fbpx

Praktisk information om Zimbabwe

Bedste rejsetidspunkt til Zimbabwe, pas, visum og meget mere. Få svar på dine spørgsmål her.

Nedenfor finder du alt praktisk information om Zimbabwe. Fik du ikke svar på dit spørgsmål? Kontakt Ferie med Formål – så hjælper vi dig. 

Hvornår er det bedst at rejse til Zimbabwe?
December – marts
Disse måneder er Zimbabwes regnsæson. Der er stor chance for, at terrænet et vådt og det vil derfor være svært at komme omkring i de forskellige safariområder. Dog er sæsonen perfekt hvis man ønsker at opleve landets imponerende fugleliv.

April – maj
Regnsæsonen er overstået, hvilket betyder, at landskabet er flot og frodigt. Det er ligeledes i disse måneder at vandfaldende indeholder mest vand. Det er derfor et oplagt rejsetidspunkt, hvis du ønsker at opleve Victoria Falls i al sin kraft.

April – oktober
Perioden er tør, og dermed de mest oplagte måneder for safarirejser. Nætterne kan føles kolde, hvorimod slutningen af perioden byder på høje dagstemperaturer.

Klima
Bedste rejsetidspunkt til Zimbabwe

Kilde: DMI

Pas & Visum

Som dansk statsborger har du visumpligt ved indrejse til Zimbabwe. Visum udstedes ved indrejse, og følgende regler gør sig gældende:

 • Dit pas skal være gyldigt i minimum 6 måneder fra hjemrejsedatoen fra Zimbabwe
 • Dit pas skal indeholde minimum 2 blanke sider til visastempler
 • Ved enkelt indrejse betales 30 USD.
 • Ved dobbelt indrejse betales 45 USD.

Er du ikke dansk statsborger, bedes du kontakte Zimbabwes ambassade og forhøre dig om reglerne. 

Visumregler kan ændre sig med kort varsel. Vi anbefaler derfor, at du holder dig opdateret på Zimbabwe ambassadens hjemmeside.

På nogle af vores rejser til Zimbabwe, kan du blive bedt om at fremsende en kopi af fotisiden i dit pas. 

Vaccination

Gældende vaccinationer henviser vi til Statens Serums Instituts hjemmeside. Her kan du læse alt relevant information når det kommer til vacciner. Du bør også kontakte egen læge og forhøre dig. 

Der kræves ikke gul feber vaccination i Zimbabwe, men krydser du grænsen til f.eks. Zambia ved Victoria Falls, eller kommer du f.eks. fra Østafrika, så er gul feber vaccination påkrævet.

Vi anbefaler, at du ansøger om vaccination i god tid. Husk også at Danmark giver tilskud på vaccination. 

Flybilletter

Du modtager dine flybilletter kort efter du har bestilt din rejse. Ved modtagelse af flybilletterne, er det vigtigt, at du tjekker alle navne på billetten. Navnene skal stå præcis som i dit/jeres pas. Opdager du fejl, er det vigtigt, at du kontakter os med det samme. Flybilletterne modtager du via email. På flybilletterne fremgår rejseplanen samt din booking reference. Når du ankommer i lufthavnen, skal du checke ind med dit pas og din bookingreference. 

Vi anbefaler, at du holder dig opdateret om flytiderne via APPen CheckMyTrip.

Sædereservation & opgraderinger

Ønsker du at opgradere din siddeplads til ekstra benplads eller anden ekstra komfort, kan du på flyselskabets hjemmeside logge ind under “manage my booking.” Her vil du kunne vælge eventuelle opgraderinger såsom ekstra benplads, business class, wifi ombord samt madvalg. (specielle måltider såsom vegetar, glutenfri m.m.)

Vær opmærksom på, at disse opgraderinger ofte er mod gebyr. Vi anbefaler derfor, at du har dit kreditkort klar til betaling.

Ændrer du ingenting, vil flyselskabet tildele dig/jer en plads ved check-in. Her er der ingen garanti for, at I kommer til at sidde ved siden af hinanden – dog gør personalet alt hvad de kan for at opfylde jeres ønsker.

Vi gør opmærksom på, at flyselskabet har alle rettigheder til at foretage eventuelle ændringer i reservationerne. 

Bagage

Vi anvender flere forskellige flyselskaber til vores destinationer. Det kan derfor variere hvor meget bagage du må medbringe. Du finder informationen om bagagen på din flybillet. Har du spørgsmål, kan du altid kontakte os.

Bagage på safarirejser
En safarirejse skiller sig lidt ud sammenlignet med andre rejser. Vi anbefaler, at du pakker dine ting i bløde tasker, og ikke almindelige hårde kufferte. Dette er af hensyn til pladsmangel i safaribilerne.

Som altid anbefaler vi, at du pakker de mest nødvendige ting i din håndbagage. Ting som: medicin, flybilletter, forsikringspapirer, bilnøgler, penge, kamera og pas.

Du kan med fordel læse mere om bagageregler på vores side om bagage regler. Her finder du mere information til dig der rejser med børn og/eller medbringer special bagage i form af klapvogn og lign.

Forsikringer

Gældende forsikring på rejsen henviser vi til vores side om rejseforsikringer. Her kan du læse alt der har med rejseforsikringer at gøre og samtidig på svar på hvilken forsikring du bør vælge.

Vi anbefaler altid, at du som minimum har en rejseforsikring der dækker sygdom og hjemtransport.

Rejsebetingelser

Vi anbefaler, at du læser vores generelle rejsebetingelser, da de er en del af aftalevilkårene ved køb af rejser hos Ferie med Formål.

Rejser købt af Ferie med Formål omfatter ‘loven om pakkerejser.’

