fbpx

Ferie med Formål sætter fokus på lokalbefolkningen

Derfor skal du besøge lokalbefolkningen med Ferie med Formål

Når mennesker med forskellige kulturer, verdensopfattelser og dagsordner mødes, følger enten konflikt eller positive oplevelser. Om mødet resulterer i det ene eller det andet afhænger af en række forskellige faktorer. På nogle af Ferie med Formåls rejser kommer du til at stifte bekendtskab med lokalbefolkninger bosat langt fra turistede områder. Det er ikke alle, som er vant til turister, og det er derfor vigtigt, at du har lidt viden omkring, hvordan du møder en lokalbefolkning på den bedste måde.  

Husk at være ydmyg 

Mange lokalbefolkninger har ikke noget imod turister, så længe turister opfører sig ordentligt og på de lokales præmisser. Husk på at det er dig, som betræder deres land og ikke omvendt. Følg derfor altid din guides instrukser og husk generelt at være ydmyg. 

Husk at lokalbefolkninger ikke er attraktioner 

At besøge små lokale landsbyer er ofte en helt unik oplevelse, og det kan derfor være fristende at tage en masse billeder. I den forbindelse er det meget vigtigt, at du husker på at lokalbefolkninger ikke er attraktioner, og at du derfor altid skal spørge om lov, før du tager billeder.  

Sæt dig ind i de lokales skikke  

Der findes mange forskellige skikke blandt lokalbefolkninger i verden. For ikke at fornærme nogen af de lokale er det vigtigt, at du bruger lidt tid på at sætte dig ind i de lokales skikke. Husk også at respektere de lokales traditioner, kultur og religion. Hvis du er i tvivl om noget, kan du altid spørge din guide inden et besøg.  

Hos Ferie med Formål tror vi på, at hvis ovenstående faktorer bliver overholdt, vil mødet mellem forskellige befolkningsgrupper være med til at skabe kulturel forståelse og dermed styrke fred og global bevidsthed. Udover de nævnte faktorer, som du selv har stor indflydelse på, så gør vi hos Ferie med Formål selvfølgelig også vores for at skabe det bedst mulige møde mellem lokalbefolkningen og dig. Vi sørger bl.a. for nedenstående: 

Kultur og vinsmagning i Myanmar

Besøg i lokalområder er altid accepteret af de lokale

Ferie med Formål besøger kun lokalområder, hvor besøget er godkendt af lokalbefolkningen. For at sikre dette samarbejder vi med en lokal agent, der nøje udvælger ét eller flere lokalsamfund, der accepterer besøg og samtidig sørger for gode kulturelle oplevelser. 

Nong Khiaw

Vi oplever lokalsamfund uden for turismens søgelys

Hos Ferie med Formål går vi meget op i autentiske oplevelser. Derfor stræber vi efter besøg i lokalsamfund, som er placeret uden for turismens søgelys.  

Thailand og Laos

Lokalsamfund bliver støttet økonomisk

Prisen for et besøg til lokale landsbyer er inkluderet i rejsens pris, og dette beløb går udelukkende til lokalsamfundet. På den måde får du et ægte og autentisk indblik i den lokale hverdag og samfundet får en bedre økonomi. Dette kaldes samfundsbaseret turisme, da det er til gavn for alle. 

skoleelever 1

Vi tager afstand fra undervisning i korte perioder

Undervisning foretaget af frivillige gør desværre ofte mere skade, end det gør gavn. De frivillige som underviser bliver ofte hurtigt udskiftet af nye frivillige, og det skaber forvirring hos børnene. Desuden er de fleste frivillige ikke uddannede undervisere, hvilket kan betyde utilstrækkelig undervisning. Hos Ferie med Formål tager vi derfor afstand fra undervisning i forbindelse med frivilligt arbejde. Dog vil man på flere af Ferie med Formåls rejser finde dagsture til lokale skoler, hvor formålet ikke er undervisning, men derimod besøg og donationer.  

Pack for a Purpose

Vi undersøger muligheden for donationer

Hos Ferie med Formål undersøger vi altid muligheden for donationer til lokalsamfund og giver gæsterne besked på, hvad der kan medbringes, såfremt at man ønsker det. Vi samarbejder bl.a. med Pack for a Purpose, hvis mission er at påvirke lokalsamfund positivt rundt om i verden ved at hjælpe rejsende, som ønsker at bidrage meningsfuldt til de destinationer, som de besøger.

Ris

Du vil opleve den forskel du gør 1:1

På rejser til lokalsamfund arrangeret af Ferie med Formål vil du opleve den forskel du gør 1:1. Det betyder, at du ikke blot, via din rejse, donerer et beløb til et lokalsamfund, men rent faktisk kommer ud og møder de mennesker, som du hjælper. Det kan være ved blot et besøg i en landsby eller via frivilligt arbejde.