fbpx

Praktisk information om Myanmar

Bedste rejsetidspunkt til Myanmar, pas- og visumregler og meget mere. Få svar på dine spørgsmål her.

Nedenfor finder du alt praktisk information om Myanmar. Fik du ikke svar på dit spørgsmål? Kontakt os! Så hjælper vi dig. 

Hvornår er det bedst at rejse til Myanmar?

Du kan rejse til Myanmar hele året rundt. De varmeste måneder er april og maj. Den bedste rejsetidspunkt til Myanmar er oktober til marts. Her er klimaet stadig varmt, men ikke så varmt og fugtigt som i april og maj. Der falder regn i Myanmar her og der, men mest i korte perioder – og ofte om aftenen. Befinder du dig nær kysten, er regntiden fra midt juli til september.

Klima
Bedste rejsetidspunkt til Myanmar

Kilde: DMI


Bedste rejsetidspunkt til Myanmar

Kilde: DMI

Pas & Visum

Som dansk statsborger skal du have visum for at rejse ind i Myanmar. Du kan tidligst søge om visum 90 dage inden indrejse til Myanmar. Vi anbefaler, at du søger om visum 50-60 dage inden udrejse fra Danmark.

Du skal søge om eVisa på ambassadens hjemmeside.

Sørg for at have følgende klar:

 • Kreditkort (prisen er 50 USD / visa)
 • Digitalt pasbillede på din computer

Når du ankommer til Myanmar, får du et visa stempel i passet. Herefter har du tilladelse til at opholde dig i landet i 28 dage.

Husk:

 • Dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter udrejse fra Myanmar.
 • Sørg for at have 2 tomme sider i dit pas til visa stempler.
 • Visumregler kan ændre sig med kort varsel. Hold dig opdateret på udenrigsministeriets hjemmeside. 
Vaccination

Vaccination afhænger af rejsetype og rejselængde. Vi anbefaler at du kontakter din læge efter du har valgt din feriedestination i Myanmar. Fortæl hvor i landet du skal rejse hen. Du kan læse mere om vaccinationer på Statens Serums Instituts hjemmeside.

Flybilletter

Kort tid efter at du har bestilt rejsen, modtager du dine flybilletter. Når du modtager dine flybilletterne, er det vigtigt, at du tjekker alle navnene på billetten. Navnene skal stå præcis som i passet. Opdager du fejl, er det vigtigt, at du kontakter os med det samme.

Flybilletterne modtager du via email. På flybilletterne fremgår rejseplanen samt din booking reference. Når du ankommer i lufthavnen, skal du tjekke ind med dit pas og din bookingreference.

Vi anbefaler, at du holder dig opdateret om flytiderne via APPen CheckMyTrip.

Sædereservation & opgraderinger

Ønsker du at opgradere din siddeplads til ekstra benplads eller anden ekstra komfort, kan du på flyselskabets hjemmeside logge ind under “manage my booking.” Her vil du kunne vælge eventuelle opgraderinger såsom ekstra benplads, business class, wifi ombord samt madvalg. (specielle måltider såsom vegetar, glutenfri m.m.) 

Vær opmærksom på, at disse opgraderinger ofte er imod gebyr. Vi anbefaler derfor, at du har dit kreditkort klar til betaling. Du bedes ligeledes være opmærksom på, at de fleste opgraderinger først gør sig gældende kort tid inden afrejse – ofte 48 timer inden. 

Ændrer du ingenting, vil flyselskabet tildele dig/jer en plads ved check-in. Her er der ingen garanti for, at I kommer til at sidde ved siden af hinanden – dog gør personalet alt hvad de kan for at opfylde jeres ønsker. 

Vi gør opmærksom på, at flyselskabet har alle rettigheder til at foretage eventuelle ændringer i reservationerne.  

Bagage

Vi anvender flere forskellige flyselskaber til vores destinationer. Det kan derfor variere hvor meget bagage du må medbringe. Du finder informationen om bagagen på din flybillet. Har du spørgsmål, kan du altid kontakte os. Skal du flyve med et indenrigsfly i Myanmar, er der begrænsninger på, hvor mange kg du må medbringe. Medbring gerne en trøje i håndbagagen, da der – pga. aircondition – kan være koldt på disse flyvninger.

Du kan læse mere om alt dette på vores side om bagage regler. Her finder du mere information til dig der rejser med børn og/eller medbringer special bagage i form af klapvogn og lign.

Forsikringer

Gældende forsikringer henviser vi til vores side om forsikringer. Her kan du læse alt der har med rejseforsikringer at gøre.  Vi anbefaler altid, at du som minimum har en rejseforsikring der dækker sygdom og hjemtransport.

Rejsebetingelser

Vi anbefaler, at du læser vores generelle rejsebetingelser, da de er en del af aftalevilkårene ved køb af rejser hos Ferie med Formål.  Rejser købt af Ferie med Formål omfatter ‘loven om pakkerejser.’

Sprog i Myanmar

I Myanmar findes der flere forskellige etniske minoriteter. Hver etnisk minoritet har hvert deres sprog. Hovedparten i Myanmar taler myanmarsk. Du kan fint begå dig på engelsk i storbyerne, men ofte kun hos veluddannede personer. Husk på, at Myanmar har være uden turisme i en lang årrække. På vores ture er vores repræsentant selvfølgelig engelsktalende, og kan hjælpe dig ved eventuelle vanskeligheder. I småbyerne er engelsk begrænset. Her er guiden også med til at hjælpe.  

