fbpx
Rundrejse i Asien: Cambodia, Thailand og Myanmar

Rundrejse i Asien: Cambodia, Thailand og Myanmar

Oplev 3 vidt forskellige asiatiske lande på en rundrejse i Asien: Cambodia, med nogle af verdens største seværdigheder. Thailand, et af Asiens mest populære lande samt Myanmar – landet, der endnu ikke helt er åbnet op for turismen.

Rejsens beskrivelse

På denne rundrejse i Asien får du en masse autentiske oplevelser i tre vidt forskellige lande i Asien. Vi oplever landenes pulserende liv, kulturelle og historiske landemærker, og bevæger os i en storslået natur, når vi besøger skjulte templer, livlige markeder, museer og små landsbyer, som er hjem for etniske minoriteter. En fantastisk rundrejse i Asien venter dig.

Vil du opleve andre asiatiske lande? Læs om vores spændende kombinationsrejser.

En rejse til fordel for alle

På denne rundrejse i Asien er du garanteret massevis af dejlige, autentiske og ikke mindst bæredygtige minder, som du kan tage med hjem. Vi besøger lokale landsbyer der ligger placeret langt uden for storbyerne. Herude er det begrænset, hvad der er af turisme. I landsbyerne bliver vi inviteret indenfor i en kultur, som man ikke finder i storbyen. En kultur, hvor turismens indtægter ikke sætter præg på hverdagen. I nogle af landsbyerne, får du derfor en rigtig, autentisk oplevelse, når vi lever på samme vilkår som lokalbefolkningen. Overnatning sker i lokale gæstehuse, som en lokal værtsfamilie har klar til os. Under rejsen besøger vi også en elefant camp i det nordlige Thailand. Her er der hverken elefantridning, elefantbadning eller andre aktiviteter, der skader elefanten. I stedet får du et indblik i elefantens liv, når den lokale mahout tager os med ud i junglen, og lader os observere dem på en kort – men sikker – afstand, imens de deler deres viden om giganterne. Du får lov til at hjælpe med dagens gerninger, som blandt andet er forberedelse af elefantens mad. Alle disse oplevelser – og mange mange flere – blander vi sammen med en lettere aktiv ferie i form af cykling og trekking.

Få et tilbud på rejsen

Alle vores rejser er skræddersyede eksempler. Du kan enten bestille rejsen som den er, eller skræddersy din helt egen rejse. Udfyld formularen eller kontakt os - så hjælper vi dig. Priserne som er vist er fra-priser med afrejse i lavsæsonen.

Inklusiv fly

Inkl. fly

Antal dage

22 dage

4 personer

Sværhedsgrad: Let

Sværhedsgrad: Let (T1 & C1)

Denne tur indeholder trekking i skovterræn, når vi besøger elefant organisationen ‘Chang Chill’. Trekking vil være mellem 1-4 km afhængig af, hvor langt elefanterne er væk. Medbring gode sko samt tøj der kan tåle at blive beskidt. Rejsen indeholder også en cykeltur. Alle kan være med, men almindelig god fysisk form er et plus.

Læs mere om vores sværhedsgrad gradering.

T1, C1

Fra pris:26.997 DKK / pr. pers

Få et tilbud på rejsen

Ved at benytte formularen accepterer du, at vi gemmer dine data i op til 6 mdr.
Kontakt os i tilfælde af, at du vil have dine data slettet.

Følgende er inkluderet i rejsen

Du kan blandt andet se frem til… 

 • Flybillet tur/retur fra Danmark
 • Fly mellem landene
 • Alle nævnte indenrigsfly
 • Alt nævnt transport i køretøj med aircondition
 • Alle nævnte bådture
 • Cykeludlejning (dag 4)
 • Madlavningskursus (dag 14)
 • 19 x morgenmad (dag 3-21)
 • 11 x frokost (dag 3, 4, 5, 7, 9, 10, 12, 13, 14, 17 & 18)
 • 2 x middag (dag 3 & 4)
 • Alle nævnte hoteller og homestays
 • Indgang til elefant camp i Chiang Mai
 • Frivilligt arbejde i elefant campen
 • Donation til Soi Dog
 • Indgang til nævnte seværdigheder
 • Engelsktalende lokalguide
 • Alle skatter og gebyrer

Flere autentiske oplevelser

Når vi besøger landsbyerne uden for turismens storbyer, prøver vi kræfter med det lokale håndværk, og hjælper til med maden.

At opleve elefanterne i Chiang Mai, Thailand

Vi besøger en elefant camp i Chang Chill. Her er der hverken elefantbadning eller ridning – derimod får du lov til at forberede deres mad, og observere dem på afstand.

Landenes fantastiske seværdigheder

Vi sørger for, at du oplever nogle af de største seværdigheder i alle 3 lande.

Et indblik i Cambodias barske fortid

Vi besøger S-21 fængslet og ‘The Killing Fields’, der giver et indblik i Cambodias mørke fortid.

Det lukkede land, Myanmar

Vi oplever Myanmar, og de seværdigheder som er åbnet for turismen. Her oplever du et land, som så ud som Thailand for 50 år siden.