Sprog i Zimbabwe

I Zimbabwe tales der engelsk. Derudover findes der 19 forskellige bantussprog – heraf shona og ndebele som er de mest almindelige.  

Valuta

Zimbabwe har et multi-valuta-system, og som rejsende kan du bruge amerikanske dollars og sydafrikanske rand. Du kan de fleste steder i Zimbabwe veksle de fleste valutaer – men på grund af den dårlige kurs, anbefaler vi, at du medbringer kontakter hjemmefra.

Vi gør ligeledes opmærksom på, at du i Zimbabwe med stor sandsynlighed hverken kan hæve kontanter eller betale med internationale kreditkort. Medbring derfor kontanter i USD. Sørg for at medbring en del små 1 og 5 dollars sedler. 

Kreditkort accepteres på de fleste større lodges og butikker.

Tidsforskel

Tidsforskellen varierer alt efter om det er sommer- eller vintertid i Danmark. 

 • Ved sommertid i Danmark er der ingen tidsforskel. 
 • Ved vintertid i Danmark er der +1 time i tidsforskel.
Elektricitet

I Zimbabwe bruger man 220 volt. Ofte er det trebenede flade stik der bruges. Vi anbefaler at man medbringer et adaptersæt med flere valgmuligheder.

Vær opmærksom på, at der på safarilodges og -camps ofte kun elektricitet ca. kl. 5-10 om morgenen og igen ca. kl. 18-23 om aftenen.

Telefoni og internet

Den internationale landekode for Albanien er +263. Vær opmærksom på, at der kan være en spærrer på din telefon, som gør, at du ikke kan modtage – eller foretage – opkald til/fra Zimbabwe. Forhør dig evt. hos din mobiloperatør om dækning og priser for opkald til og fra Zimbabwe samt for brug af mobiltelefonens internetadgang.

På de fleste hoteller og lodges er der internetadgang.

Drikkepenge

I Zimbabwe er det god kutyme at give de lokale drikkepenge. Der er som sådan ikke noget bestemt beløb. Du bestemmer selv, hvor meget du vil give. Husk på, at drikkepenge afspejler din tilfredshed og udgør en stor del af lokalbefolkningens løn.

Nedenfor har du en vejledende guide:

 • 1-2 USD / kuffert til bagagebærere på hoteller
 • 5-6 USD / dag til guide/chauffør
 • 1-2 USD / dag til stuepigen
 • 10% i barer og restauranter

Uddel gerne drikkepenge på den sidste dag. Forbered eventuelt en kuvert og sørg for at luk den inden.

Prisniveau

Prisniveauet er billigere end i Danmark. Nedenfor har du et vejledende eksempel på priser.

 • En øl – 1,4 – 1,5 USD.
 • En kop kaffe – 1,6 USD.
 • En flaske vand – 0,7 USD.
 • Måltid på en mindre restaurant – 5 – 6 USD.
Helligdage

Nedenfor kan du få et overblik over helligdagene i Zimbabwe.

Religion

Zimbabwe er et multikulturelt land bestående af både muslimer og kristne.

Kulturelle forskelle / øvrigt

En safaritur foregår i fri natur. Vi kan derfor ikke garantere, at du oplever det dyreliv, du håber. Uanset hvad safarituren bringer, beder vi dig være indforstået med følgende:

 

  • Chauffører og lokalguider gør deres bedste for, at du skal opleve dyrelivet. Ofte vil du være imponeret over, hvor dygtige de lokale er til at spotte en leopard på afstand. Alt kan foregå på et splitsekund.
  • Chauffører kører så tæt på dyrene, som de kan, men er nødt til at holde en vis afstand af respekt for dyrene samt din sikkerhed. Vi beder ikke chaufførerne om at køre tættere på – de har styr på det.
  • Kørsel foregår på vejene i Nationalparker. Ikke uden for vejene. Overtrædelse af reglerne fra chaufførens side, medfører bøder til chaufførerne – og i værste tilfælde kan det betyde, at de bliver fyret. Vi opfordrer derfor aldrig chaufføren til at køre steder, hvor de ikke må.
  • Husk, at alle gerne vil have gode billeder med hjem. Respekter eventuelle medrejsende.
  • Ord som ’nigger’ og ’neger’ hører ingen steder hjemme i Afrika. Anvend ord som ”de lokale”.
  • Vi befinder os på et kontinent, hvor fattigdom hærger i flere lande. Respekter derfor, at vand og elektricitet kan være en mangelvare nogen steder.
  • Spørg altid om lov, hvis du vil fotografere personer.
Safari med Ferie med Formål

En af de største grunde til, at Ferie med Formål har udvalgt nogle af landende i Afrika som destinationer, er for at give dig muligheden til at opleve dyrene, hvor de hører hjemme – i det fri – og ikke i en dyrepark, hvor de lever under dårlige forhold. Under din safari kan du opleve, at dyrene ofte kommer helt tæt på. Vi vil derfor minde dig om følgende:

 

 • Luk altid døre og vinduer på hotellet og i lodges. Lyn altid teltet helt ned, når du forlader det. Aber kan nemt forekomme på safarien og bør ikke komme i nærheden af noget, de ikke kan tåle. Heriblandt alkohol og medicin.
 • Følg altid råd og rådgivning fra lokalguide/chauffør. Det er dem, der er eksperterne.
 • Fodr aldrig dyrene.
 • Rør aldrig dyrene.
 • Ager aldrig aggressivt eller højlydt og undgå vilde bevægelser foran dyrene.
 • Vi efterlader kun fodspor i naturen – intet skrald og andet affald.
 • Vi tager ingenting fra naturen.
 • Husk altid, at vi er i dyrenes hjem og på deres vilkår.