Valuta

Valutaen i Myanmar hedder Kyat. (MMK) 

1 DKK svarer til ca. 200 MMK. Du kan tjekke den aktuelle kurs på xe’s hjemmeside. MMK kan ikke købes uden for Myanmar. Du skal derfor medbringe USD og veksle på en officielt vekselkontor i Myanmar. Hæveautomaer findes, men i begrænset omfang. Kort kan anvendes på store hoteller. 

Vi anbefaler, at du medbringer USD i små sedler og veksler om, så du har Ryat på dig. 

Tidsforskel

Tidsforskellen i Myanmar afhænger af, om det er sommer- eller vintertid i Danmark.

 

 • Ved sommertid i Danmark:  +4,5 time. Det vil sige når kl. er 12 i Danmark, er kl. 16.30 i Myanmar.
 • Ved vintertid i Danmark: +5,5  time. Det vil sige når kl. er 12 i Danmark, er kl. 17:30. i Myanmar.
Elektricitet

I Myanmar er elektriciteten 3 volts. Generelt anvendes der 3-benede stik. På mange at vores rejser, besøger vi små landsbyer. Her kan stikkene være anderledes, og adgang til adapter er minimal. Vi anbefaler derfor, at du medbringer en adapter. 

Telefoni og internet

Det kan være en dyrt at ringe til og fra Myanmar. Du kan med fordel undersøge med dit mobilselskab, hvad der gælder for dig og dit abonnoment i Myanmar. Ved du allerede inden afrejse, at du får brug for at ringe hjem, kan det være en god idé at undersøge, om dit abonnoment tillader at ringe fra udlandet. Visse abonnomenter har en spærrer, som du er nødt til at åbne. En spærre kan resultere i, at du hverken kan modtage eller foretage opkald og SMS fra/til din telefon. 

Mener du, at det er for dyrt at ringe hjem, kan du med fordel købe taletidskort i butikkerne i Myanmar.  Ligeledes kan det være en god idé at slå roaming og mobildata fra når du forlader Danmark. På den måde undgår du en dyr regning på mobildata og roaming i Maynmar. 

Husk, at der på de fleste hoteller findes wifi. Den internationale landekode for Myanmar er +95. 

Sikkerheden

Trods en tidligere, hård militærjunta er Myanmar et af de sikreste lande i både Asien og resten af verden. Du kan fint færdes udendørs efter mørkets frembrud. Som alle andre lande, skal man selvfølgelig være opmærksom på tricktyve, og bruge sin sunde fornuft. 

Service niveauet

Myanmar er et af de efterhånden få Asiatiske lande, hvor turismen endnu ikke er særlig udbredt. Derfor kan du ikke forvente samme serviceniveau som andre lande. Men en ting er sikkert: gæstfriheden er enorm, og de lokale viser stor interesse hos turister. 

Drikkepenge

Drikkepenge skal afspejle din tilfredshed med deres service. Generelt siger man, at det er normalt at give 10 %.

Prisniveau

Prisniveauet i Myanmar er lavt i forhold til Danmark. Priserne nedenfor er vejledende.

Måltider på internationale restauranter og hoteller:  Mellem 15 og 30 USD pr person

Måltider på lokale restauranter: Mellem 3.000 og 6.000 MMK pr person (15-30 kr)

Drikkevarer på Internationale Restauranter/Hoteller:

Mineral vand: USD 1 
Sodavand: USD 2-3
Øl: 3-6 USD
Glas Vin: 3-5 USD
Kaffe/te: 3 USD

Drikkevarer på lokale restauranter:
Mineral vand: Kyats 500 til Kyats 500
Soft drinks: Kyats 300 til Kyats 700
Øl: Kyats 1500 til Kyats 2000
The el. Kaffe: Kyats 500

Kulturelle forskelle

Noget af det bedste ved at rejse udenlands er at opleve forskellige kulturer. Det er dog vigtigt, at du respekterer de lokale skikke og følger reglerne. Herunder finder du nogle tips til god opførsel i Myanmar:

 

 • Dæk altid skuldre og knæ ved tempelbesøg.
 • Tænk over din påklædning – især i mindre landsbyer. Undgå alt for korte shorts, tanktops og badetøj/bikini.
 • Få aldrig en Buddha tatovering eller poser med/ved en Buddhastatue.
 • Rør aldrig ved folks hoved, da det siges at bringe uheld. Hovedet er det helligste sted på menneskets krop.
 • Tag altid skoene af, når du går indenfor i private hjem og templer.
 • Er man et par, går manden på kvindens højde side.
 • Undgå at vise kærtegn offentligt. Dette gælder også det at holde i hånd.
 • Undgå vrede og udstrål aldrig aggressivitet.
 • Spørg altid om lov inden du fotograferer personer, templer, pagodaer og andre religiøse/vigtige seværdigheder.
 • Bad/solbad aldrig nøgen på strande som hovedsageligt er besøgt af lokale.
 • Vis altid respekt hos ældre. Både mænd og kvinder.