fbpx
Cykling i det nordlige Laos

Cykling i det nordlige Laos

Følg med på en cykeltur i det nordlige Laos. Her får vi et indblik i den tragiske historie, der hærger i et af Asiens mest glemte lande. Cykling i Laos lader dig komme tæt på de små, lokale landsbyer.

Rejsens beskrivelse

Vidste du, at Laos er det land i verden, der er genstand for et af verdenshistorien største bombardementer? Mellem år 1964 til 1973, gennemførte USA 580.000 bombetogter i Laos. Det svarer til, at en flyladning bomber bliver kastet over Laos hvert ottende minut, 24 timer i døgnet – i ni år! På denne rejse får du et indblik i Laos tragiske historie. Vi besøger flere lokale landsbyer, grotter og områder, der hver især stadig bærer præg af både 2. Verdenskrig og Vietnamkrigen. På nogle af ruterne, er det stadig ikke tilladt at forlade vejene, netop pga. faren der forsat lurer i jorden. En fantastisk, og anderledes, cykelrejse i Laos venter dig.

Se alle vores rejser i kategorien cykelferie.

En rejse til fordel for dig og de lokale

På denne rejse sætter vi aktiv ferie i fokus, når vi – fordelt på 10 dage – cykler knap 640 kilometer. Undervejs cykler vi langs den smukkeste natur, du kunne forestille dig. Derudover får du både et indblik i Laos’ kultur, tradition og dramatiske historie. Ferie med Formål har nemlig inkluderet nogle stop i forskellige lokale landsbyer, hvor vi får lov til at overnatte i gæstehuse undervejs. Alle besøg og overnatninger er inkluderet i rejsens pris og beløbet går ubeskåret til landsbybeboerene. På den måde, får du et indblik i de lokales hverdag, samtidig med, at du støtter landsbyernes økonomi, ved hjælp af dit besøg.

Få et tilbud på rejsen

Alle vores rejser er skræddersyede eksempler og inkluderer både fly, hoteller, nævnte måltider og daglige udflugter. Ønsker du at ændre rejsen, tilføje flere dage, opgradere hoteller eller måske skræddersy din helt egen rejse? Kontakt os og få et tilbud.

Inklusiv fly

Inkl. fly

Antal dage

14 dage

4 personer

Sværhedsgrad: Hård

Sværhedsgrad: Hård (C4)

Denne rejse indeholder cykling med lange distancer. Det meste af cyklingen foregår på lande- og grusveje. Flere op- og nedadgående retninger. Distancer mellem 60-100 km dagligt. God fysisk form samt erfaring med langdistance cykling kræves.

Bemærk: Det er muligt at opgradere cyklen til en el-cykel. Kontakt Ferie med Formål hvis det har interesse. 

Læs mere om vores sværhedsgrad gradering.

C4

Fra pris:18.499 DKK / pr. pers

Få et tilbud på rejsen

Ved at benytte formularen accepterer du, at vi gemmer dine data i op til 6 mdr.
Kontakt os i tilfælde af, at du vil have dine data slettet.

Følgende er inkluderet i rejsen

Du kan blandt andet se frem til… 

 • Flybillet tur/retur fra Danmark
 • Alle indenrigsfly
 • Transfer til/fra lufthavn i køretøj med aircondition
 • Hotelophold på nævnte hoteller & gæsteværelser
 • Engelsktalende lokalguide
 • Cykel, hjelm og udstyr
 • El-cykler (skal aftales inden udrejse)
 • Afrejse garanti uanset antal deltagere
 • 11 x morgenmad (dag 3-14)
 • 10 x frokost (dag 3-13)
 • 10 x middag (dag 3-13)
 • Alle nævnte dags udflugter
 • Alle National Park gebyrer
 • Alle gebyrer og skatter

Følgende er ikke inkluderet i rejsen

 • Vaccination
 • Rejseforsikring
 • Drikkepenge

Et eventyr til dig der brænder for en udfordring

Fordelt på 10 dage cykler vi 639 km. Her får du en oplevelse uden lige, når vi kommer helt tæt på de små laotiske landsbyer. 

At opleve laos på cykel eller el-cykel

Ønsker du lidt ekstra hjælp, i form af en el-cykel, er det muligt at leje.

At støtte de lokale landsbyer

Under rejsen besøger vi flere lokale landsbyer, hvor du får et indblik i lokalbefolkningens kultur.

