fbpx
Simba Safari

Afrikas farligste – Big five safari

Big five safari. En klassiker for hele familien. Følg med og oplev Afrikas 5 store: Løven, elefanten, næsehornet, leoparden og bøflen.

Rejsens beskrivelse

Ferie med Formål ønsker dig varmt velkommen til Nairobi, Kenya. På denne safarirejse, starter eventyret med nogle besøg til fordel for både lokalbefolkningen, og nogle af Kenyas dyr. Vi begynder med et besøg i Daphne Sheldrick’s Elephant & Rhino Orphanage, Langata Giraffe Centre, Karen Blixen Museet samt smykkevirksomheden Kazuri. Herefter fortsætter vi mod det skønne naturreservat, Ol Pajeta, hvor du kan opleve de eneste Chimpansere der er i Kenya. Desuden kan du opleve de eneste hvide næsehorn der er tilbage i verden. Næste stop bliver Lake Naivasha, hvor et spændende dyreliv venter os ved Naivasha søen. Vi afrunder safarieventyret, med 3 dage i intet mindre end Masai Mara, hvor chancen for at opleve Afrikas farligste dyr, The Big 5, er høj.Vores big five safari sætter fokus på at finde 5 af Afrikas mest kendte og farligste dyr: Elefanten, løven, leoparden, næsehornet og bøflen.

Se flere af vores spændende safari rejser.

En rejse til fordel for de lokale og dyrene

På denne rejse besøger vi to forskellige non-profit organisationer. Den ene organisation tager sig af forældreløse baby elefanter og næsehorn. Den anden organisation yngler de efterhånden meget truede Ratchild-giraffer. Sidst men ikke mindst, bidrager vi også med hjælp og støtte til lokalbefolkningen. Vi gør stop i smykkefabrikken ‘Kazuri‘, der har mere end 100 enlige kvinder ansatte, og besøger Moilbanny Primary School, der underviser 50 elever. Har du lyst, kan du deltage i projektet Pack for a Purpose. Her kan du donere materialer til skolens elever. Materialer, som du medbringer hjemmefra. Ønsker du at donere, bedes du kontakte Ferie med Formål. For at du ikke skal miste tid på den afrikanske savanne, har Ferie med Formål indlagt en ekstra dag, hvor disse besøg finder sted. Denne rejse er ligeledes et oplagt valg, til dig der rejser med børn.

 

Få et tilbud på rejsen

Alle vores rejser er skræddersyede eksempler. Du kan enten bestille rejsen som den er, eller skræddersy din helt egen rejse. Udfyld formularen eller kontakt os - så hjælper vi dig. Priserne som er vist er fra-priser med afrejse i lavsæsonen.

Inklusiv fly

Inkl. fly

Antal dage

11 dage

2-6 personer

Fra pris:21.699 DKK / pr. pers

Få et tilbud på rejsen

Ved at benytte formularen accepterer du, at vi gemmer dine data i op til 6 mdr.
Kontakt os i tilfælde af, at du vil have dine data slettet.

Følgende er inkluderet i rejsen

Du kan blandt andet se frem til… 

 • Flybillet tur/retur fra Danmark inkl måltider
 • Transport tur/retur fra lufthavnen
 • Hotelophold på nævnte hoteller og lodges.
 • Engelsktalende lokalguide
 • Afrejse garanti uanset antal deltagere
 • 8 x morgenmad (dag 3-10)
 • 8 x frokost (dag 3-10)
 • 7 x aftensmad (dag 3-9)
 • Indgang til Ol Pejeta
 • Indgang til Langata Giraffe Centre
 • Indgang til Daphne Sheldrick’s Elephant Orphanage
 • Indgang til  Karen Blixen Farm & Museum
 • Indgang til Kazuri Beads fabrikken
 • Alle nævnte game-drives
 • Gebyr til nationalparker
 • Alle gebyrer og skatter

En rejse med god samvittighed

Vi besøger Daphne Sheldrick’s Elephant Orphanage, Langata Giraffe Centre og Kazuri

Amboseli National Park

Parken huser fantastisk dyreliv – såsom elefanterne – og med Kilimanjaro i baggrunden, kan du få det mest fantastiske dyrebilleder!

Masai Mara

I Masai Mara har du gode chancer for at opleve ”Afrikas 5 store”, som består af; Løven, elefanten, næsehornet, leoparden og bøflen.

Lake Naivasha

Søen er kendt for sin frodige, omkringliggende natur og sit imponerende dyreliv: flodheste, vandbukke, zebraer, giraffer og over 400 forskellige fuglearter holder til omkring søen.

Nøje udvalgte lodges

De fleste lodges vi har udvalgt, er placeret således, at du kan holde øje med dyrelivet fra lodgen. Et pragteksempel er Lake Naivasha Sopa Lodge, hvor giraffer er nogle af de dyr der gæster lodgens have.