Dagsprogram

Dag 01 - Afrejse fra Danmark
Vi rejser fra Danmark med bedst mulig flyløsning til dine valgte datoer.Vi rejser fra Danmark med bedst mulig flyløsning til dine valgte datoer.
Dag 02 - Velkommen til Siem Reap

Velkommen til Siem Reap, Cambodia

Velkommen til Siem Reap. Vores lokale engelsktalende repræsentant møder dig, og kører dig til hotellet. Resten af dagen er på egen hånd. Eventyret starter imorgen. Rigtig god fornøjelse.
Dag 03 - Mod Knapor
I dag bevæger vi os væk fra turismens hverdag, og kører ud til kanten af Tonle Sap floden. Her hopper vi ombord på en båd, der sejler os til den lokale landsby, Kompong Phluk. Kompong Phluk er et isoleret Khmer samfund, der er sammensat af 3 landsbyer. Alle huser i landsbyen, er bygget på pæle, der alle måler mellem 6-8 meter i højden. De knap 3000 Khmer folk der bor i landsbyen, lever af at fiske og dyrke grøntsager på flydende farme. Undervejs sejler båden gennem mangroveskove, hvor et spændende dyreliv kan opleves – herunder aber. Vi forsætter til den lokale landsby, Chansor. Her skal vi overnatte – på samme vilkår som de lokale. Det betyder, at vi får et lokalt homestay (gæsteværelse) til rådighed. Under opholdet, vil der ikke være varmt vand at bade i – og det skal nævnes, at sengetøj ikke bliver skiftet under dagene. Så hold det så rent som muligt. Vi spiser frokost med vores lokale værtsfamilie, og vores lokalguide hjælper os med eventuelle sprogvanskeligheder. Efter frokosten, deltager vi i et lokalt plastikgenbrugs projekt. Resten af dagen er i selskab med den lokale værtsfamilie, der glædeligt deler viden om deres kultur og tradition.

Vi får et indblik i det at høste ris

I dag bevæger vi os væk fra turismens hverdag, og kører ud til kanten af Tonle Sap floden. Her hopper vi ombord på en båd, der sejler os til den lokale landsby, Kompong Phluk. Kompong Phluk er et isoleret Khmer samfund, der er sammensat af 3 landsbyer. Alle huser i landsbyen, er bygget på pæle, der alle måler mellem 6-8 meter i højden. De knap 3000 Khmer folk der bor i landsbyen, lever af at fiske og dyrke grøntsager på flydende farme.

Undervejs sejler båden gennem mangroveskove, hvor et spændende dyreliv kan opleves – herunder aber. Vi forsætter til den lokale landsby, Chansor. Her skal vi overnatte – på samme vilkår som de lokale. Det betyder, at vi får et lokalt homestay (gæsteværelse) til rådighed. Under opholdet, vil der ikke være varmt vand at bade i – og det skal nævnes, at sengetøj ikke bliver skiftet under dagene. Så hold det så rent som muligt. Vi spiser frokost med vores lokale værtsfamilie, og vores lokalguide hjælper os med eventuelle sprogvanskeligheder.

Efter frokosten, deltager vi i et lokalt plastikgenbrugs projekt.

Resten af dagen er i selskab med den lokale værtsfamilie, der glædeligt deler viden om deres kultur og tradition.

Dag 04 - Skjulte templer, cykling i Knapor landsbyen og cooking class
Vi starter dagen med en lille køretur til Samrong-landsbyen. Her hopper vi op på en vogn, der kører os gennem rismarker og landsbyer, til vi ankommer til det skjulte tempel, Banteay Ampil, der er overbevokset af jungle. På vej tilbage til landsbyen, stopper vi ved et buddhistisk tempel, hvor en munk velsigner os. Efter frikost, hopper vi op på cyklerne, og kører til en lokal Khmer familie, der viser os, hvordan man laver sivkoste – du har du lyst, kan du også prøve. Herefter bliver vi vist rundt i byen, hvor der er mulighed til at deltage i forskellige lokale aktiviteter. Heriblandt fiskeri, landbrug og pleje af dyrene. Om aftenen, hjælper du med at ordne aftensmaden. Her får du et indblik i de forskellige ingredienser, og lærer samtidig, hvordan man laver en ægte, lokal middag.  Vi afrunder dagen med en fantastisk solnedgang over rismarkerne.

Kanpor

Vi starter dagen med en lille køretur til Samrong-landsbyen. Her hopper vi op på en vogn, der kører os gennem rismarker og landsbyer, til vi ankommer til det skjulte tempel, Banteay Ampil, der er overbevokset af jungle. På vej tilbage til landsbyen, stopper vi ved et buddhistisk tempel, hvor en munk velsigner os.
Efter frikost, hopper vi op på cyklerne, og kører til en lokal Khmer familie, der viser os, hvordan man laver sivkoste – du har du lyst, kan du også prøve. Herefter bliver vi vist rundt i byen, hvor der er mulighed til at deltage i forskellige lokale aktiviteter. Heriblandt fiskeri, landbrug og pleje af dyrene. Om aftenen, hjælper du med at ordne aftensmaden. Her får du et indblik i de forskellige ingredienser, og lærer samtidig, hvordan man laver en ægte, lokal middag.

Vi afrunder dagen med en fantastisk solnedgang over rismarkerne.

Dag 05 - Afsked, tempelbesøg og retur til Siem Reap
Om morgenen nyder vi en lækker morgenmad og tager afsked med værtsfamilien, inden vi får en traditionel velsignelse af en munk og begiver os afsted til Koh Ker Temple. Dette gamle tempel ligger dybt ude i skovens ro, og blev opført helt tilbage omkring år 1000.  Efter vi har været på opdagelse ved Koh Ker, spiser vi en lækker picnic, inden vi tager videre til det smukke, hinduistiske ”Lotus Pond”-tempel, Beng Mealea, som blev bygget af kong Suryavarman II i det 11. århundrede. Herefter kører vi tilbage til Siem Reap og vores næste eventyr. Du skal have tak for at du valgte at tage på denne tur og dermed støtte de lokale. Og vi håber, du har nydt dit møde med lokalbefolkningen i ét af Cambodias smukke landområder.

