fbpx
Depositphotos_91065242_l-2015

Rundrejse i det glemte Laos

Kom på en spændende rundrejse i Asiens glemte land, Laos. Her bliver oplevelser, dyrevelfærd og støtte til lokalbefolkningen afsluttet med adventure.

Rejsens beskrivelse

Velkommen til Laos. På denne rejse starter vi stille og roligt ud i den nordlige del af landet, med en dejlig sejltur på Mekong-floden. Her sejler vi forbi flere landsbyer og oplever de lokale fiskere kaste deres net. Dagen efter byder på kulturelle oplevelser, når vi viser dig Luang Prabangs højdepunkter. Eventyret fortsætter i naturen. Her besøger vi det smukke vandfald Kuang Si, og spenderer en halv dag med frivilligt arbejde hos Free the Bears – en organisation, der tager sig af bjørne. Vi bliver i det nordlige Laos, og sætter kurs mod endnu en flod. Denne gang Nam Ou floden. Her besøger vi flere forskellige landsbyer, hvor vi får et indblik i kulturen og hvordan man laver det lokale håndværk. Spændende bliver det, når vi fortsætter mod vest, og overnatter i et lokalt homestay, på samme vilkår som de lokale. Her venter en jungle safari, hvor vi lærer lidt om træernes vigtighed for dyrene.

En rejse til fordel for alle

På denne rejse kombinerer vi en aktiv ferie med dyrevelfærd og støtte til lokalbefolkningen. Du bliver inviteret indenfor i lokale landsbyer, der ligger godt gemt væk fra storbyerne. Landsbyer, hvor hovedindtægten stammer fra silkeproduktion og vævning. Vi besøger blandt andet en af de etniske minoritetsgrupper, der holder til i Laos, nemlig Khmu Kuean. Desuden besøger vi projektet ‘Free the Bears.’ ‘Free the Bears’ er et projekt, der holder til i Luang Prabang. Her får du et indblik i, hvordan man tager sig af mere end 100 bjørne, man har reddet fra de forskellige galde-farme i Kina. Galdefarme, som sælger dele af bjørne samt bjørnenes organer på sorte markeder. På centeret ser du, hvordan man sørger for, at de er sunde og raske, og har et godt liv i skovens redningscenter. Hertil kommer du til at hjælpe med at klargøre og gemme maden – og se bjørnene finde og spise den. Under dit besøg vil du få fornemmelsen af, hvad dit besøg har gjort for redningscenteret, og dermed hvordan du har bidraget til, at bjørnene får et bedre liv. For at vedligeholde vores interesser, og få strukket benene lidt undervejs, har Ferie med Formål, under nogle af dagene, valgt at bytte transportmidlet ud med en frisk vandretur.

Alle besøg i lokale landsbyer og rescue-centre er inkluderet i rejsens pris og beløbet går ubeskåret til dem. På den måde er du med til at støtte lokalbefolkningen og dyrene ved hjælp af dit besøg.

Få et tilbud på rejsen

Alle vores rejser er skræddersyede eksempler. Du kan enten bestille rejsen som den er, eller skræddersy din helt egen rejse. Udfyld formularen eller kontakt os - så hjælper vi dig. Priserne som er vist er fra-priser med afrejse i lavsæsonen.

Inklusiv fly

Inkl. fly

Antal dage

14 dage

2 personer

Sværhedsgrad: Let

Sværhedsgrad: Let (T1)

Denne rundrejse i Laos inkluderer trekking i jungle. Medbring gode sko og tøj der kan blive beskidt. Trekket er i skovterræn og kan være vådt og glat i tilfælde af regn.

Læs mere om vores sværhedsgrad gradering

T1

Fra pris:24.997 DKK / pr. pers

Få et tilbud på rejsen

Ved at benytte formularen accepterer du, at vi gemmer dine data i op til 6 mdr.
Kontakt os i tilfælde af, at du vil have dine data slettet.

