fbpx

David Sheldrick Elephant Orphanage

David Sheldrick Elephant Orphanage

– Til fordel for elefanterne

På vores rejser til Kenya har Ferie med Formål udvalgt nogle dyrevenlige organisationer, vi besøger. Det er efterhånden ingen hemmelighed, at krybskytteri præger landet, og flere og flere organisationer tager nu en aktiv del i at få det stoppet. Flere og flere dyr er kritisk truet, og dyr, der mister deres forældre, har svært ved at overleve de første år på savannen. På en rejse til Kenya, besøger vi David Sheldrick Elephant Orphanage. Her får du lov til at møde – og støtte – arbejdet med de forældreløse elefanter.

Det ansete magasin National Geographic beskriver på glimrende vis mødet med elefantbørnehjemmet: ”I det fjerne dukker et par høje skikkelser i grønne kitler og krøllede hvide safarihatte op, og kalder med skingrer stemmer: “Kalama!” “Kitirua!” “Olare!” Og pludselig dukker der elefantunger frem fra krattet, 18 brune hoveder med hængeører i et spredt optog. Deres lange snabler styrer de kugleformede kroppe med en hypnotisk ynde. Ungerne standser op under de farvedraperede træer, hvor dyrepasserne binder et varmt tæppe om hver elefant, før de begynder at vandre hjem.

”Hjem” er et rednings- og rehabiliteringscenter for forældreløse elefanter og det center, der har størst succes med det i hele verden. 

David Sheldrick Elephant Orphanage

“Børnehjemmet” tager imod elefantunger fra hele Kenya, der er blevet forældreløse, som regel på grund af krybskytter eller konflikter med mennesker, og opfostrer dem, til de ikke længere er afhængige af mælk. Når de er kommet sig og er blevet stabiliseret, bliver de flyttet over 160 km længere mod sydøst til to udslusningslejre i Tsavo Nationalpark. Der kan de langsomt og i deres eget tempo vænne sig til livet i naturen.”

Du får mulighed for at komme helt tæt på elefanterne, se dem spise og lege, mens en dyrepasser vil fortælle nærmere om deres liv, hvordan de klarer sig og deres fremtidige muligheder.