Koh Ker, Cambodia

Om morgenen nyder vi en lækker morgenmad og tager afsked med værtsfamilien, inden vi får en traditionel velsignelse af en munk og begiver os afsted til Koh Ker Temple. Dette gamle tempel ligger dybt ude i skovens ro, og blev opført helt tilbage omkring år 1000.

Efter vi har været på opdagelse ved Koh Ker, spiser vi en lækker picnic, inden vi tager videre til det smukke, hinduistiske ”Lotus Pond”-tempel, Beng Mealea, som blev bygget af kong Suryavarman II i det 11. århundrede. Herefter kører vi tilbage til Siem Reap og vores næste eventyr.

Du skal have tak for at du valgte at tage på denne tur og dermed støtte de lokale. Og vi håber, du har nydt dit møde med lokalbefolkningen i ét af Cambodias smukke landområder.

Dag 06 - Mod Phnom Penh

Udsigten fra V Hotel

Idag bliver du hentet efter morgenmaden, og kørt til lufthavnen. Vi flyver til Phnom Penh og ankommer efter 50 minutter.

Guiden møder os efter vi har modtaget bagagen. Her bliver vi kørt til V-Hotel, hvor vi skal overnatte. Resten af dagen er på egen hånd.

Dag 07 - Cambodias mørke fortid
I dag skal du rundt og se byen, der ligger hvor de to store floder, Mekong og Tonle Sap, flyder sammen. Vi starter med at se Paladset, som blev bygget af kong Norodom i 1866, og som den dag i dag er residens for den regerende monark. Paladskomplekset rummer både kongens privat residens, kroningshallen, den royale dansetrups udendørsteater og ”the Silver Pagoda”, hvor gulvet er belagt med 5.000 sølvfliser, der hver vejer 1 kg. Det hele er åbent for offentligheden, når kongen ikke opholder sig der. Herefter står den på et dyk ned i Cambodias historie, når vi besøger Tuol Sleng Genocide Museum, der dokumenterer monstrøsiteterne, der blev begået af Pol Pot og ”Khmer Rouge”, som både gik efter politiske modstandere og helt almindelige cambodianere. Museet er en tidligere high school, som blev overtaget af Pol Pots sikkerhedsstyrker i 1975. Khmer Rouge omdannede skolen til Security Prison 21 (S-21), som inden for ganske kort tid blev landets torturcenter – hvilket tydeligt fremgår af den udstilling, vi skal se i dag. Vær derfor forberedt på voldsomme billeder. Det sidste punkt på dagens program er et besøg ved Choeung Ek – også kaldet ”the Killing Fields” – hvor mere end 17.000 mænd, kvinder og børn blev slået brutalt ihjel af Khmer Rouge og begravet i kæmpe massegrave. Den dag i dag står en stupa fyldt med kranier som en påmindelse om fortidens uhyrligheder.

Killing Fields, Phnom Penh

I dag skal du rundt og se byen, der ligger hvor de to store floder, Mekong og Tonle Sap, flyder sammen. Vi starter med at se Paladset, som blev bygget af kong Norodom i 1866, og som den dag i dag er residens for den regerende monark. Paladskomplekset rummer både kongens privat residens, kroningshallen, den royale dansetrups udendørsteater og ”the Silver Pagoda”, hvor gulvet er belagt med 5.000 sølvfliser, der hver vejer 1 kg. Det hele er åbent for offentligheden, når kongen ikke opholder sig der.

Herefter står den på et dyk ned i Cambodias historie, når vi besøger Tuol Sleng Genocide Museum, der dokumenterer monstrøsiteterne, der blev begået af Pol Pot og ”Khmer Rouge”, som både gik efter politiske modstandere og helt almindelige cambodianere. Museet er en tidligere high school, som blev overtaget af Pol Pots sikkerhedsstyrker i 1975.

Khmer Rouge omdannede skolen til Security Prison 21 (S-21), som inden for ganske kort tid blev landets torturcenter – hvilket tydeligt fremgår af den udstilling, vi skal se i dag. Vær derfor forberedt på voldsomme billeder. Det sidste punkt på dagens program er et besøg ved Choeung Ek – også kaldet ”the Killing Fields” – hvor mere end 17.000 mænd, kvinder og børn blev slået brutalt ihjel af Khmer Rouge og begravet i kæmpe massegrave. Den dag i dag står en stupa fyldt med kranier som en påmindelse om fortidens uhyrligheder.

Bemærk: Vi gør opmærksom på, at besøget ved S-21 & Killing Fields kan være en barsk oplevelse, og bør ikke besøges af børn.

Dag 08 - Mod Bangkok, Thailand
Efter du har modtaget din bagage, bliver du i ankomsthallen taget imod af vores lokale repræsentant, der vil stå i en blå piké med et skilt, hvorpå dit navn står. Du vil blive kørt til I Residence Hotel Silom, hvor du får et Deluxe-værelse til rådighed. Resten af dagen/aftenen står på ren og skær afslapning. Dit eventyr begynder i morgen

Velkommen til Thailand

I dag kommer din guide og kører dig til lufthavnen, hvorfra du skal flyve til Bangkok. Ved ankomst i Bangkok bliver du hentet af guiden, som kører dig fra Bangkok lufthavn til dit hotel.

Resten af dagen har du på egen hånd.