Følgende er inkluderet i rejsen

Du kan blandt andet se frem til… 

 • Flybillet tur/retur fra Danmark
 • Alle indenrigsfly
 • Alt transport i køretøj med aircondition
 • Hotelophold på nævnte hoteller.
 • Engelsktalende lokalguide
 • Afrejse garanti uanset antal deltagere
 • 12 x morgenmad (dag 3-14)
 • 8 x frokost (dag 4-9, 11 & 12)
 • 4 x middag (dag 7, 8, 11 & 12)
 • Alle nævnte dags udflugter
 • Indgang til Free the Bears projektet
 • Trekking tilladelse
 • Alle nævnte bådture
 • Alle National Park gebyrer
 • Alle gebyrer og skatter

Kuang Si vandfaldet i Luang Prabang

Ved Kuang Si vandfaldet, der er i flere etager, kan du tage fantastiske billeder.

Et besøg hos Free The Bears

Vi bruger en halv dag hos Free the Bears hvor du er med til at passe på bjørnene og udføre dagens gerninger.

At støtte de lokale landsbyer

Under rejsen besøger vi flere lokale landsbyer, hvor du får et indblik i deres kultur.

At opleve livet på Nam Ou floden

Vi besøger flere landsbyer ved Nam Ou floden. Her får du et indblik i det lokale, traditionelle håndværk, der bliver udført.

Dagsprogram

Dag 01 - Afrejse fra Danmark

Vi rejser fra Danmark med bedst mulig flyløsning til dine valgte datoer.Vi rejser fra Danmark. Undervejs vil der være en mellemlanding.

Vi ankommer til Laos i morgen.

Rigtig god tur!

Dag 02 - Velkommen til Luang Prabang, Laos
Når du er ankommet og har fået din bagage, står vores lokale repræsentant klar til at tage imod dig. Fra lufthavnen bliver du kørt til dit hotel, Sanctuary Hotel Luang Prabang. Ud på eftermiddag starter vi turens eventyr med en dejlig bådtur på Mekong-floden. Vi sejler i et stille og roligt tempo op langs floden, så du har god tid til at opleve verdensarvbyen, Luang Prabang, mens vi sejler. Under bådturen kommer vi også forbi flere landsbyer, og er du heldig, vil du også opleve de lokale fiskere kaste deres net.  Efter bådturen tager vi ind og besøger Luang Prabang-markedet, hvor vi spenderer den næste times tid rundt omkring ved de lokale markedsboder. Her kan du tekstiler, tæpper, kurve, keramik, tøj, håndlavet papir og meget mere.  Herefter kører vi tilbage til hotellet.

Wat Xieng Thong, Luang Prabang

Når du er ankommet og har fået din bagage, står vores lokale repræsentant klar til at tage imod dig. Fra lufthavnen bliver du kørt til dit hotel, Sanctuary Hotel Luang Prabang.

Ud på eftermiddag starter vi turens eventyr med en dejlig bådtur på Mekong-floden. Vi sejler i et stille og roligt tempo op langs floden, så du har god tid til at opleve verdensarvbyen, Luang Prabang, mens vi sejler. Under bådturen kommer vi også forbi flere landsbyer, og er du heldig, vil du også opleve de lokale fiskere kaste deres net.

Efter bådturen tager vi ind og besøger Luang Prabang-markedet, hvor vi spenderer den næste times tid rundt omkring ved de lokale markedsboder. Her kan du tekstiler, tæpper, kurve, keramik, tøj, håndlavet papir og meget mere.

Herefter kører vi tilbage til hotellet. En rundrejse i Laos er begyndt!

Dag 03 - Luang Prabangs højdepunkter
I dag besøger vi nogle af de gamle og kulturbærende royale bygninger. Vi besøger Wat Xieng Thong – ét af de største og mest dekorative templer i Laos – samt Wat Mai, som har en helt fantastisk smuk, forgyldt facade. Herefter fortsætter vi mod det ældste royale palads, som er en stor bygning i centrum af byen, der indtil 1946 var hjertet af Lang Xang-kongeriget. I dag er det et nationalt museum, der huser sjældne, kulturelle og religiøse artefakter. Efter besøget på nationalmuseet, går vi 328 trappetrin op til toppen af Mount Phousi, hvor vi får en fantastisk panoramaudsigt udover byen.  Til sidst besøger vi centeret Traditional Art & Ethnology Centre, som opbevarer og formidler information om landets mange etnisk minoriteter. I dag besøger vi nogle af de gamle og kulturbærende royale bygninger. Vi besøger Wat Xieng Thong – ét af de største og mest dekorative templer i Laos – samt Wat Mai, som har en helt fantastisk smuk, forgyldt facade.

