelle opgraderinger såsom ekstra benplads, business class, wifi ombord samt madvalg. (specielle måltider såsom vegetar, glutenfri m.m.) Vær opmærksom på, at disse opgraderinger ofte er imod gebyr. Vi anbefaler derfor, at du har dit kreditkort klar til betaling. Du bedes ligeledes være opmærksom på, at de fleste opgraderinger først gør sig gældende kort tid inden afrejse – ofte 48 timer inden. 

Ændrer du ingenting, vil flyselskabet tildele dig/jer en plads ved check-in. Her er der ingen garanti for, at I kommer til at sidde ved siden af hinanden – dog gør personalet alt hvad de kan for at opfylde jeres ønsker. 

Vi gør opmærksom på, at flyselskabet har alle rettigheder til at foretage eventuelle ændringer i reservationerne. 

Bagage

Vi anvender flere forskellige flyselskaber til vores destinationer. Det kan derfor variere hvor meget bagage du må medbringe. Du finder informationen om bagagen på din flybillet. Har du spørgsmål, kan du altid kontakte os. Skal du flyve med et indenrigsfly i Laos, gør vi opmærksom på, at det ofte er 20 kg der gælder. Medbring gerne en trøje, da der – pga. aircondition – kan være koldt på disse flyvninger.

Du kan med fordel læse mere om dette på vores side om bagage regler. Her finder du mere information til dig der rejser med børn og/eller medbringer special bagage i form af klapvogn og lign.

Forsikringer

Gældende forsikringer henviser vi til vores side om forsikringer. Her kan du læse alt omkring din rejseforsikringVi anbefaler altid, at du som minimum har en rejseforsikring der dækker sygdom og hjemtransport.

Bemærk: På nogle af vores rejser er zip-lining inkluderet. Nogle forsikringsselskaber kan have denne begivenhed inkluderet som ‘ekstrem sport’ og kan eventuelt kræve en ekstra forsikring. 

Rejsebetingelser

Vi anbefaler, at du læser vores generelle rejsebetingelser, da de er en del af aftalevilkårene ved køb af rejser hos Ferie med Formål.  Rejser købt af Ferie med Formål omfatter ‘loven om pakkerejser.’

Sprog i Laos

Sproget i Laos er laotisk. Du kan som turist sagtens begå dig med engelsk i turistområderne. Under vores rejser til Laos, besøger vi små landsbyer uden for turistområderne. Her kan engelsk være begrænset. Her er vores lokalguide med til at hjælpe dig. 

Valuta

Valutaen i Laos hedder kip. (LAK)  1 DKK svarer til ca. 1400 LAK. Da Laos ikke ligger ud til havet, gør det landet mindre attraktivt i turistindustrien. Det betyder også, at landet ikke er lige så langt fremme som øvrige asiatiske lande. Du vil derfor kun kunne finde hæveautomater i storbyer som Luang Prabang, Vang Vieng og Vientiane. Det er ligeledes i disse byer, at du kan betale med kreditkort. 

Ferie med Formål anbefaler derfor, at du medbringer USD – i små sedler – og veksler dem på et officielt vekselkontor i Laos. De fleste steder i Laos foretrækker USD som betalingsmiddel, så en god idé kunne være at medbringe USD og veksle nogle af dem om til LAK.

LAK er en beskyttet valuta. Du kan derfor ikke bestille den inden udrejse. 

Tjek valutaomregneren for den nøjagtige kurs. 

Tidsforskel

Tidsforskellen i Laos afhænger af, om det er sommer- eller vintertid i Danmark.

 

 • Ved sommertid i Danmark: +5 timer. Det vil sige når kl. er 12 i Danmark, er kl. 17 i Laos.
 • Ved vintertid i Danmark: +6 timer. Det vil sige når kl. er 12 i Danmark, er kl. 18 i Laos.
Elektricitet

I Laos er elektriciteten 230 volt. Stikkene kan både være 2 og 3 benet, runde og flade afhængigt af, hvor du er. Derfor skal du sørge for, at have en adapter med på rejsen, hvis du har brug for at oplade elektronikken. Disse kan du købe i de fleste store lufthavne. Du kan også besøge avxperten, der har adaptere til flere lande. 