Dag 09 - Verdens travleste by, Bangkok
I dag skal du ud og se Bangkoks vigtigste landemærker. Turen starter i Rattanakosin-distriktet, som er det historisk set vigtigste og mest interessante område i Bangkok. Her besøger vi et blomstermarked, hvor du lærer om, hvordan de lokale buddhister bruger lotusblomsten i deres tilbedelse af Buddha. Fra blomstermarkedet kan du desuden se Memorial Bridge og et tempel, hvor en statue af King Rama I sidder på en piedestal og ser ud over sit rige. Guiden hjælper dig med at spotte dem. Med bil kører vi videre til Grand Palace, som er et absolut ”must see”. Udover at paladset i sig selv er utroligt smukt og et pragteksemplar inden for traditionel thailandsk arkitektur, så rummer det også smaragdbuddhaen (”Emerald Buddha”) og er ét af de helligste steder i hele landet. Guiden tager dig med rundt og udforsker bygningerne og fortæller om paladsets fascinerende historie. Herefter kører vi i bil til Giant Swing, som markerer indgangen til Baan Bat-området. Vi vandrer igennem området og ser hvordan de her fremstiller almisseskåle, som er et vigtigt håndværk for Thailands buddhistiske borgere. Med hjælp fra guiden snakker du med nogle af de lokale, inden det er tid til afslapning og forkælelse. Du skal nemlig have en times velfortjent fodmassage i et traditionelt thaihus – en perfekt aktivitet nær enden af en begivenhedsrig dag. Når du er færdig med at få fodmassage, skal du ud på en lækker madtur, hvor vi i tuktuk tager rundt og smager på de lækreste retter, Bangkok har at byde på.

Velkommen til Bangkok

I dag skal du ud og se Bangkoks vigtigste landemærker. Turen starter i Rattanakosin-distriktet, som er det historisk set vigtigste og mest interessante område i Bangkok. Her besøger vi et blomstermarked, hvor du lærer om, hvordan de lokale buddhister bruger lotusblomsten i deres tilbedelse af Buddha. Fra blomstermarkedet kan du desuden se Memorial Bridge og et tempel, hvor en statue af King Rama I sidder på en piedestal og ser ud over sit rige. Guiden hjælper dig med at spotte dem.

Med bil kører vi videre til Grand Palace, som er et absolut ”must see”. Udover at paladset i sig selv er utroligt smukt og et pragteksemplar inden for traditionel thailandsk arkitektur, så rummer det også smaragdbuddhaen (”Emerald Buddha”) og er ét af de helligste steder i hele landet. Guiden tager dig med rundt og udforsker bygningerne og fortæller om paladsets fascinerende historie.

Herefter kører vi i bil til Giant Swing, som markerer indgangen til Baan Bat-området. Vi vandrer igennem området og ser hvordan de her fremstiller almisseskåle, som er et vigtigt håndværk for Thailands buddhistiske borgere. Med hjælp fra guiden snakker du med nogle af de lokale, inden det er tid til afslapning og forkælelse. Du skal nemlig have en times velfortjent fodmassage i et traditionelt thaihus – en perfekt aktivitet nær enden af en begivenhedsrig dag. Når du er færdig med at få fodmassage, skal du ud på en lækker madtur, hvor vi i tuktuk tager rundt og smager på de lækreste retter, Bangkok har at byde på.

Dag 10 - Ayutthaya
I dag forlader vi Bangkoks livlige gader for at se Ayutthaya, som tidligere var Thailands hovedstad. På vejen dertil stopper vi for at se det majestætiske palads Bang-Pa-In, som Kong Rama IV flittigt besøgte i de varmeste måneder af året, da det ligger ned til den svalende flod. Paladset er inspireret af både thailandsk, kinesisk og gotisk arkitektur og er et godt sted at tage flotte feriebilleder – især det røde klokketårn er et yndet motiv. Efter besøget ved Bang-Pa-In tager vi videre til Ayutthaya, hvor vi skal udforske gamle tempelruiner og pagodaer, som trods forfald stadig vidner om byens tidligere storhed. Herefter sejler vi tilbage til Bangkok via floden. I løbet af sejlturen får du serveret lækker aftensmad, som du spiser, mens du nyder udsigten til det omkringliggende landskab, som skifter fra smaragdgrønne rismarker til traditionel thailandsk arkitektur og endelig til storby.

Bang Pa In paladset

I dag forlader vi Bangkoks livlige gader for at se Ayutthaya, som tidligere var Thailands hovedstad. På vejen dertil stopper vi for at se det majestætiske palads Bang-Pa-In, som Kong Rama IV flittigt besøgte i de varmeste måneder af året, da det ligger ned til den svalende flod. Paladset er inspireret af både thailandsk, kinesisk og gotisk arkitektur og er et godt sted at tage flotte feriebilleder – især det røde klokketårn er et yndet motiv.

Efter besøget ved Bang-Pa-In tager vi videre til Ayutthaya, hvor vi skal udforske gamle tempelruiner og pagodaer, som trods forfald stadig vidner om byens tidligere storhed. Herefter sejler vi tilbage til Bangkok via floden. I løbet af sejlturen får du serveret lækker aftensmad, som du spiser, mens du nyder udsigten til det omkringliggende landskab, som skifter fra smaragdgrønne rismarker til traditionel thailandsk arkitektur og endelig til storby.

