fbpx

Praktisk information om Malaysia

Bedste rejsetidspunkt til Malaysia, pas- og visumregler og meget mere. Få svar på dine spørgsmål her.

Nedenfor finder du alt praktisk information om Malaysia. Fik du ikke svar på dit spørgsmål? Kontakt os! Så hjælper vi dig. 

Hvornår er det bedst at rejse til Malaysia?

Malaysia kan besøges året rundt. Det bedste rejsetidspunkt til Malaysia afhænger af, hvor i Malaysia du rejser hen. På en rejse til Malaysia vil du konstant opleve en forholdsvis høj luftfugtighed på 60-70%. Temperaturen svinger meget afhængig af, om du befinder dig i lavlandet, eller oppe i højderne. Er du på lavlandet vil temperaturen være på mellem 22-32 grader, hvor det i højlnandet vil være en anelse køligere.

Befinder du dig på østkysten af halvøen Malaysia er regntiden fra oktober til januar. På vestkysten er den mest regnfulde periode fra september til december, der efterfølgende opklares med sol. Borneo kan besøges året rundt, og med mest nedbør fra oktober til marts. 

Klimaet ændres gradvist, og det er svært at sige præcist hvordan det er. Overstående information er derfor vejledende og kan variere. 

Klima
Bedste rejsetidspunkt til Malaysia
Pas & Visum

Som dansk statsborger behøver du ikke at ansøge om visum for at besøge Malaysia. I lufthavnen i Malaysia får du et stempel i passet, som giver dig en opholdstilladelse på max. 90 dage.

Det er vigtigt at du kontrollerer, at du har modtaget stemplet. Dit pas skal ligeledes være gyldigt i minimum 6 måneder efter indrejse. Sørg for, at der er 2 sider i passet, hvor man kan indsætte stempler. Du skal ligeledes kunne vise din returbillet. Denne fremgår på dit rejsebevis, som du modtager kort efter bestilling af rejsen.

Som rejsende er du ansvarlig for at være opdateret på visumreglerne. Vi anbefaler derfor, at du kontakter Malaysias ambassade og får en opdatering på visumreglerne, da de kan ændre sig med kort varsel.

Rejser med børn

Rejser du med børn, skal barnets fødselsattest medbringer. Hvis barnet rejser alene eller kun med den ene forælder medbringes dokumentation for henholdsvis eneforældreretten eller fuldmagt fra forældrene. Du kan læse mere om rejser med børn på udenrigsministeriets hjemmeside

Vaccination

Vi henviser til Statens Serums Instituts hjemmeside. Her kan du læse alt relevant information når det kommer til vacciner. Du kan også kontakte din egen læge. Det kan være en fordel hvis du ved hvor i Malaysia du vil rejse hen, inden du kontakter lægen. Vacciner kan afhænge af rejsens længde og rejsetype.

Flybilletter

Du modtager dine flybilletter kort efter du har bestilt din rejse. Ved modtagelse af flybilletterne, er det vigtigt, at du tjekker alle navne på billetten. Navnene skal stå præcis som i dit/jeres pas. 

Opdager du fejl, er det vigtigt, at du kontakter os med det samme.  Flybilletterne modtager du via email. På flybilletterne fremgår rejseplanen samt din booking reference. Når du ankommer i lufthavnen, skal du tjekke ind med dit pas og din bookingreference. 

Vi anbefaler, at du holder dig opdateret om flytiderne via APPen CheckMyTrip

Sædereservation & opgraderinger

Ønsker du at opgradere din siddeplads til ekstra benplads eller anden ekstra komfort, kan du på flyselskabets hjemmeside logge ind under “manage my booking.” Her vil du kunne vælge eventuelle opgraderinger såsom ekstra benplads, business class, wifi ombord samt madvalg. (specielle måltider såsom vegetar, glutenfri m.m.) 

Vær opmærksom på, at disse opgraderinger ofte er imod gebyr. Vi anbefaler derfor, at du har dit kreditkort klar til betaling. Du bedes ligeledes være opmærksom på, at de fleste opgraderinger først gør sig gældende kort tid inden afrejse – ofte 48 timer inden. 

Ændrer du ingenting, vil flyselskabet tildele dig/jer en plads ved check-in. Her er der ingen garanti for, at I kommer til at sidde ved siden af hinanden – dog gør personalet alt hvad de kan for at opfylde jeres ønsker. 