Herefter fortsætter vi mod det ældste royale palads, som er en stor bygning i centrum af byen, der indtil 1946 var hjertet af Lang Xang-kongeriget. I dag er det et nationalt museum, der huser sjældne, kulturelle og religiøse artefakter.

Efter besøget på nationalmuseet, går vi 328 trappetrin op til toppen af Mount Phousi, hvor vi får en fantastisk panoramaudsigt udover byen.

Til sidst besøger vi centeret Traditional Art & Ethnology Centre, som opbevarer og formidler information om landets mange etnisk minoriteter.

Dag 04 - Kuang Si vandfaldet & bjørnene
I dag bevæger vi os mod vandfaldet Kuang Si. Vandfaldet er ekstremt smukt: Det fantastiske grønblå vand falder ikke bare lige ned, men falder i ”etager” hele vejen ned. Det er derfor et oplagt sted at tage nogle smukke feriebilleder, og er sæsonen og vandstanden til det, kan du også bade i vandfaldet. Spørg vores lokale repræsentant i løbet af dag 03, om du skal tage badetøjet med – han/hun vil vide, om vandstanden vil være høj nok til en badetur.

Kuang si Waterfall

I dag bevæger vi os mod vandfaldet Kuang Si.
Vandfaldet er ekstremt smukt: Det fantastiske grønblå vand falder ikke bare lige ned, men falder i ”etager” hele vejen ned. Det er derfor et oplagt sted at tage nogle smukke feriebilleder, og er sæsonen og vandstanden til det, kan du også bade i vandfaldet.
Spørg vores lokale repræsentant i løbet af dag 03, om du skal tage badetøjet med – han/hun vil vide, om vandstanden vil være høj nok til en badetur.

Efter vi har besøgt vandfaldet, vandrer vi videre til et redningscenteret Free the Bears, som tager sig af bjørne, der tidligere har været udsat for mishandling.

Her får du et indblik i, hvordan de tager sig af mere end 100 bjørne, de har reddet fra de såkaldte galde-farme i Kina, som sælger dele af bjørne samt bjørnenes organer på det sorte marked. På centeret ser du, hvordan man sørger for, at de er sunde og raske og har et godt liv i skovens redningscenter. Hertil kommer du til at hjælpe med at klargøre og gemme maden – og se bjørnene finde og spise den.

Under dit besøg vil du også få fornemmelsen af, hvad dit besøg har gjort for redningscenteret, og dermed hvordan du har bidraget til, at bjørnene får et godt liv. Under besøget vil du ikke få mulighed for at røre eller holde dem. Bjørnene går selv rundt, og bør ikke komme i kontakt med mennesker.

Dag 05 - Nong Khiaw
I dag kører vi mod Nong Khiaw. På turen dertil kommer du gennem de smukkeste landskaber, det nordlige Laos har at byde på. Vi gør også nogle stop ved nogle spændende sites på vejen. Blandt andet besøger vi byerne Whisky Village og Ban Sang Hai samt grotten Pak Ou Cave, inden vi ankommer til Ban Na Nyang, hvor de lokale er kendt for deres traditionelle måde at væve bomuld på. Næsten alle hjem i landsbyen har deres egen væv, hvorpå de flittigt væver tørklæder, duge og andet pynt. Vævekunsten er blevet nedarvet fra generationer til generationer de seneste 300 år i Ban Na Nyang. De lokale i Ban Na Nyang tilhører den etniske minoritetsgruppe Tai Lue (LU), som migrerede ra Yunnan provincen og kom til området i 1700-tallet. I Yunnan er Tai Lue officielt en del af den etniske minoritetsgruppe Dai.

Nong Khiaw floden

I dag kører vi mod Nong Khiaw. På turen dertil kommer du gennem de smukkeste landskaber, det nordlige Laos har at byde på. Vi gør også nogle stop ved nogle spændende sites på vejen. Blandt andet besøger vi byerne Whisky Village og Ban Sang Hai samt grotten Pak Ou Cave, inden vi ankommer til Ban Na Nyang, hvor de lokale er kendt for deres traditionelle måde at væve bomuld på.

