fbpx

Praktisk information om Vietnam

Bedste rejsetidspunkt til Vietnam, pas, visum og meget mere. Få svar på dine spørgsmål her.

Nedenfor finder du alt praktisk information om Vietnam. Fik du ikke svar på dit spørgsmål? Kontakt os! Så hjælper vi dig. 

Det bedste rejsetidspunkt til Vietnam

Det bedste rejsetdspukt til Vietnam afhænger af, hvor du skal rejse hen. I udgangspunktet kan man rejse til Vietnam året rundt.  Men i og med Vietnam ligger i 2 klimazoner, varierer vejret alt efter hvor du rejser hen. For at give et vejledende overblik, har vi opdelt landet i 3 regioner nedenfor: Nord, Central- og Syd Vietnam.

Bemærk: Da vejr og klima ændrer sig, gør vi opmærksom på, at informationen her kun er vejledende.

Nordvietnam (Hanoi – Sapa – Ha Long-bugten)
Skal du besøge Nordvietnam, anbefaler vi, at du rejser i slutningen af året. Tre oplagte måneder at rejse i, kunne være September, Oktober og November. Her vil dagstemperaturene være ca. 20-22 grader, og du vil opleve væsentligt mindre regn og mere sol. Fra Hanoi og længere mod nord, kan du forvente, at det bliver koldt i December og Januar.

Skal du på en af vores rejser til fordel for de lokale, vil vi anbefale, at du ikke rejser i December og Januar, da disse måneder ofte har en tung tåge hængende over landskabet. Dette vil svække udsynet til den fantastiske natur.

Central Vietnam (Hue – Hoi An – Da Nang)
Et oplagt tidspunkt at besøge den centrale del af Vietnam, vil være under den første del af året. De bedste måneder vil være mellem februar og juni, hvor regnen er på sit laveste.

Vi gør opmærksom på, at der er risiko for tyfoner mellem august – november. 

Sydvietnam (Phan Thiet – Phu Quoc – Ho Chi Minh City)
I den sydslige del af Vietnam, vil du opleve, at der generelt er varmt året rundt. Skal du på en rejse til Ho Chi Minh City-området eller har kombineret rejsen med en badeferie på Phu Quoc eller Phan Thiet, er månederne december til april nogle gode perioder, da der er tørsæson. Ønsker du sol og varme, er områdets varmeste måneder april & maj.

Klima
Bedste rejsetidspunkt til VietnamBedste rejsetidspunkt til Vietnam
Pas & Visum

Som dansk statsborger skal dit pas være gyldigt mindst 6 måneder efter indrejse i Vietnam. Du skal ligeledes have mindst 3 tomme sider i dit pas til VISA stempler. 

Inden udrejse til Vietnam, skal du som dansk statsborger søge om e-visum. E-visum gælder ved rejser der ikke overskrider 30 dage. For at søge e-visum,  skal du besøge den officielle e-visum side. Her skal du udfylde personlige oplysninger og ligeledes uploade et pasbillede som max. må fylde 1024 kb. Når du udfylder adressen, anbefaler vi, at du skriver adressen på det første hotel du skal overnatte på. 

Prisen på visum er 25 USD pr stk (ca. 166 ,-), som skal betales online. Sørg dermed for, at have dit kreditkort ved hånden. 

Når betalingen er gennemført, modtager du en bekræftelses email. I denne email vil der fremgå et registreringsnummer til dit visa. Nummeret er på 20 tegn. 

Normal behandlingstid på visa er 3-5 hverdage. Efter 3 hverdage, skal du logge ind på denne hjemmeside. Du logger ind med din registreringskode, email og fødselsdato.  Når dit visum er færdigbehandlet, printes det og medbringes til Vietnam. Du viser det sammen med dit pas, når du ankommer til immigrationen i Vietnam.

Vi gør opmærksom på, at visum reglerne kan ændres meget (meget) kort varsel. Vi beder dig derfor altid at kontakte den Vietnamesiske ambassade. Har du ikke en dansk pas, beder vi dig kontakte ambassaden og følge deres vejledning. 