Dagsprogram

Dag 01 - Afrejse fra Danmark
Vi rejser fra Danmark med bedst mulig flyløsning til dine valgte datoer.Vi rejser fra Danmark med bedst mulig flyløsning til dine valgte datoer.
Dag 02 - Velkommen til Kenya
Du ankommer til Jomo Kenyatta lufthavn, hvor du bliver taget imod af vores lokale engelsktalende repræsentant, når du har modtaget din bagage. Herefter bliver du kørt til det 5-stjernet hotel, The Boma, hvor du bliver indkvarteret i et af hotellets moderne Superior-værelser. På hotellet har du rig mulighed for at koble af efter rejsen og lade op til eventyret.  På hotellets restaurant kan du også nyde en god middag (ikke inkluderet). Vil du hellere ud og se dig omkring i byen, finder du også mange forskellige res-tauranter, som tilbyder en bred variation i menuen.  Eventyret starter i morgen! God fornøjelse.

Velkommen til Kenyas hovedtad, Nairobi

Du ankommer til Jomo Kenyatta lufthavn, hvor du bliver taget imod af vores lokale engelsktalende repræsentant, når du har modtaget din bagage.

Herefter bliver du kørt til det 5-stjernet hotel, The Boma, hvor du bliver indkvarteret i et af hotellets moderne Superior-værelser. På hotellet har du rig mulighed for at koble af efter rejsen og lade op til eventyret.

På hotellets restaurant kan du også nyde en god middag (ikke inkluderet). Vil du hellere ud og se dig omkring i byen, finder du også mange forskellige res-tauranter, som tilbyder en bred variation i menuen.

Dag 03 - Kenya med god samvittighed

Daphne Sheldrick’s Elephant Orphanage

Vi starter safarieventyret med hjælp og støtte til Kenyas dyreliv og lokalbefolkning. Vi starter ved Daphne Sheldrick’s Elephant Orphanage, hvor forældreløse elefantunger hjælpes på fode, inden de sættes ud i naturen. Under besøget får du et indblik i projektet.

Herefter kører vi mod Langata Giraffe Centre, hvor du kommer helt tæt på de knap 6 meter høje dyr. Girafferne som holder til her, er alle afkom af den meget truet giraf-art: Rotchild-giraffen. Vi spiser frokost på en lokal restaurant, inden vi fortsætter mod Karen Blixen muséet, hvor vi hører flere spændende historier fra hendes liv i Afrika.

Vi afslutter dagen med et besøg hos smykkevirksomheden Kazuri, hvor hundredvis af enlige kvinder har fået job. På den måde, kan de forsørge sig selv og familien. Under dit besøg oplever du smykkefabrikken, og har mulighed for at købe nogle håndmalede smykker – hvis du har lyst.

Efter dagens program, vender vi tilbage til hotellet. Safarieventyret starter imorgen.

Dag 04 - Fra Nairobi til Ol Pejeta
Efter morgenmaden tager vi nordpå til Nanyuki og videre til Ol Pajeta Conservancy. Her checker vi ind på Sweetwaters Serena Camp, hvor vi skal bo de næste 2 nætter.  Med Mount Kenya i baggrunden er Sweet-waters Serena Camp en smuk oase, der består af 39 luksuriøse telte placeret rundt omkring et vandhul, der i løbet af dagen bliver gæstet af forskellige dyr.  Både søen og dyrene kan du se fra din egen private veranda. Campens restaurant, Rhino, sørger for lækker mad i form af lokale såvel som internationale retter. Har du lyst til en drink, kan du besøge Kashoggi-loungen, der med ild i pejsen sørger for en hyggelig stemning. Du kan også besøge campens Waterhole Bar, der er bygget som et game view skjulested.  Her kan du betragte det fascinerende dyreliv ved vandhullet.

Ol Pajeta

Efter morgenmaden tager vi nordpå til Nanyuki og videre til Ol Pajeta Conservancy. Her checker vi ind på Sweetwaters Serena Camp, hvor vi skal bo de næste 2 nætter.

Med Mount Kenya i baggrunden er Sweet-waters Serena Camp en smuk oase, der består af 39 luksuriøse telte placeret rundt omkring et vandhul, der i løbet af dagen bliver gæstet af forskellige dyr.

Både søen og dyrene kan du se fra din egen private veranda. Campens restaurant, Rhino, sørger for lækker mad i form af lokale såvel som internationale retter. Har du lyst til en drink, kan du besøge Kashoggi-loungen, der med ild i pejsen sørger for en hyggelig stemning. Du kan også besøge campens Waterhole Bar, der er bygget som et game view skjulested. Her kan du betragte det fascinerende dyreliv ved vandhullet.

