fbpx

Praktisk information om Norge

Bedste rejsetidspunkt til Norge, pas, visum og meget mere. Få svar på dine spørgsmål her.

Nedenfor finder du alt praktisk information om Albanien. Fik du ikke svar på dit spørgsmål? Kontakt Ferie med Formål. Så hjælper vi dig. 

Bedste rejsetidspunkt til Norge

Som udgangspunkt kan du rejse til Norge hele året. En rejse til Norge kan dog have forskellige formål. Derfor har vi skrevet lidt om de forskellige årstider nedenfor, så du kan få inspiration til at vælge dit rejsetidspunkt alt efter hvad din rejse til Norge skal indeholde. Vores rejser indeholder trekking og cykling. Her er det forår og efterår der er særligt populære årstider. 

Forår
Maj måned er blomsternes sæson. Det er her naturen eksploderer, blomsterne blomstrer og sneen på fjeldende smelter og fylder søer og elve og gør vandfaldende store og sprudlende. Der er mange helligdage i maj måned, og nordmændende gør deres ypperste for at fejre forårets tilbagekomst efter vinteren. Den mest kendte helligdag er landets nationaldag, der falder d. 17 maj, og bliver fejret i stor stil af nordmændene iklædt nationaldragten ‘bunad’. Foråret er en fantastisk sæson for både vandring, rafting & cykling.

Sommer
Sommeren betyder lange dage og korte nætter. Med de mange ferskvandssøer, dale og fjorde er Norge et idéelt sted at tilbringe sin sommerferie, hvis man ikke ønsker en alt for lang flyvetur. I slutningen af maj / starten af juni er tidspunktet hvor solen sætter sit præg på det landets. Her bliver det særdeles populært at grille i parkerne og bade i søerne. Besøger du den nordlige del af Norge, vil du opleve, at solen nætte når under horizonten. Men andre ord – her bliver det aldrig mørkt. Temperaturen er ofte stabil og giver en bahagelig temperatur over dagen, uanset om du er på land eller vand.

Efterår
Lige så vel som i Danmark, er det her, at efterårsfarverne kommer frem, og vintermånederne er på vej. Men med sin smukke, bjergrige natur og enorme skove, vil du opleve langt flere farver og nuancer i Norge. Vejret kan være svingene. Sommersolen kan stå på frem til starten af oktober, men det er altid en god idé at medbringe vind- og regntæt tøj. Efteråret er en perfekt årstid for trekking og cykling – og fotografering!

Vinter
Det er nok ingen hemmelighed at skisport er en af Norges helt store ekspertiser. Når vinteren kommer, forvandles det farverige landskab til et sneklædt paradis – noget der får nordmændende til at besøge de mange præparerede løjper og pister. Især er langrendsski populært om vinteren. Udover aktiviteter i sneen, byder Norge også på andre fantastiske aktiviteter om vinteren, herunde hundeslæde og hvalsafari. Du kan også tage på en fjordcruise og se de sneklædte bjergtoppe spejle sig i vandet. 

Klima
Bedste rejsetidspunkt til Norge

Kilde: DMI

Pas & Visum

Som dansk statsborger behøver du ikke visum for at rejse ind i Norge. Dit pas skal være gyldigt under hele opholdet i Norge. 

Er du ikke dansk statsborger, anbefaler vi, at du kontakter ambassaden og forhører dig om eventuelle retningslinjer. 

Vaccination

Som udgangspunkt behøver du ikke en vaccination for at rejse til Norge. Vi anbefaler dog, at du forhører dig hos egen læge da det altid en god idé at sørge for, at vaccinen mod difteri/stivkrampe er i orden. 

Flybilletter

Du modtager dine flybilletter kort efter du har bestilt din rejse. Ved modtagelse af flybilletterne, er det vigtigt, at du tjekker alle navne på billetten. Navnene skal stå præcis som i dit/jeres pas. Opdager du fejl, er det vigtigt, at du kontakter os med det samme. Flybilletterne modtager du via email. På flybilletterne fremgår rejseplanen samt din booking reference. Når du ankommer i lufthavnen, skal du tjekke ind med dit pas og din bookingreference. 

Vi anbefaler, at du holder dig opdateret om flytiderne via APPen CheckMyTrip.