Dag 11 - Fra Bangkok til Chiang Mai
Du starter dagen i dag med at blive kørt til lufthavnen, hvorfra du skal flyve til Chiang Mai, som er én af de største byer i Thailand og både økonomisk og kulturelt centrum for det nordlige Thailand. Byen rummer mange gamle, imponerende buddhistiske templer, som hver har deres eget helt unikke udtryk – og i dag skal du rundt og udforske dem. Efter du er checket ind på dit hotel, kommer guiden og henter dig. Første stop på dagens rundtur er Wat Phrathar Doi Suthep, som er ét af de vigtigste templer i landet. Templet ligger på toppen af et bjerg med en helt fantastisk udsigt ud over byen. Det er op til dig, om du vil udfordre dig selv med en tur op ad de 300 smukt udskårne trin, eller om du vil en sporvogn op. Når vi kommer ned fra bjerget, kører vi videre gennem byen på ”tempelhop”. Først ser Wat Chedi Luang, som er en chedi i Lannastil, og som engang var én af byens højeste bygninger. Herefter tager vi ud og ser Wat Phra Singh, som også går under navnet ”Temple of the Lion Buddha”, hvor du kan se en samling af klassisk Lannakunst og gå på opdagelse i et gammelt bibliotek. Sidst, men ikke mindst, tager vi en tur gennem Wat Suan Doks haver, Flower Garden Temple, hvor du kan se en 500 år gammel Buddhastatue, der er én af de største i Thailand.

Mod Chiang Mai

Du starter dagen i dag med at blive kørt til lufthavnen, hvorfra du skal flyve til Chiang Mai, som er én af de største byer i Thailand og både økonomisk og kulturelt centrum for det nordlige Thailand. Byen rummer mange gamle, imponerende buddhistiske templer, som hver har deres eget helt unikke udtryk – og i dag skal du rundt og udforske dem.

Efter du er checket ind på dit hotel, kommer guiden og henter dig. Første stop på dagens rundtur er Wat Phrathar Doi Suthep, som er ét af de vigtigste templer i landet. Templet ligger på toppen af et bjerg med en helt fantastisk udsigt ud over byen. Det er op til dig, om du vil udfordre dig selv med en tur op ad de 300 smukt udskårne trin, eller om du vil en sporvogn op.
Når vi kommer ned fra bjerget, kører vi videre gennem byen på ”tempelhop”.

Først ser Wat Chedi Luang, som er en chedi i Lannastil, og som engang var én af byens højeste bygninger. Herefter tager vi ud og ser Wat Phra Singh, som også går under navnet ”Temple of the Lion Buddha”, hvor du kan se en samling af klassisk Lannakunst og gå på opdagelse i et gammelt bibliotek. Sidst, men ikke mindst, tager vi en tur gennem Wat Suan Doks haver, Flower Garden Temple, hvor du kan se en 500 år gammel Buddhastatue, der er én af de største i Thailand.

Dag 12 - Til fordel for elefanterne
Vi starter dagen med morgenmad på hotellet. Mellem 07:30 – 08:00 bliver vi hentet og kørt ud til én af de få parker i Asien, hvor du kan få lov til at opleve elefanter i fri natur, uden at folk rider på dem, bader dem og stresser dem. Parken huser seks elefanter, som tidligere har været udsat for den mørke side af turismen. Vi starter besøget i elefantparken med en introduktion til parkens fortid, nutid og kommende programmer, som alle er til fordel for elefanterne. Efter introduktionen går vi ud i skovområderne, hvor du fra en sikker afstand får lov til at observerer elefanterne socialisere med hinanden – som var du på en ægte safari i Afrika. Du lærer om elefanterne og møder parkens mahouter. Under observationen af elefanterne kan du stille alle de spørgsmål, du har, og du får ligeledes en ”live undervisning” om elefanternes opførsel, hvor du bl.a. bliver fortalt hvad deres kropssprog betyder, hvor meget de spiser, hvad de vejer, hvor gamle de bliver samt hvilken natur, de lever i. Efter vandringen og observeringen går vi til parkens ”rest station”, som ligger ovenover et mudderhul. Her bliver der serveret traditionelle thaiforfriskninger. Fra stationen kan du være heldig at observere elefanterne slappe af i mudderhullet. Det kan være en god ide at tage tøj på, som tåler at blive lidt beskidt, da der godt kan flyve mindre mudderklatter op fra mudderhullet. Elefanterne bruger nemlig mudderhullet til at køle kroppen ned på varme dage. Her bruger de snablen til at kaste mudder op på kroppen – og det kan godt sprøjte lidt. Herefter bevæger vi os ned til floden, hvor vi får lov til at fylde rør op med majs, sukkerrør, græs, bananer med mere. Herefter bliver der serveret frokost for både dig og elefanterne – og du kan observere elefanterne spise den frokost, du har forberedt til dem. Besøget i elefantparken er inkluderet i rejsens pris, og prisen for besøget går ubeskåret til parken. Det vil sige, at du ved dit besøg har støttet elefanterne, fodret og observeret dem – uden nærkontakt, som normalt skaber stres og angst for dyrene. Dermed kan du roligt have god samvittighed over dagens besøg hos elefanterne! Vi er tilbage på hotellet omkring kl. 15:15. Resten af dagen er på egen hånd.

ChangChill

Vi starter dagen med morgenmad på hotellet. Mellem 07:30 – 08:00 bliver vi hentet og kørt ud til én af de få parker i Asien, hvor du kan få lov til at opleve elefanter i fri natur, uden at folk rider på dem, bader dem og stresser dem. Parken huser seks elefanter, som tidligere har været udsat for den mørke side af turismen.
Vi starter besøget i elefantparken med en introduktion til parkens fortid, nutid og kommende programmer, som alle er til fordel for elefanterne. Efter introduktionen går vi ud i skovområderne, hvor du fra en sikker afstand får lov til at observerer elefanterne socialisere med hinanden – som var du på en ægte safari i Afrika. Du lærer om elefanterne og møder parkens mahouter. Under observationen af elefanterne kan du stille alle de spørgsmål, du har, og du får ligeledes en ”live undervisning” om elefanternes opførsel, hvor du bl.a. bliver fortalt hvad deres kropssprog betyder, hvor meget de spiser, hvad de vejer, hvor gamle de bliver samt hvilken natur, de lever i.

