fbpx
Angkor Wat, Cambodia

Rundrejse i Laos og Cambodia: Når kultur og natur går i ét

Følg med på en spændnede, aktiv rundrejse til Laos og Cambodia. Oplev landenes fascinerende natur, når vi trekker gennem kaffeplantager til vandfald og lokale landsbyer.

Rejsens beskrivelse

På denne rundrejse til Laos og Cambodia oplever du de mindre turistede sider af begge lande. Udforsk de sydlige regioner af Laos, hvor gamle ruiner titter frem i landskabet, og hvor du kan opleve de sjældne, lyserøde irrawaddy-delfiner der svømmer i floderne. Sejl langs Mekongfloden gennem området med de 4.000 øer, og kryds grænsen til Cambodia ved Ratanakiri-provinsen, hvor du bliver mødt af et smukt bjerglandskab og landsbyer, hvis befolkning udgøres af etniske minoriteter med spændende kulturer.

En rejse til fordel for alle

Vi kombinerer rejsen med lettere aktiv ferie og kultur i massevis, når vi trekker gennem forskellige plantager, skove og lokale landsbyer. Under rundrejsen oplever vi flere smukke vandfald, frodige skove og det vilde dyreliv der holder til der. De lokale sørger for, at vi får et autentisk indblik i deres kultur, når vi inviteres indenfor i landsbyerne. På denne rundrejse fokuserer vi altså ikke på storbyerne, men inviterer dig ud i naturskønne omgivelser. Derud, hvor de lokale landsbyer og fascinerende naturscener er at finde.

Kunne du tænke dig at læse mere om vores fantastiske rundrejser i Laos og Cambodia? Se alle vores kombinationsrejser og lad dig inspirere af de mange muligheder en rundrejse byder på. Husk, at du altid kan skræddersy din helt egen rejse, som matcher dine ønskemål og dit behov.

Få et tilbud på rejsen

Alle vores rejser er skræddersyede eksempler. Du kan enten bestille rejsen som den er, eller skræddersy din helt egen rejse. Udfyld formularen eller kontakt os - så hjælper vi dig. Priserne som er vist er fra-priser med afrejse i lavsæsonen.

Inklusiv fly

Inkl. fly

Antal dage

13 dage

2 personer

Sværhedsgrad: Medium

Sværhedsgrad: Medium (T3 & C1)

Denne rejse inkluderer trekking mellem 15-21 km, hvor det meste af ruten foregår i skovterræn. Trekket varer mellem 5-6 timer. Gode sko samt almindelig god fysisk form kræves. Terræn kan variere og være både glat og vådt i tilfælde af regn. Rejsen inkluderer desuden en lettere cykeltur på Koh Trong.

Læs mere om vores sværhedsgrad gradering

T3 & C1

Fra pris:18.399 DKK / pr. pers

Få et tilbud på rejsen

Ved at benytte formularen accepterer du, at vi gemmer dine data i op til 6 mdr.
Kontakt os i tilfælde af, at du vil have dine data slettet.

Følgende er inkluderet i rejsen

Du kan blandt andet se frem til… 

 • Flybillet tur/retur fra Danmark
 • Alle indenrigsfly
 • Alt transport i køretøj med aircondition
 • Hotelophold på nævnte hoteller.
 • Engelsktalende lokalguide
 • Alt nævnt cykeludlejning inkl. hjelm og udstyr
 • Afrejse garanti uanset antal deltagere
 • 18 x morgenmad (dag 3-20)
 • 7 x frokost (dag 5, 6, 7, 10, 11 & 12)
 • 6 x middag (dag 2, 5, 6, 11, 12 & 13)
 • Alle nævnte dags udflugter
 • Alle nævnte bådture
 • Indgang til Free the Bears organisationen
 • Alle National Park gebyrer
 • Alle gebyrer og skatter

En rundrejse i Laos og Cambodia

Oplev to vidt forskelle nabolande: Det glemte Laos med sin tragiske fortid og Cambodia, der huser nogle af verdens største seværdigheder.

Et besøg ved de 4000 øer & Li Phi-vandfaldet

Vi besøger de 4000 øer samt det hellige Li Phi vandfald, der bruser mellem klipperne.

En aktiv ferie - perfekt for friluftentusiaster

Følg med på en fantastisk rejse til fods, når vi vandrer gennem kaffeplantager, lokale landsbyer og store skovområder.

Det kølige Bolaven Plateau

Vi vandrer til Bolaven Plateauet, hvor gamle tempelruiner og smukke vandfald venter os.