Næsten alle hjem i landsbyen har deres egen væv, hvorpå de flittigt væver tørklæder, duge og andet pynt. Vævekunsten er blevet nedarvet fra generationer til generationer de seneste 300 år i Ban Na Nyang. De lokale i Ban Na Nyang tilhører den etniske minoritetsgruppe Tai Lue (LU), som migrerede ra Yunnan provincen og kom til området i 1700-tallet. I Yunnan er Tai Lue officielt en del af den etniske minoritetsgruppe Dai.

Dag 06 - Nam Ou floden

Efter morgenmaden hopper vi ombord på en båd, som tager os med på en tur langs Nam Ou-floden, som bugter sig ud gennem det nordlige Laos’ smukkeste landskab. I løbet af turen gør vi stop og besøger nogle hyggelige, lokale landsbyer, hvor ingen biler har adgang. Floden er en vigtig resurse for landsbyerne – både ift. mad og transport. Første landsby, vi kommer til, er Ban Sopcham, som er kendt for deres håndlavede silke. Her får du et indblik i, hvordan de producerer silken – fra start til slut. Ligesom i Ban Na Nyang, så er håndværket omkring silkeproduktionen også noget, der er gået i arv fra generation til generation i Ban Sopcham.  Næste stop bliver Muang Ngoi, som er lidt mere turistet end de øvrige, fordi den ligger helt exceptionelt smukt mellem store kalkstensbjerge. Bådturen slutter med, at vi sejler retur til Nong Khiaw. Tillader vejret det, kan du prøve at fiske eller bade i floden. Efter morgenmaden hopper vi ombord på en båd, som tager os med på en tur langs Nam Ou-floden, som bugter sig ud gennem det nordlige Laos’ smukkeste landskab. I løbet af turen gør vi stop og besøger nogle hyggelige, lokale landsbyer, hvor ingen biler har adgang.
Floden er en vigtig resurse for landsbyerne – både ift. mad og transport. Første landsby, vi kommer til, er Ban Sopcham, som er kendt for deres håndlavede silke. Her får du et indblik i, hvordan de producerer silken – fra start til slut. Ligesom i Ban Na Nyang, så er håndværket omkring silkeproduktionen også noget, der er gået i arv fra generation til generation i Ban Sopcham.

 

Næste stop bliver Muang Ngoi, som er lidt mere turistet end de øvrige, fordi den ligger helt exceptionelt smukt mellem store kalkstensbjerge. Bådturen slutter med, at vi sejler retur til Nong Khiaw. Tillader vejret det, kan du prøve at fiske eller bade i floden.

Dag 07 - Mod Muang La
Efter morgenmaden kører vi til Muang La. Turen tager ca. 4 timer. Undervejs gør vi nogle stop, så vi kan strække benene. Resten af dagen er på egen hånd. Efter morgenmaden kører vi til Muang La. Turen tager ca. 4 timer. Undervejs gør vi nogle stop, så vi kan strække benene. Resten af dagen er på egen hånd.
Dag 08 - Når kultur og natur går i ét
Vi starter dagen med en gang morgenmad, inden vores lokale repræsentant møder os. Repræsentanten vil holde en briefing om dagens eventyr i Muang La – Joe Cummings (forfatter af Lonely Planet) favoritsted.  Under dagen oplever vi Muang Las fantastiske natur, templer og naturlige varmer kilder. Vi starter dagen med en gang morgenmad, inden vores lokale repræsentant møder os. Repræsentanten vil holde en briefing om dagens eventyr i Muang La – Joe Cummings (forfatter af Lonely Planet) favoritsted.

Under dagen oplever vi Muang Las fantastiske natur, templer og naturlige varmer kilder.

Dag 09 - På eventyr mod Luang Namtha
Efter morgenmaden kører vi mod Luang Namtha-provinsen. Undervejs stopper vi ved lokale landsbyer, hvor vi afsætter tid til, at du kan tage nogle flotte billeder. Det meste af dagen går på landevejen. Når vi ankommer til Luang Namtha-distriktet, får du et lokalt gæsteværelse til rådighed.

Luang Namtha buget

Efter morgenmaden kører vi mod Luang Namtha-provinsen. Undervejs stopper vi ved lokale landsbyer, hvor vi afsætter tid til, at du kan tage nogle flotte billeder. Det meste af dagen går på landevejen. Når vi ankommer til Luang Namtha-distriktet, får du et lokalt gæsteværelse til rådighed.