Efter vandringen og observeringen går vi til parkens ”rest station”, som ligger ovenover et mudderhul. Her bliver der serveret traditionelle thaiforfriskninger. Fra stationen kan du være heldig at observere elefanterne slappe af i mudderhullet. Det kan være en god ide at tage tøj på, som tåler at blive lidt beskidt, da der godt kan flyve mindre mudderklatter op fra mudderhullet. Elefanterne bruger nemlig mudderhullet til at køle kroppen ned på varme dage. Her bruger de snablen til at kaste mudder op på kroppen – og det kan godt sprøjte lidt.

Herefter bevæger vi os ned til floden, hvor vi får lov til at fylde rør op med majs, sukkerrør, græs, bananer med mere. Herefter bliver der serveret frokost for både dig og elefanterne – og du kan observere elefanterne spise den frokost, du har forberedt til dem.
Besøget i elefantparken er inkluderet i rejsens pris, og prisen for besøget går ubeskåret til parken. Det vil sige, at du ved dit besøg har støttet elefanterne, fodret og observeret dem – uden nærkontakt, som normalt skaber stres og angst for dyrene. Dermed kan du roligt have god samvittighed over dagens besøg hos elefanterne!

Vi er tilbage på hotellet omkring kl. 15:15. Resten af dagen er på egen hånd.

Dag 13 - Chiang Mai – Chiang Rai og Golden Triangle
Dagens første destination er templet Wat Rong Khun, også kendt som ”the White Tempel”, i Chiang Rai-regionen. På vejen dertil kører vi gennem bakker, bjerge, dale og små landsbyer og vejsidemarkeder – og når vi ankommer, er det et storslået syn, der møder os. Wat Rong Khun er nemlig et helt fantastisk smukt kridhvidt tempel, som er dekoreret med glas og udsøgte udskæringer. Efter vi har beundret templet, skal vi videre mod Chiang Saen og ”the Golden Triangle”, som er det sted, hvor Laos, Thailand og Burma mødes. På vejen dertil kører vi langs Mekongfloden og gennem et smukt landskab, der indbyder til flotte feriebilleder – og så stopper vi i de charmerende landsbyer Akha og Yao Hill Tribe, hvor vi hilser på de lokale. Vi besøger også ”Opium House”, hvor du bl.a. kan se opiumpiber og -knive, og hvor du skal høre om Thailands opiumhandel op igennem tiden – for netop opiumhandlen har haft stor betydning for dette område. Inden vi tager tilbage til Chiang Mai, besøger vi også det berømte, pulserende marked ved kanten af byen Mae Sai. Her køber mange lokale thailændere og burmesere ind og mødes på barer – og det er et oplagt sted for dig at finde nogle souvenirs, da udbuddet af lokalt produceret kunsthåndværk, mad, tøj og antikviteter er stort. Herefter tager vi den direkte rute tilbage til Chiang Mai, hvor vi ankommer sen eftermiddag.

Den Gyldne Trekant: Myanmar til venstre, Laos til højre og Thailand hvor du befinder dig.

Dagens første destination er templet Wat Rong Khun, også kendt som ”the White Tempel”, i Chiang Rai-regionen. På vejen dertil kører vi gennem bakker, bjerge, dale og små landsbyer og vejsidemarkeder – og når vi ankommer, er det et storslået syn, der møder os. Wat Rong Khun er nemlig et helt fantastisk smukt kridhvidt tempel, som er dekoreret med glas og udsøgte udskæringer.

Efter vi har beundret templet, skal vi videre mod Chiang Saen og ”the Golden Triangle”, som er det sted, hvor Laos, Thailand og Burma mødes. På vejen dertil kører vi langs Mekongfloden og gennem et smukt landskab, der indbyder til flotte feriebilleder – og så stopper vi i de charmerende landsbyer Akha og Yao Hill Tribe, hvor vi hilser på de lokale. Vi besøger også ”Opium House”, hvor du bl.a. kan se opiumpiber og -knive, og hvor du skal høre om Thailands opiumhandel op igennem tiden – for netop opiumhandlen har haft stor betydning for dette område.

Inden vi tager tilbage til Chiang Mai, besøger vi også det berømte, pulserende marked ved kanten af byen Mae Sai. Her køber mange lokale thailændere og burmesere ind og mødes på barer – og det er et oplagt sted for dig at finde nogle souvenirs, da udbuddet af lokalt produceret kunsthåndværk, mad, tøj og antikviteter er stort. Herefter tager vi den direkte rute tilbage til Chiang Mai, hvor vi ankommer sen eftermiddag.

Dag 14 - Madlavningskursus
I dag skal du lære at lave nogle af det nordlige Thailands klassiske retter ved Chiang Mai Thai Cookery School, som ligger ved Doi Saket lige uden for byen, og som er ejet af en dygtig thailansk kok. I løbet af dagen bliver du instrueret i at lave lækre krydrede supper, gris med basilikum, stegte ris, krydrede salater og grøn karry. Når du har lavet alle retterne, sætter I jer til bords og smager på herlighederne. Inden du tager afsted, får du en kogebog med gode noter med hjem, så du kan lave retterne igen hjemme i dit eget køkken.

Den klassiske Tom Yam Gung

I dag skal du lære at lave nogle af det nordlige Thailands klassiske retter ved Chiang Mai Thai Cookery School, som ligger ved Doi Saket lige uden for byen, og som er ejet af en dygtig thailandsk kok.