Embassy of the Socialist Republic of Vietnam
Bernstorffsvej 30C
2900 Hellerup
Danmark

Telefon: +45 39 18 39 32
E-mail: embvndk@hotmail.com

Vaccination

Vietnam er et stort land, der måler knap 1650 kilometer fra nord til syd. Landet har flere klimazoner, hvilket betyder, at solen kan skinne det ene sted, hvorimod det kan øsregne et andet sted. Med forskellige klimazoner følger også et bredere flora og fauna samt et helt andet dyreliv end det vi er vant til i Danmark. Med et anderledes dyreliv, vil bakteriesammensætningen også være anderledes. Vi anbefaler derfor alle at vaccinere sig inden de rejser til Vietnam. På Statens Serum Instituts hjemmeside, kan du læse mere om relevante vacciner. Du bør også kontakte egen læge og forhøre dig om vaccinerne. Husk at meddel lægen hvor du skal opholde dig (nord, syd, øst, vest) og hvor lang tid.

Flybilletter

Du modtager dine flybilletter kort efter du har bestilt din rejse. Ved modtagelse af flybilletterne, er det vigtigt, at du tjekker alle navne på billetten. Navnene skal stå præcis som i dit/jeres pas. Opdager du fejl, er det vigtigt, at du kontakter os med det samme. Flybilletterne modtager du via email. På flybilletterne fremgår rejseplanen samt din booking reference. Når du ankommer i lufthavnen, skal du tjekke ind med dit pas og din bookingreference. 

Vi anbefaler, at du holder dig opdateret om flytiderne via APPen CheckMyTrip

Sædereservation & opgraderinger

Ønsker du at opgradere din siddeplads til ekstra benplads eller anden ekstra komfort, kan du på flyselskabets hjemmeside logge ind under “manage my booking.” Her vil du kunne vælge eventuelle opgraderinger såsom ekstra benplads, business class, wifi ombord samt madvalg. (specielle måltider såsom vegetar, glutenfri m.m.) 

Vær opmærksom på, at disse opgraderinger ofte er imod gebyr. Vi anbefaler derfor, at du har dit kreditkort klar til betaling. Du bedes ligeledes være opmærksom på, at de fleste opgraderinger først gør sig gældende kort tid inden afrejse – ofte 48 timer inden. 

Ændrer du ingenting, vil flyselskabet tildele dig/jer en plads ved check-in. Her er der ingen garanti for, at I kommer til at sidde ved siden af hinanden – dog gør personalet alt hvad de kan for at opfylde jeres ønsker. 

Vi gør opmærksom på, at flyselskabet har alle rettigheder til at foretage eventuelle ændringer i reservationerne. 

Bagage

Vi anvender flere forskellige flyselskaber til vores destinationer. Det kan derfor variere hvor meget bagage du må medbringe. Du finder informationen om bagagen på din flybillet. Har du spørgsmål, kan du altid kontakte os.

Skal du flyve med et indenrigsfly i Vietnam, gør vi opmærksom på, at det er 20 kg der gælder. Medbring gerne en trøje, da der – pga. aircondition -kan være koldt på disse flyvninger. Du kan med fordel læse mere om reglerne på vores side, der omhandler bagage reglerHer finder du mere information til dig der rejser med børn og/eller medbringer special bagage i form af klapvogn og lign. 

Forsikringer

Gældende forsikringer henviser vi til vores side om rejseforsikring. Her kan du læse alt der har med rejseforsikringer at gøre. Vi anbefaler altid, at du som minimum har en rejseforsikring der dækker sygdom og hjemtransport.

Rejsebetingelser

Vi anbefaler, at du læser vores generelle rejsebetingelser, da de er en del af aftalevilkårene ved køb af rejser hos Ferie med Formål.

Rejser købt af Ferie med Formål omfatter ‘loven om pakkerejser.’

Sprog i Vietnam

Sproget i Vietnam er vietnamesisk. Du kan som turist fint begå dig på engelsk i Vietnam.

Valuta

Valutaen i Vietnam er vietnamesiske dong. 1 DKK svarer til ca. 3500 VND. Du kan se den aktuelle kurs på valutaomregnerens hjemmeside

Hæveautomater er at finde i alle storbyer og kortbetaling bliver mere og mere udbredt. Ferie med Formål arrangerer dog hovedparten af turene uden for turistområderne. Her vil der være vanskeligt at finde hæveautomater, og meget få butikker og restauranter tager imod kortbetaling. Her anbefaler vi, at du medbringer USD og veksler på et officielt vekselkontor i Vietnam. 

Tidsforskel

Tidsforskellen i Vietnam afhænger af, om det er sommer- eller vintertid i Danmark.

 

 • Ved sommertid i Danmark:  +5 timer. Det vil sige når kl. er 12 i Danmark, er kl. 17 i Vietnam.
 • Ved vintertid i Danmark: +6  timer. Det vil sige når kl. er 12 i Danmark, er kl. 18. i Vietnam.
Elektricitet

I Vietnam finder du alt fra 110 til 230 volt. Stikkene kan både være 2 og 3 benet, runde og flade afhængigt af, hvor du er. Derfor skal du sørge for, at have en adapter med på rejsen, hvis du har brug for at oplade elektronikken. Disse kan du købe i de fleste store lufthavne. Du kan også besøge avxperten, der har adaptere til flere lande. 