Kørsel: Ca. 7 timer

Dag 10 - Jungle safari & Khmu landsbyen, Nam Ha
Efter morgenmaden henter lokalguiden os. Vi kører med en lokal tuktuk på landevejen i ca. 30 minutter, før vi ankommer junglen, hvor vores trekking begynder. I løbet af jungletrekket lærer vi mere om både naturen og dyrelivet.  Herefter kører vi mod Khmu landsbyen, Nam Ha. Vi ankommer til Nam Ha ca. kl. 16:30 og får noget af en lokal velkomst. Her får vi lov til at prøve kræfter med at afskalle ris med hænder og fødder. Herefter bliver der vist en traditionel sværd dans og der vil efterfølgende være tid til at snakke med de lokale og lære mere om deres historie.

Khmu landsby set fra oven

Efter morgenmaden henter lokalguiden os. Vi kører med en lokal tuktuk på landevejen i ca. 30 minutter, før vi ankommer junglen, hvor vores trekking begynder. I løbet af jungletrekket lærer vi mere om både naturen og dyrelivet.

Herefter kører vi mod Khmu landsbyen, Nam Ha.
Vi ankommer til Nam Ha ca. kl. 16:30 og får noget af en lokal velkomst. Her får vi lov til at prøve kræfter med at afskalle ris med hænder og fødder. Herefter bliver der vist en traditionel sværd dans og der vil efterfølgende være tid til at snakke med de lokale og lære mere om deres historie.

Dag 11 - Kao Rao Cave
Inden vi kører til Housasay udforsker vi det omkringliggende, flotte karstlandskab og besøger forskellige grotter, heriblandt Kao Rao Cave. Vi besøger landsbyen Ban Nam Eng, som er befolket af den etniske gruppe Khmu Kuean. Er du heldig, får du her set både sang og dans, inden du kl. 10.30 om morgenen bliver hentet og kørt til et lokalt gæstehus i Houayxay, hvor du skal sove. Aftenen kan du bruge på at slappe af og lade op til de kommende dages eventyr.Idag ca. 10:30 kører vi til Khmer landsbyen, Ban Nam Eng. Når vi ankommer, får vi endnu et lokalt gæsteværelse (homestay) til rådighed. Under dagen tager vi ud i junglen, hvor de lokale lærer os lidt om naturen – hvorfor nogle træarter er vigtige for både naturen og dyrelivet. Inden vi besøger Kao Rao grotterne med vores guide, vil guiden lære dig det traditionelle ‘Bird Calling’.
Dag 12 - Mod Luang Prabang
Efter morgenmaden bliver du hentet og kørt til Luang Prabang (du bliver hentet kl. 7:30). Køreturen kommer til at tage hele dagen med korte stop ved spændende landsbyer undervejs. Ved ankomst checker du ind på dit hotel og har resten af aftenen på egen hånd.

Mod Luang Prabang

Efter morgenmaden bliver du hentet og kørt til Luang Prabang (du bliver hentet kl. 7:30). Køreturen kommer til at tage hele dagen med korte stop ved spændende landsbyer undervejs. Ved ankomst checker du ind på dit hotel og har resten af aftenen på egen hånd.

Dag 13 - Hjemrejse

En rundrejse i Laos er ved at nå til vejs ende. Idag bliver du hentet på dit hotel i Luang Prabang. Her bliver du kørt til lufthavnen til en fornuftig tid, der passer til din flyafgang.

Vi håber, at du har haft en uforglemmelig rejse til Laos.
Vi ønsker dig en god hjemrejse.

Dag 14 - Hjemkomst til Danmark
Velkommen hjem. Tusind tak fordi du valgte Ferie med Formål. Vi håber, at vi kan byde dig velkommen igenVelkommen hjem.

Vi håber, at du har haft en uforglemmelig ferie.

Tusind tak fordi du valgte Ferie med Formål.

Vi håber, at vi kan byde dig velkommen igen

Indkvarteringer

Nedestående indkvarteringer er inkluderet i rejsens pris. Klik på billederne for at læse mere.

Sanctuary Hotel

★★★

Nong Kiau Riverside

★★★

Lokalt homestay

Phou Iu Bungalow III

★★

Houayxai Riverside

★★