I løbet af dagen bliver du instrueret i at lave lækre krydrede supper, gris med basilikum, stegte ris, krydrede salater og grøn karry. Når du har lavet alle retterne, sætter I jer til bords og smager på herlighederne. Inden du tager afsted, får du en kogebog med gode noter med hjem, så du kan lave retterne igen hjemme i dit eget køkken.

Dag 15 - Næste stop: Yangon, Myanmar
I dag kommer din guide og kører dig til lufthavnen, hvorfra du skal flyve til Yangon. Ved ankomst i Yangong bliver du hentet af guiden, som kører dig fra Bangkok lufthavn til dit hotel. Resten af dagen har du på egen hånd.

Shwedagon pagodaen i Yongon

I dag kommer din guide og kører dig til lufthavnen, hvorfra du skal flyve til Yangon. Ved ankomst i Yangong bliver du hentet af guiden, som kører dig fra Bangkok lufthavn til dit hotel. Resten af dagen har du på egen hånd.

Dag 16 - Yangons seværdigheder
I dag skal vi rundt i det farverige og livlige gader i Yangon, for at se de mange kulturelle og historiske attraktioner, byen har at byde på. Yangon er stadig én af de mest dynamiske og travle byer i Burma, selvom den ikke længere er hovedstad – og vi starter dagens program med at køre ind til centrum, hvor vi gør holdt ved det imponerende rådhus, som er omgivet af gamle, pittoreske gader og bygninger fra kolonitiden – og som derfor også er et perfekt sted at få taget nogle flotte feriebilleder. Herefter skal vi se den kolossale, liggende Buddha ved Chauk Htat Gyi Pagoda. Herfra vandrer vi langs Kandawgyi Lake. Ud på eftermiddagen tager vi på Scott Market, som er et lokalt marked, hvor der bliver solgt alt fra gamle, antikke skulpturer til kunst og tøj. Efter besøget på markedet, når mørket er ved at sænke sig, bevæger vi os videre mod Burmas landmærke Shwedagon Pagoda – som du vil opleve, når den er absolut smukkest: når alle lysene ved den er tændt, og den gløder i tusmørket. Dette er den største buddhistiske attraktion i Burma, og det siges, at i pagodaen opbevares et par af Buddhas hårstrå og andre hellige relikvier. Spiret er hele 110 m højt og pyntet med diamanter og guldplader.

Shwedagon pagoda

I dag skal vi rundt i det farverige og livlige gader i Yangon, for at se de mange kulturelle og historiske attraktioner, byen har at byde på. Yangon er stadig én af de mest dynamiske og travle byer i Burma, selvom den ikke længere er hovedstad – og vi starter dagens program med at køre ind til centrum, hvor vi gør holdt ved det imponerende rådhus, som er omgivet af gamle, pittoreske gader og bygninger fra kolonitiden – og som derfor også er et perfekt sted at få taget nogle flotte feriebilleder. Herefter skal vi se den kolossale, liggende Buddha ved Chauk Htat Gyi Pagoda. Herfra vandrer vi langs Kandawgyi Lake. Ud på eftermiddagen tager vi på Scott Market, som er et lokalt marked, hvor der bliver solgt alt fra gamle, antikke skulpturer til kunst og tøj. Efter besøget på markedet, når mørket er ved at sænke sig, bevæger vi os videre mod Burmas landmærke Shwedagon Pagoda – som du vil opleve, når den er absolut smukkest: når alle lysene ved den er tændt, og den gløder i tusmørket.

Dette er den største buddhistiske attraktion i Burma, og det siges, at i pagodaen opbevares et par af Buddhas hårstrå og andre hellige relikvier. Spiret er hele 110 m højt og pyntet med diamanter og guldplader.

Dag 17 - Mod Bagan
I dag kommer din guide og kører dig til lufthavnen, hvorfra du skal flyve til Bagan. På flyveturen har du et smukt udsyn ud over landskabet, hvor gyldne stupaer og templer titter frem hist og her. Efter ankomst har du dagen til at nyde den smukke, gamle by, som engang havde mere end 10.000 buddhistiske templer, pagodaer og klostre – hvoraf ca. 2.200 er tilbage den dag i dag. Brug eftermiddagen på at gå på opdagelse i templerne, og se solen gå ned over byen fra toppen af den majestætiske Shwesandaw Pagoda.

Bagans tempeltoppe

I dag kommer din guide og kører dig til lufthavnen, hvorfra du skal flyve til Bagan. På flyveturen har du et smukt udsyn ud over landskabet, hvor gyldne stupaer og templer titter frem hist og her.

Efter ankomst har du dagen til at nyde den smukke, gamle by, som engang havde mere end 10.000 buddhistiske templer, pagodaer og klostre – hvoraf ca. 2.200 er tilbage den dag i dag. Brug eftermiddagen på at gå på opdagelse i templerne, og se solen gå ned over byen fra toppen af den majestætiske Shwesandaw Pagoda.