Dag 05 - På opdagelse i Ol Pajeta
Hele denne dag er vi i reservatet, hvor vi både morgen og eftermiddag tager på game drives. Ol Pajeta er ikke bare det største reservat i Østafrika for sorte næsehorn, det er også det eneste sted i Kenya, hvor du kan se chimpanser.  Vi besøger både det lokale næsehorn- og chimpansereservat i løbet af game drivet. Reservatet blev oprettet med det formål at rehabilitere dyr, som er blevet reddet fra det sorte marked.  Ol Pajeta støtter også lokalbefolkningen, som bor tæt på reservatets grænser.  Støtten går til bedre uddannelse, sundheds-ydelser og infrastruktur. Morgenmad, frokost og middag indtages i Sweetwaters Serena Camp.

I Ol Pajeta finder du de eneste chimpansere i Kenya

Hele denne dag er vi i reservatet, hvor vi både morgen og eftermiddag tager på game drives. Ol Pajeta er ikke bare det største reservat i Østafrika for sorte næsehorn, det er også det eneste sted i Kenya, hvor du kan se chimpanser.

Vi besøger både det lokale næsehorn- og chimpansereservat i løbet af game drivet. Reservatet blev oprettet med det formål at rehabilitere dyr, som er blevet reddet fra det sorte marked.

Ol Pajeta støtter også lokalbefolkningen, som bor tæt på reservatets grænser. Støtten går til bedre uddannelse, sundheds-ydelser og infrastruktur.

Morgenmad, frokost og middag indtages i Sweetwaters Serena Camp.

Dag 06 - Naivashas smukke landskab

Efter morgenmaden kører vi sydpå mod Lake Naivasha, hvor vi nyder en frokost på den charmerende Lake Naivasha Sopa Lodge.  Lake Naivasha Sopa Lodge er omgivet af 120 hektar land, som mest af alt består af grønne enge, som fører hele vejen ned til søen, som er én af de smukkeste i området The Great Rift Valley. I søen er der bygget en brygge, hvorfra du kan opleve en uforglemmelig 360-graders udsigt.  Herfra kan du blandt andet se flodheste, flamingoer, vådfugle i tusindtal, aberne i træerne, halvmåneøen Crescent Island, Mount Longonot og bjergkæden i diset, Aberdares.  Sidst på eftermiddagen kan du komme med på en vandretur på Crescent Island samt en bådtur på Lake Naivasha.  Her kan du opleve Afrikas vilde dyreliv helt tæt på. Det blandt andet her girafferne kommer for at føde – så du kan være heldig at se 3 generationer af giraffer på én gang.  Hertil slapper flodhestene af i søen omkring os, hyænerne jager (dog kun om aftenen) og grupper af bøfler kommer og går.  Det er også sandsynligt, at du oplever en pytonslange med sit bytte. Har du mere lyst til at blive i lodgen og slappe af, kan du også det.Efter morgenmaden kører vi sydpå mod Lake Naivasha, hvor vi nyder en frokost på den charmerende Lake Naivasha Sopa Lodge.

Lake Naivasha Sopa Lodge er omgivet af 120 hektar land, som mest af alt består af grønne enge, som fører hele vejen ned til søen, som er én af de smukkeste i området The Great Rift Valley. I søen er der bygget en brygge, hvorfra du kan opleve en uforglemmelig 360-graders udsigt. Herfra kan du blandt andet se flodheste, flamingoer, vådfugle i tusindtal, aberne i træerne, halvmåneøen Crescent Island, Mount Longonot og bjergkæden i diset, Aberdares. Sidst på eftermiddagen kan du komme med på en vandretur på Crescent Island samt en bådtur på Lake Naivasha.

Her kan du opleve Afrikas vilde dyreliv helt tæt på. Det blandt andet her girafferne kommer for at føde – så du kan være heldig at se 3 generationer af giraffer på én gang. Hertil slapper flodhestene af i søen omkring os, hyænerne jager (dog kun om aftenen) og grupper af bøfler kommer og går.

Det er også sandsynligt, at du oplever en pytonslange med sit bytte. Har du mere lyst til at blive i lodgen og slappe af, kan du også det.

Dag 07 - Mod Masai Mara

Vi forlader Lake Naivasha Sopa Lodge efter morgenmaden og bevæger os op til Masai Mara-reservatet, som er opkaldt efter Masaifolket, som oprindeligt holdt til i området. Her bliver du indkvarteret i Il Keliani Campen.  Ferie med Formål har nøje udvalgt Il Keliani Campen, fordi den er bygget på miljøvenlige principper og samtidig bevarer en høj og luksuriøs standard.  Campens 17 telte har alle en veranda, hvor du har en fascinerende udsigt udover slet-terne, og hvorfra du nemt og enkelt kan følge med i dyrelivet.  Campen ligger i kanten af Talek-floden, som er elefanternes yndlingssted, når de skal drikke vand.  Ud på eftermiddagen bevæger vi os ud på det første game drive i Masai Mare-reservatet.  Masai Mara-reservatet er blevet udnævnt til at være det bedste sted i verden, hvor det er tilladt at opleve dyrelivet i det fri. Efter game drivet, kan du slappe af på din veranda og nyde solnedgangen samt en middag på lodgens restaurant. Vi forlader Lake Naivasha Sopa Lodge efter morgenmaden og bevæger os op til Masai Mara-reservatet, som er opkaldt efter Masaifolket, som oprindeligt holdt til i området. Her bliver du indkvarteret i Il Keliani Campen.