Et indblik i Laos' historie fra krigen

Vi besøger flere steder, der stadig bærer præg af spor fra krigens ødelæggelser.

Smuk natur

Glæd dig til at opleve en frodig, næsten uberørt natur. 

Dagsprogram

Dag 01 - Afrejse fra Danmark

Vi rejser fra Danmark med bedst mulig flyløsning til dine valgte datoer.Vi rejser fra Danmark. Undervejs vil der være en mellemlanding.

Vi ankommer til Laos i morgen.

Rigtig god tur!

Dag 02 - Velkommen til Luang Prabang, Laos
Når du ankommer til lufthavnen, står vores lokale guide klar til at tage imod dig og følge dig til dit hotel. Resten af dagen er på egen hånd. Her kan du tage ud og opleve byens marked, hvor du kan købe tøj, mad og kunsthåndværk.

Velkommen til Luang Prabang

Når du ankommer til lufthavnen, står vores lokale guide klar til at tage imod dig og følge dig til dit hotel. Resten af dagen er på egen hånd. Her kan du tage ud og opleve byens marked, hvor du kan købe tøj, mad og kunsthåndværk.

Dag 03 - Fra Luang Prabang til Nong Khiew (75 km på cykel)
I dag hopper vi på cyklen og kører nordpå ud af byen – ud på landet – mod til Pak Ou Caves, af de lokale kaldt Tham Thin, som ligger, hvor Mekongfloden og Nam Ou Rivers flyder sammen. Pak Ou Caves består af to kalkstenshuler, som er blevet et valfartssted for buddhister, som i hundredvis af år er kommet til grotterne for at bede og for ”merit-making” - sidstnævnte ved at stille en Buddhastatue i grotten. Den dag i dag er begge grotterne fyldt godt op med Buddhastatuer i alle størrelser – men stadig kommer der flere til hvert år. Synet af de mange statuer vil helt sikkert vække din undren og ærefrygt, da man næsten kan mærke de mange års bønder i luften, når man ser dem. Efter besøget i grotterne cykler vi videre nordpå gennem bjerglandskab til Ban Huay Pene, som er hjem for den etniske minoritetsgruppe Leu. Her besøger vi byens smukke tempel, inden vi cykler videre til Nong Khiew, hvor du skal overnatte.

Pak Ou grotterne, Luang Prabang

I dag hopper vi på cyklen og kører nordpå ud af byen – ud på landet – mod til Pak Ou Caves, af de lokale kaldt Tham Thin, som ligger, hvor Mekongfloden og Nam Ou Rivers flyder sammen.
Pak Ou Caves består af to kalkstenshuler, som er blevet et valfartssted for buddhister, som i hundredvis af år er kommet til grotterne for at bede og for ”merit-making” – sidstnævnte ved at stille en Buddhastatue i grotten. Den dag i dag er begge grotterne fyldt godt op med Buddhastatuer i alle størrelser – men stadig kommer der flere til hvert år. Synet af de mange statuer vil helt sikkert vække din undren og ærefrygt, da man næsten kan mærke de mange års bønder i luften, når man ser dem.
Efter besøget i grotterne cykler vi videre nordpå gennem bjerglandskab til Ban Huay Pene, som er hjem for den etniske minoritetsgruppe Leu. Her besøger vi byens smukke tempel, inden vi cykler videre til Nong Khiew, hvor du skal overnatte.

Cykeldistance: Ca. 75 km

Dag 04-06 - Nong Khiew – Vieng Kham – Vieng Thong – Sam Neua (205 km på cykel)

På denne 3-dagestur cykler vi gennem søvnige landsbyer og Nam Et-Phou Loei National Protected Area. Dette 6.000 kvadratkilometer store junglereservat blev grundlagt af Laos regering i samarbejde med New York-baserede Wildlife Conservation Society med det formål at beskytte naturen og samtidig understøtte landsbyboernes økonomi. Turen slutter i Sam Neua, som ligger tæt ved grænsen til Vietnam. Her kan du hvile benene – og drikke en velfortjent, kold øl. På denne 3-dagestur cykler vi gennem søvnige landsbyer og Nam Et-Phou Loei National Protected Area. Dette 6.000 kvadratkilometer store junglereservat blev grundlagt af Laos regering i samarbejde med New York-baserede Wildlife Conservation Society med det formål at beskytte naturen og samtidig understøtte landsbyboernes økonomi.
Turen slutter i Sam Neua, som ligger tæt ved grænsen til Vietnam. Her kan du hvile benene – og drikke en velfortjent, kold øl.