Dag 18 - Privattur til Salay
Guiden kommer og møder dig på hotellet om morgenen, for at tage dig med ud på en køretur til Salay. Turen går gennem idyllisk landskab og tager ca. halvanden time. Efter ankomst til Salay starter vi ved byens kulturelle landemærke, Yokesone Monastery, som blev bygget tilbage i 1882. Klostret er bygget af teaktræ og har mange, meget smukke udskæringer. Da Salay er hjem for mange klostre og pagodaer, er det også et oplagt sted at hilse på og snakke med en munk, og på den måde lære mere om buddhismen i Burma. Gå på opdagelse mellem de religiøse bygninger og gennem gader med smukt præserverede britiske huse fra kolonitiden på din vej til Man Paya, som er en moderne pagoda med en 6 meter høj, forgyldt lakstatue af Buddha. Vi holder pause og spiser frokost ved West Phwar Saw Village på vej tilbage til Bagan. Her får du et fint blik ind i, hvordan de lever på landet i Burma. Sæt dig og snak med en lokal familie, og hør om deres daglige liv og traditionelle skikke. Har du mod på det, kan du også lære at smykke dig med Thanaka, som er en pasta lavet af malet bark. De lokale bruger både Thanaka som make-up og som beskyttelse mod solen. Bagefter kan du også prøve at tage en Longyi, en traditionel burmesisk klædedragt, på. Begge spiller en vigtig rolle i Burmas historie og kultur.

To burmesiske piger pyntet med Thanaka

Guiden kommer og møder dig på hotellet om morgenen, for at tage dig med ud på en køretur til Salay. Turen går gennem idyllisk landskab og tager ca. halvanden time. Efter ankomst til Salay starter vi ved byens kulturelle landemærke, Yokesone Monastery, som blev bygget tilbage i 1882. Klostret er bygget af teaktræ og har mange, meget smukke udskæringer.

Da Salay er hjem for mange klostre og pagodaer, er det også et oplagt sted at hilse på og snakke med en munk, og på den måde lære mere om buddhismen i Burma. Gå på opdagelse mellem de religiøse bygninger og gennem gader med smukt præserverede britiske huse fra kolonitiden på din vej til Man Paya, som er en moderne pagoda med en 6 meter høj, forgyldt lakstatue af Buddha.

 

Vi holder pause og spiser frokost ved West Phwar Saw Village på vej tilbage til Bagan. Her får du et fint blik ind i, hvordan de lever på landet i Burma. Sæt dig og snak med en lokal familie, og hør om deres daglige liv og traditionelle skikke. Har du mod på det, kan du også lære at smykke dig med Thanaka, som er en pasta lavet af malet bark. De lokale bruger både Thanaka som make-up og som beskyttelse mod solen. Bagefter kan du også prøve at tage en Longyi, en traditionel burmesisk klædedragt, på. Begge spiller en vigtig rolle i Burmas historie og kultur.

Dag 19 - Videre til Heho og Inle Lake
I dag kommer din guide og kører dig til lufthavnen, hvorfra du skal flyve til Heho og Inle Lake. I dag kommer din guide og kører dig til lufthavnen, hvorfra du skal flyve til Heho og Inle Lake. Resten af dagen er på egen hånd.
Dag 20 - Inle Lake
Vi starter morgenen med en tur til det berømte, lokale marked i Heho. Markedet er det sted, hvor de lokale sælger deres varer, og det bliver holdt hver dag – men ikke det samme sted. Rundt om Inle Lake er der 5 lokationer, som hver har markedet 1 dag om ugen. Med dit besøg på dette marked får du en unik indsigt i de lokales hverdagsliv. Herefter tager vi ud og ser hvordan en lokal håndværker bygger træbåde og laver Buddhastatuer af knuste, tørrede blomster, og hvordan de lokale håndruller burmesiske cigarer. Om eftermiddagen skal vi ud på en sejltur til landsbyen Indein, som ligger ved Inle-søens bred. Den er kendt for sine overgroede og mystiske stupaer fra det 16. århundrede, og for det kunsthåndværk, de lokale i byen fremstiller. Dagens program slutter med et besøg i en Intha-landsby, hvor du får lov at opleve Burmas landidyl.

En lokal fisker fra Intha landsbyen

Vi starter morgenen med en tur til det berømte, lokale marked i Heho. Markedet er det sted, hvor de lokale sælger deres varer, og det bliver holdt hver dag – men ikke det samme sted. Rundt om Inle Lake er der 5 lokationer, som hver har markedet 1 dag om ugen. Med dit besøg på dette marked får du en unik indsigt i de lokales hverdagsliv.
Herefter tager vi ud og ser hvordan en lokal håndværker bygger træbåde og laver Buddhastatuer af knuste, tørrede blomster, og hvordan de lokale håndruller burmesiske cigarer.

Om eftermiddagen skal vi ud på en sejltur til landsbyen Indein, som ligger ved Inle-søens bred. Den er kendt for sine overgroede og mystiske stupaer fra det 16. århundrede, og for det kunsthåndværk, de lokale i byen fremstiller. Dagens program slutter med et besøg i en Intha-landsby, hvor du får lov at opleve Burmas landidyl.

Dag 21 - Hjemrejse

Tak for denne gang

Bagagen er fyldt med kulturelle oplevelser fra en 3 ugers lang og eventyrlig rundrejse i asien. Du har besøgt flere lokale landsbyer, set vigtige seværdigheder og støttet kampen om et bedre dyrevelfærd i Chang Chill. Dit besøg i lokale landsbyer og elefantparken er til god gavn for de lokale samt elefanterne. Du kan roligt rejse hjem med god samvittighed.

Dag 22 - Ankomst til Danmark
Tusind tak for denne gang!Velkommen hjem. Vi håber, at vi kan byde dig velkommen en anden god gang.

Indkvarteringer

Nedestående indkvarteringer er inkluderet i rejsens pris. Klik på billederne for at læse mere.

Lub 'd Cambodia

★★★

Lokalt homestay

V-Hotel Phnom Penh

★★★★

I Residence, Bangkok

★★★★

The Small Hotel, Chiang Mai

★★★

Grand United, Yangon

★★★★

Hotel Umbra, Bagan

★★★

Inle Garden Hotel

★★★