Telefoni og internet

Det kan være en dyrt at ringe til og fra Laos. Du kan med fordel undersøge med dit mobilselskab, hvad der gælder for dig og dit abonnoment i Laos. Ved du allerede inden afrejse, at du får brug for at ringe hjem, kan det være en god idé at undersøge, om dit abonnoment tillader at ringe fra udlandet. Visse abonnomenter har en spærrer, som du er nødt til at åbne. En spærre kan resultere i, at du hverken kan modtage eller foretage opkald og SMS til/fra din telefon. Mener du, at det er for dyrt at ringe hjem, kan du købe taletidskort i butikkerne i Laos. Et taletidskort koster ca. 20.000 kip (15 kr).

Ligeledes kan det være en god idé at slå roaming og mobildata fra når du forlader Danmark. På den måde undgår du en dyr regning på mobildata og roaming i Laos.  Husk, at der på de fleste hoteller findes wifi. Det kan dog være begrænset med wifi i småbyerne. 

Den internationale landekode for Laos er +856. 

Drikkepenge

Drikkepenge i Laos er en stor del af de lokales indtægt. Du bestemmer selv, hvor meget eller hvor lidt du vil give. En god tommelfingerregel er 10% på restaurantbesøg. Nogen steder (moderne restauranter) er drikkepenge dog inkluderet i prisen. Her vil det fremgå på regningen.

Skal du på en af vores rundrejser, kan du anvende nedestående som en vedjledning:

 

 • Guider: 5-10 USD pr dag
 • Chauffører: 3-5 USD pr dag
 • Rengøringspersonale: 1-2 USD pr dag
Prisniveau

Laos er et af de billigste lande i Fjernøsten. Nedenfor har du en vejledning, der giver dig en idé om prisniveauet. Priserne nedenfor er ca. priser, og med udgangspunkt i storbyerne. I de små landsbyer – som vi ofte befinder os i – er priserne lavere. 

 

 • Retter på gadekøkkener: 12.000-15.000 kip (9-12 kr)
 • Retter på restauranter (vestlig mad): 40.000-50.000 kip (35-40 kr)
 • Retter på restauranter (laotisk mad): 50.000 – 60.000 kip (40-45 kr)
 • Sodavand: 7000 kip (5 kr)
 • Øl: 12.000 kip (9 kr)
Kulturelle forskelle

At opleve kulturen i andre lande, er ofte det der vægter højest hos den gennemsnitlige rejsende. Men her gælder det, at sætte sig ind i landets etikette og kulturforskelle. Det som er normalt for os danskere, kan være nedladende for de lokale på destinationen.

Nedenfor har vi sammensat de mest naturlige kulturforskelle mellem Danmark og Laos:

 

 • Vrede og agressivitet er upopulært i Asien. Undgå at vise vrede og aggressivitet. Det fører aldrig til noget godt, og er meget uhøfligt.
 • Brug altid enten begge hænder når du rækker noget til andre eller du modtager noget fra andre. Du kan også bruge højre hånd – men undgå altid at bruge venstre hånd alene.
 • Tag skoene af, hvis du skal besøge et tempel eller en lokal familie. Vær opmærksom på, at visse butikker, klinikker og andet også kræver, at du tager skoene af.
 • Undgå korte shorts, lårkorte nederdele og tank tops ved templer og kirker. Det samme gælder når du er ude på landet, hvor kun få turister færdes.
 • Tag altid imod en forfriskning, når du inviteres indenfor i lokale værtshjem. Takker du nej, bringer det skam over for værten.
 • Undgå nøgenbadning og nøgensolbadning fuldstændigt, det regnes for uanstændigt – også på stranden.
 • Tag hatten af, når du går ind i templer og snakker med vietnamesere – specielt ældre og munke.
 • Undlad at røre børns hoveder, det regnes for at bringe uheld. Rør hellere arme, ryg eller skuldre.
 • Undgå såvidt muligt at vise kærtegn offentligt. (omfavning, kysse og holde i hånd).