Cykeldistance: Ca. 205 km
Antal dage: 3

Dag 07-08 - Sam Neua – Vieng Xay – Sam Neya – Nam Neun (70 km på cykel)
Første stop på denne 2-dagestur er Vieng Xay, som også er kendt som ”grottebyen”. Her gik 23.000 folk i ly for amerikanske luftbombninger – i over 480 grotter! Udover grotterne, så byder Vieng Xay også på et fantastisk karstlandskab midt inde i byen. Når vi ankommer, har du tid til at slentre gennem byen og se nogle af de grotter, som under krigen blev brugt som til bl.a. skole, hospital og endda teater. Du overnatter i et lokalt gæstehus, og dagen efter cykler du tilbage gennem Sam Neya for at komme til Nam Neun.

En af grotterne i Vieng Xai

Første stop på denne 2-dagestur er Vieng Xay, som også er kendt som ”grottebyen”. Her gik 23.000 folk i ly for amerikanske luftbombninger – i over 480 grotter! Udover grotterne, så byder Vieng Xay også på et fantastisk karstlandskab midt inde i byen. Når vi ankommer, har du tid til at slentre gennem byen og se nogle af de grotter, som under krigen blev brugt som til bl.a. skole, hospital og endda teater. Du overnatter i et lokalt gæstehus, og dagen efter cykler du tilbage gennem Sam Neya for at komme til Nam Neun.

Cykeldistance: Ca. 70 km
Antal dage: 2

Dag 9 - Nam Neun – Muang Kham (96 km på cykel)
I dag skal du ud og cykle 96 km – og på vejen opleve en masse fantastisk natur. Første stop på ruten er Hintang – her stikker mystiske stensøjler op af jorden, ligesom de gør de ved Plain of Jars, som du skal besøge i morgen. Næste stop er Tham Piu, som er en stor grotte med en tragisk historie fra den såkaldte ”hemmelige krig”. Én enkelt bombe faldt, og slog 374 mennesker, som havde søgt tilflugt i grotten, ihjel. Deres knogler ligger stadig begravet i ruinerne. Dagen slutter ved Muang Kham, hvor du kan tage en forfriskende dukkert i de naturligt varme kilder.

Tham Piu

I dag skal du ud og cykle 96 km – og på vejen opleve en masse fantastisk natur. Første stop på ruten er Hintang – her stikker mystiske stensøjler op af jorden, ligesom de gør de ved Plain of Jars, som du skal besøge i morgen. Næste stop er Tham Piu, som er en stor grotte med en tragisk historie fra den såkaldte ”hemmelige krig”. Én enkelt bombe faldt, og slog 374 mennesker, som havde søgt tilflugt i grotten, ihjel. Deres knogler ligger stadig begravet i ruinerne. Dagen slutter ved Muang Kham, hvor du kan tage en forfriskende dukkert i de naturligt varme kilder.

Cykel distance: Ca. 96 km

Dag 10 - Muang Kham – Xieng Khouang (53 km på cykel)
I dag skal du ud og opdage det ukendte – vi skal nemlig ud til det berømte arkæologiske område ”Plain of Jars” (oversat: krukkesletten). Spredt over et større område blandt rismarker og skove ligger og står kæmpe store stenbeholdere – nogle er hele 3 meter høje og 1 meter i diameter. Den mest anerkendte teori om de mystiske kæmpekrukker er, at det er stenurner tilbage fra jernalderen – men ingen ved med sikkerhed, hvad formålet med deres udformning og placering har været. Lokale myter fortæller, at det er whiskeykrukker, som kæmperne, der levede i bjergene ved Phonsavan, drak af. Efter morgenmaden går vi på en guidet tur gennem Plain of Jars, som varer fra solopgang til frokost. På turen skal du holde dig på stien, da det kan være farligt at forlade den. Dette område var nemlig det mest bombede i løbet af 2. Verdenskrig, og der ligger stadig miner skjult rundt omkring i bevoksningen. Efter frokost tager vi til Muang Khoun, som var hovedsædet for kongen, dengang området udgjorde kongeriget Xieng Khousang. For 500 år siden var området kendt for sine mange smukke stupaer, men i løbet af historien har invasioner fra både vest og øst, plyndringer af området samt bombeangreb ødelagt meget af den smukke arkitektur og kultur i området. Nu er fordums skønhed kun lige knap til at spore i landskabet, hvilket gør det til et både tragisk og smukt sted at udforske.