Ferie med Formål har nøje udvalgt Il Keliani Campen, fordi den er bygget på miljøvenlige principper og samtidig bevarer en høj og luksuriøs standard. Campens 17 telte har alle en veranda, hvor du har en fascinerende udsigt udover slet-terne, og hvorfra du nemt og enkelt kan følge med i dyrelivet.

Campen ligger i kanten af Talek-floden, som er elefanternes yndlingssted, når de skal drikke vand. Ud på eftermiddagen bevæger vi os ud på det første game drive i Masai Mare-reservatet.

Masai Mara-reservatet er blevet udnævnt til at være det bedste sted i verden, hvor det er tilladt at opleve dyrelivet i det fri. Efter game drivet, kan du slappe af på din veranda og nyde solnedgangen samt en middag på lodgens restaurant.

Dag 08 - Masai Mara

De næste 2 dage bliver også brugt i Masai Mara.  Her er der planlagt game drives morgen og eftermiddag, så du får rig mulighed til at opleve reservatets vilde dyreliv. Allerede tidligt om morgenen kan du opleve Afrikas ”big five”, som består af: Elefanten, løven, leoparden, bøflen og næsehornet.   Masai Mara er verdenskendt for dets løver, leoparder, geparder, elefanter samt den årlige migration til og fra Serengeti-regionen, hvor tusindvis af gnuer, zebraer, gazeller og antiloper vandrer forbi. Migrationen bliver også kaldt ”The Great Migration”.  De næste 2 dage bliver også brugt i Masai Mara.

Her er der planlagt game drives morgen og eftermiddag, så du får rig mulighed til at opleve reservatets vilde dyreliv.

Allerede tidligt om morgenen kan du opleve Afrikas ”big five”, som består af: Elefanten, løven, leoparden, bøflen og næsehornet. Masai Mara er verdenskendt for dets løver, leoparder, geparder, elefanter samt den årlige migration til og fra Serengeti-regionen, hvor tusindvis af gnuer, zebraer, gazeller og antiloper vandrer forbi.

Migrationen bliver også kaldt ”The Great Migration”.

Dag 09 - Masai Mara

Leoparden udgør 1 ud af Afrikas Big 5

Vi fortsætter eventyret i Masai Mara med flere game drives. 

Dag 10 - Masai Mara og hjemrejse

Efter morgenmaden på campen pakker vi sammen og bevæger os en sidste gang ud på Masai Mara-reservatet for at få et sidste glimt af det fascinerende dyreliv.  Frokosten tager vi i løbet af hjemrejsen.  Frokosten består af nogle picnicbokse fra campen.  Afgår dit fly senere på aftenen, vil der være mulighed for at spise middag på den populære Carnivore Restaurant.  Transport tilbage til Jomo Kenyatta International Airport.En big five safari er ved at nå til vejs ende. Efter morgenmaden på campen pakker vi sammen og bevæger os en sidste gang ud på Masai Mara-reservatet for at få et sidste glimt af det fascinerende dyreliv.

Frokosten tager vi i løbet af hjemrejsen. Frokosten består af nogle picnicbokse fra campen. Afgår dit fly senere på aftenen, vil der være mulighed for at spise middag på den populære Carnivore Restaurant. Du bliver kørt tilbage til lufthavnen til en fornuftig tid, der matcher din flyafgang. Vi håber, at du har nydt safarirejsen. Med dig hjem i bagagen, har du en masse gode oplevelser. Og med dine besøg i de forskellige organisationer, kan du rejse hjem med god samvittighed.

Dag 11 - Ankomst til Danmark
Tusind tak for denne gang!Tusind tak for denne gang!

Indkvarteringer

Nedestående indkvarteringer er inkluderet i rejsens pris. Klik på billederne for at læse mere.

The Boma Hotel, Nairobi

Sweetwaters Serena Camp, Ol Pajeta

Lake Naivasha Sopa Lodge

Il Keliani Camp, Masai Mara

Pak med god samvittighed

På denne rejse har du mulighed for at støtte projektet ‘Pack for a Purpose.’ Klik på billedet nedenfor og læs hvordan du kan gøre en enorm forskel.

Pack for a purpose