Vi gør opmærksom på, at flyselskabet har alle rettigheder til at foretage eventuelle ændringer i reservationerne. 

Bagage

Vi anvender flere forskellige flyselskaber til vores destinationer. Det kan derfor variere hvor meget bagage du må medbringe. Du finder informationen om bagagen på din flybillet. Har du spørgsmål, kan du altid kontakte os.

Skal du flyve med et indenrigsfly i Malaysia, gør vi opmærksom på, at det er et begrænset antal kg der gælder. Medbring gerne en trøje, da der – pga. aircondition – kan være koldt på disse flyvninger. Du kan med fordel læse mere om alt dette på vores side om bagage regler Her finder du mere information til dig der rejser med børn og/eller medbringer special bagage i form af klapvogn og lign.

Forsikringer

Gældende forsikringer henviser vi til vores side om forsikringer. Her kan du læse alt der har med din rejseforsikring at gøre.  Vi anbefaler altid, at du som minimum har en rejseforsikring der dækker sygdom og hjemtransport.

Rejsebetingelser

Vi anbefaler, at du læser vores generelle rejsebetingelser, da de er en del af aftalevilkårene ved køb af rejser hos Ferie med Formål.  Rejser købt af Ferie med Formål omfatter ‘loven om pakkerejser.’

Sprog i Malaysia

Sproget i Malaysia er Malay. Malaysia er et land i udvikling. Enkelte sprogvanskeligheder kan forekomme, på steder hvor turismen ikke er så udbredt.

Valuta

Valutaen i Malaysia er Malaysiske Ringgit. (MYT). Du finder den aktuelle kurs på valutaomregneren

100 MYR svarer ca. til 154 DKK. 

Tidsforskel

Tidsforskellen i Malaysia afhænger af, om det er sommer- eller vintertid i Danmark.

 

 • Ved sommertid i Danmark:  +6 timer. Det vil sige når kl. er 12 i Danmark, er kl. 17 i Malaysia.
 • Ved vintertid i Danmark: +7  timer. Det vil sige når kl. er 12 i Danmark, er kl. 18. i Malaysia.
Elektricitet

I Malaysia anvendes der 220 V og stikkontakter er ofte af type G. Du bør derfor medbringe en adapter på din rejse, hvis du skal lade elektroniske ting op.

Telefoni og internet

Det er dyrt at ringe til og fra Malaysia. Ved du, at du behøver at foretage opkald på din rejse, kan du med fordel købe et taletidskort i Malaysia. På de fleste taletidskort har du også x antal GB inkluderet til data.

Vil du bruge din eget abonnoment, kan du med fordel sikre dig hos din operatør, at dit simkort er åben for indkommende opkald og SMS i udlandet. Husk at slå roaming og data fra når du forlader Danmark.

Landekoden for Malaysia er: +60

Drikkepenge

Drikkepenge er ikke så udbredt i Malaysia. Ofte er den nemlig inkluderet i form af 10% service charge på diverse regninger. Vil man bidrage til et godt formål, kan man give lidt drikkepenge til chauffører, rengøringspersonale og guider. Der er ikke noget fast beløb man bør give. Det bestemmer du helt selv.

Prisniveau

Det er billigt i Malaysia. Prisniveauet kan variere, men ser nogenlunde sådan her ud:

 

 • Et lokalt måltid mad: 15 kr.
 • Et internationalt måltid mad: 30 kr.
 • En liter vand: 5 kr.
 • En sodavand: 5 kr.
 • En øl: 20 kr.
Kulturelle forskelle

Malaysia er et multikulturelt land. I landet er både hinduisme, buddhisme, kristendom og islam. Besøger du Malaysia, kan det være godt at kende til de mest normale kulturforskelle og etiketter. Vi har listet dem herunder:

 

 • Beklædning. Sørg for at klæd dig anstændigt. Undgå at gå i badetøj i storbyerne. Undgå lårkorte nederdele og bukser. Har du shorts på, så sørg gerne for, at de går ned under knæene. Ingen nøgenbadning eller solning på strande.
 • Undgå at røre folks hoveder.
 • Undgå at pege fingre. Skal du vise en retning, bedes du anvende hånden eller tommelfingeren.
 • Er du hos en lokal værtsfamilie, så tænk over deres religion. Tilbyd eksempelvis aldrig en muslim alkohol.