Mystiske ‘Plain of Jars’

I dag skal du ud og opdage det ukendte – vi skal nemlig ud til det berømte arkæologiske område ”Plain of Jars” (oversat: krukkesletten). Spredt over et større område blandt rismarker og skove ligger og står kæmpe store stenbeholdere – nogle er hele 3 meter høje og 1 meter i diameter. Den mest anerkendte teori om de mystiske kæmpekrukker er, at det er stenurner tilbage fra jernalderen – men ingen ved med sikkerhed, hvad formålet med deres udformning og placering har været. Lokale myter fortæller, at det er whiskeykrukker, som kæmperne, der levede i bjergene ved Phonsavan, drak af.
Efter morgenmaden går vi på en guidet tur gennem Plain of Jars, som varer fra solopgang til frokost. På turen skal du holde dig på stien, da det kan være farligt at forlade den. Dette område var nemlig det mest bombede i løbet af 2. Verdenskrig, og der ligger stadig miner skjult rundt omkring i bevoksningen.

Efter frokost tager vi til Muang Khoun, som var hovedsædet for kongen, dengang området udgjorde kongeriget Xieng Khousang. For 500 år siden var området kendt for sine mange smukke stupaer, men i løbet af historien har invasioner fra både vest og øst, plyndringer af området samt bombeangreb ødelagt meget af den smukke arkitektur og kultur i området. Nu er fordums skønhed kun lige knap til at spore i landskabet, hvilket gør det til et både tragisk og smukt sted at udforske.

Cykeldistance: Ca. 53 km.

Dag 11 - Xieng Khouang – Phou Khoun (50 km på cykel)
I dag tager vi på en kort cykeltur tur fra Phonsavan til Muang Soui, som er rig på buddhistiske seværdigheder – herunder historiske templer og grotter. Herfra fortsætter vi i bil til Phou Khoun, hvor vi overnatter i et lokalt gæstehus.

Nogle bomber bliver anvendt som skilte

I dag tager vi på en kort cykeltur tur fra Phonsavan til Muang Soui, som er rig på buddhistiske seværdigheder – herunder historiske templer og grotter. Herfra fortsætter vi i bil til Phou Khoun, hvor vi overnatter i et lokalt gæstehus.

Dag 12 - Phou Khoun – Luang Prabang (90 km på cykel)
Udforsk det lokale marked, før vi igen stiger på cyklen for at køre til Kioukacham og herefter videre til Luang Prabang. Nyd den spektakulære udsigt, mens du suser ned ad bakke forbi H’mong- og Khmu-landsbyer. Du ankommer til Luang Prabang sent ud på eftermiddagen. Aftenen har du på egen hånd – og vi anbefaler, at du tager ud og spiser en ekstra god og festlig middag.

Vævning er en af den mest almindelige håndværker, i smålandsbyerne

Udforsk det lokale marked, før vi igen stiger på cyklen for at køre til Kioukacham og herefter videre til Luang Prabang. Nyd den spektakulære udsigt, mens du suser ned ad bakke forbi H’mong- og Khmu-landsbyer. Du ankommer til Luang Prabang sent ud på eftermiddagen. Aftenen har du på egen hånd – og vi anbefaler, at du tager ud og spiser en ekstra god og festlig middag.

Cykeldistance: Ca. 90 km

Dag 13 - Hjemrejse

I dag kan du slappe af på hotellet eller tage ud og shoppe i byen, inden du bliver hentet og kørt til lufthavnen, hvorfra du flyver hjem til Danmark eller videre til din næste destination.I dag kan du slappe af på hotellet eller tage ud og shoppe i byen, inden du bliver hentet og kørt til lufthavnen, hvorfra du flyver hjem til Danmark eller videre til din næste destination.

Dag 14 - Hjemkomst til Danmark
Velkommen hjem. Tusind tak fordi du valgte Ferie med Formål. Vi håber, at vi kan byde dig velkommen igenVelkommen hjem.

Vi håber, at du har haft en uforglemmelig ferie.

Tusind tak fordi du valgte Ferie med Formål.

Vi håber, at vi kan byde dig velkommen igen

Indkvarteringer

Nedestående indkvarteringer er inkluderet i rejsens pris. Klik på billederne for at læse mere.

Nong Kiau Riverside

★★★

Villa Chitdara

★★

Phonechaleaun

Gæsteværelse

Vansana Plain of Jars

★★+