Virachey National Park

Kom med på en fantastisk vandring i Virachey National Park. Her venter en fascinerende, frodig natur og et rigt dyreliv. 

Ædelstensminerne i Ratanakiri

Her oplever vi, hvordan de lokale miner efter ametyst og zircon.

Dagsprogram

Dag 01 - Afrejse fra Danmark

Vi rejser fra Danmark med bedst mulig flyløsning til dine valgte datoer.Vi rejser fra Danmark. Undervejs vil der være en mellemlanding.

Vi ankommer til Laos i morgen.

Rigtig god tur!

Dag 02 - Velkommen til Pakse, Laos

Velkommen til Pakse

Velkommen til Pakse. Vi håber du har haft en god rejse. Når du har modtaget bagagen, henter vores lokalguide dig, og kører dig til dit hotel.

En fantastisk rundrejse i Laos og Cambodia starter imorgen. Vi begynder med en let trekking tur, så vi kan få rørt os lidt efter flyveturen.

Dag 03 - Pakse
I dag skal vi bruge dagen ude i den pragtfulde natur. Vi starter med et let trek til Bolaven Plateaus sletter gennem kaffeplantager, landsbyer og skov. Se smukke vandfald, imponerende ruiner og nyd det forfriskende kølige klima, som kendetegner Bolaven Plateau – og som hører til sjældenhederne i Sydøstasien.

Kaffe plantage, sydlige Laos

I dag skal vi bruge dagen ude i den pragtfulde natur. Vi starter med et let trek til Bolaven Plateaus sletter gennem kaffeplantager, landsbyer og skov. Se smukke vandfald, imponerende ruiner og nyd det forfriskende kølige klima, som kendetegner Bolaven Plateau – og som hører til sjældenhederne i Sydøstasien.
Dag 04 - Wat Phou
I dag skal vi ud og se den gamle tempelruin Wat Phou, som er et par hundrede år ældre end Cambodias berømte tempel Angkor Wat. Herefter vandrer vi til det arkæologiske site, Phou Asa, hvor du får flere smukke tempelruiner at se, inden vi fortsætter med færge til Khong Island, som er en del af Mekongflodens skærgård – og som ligger lige i begyndelsen af området med de 4.000 øer.

Wat Phou, Laos

I dag skal vi ud og se den gamle tempelruin Wat Phou, som er et par hundrede år ældre end Cambodias berømte tempel Angkor Wat. Herefter vandrer vi til det arkæologiske site, Phou Asa, hvor du får flere smukke tempelruiner at se, inden vi fortsætter med færge til Khong Island, som er en del af Mekongflodens skærgård – og som ligger lige i begyndelsen af området med de 4.000 øer.
Dag 05 - 4000 Islands

I dag sejler vi forbi de mange små øer, der ligger i dette tropiske og paradisiske flodområde, på vores vej til Khone Phapeng og Li Phi Falls, som er det største vandfald i hele Asien. Er du heldig, spotter du også nogle af de sjældne Irrawaddy-delfiner på dagens tur.

4000 Islands, Li Phi Falls

I dag sejler vi forbi de mange små øer, der ligger i dette tropiske og paradisiske flodområde, på vores vej til Khone Phapeng og Li Phi Falls, som er det største vandfald i hele Asien. Er du heldig, spotter du også nogle af de sjældne Irrawaddy-delfiner på dagens tur. Efter turen tager vi tilbage til hotellet. Resten af dagen er på egen hånd.

 

 

Dag 06 - Ratanakiri - grænsen til Cambodia

Kryds grænsen til Cambodia ved Ratanakiri-provinsen og tag til Ban Lung, der er provinsens største by. Området er ét af de mindre turistede områder i Cambodia – hvilket er svært at forstå, da det byder på storslået natur og er hjem for mange etniske minoriteter, som har spændende og fascinerende kulturer. I løbet af de næste par dage skal vi rundt og se både natur og kultur i Ratanakiri-provinsen. Vi krydser grænsen til Cambodia ved Ratanakiri-provinsen og tager til Ban Lung, der er provinsens største by. Området er ét af de mindst turistede områder i Cambodia – hvilket er svært at forstå, da det byder på storslået natur og er hjem for mange etniske minoriteter, som har spændende og fascinerende kulturer. I løbet af de næste par dage skal vi rundt og se både natur og kultur i Ratanakiri-provinsen.