Telefoni og internet

Det kan være en dyrt at ringe til og fra Vietnam. Du kan med fordel undersøge med dit mobilselskab, hvad der gælder for dig og dit abonnoment i Vietnam. Ved du allerede inden afrejse, at du får brug for at ringe hjem, kan det være en god idé at undersøge, om dit abonnoment tillader at ringe fra udlandet. Visse abonnomenter har en spærrer, som du er nødt til at åbne. En spærre kan resultere i, at du hverken kan modtage eller foretage opkald og SMS fra/til din telefon. 

Mener du, at det er for dyrt at ringe hjem, kan du med fordel købe taletidskort i butikkerne i Vietnam. 

Ligeledes kan det være en god idé at slå roaming og mobildata fra når du forlader Danmark. På den måde undgår du en dyr regning på mobildata og roaming i Vietnam. 

Husk, at der på de fleste hoteller findes wifi. 

Den internationale landekode for Vietnam er +84. 

Drikkepenge

Drikkepenge i Vietnam er en stor del af de lokales indtægt. Du bestemmer selv, hvor meget eller hvor lidt du vil give. En god tommelfingerregel er 10% på restaurantbesøg. Nogen steder er drikkepenge dog inkluderet i prisen. Her vil det fremgå på regningen.

Skal du på en af vores rundrejser, kan du anvende nedestående som en vedjledning:

 • Guider: 5-10 USD pr dag
 • Chauffører: 3-5 USD pr dag
 • Rengøringspersonale: 1-2 USD pr dag

Ønsker du at give drikkepenge, skal de betales i VND.

Prisniveau

Det vietnamesiske køkken er fantastisk. Prisniveauet varierer ud fra, om du opholder dig i (stor)byerne hvor turismen hærger, eller om du er ude på landet.

Følgende priser er vejledende, og er med udgangspunkt i bydelene. På vores rejser i landsbyerne, vil du opleve et væsentligt prisfald.

Mad
– Streetfood og gadekøkkener fra 10.000 VND
– Restauranter med internationals køkken fra 100.000 VND
– Restaurant med vietnamesisk mad fra 40.000 – 100.000 VND

Drikkevarer
– Sodavand 8.000 – 15.000 VND
– Øl 8.000 – 20.000 VND
– Vand: 10.000 VND
– Drinks fra 60.000 VND

10.000 VND svarer til ca. 3 danske kroner.

Kulturelle forskelle

At opleve kulturen i andre lande, er ofte det der vægter højest hos den gennemsnitlige rejsende. Men her gælder det, at sætte sig ind i landets etikette og kulturforskel. Dét som er normalt for os danskere, kan være ekstremt nedladende for de lokale.

Nedenfor har vi sammensat de mest naturlige kulturforskelle mellem Danmark og Vietnam:

 

 • Vrede og agressivitet er upopulært i Asien – og specielt i Vietnam. Undgå at vise vrede og aggressivitet. Det fører aldrig til noget godt, og er ekstremt uhøfligt. 
 • Hos værtsfamilier, er det normalt, at måltidet deles. Det foregår som en mini buffet på bordet af små portioner som alle deler af. 
 • Brug altid enten begge hænder når du rækker noget til andre eller du modtager noget fra andre. Du kan også bruge højre hånd – men undgå altid at bruge venstre hånd alene.
 • Undgå at pege med fingre, det opfattes stødende og nedladende. Brug i stedet hele hånden. 
 • Tag skoene af, hvis du skal besøge et tempel eller en lokal familie. Vær opmærksom på, at visse butikker, klinikker og andet også kræver, at du tager skoene af. 
 • Undgå korte shorts, lårkorte nederdele og tank tops ved templer og kirker. Det samme gælder når du er ude på landet, hvor kun få turister færdes. 
 • Undgå nøgenbadning og nøgensolbadning fuldstændigt, det regnes for fuldstændig uanstændigt – også på stranden.
 • Tag hatten af, når du går ind i templer og snakker med vietnamesere – specielt ældre og munke.
 • Undlad at røre børns hoveder, det regnes for at bringe uheld. Rør hellere arme, ryg eller skuldre. 
 • Undgå såvidt muligt at vise kærtegn offentligt. (omfavning, kysse og holde i hånd).