Sædereservation & opgraderinger

Ønsker du at opgradere din siddeplads til ekstra benplads eller anden ekstra komfort, kan du på flyselskabets hjemmeside logge ind under “manage my booking.” Her vil du kunne vælge eventuelle opgraderinger såsom ekstra benplads, business class, wifi ombord samt madvalg. (specielle måltider såsom vegetar, glutenfri m.m.)

Vær opmærksom på, at disse opgraderinger ofte er mod gebyr. Vi anbefaler derfor, at du har dit kreditkort klar til betaling.

Ændrer du ingenting, vil flyselskabet tildele dig/jer en plads ved check-in. Her er der ingen garanti for, at I kommer til at sidde ved siden af hinanden – dog gør personalet alt hvad de kan for at opfylde jeres ønsker.

Vi gør opmærksom på, at flyselskabet har alle rettigheder til at foretage eventuelle ændringer i reservationerne. 

Da Norge kun er en flyvetur på 1 time og 20 minutter, er det ikke sikkert, at mad er inkluderet på flyrejsen. Dog vil det være muligt at købe lettere snacks. 

Bagage

Vi anvender flere forskellige flyselskaber til vores destinationer. Det kan derfor variere hvor meget bagage du må medbringe. Du finder informationen om bagagen på din flybillet. Har du spørgsmål, kan du altid kontakte os.

Du kan med fordel læse mere om reglerne på vores side om bagage regler. Her finder du mere information til dig der rejser med børn og/eller medbringer special bagage i form af klapvogn, cykel eller lign.

Forsikringer

Gældende forsikring på rejsen henviser vi til vores side om rejseforsikringer. Her kan du læse alt der har med rejseforsikringer at gøre og samtidig få svar på hvilken forsikring du bør vælge.

Vi anbefaler altid, at du som minimum har en rejseforsikring der dækker sygdom og hjemtransport.

Rejsebetingelser

Vi anbefaler, at du læser vores generelle rejsebetingelser, da de er en del af aftalevilkårene ved køb af rejser hos Ferie med Formål.

Rejser købt af Ferie med Formål omfatter ‘loven om pakkerejser.’

Sprog i Norge

Sproger i Norge er Norsk. Hertil kommer to forskellige skriftsprog, nemlig Nynorsk og Bokmål. Du kan sagtens tale dansk i Norge, så længe du snakker klart og tydligt og ikke for hurtigt. 

Valuta

I Norge anvender man Norske kroner (NOK). 100 Norske kroner svarer til ca. 70 danske kroner. 

Tidsforskel

Der er ingen tidsforskel mellem Norge og Danmark.

Elektricitet

I Norge anvender man 230V og stikkene er europæisk standard, ligesom i Danmark.

Telefoni og internet

Den internationale landekode for Norge er +47. Vær opmærksom på, at der kan være en spærre på din telefon, som gør, at du ikke kan modtage – eller foretage – opkald til/fra Norge. Forhør dig evt. hos din mobiloperatør om dækning og priser for opkald til og fra Norge samt for brug af mobiltelefonens internetadgang. De fleste operatører har gratis roaming indenfor Europa, men det kan være værd at dobbelttjekke for at undgå en dyr regning. 

De fleste hoteller og indkvarteringer har dog wifi. 

Drikkepenge

I Norge er det ikke kutyme at give drikkepenge. Dog vil taxachaufføren, tjeneren og hotelpersonalet selvfølgelig blive glade, hvis beløbet rundes op – men det er ikke noget man forventer. 

Prisniveau

Prisniveauet i Norge er generelt højere end i Danmark. Faktisk har Norge næsthøjeste prisniveau indenfor Europa, kun overfået af Schweitz. Særligt alkohol og tobak er dyrt i Norge. 

Rygelov

Under alt transport er det forbudt at ryge. Ligesom i Danmark må man ikke ryge indendørs, med mindre det foregår i særlige rygekabiner. 

Sværhedsgrad

De fleste af vores rejser til Norge inkluderer ofte trekking. På vores trekkingture bevæger vi os i terræn som er bakket, stenet og vådt. Det betyder, at nogle områder kan være glatte i tilfælde af regn. Vi anbefaler ikke vores trekkingture, hvis du er dårligt gående eller har knæ/ankel skader. 

Vores cykelture foregår mest på grusvej, og her er trekking valgfrit.