Dag 07 - Virachey National Park trekking (15-21 km)

I dag skal vi på eventyr i Virachey National Park, som byder på både jungle og græslandskaber, og som er hjem for en bred vifte af sjældne og truede dyrearter. Hold øjnene åbne – her kan du spotte gibbonaber, aber, bukke, træleoparder, elefanter og fuglearter. Vi mødes med en park-ranger, der tager os med på et trek, der både fører os op- og nedad, og samtidig giver os en masse fantastiske panorama udsigter undervejs. Under trekket kommer vi gennem bambus skove samt almindelige skove med gigantiske træer. Efter de første 2 timers trekking, ankommer vi til en smukt vandfald, der måler ca. 40 meter i højden. Her gør vi stop og spiser frokost. Vi fortsætter længere ind i skoven, hvor rangeren fortæller os om de forskellige plantearter – herunder dem man kan spise, anvende til medicin samt dem der er giftige. Rundt 15:00 – 16:00 ankommer vi til Kachock stammens landsby. Her går vi en rundtur i landsbyen, inden vi hopper ombord på en båd, der tager os til Kachon-landsbyen. Herfra bliver vi kørt tilbage til Ban Lung. I dag skal vi på eventyr i Virachey National Park, som byder på både jungle og græslandskaber, og som er hjem for en bred vifte af sjældne og truede dyrearter. Hold øjnene åbne – her kan du spotte gibbonaber, aber, bukke, træleoparder, elefanter og en masse fuglearter. Rygterne siger til og med, at tigre er blevet fanget i kamerafælderne, der er sat ud, for at forhindre krybskytteri. Vi mødes med en park-ranger, der tager os med på et trek, der både fører os op- og nedad, og samtidig giver os en masse fantastiske panorama udsigter undervejs.

Under trekket kommer vi gennem bambus skove samt almindelige skove med gigantiske træer. Efter de første 2 timers trekking, ankommer vi til en smukt vandfald, der måler ca. 40 meter i højden. Her gør vi stop og spiser frokost.

Vi fortsætter længere ind i skoven, hvor rangeren fortæller os om de forskellige plantearter – herunder dem man kan spise, anvende til medicin samt dem der er giftige.

Rundt 15:00 – 16:00 ankommer vi til Kachock stammens landsby. Her går vi en rundtur i landsbyen, inden vi hopper ombord på en båd, der tager os til Kachon-landsbyen. Herfra bliver vi kørt tilbage til Ban Lung.

Dag 08 - Ban Lung, Bokheo og Andong Meas

I dag skal vi ud til et område der hedder Ratanakiri. Ratanakiri er kendt for sine ædelstensminer. Her vil du opleve, hvordan de lokale miner efter ametyst og zircon. Du kan købe sten med hjem – men husk din indre købmand, for her skal du være en dygtig forhandler, hvis du skal have dem med hjem til en god pris. Vi besøger også den lokale Tompoun-stamme, der inviterer os indenfor i deres kultur. Her fortæller de lokale os om deres liv, og vi får et indblik i det lokale håndværk. Herefter fortsætter vi til Andong Meas, hvor du kan møde det fascinerende Jarai-folk og få indsigt i deres kultur samt se deres kirkegård, som er smykket med afbildninger af de afdøde i form af udskårne figurer. Vi afslutter dagen ved Yak Loum Lake – en vulkansø – hvor vi tager en dukkert.

Yak Loum Lake

I dag skal vi ud til et område der hedder Ratanakiri. Ratanakiri er kendt for sine ædelstensminer. Her vil du opleve, hvordan de lokale miner efter ametyst og zircon. Du kan købe sten med hjem – men husk din indre købmand, for her skal du være en dygtig forhandler, hvis du skal have dem med hjem til en god pris. Vi besøger også den lokale Tompoun-stamme, der inviterer os indenfor i deres kultur. Her fortæller de lokale os om deres liv, og vi får et indblik i det lokale håndværk.

Herefter fortsætter vi til Andong Meas, hvor du kan møde det fascinerende Jarai-folk og få indsigt i deres kultur samt se deres kirkegård, som er smykket med afbildninger af de afdøde i form af udskårne figurer. Vi afslutter dagen ved Yak Loum Lake – en vulkansø – hvor vi tager en dukkert.

 

Dag 09 - Katieng vandfaldet
Ikke ret langt fra Ban Lung finder vi Katieng Waterfall. Vandet falder her fra 10 meters højde i kaskader ned i en sø, som er rigtigt lækker at bade i. I årets varmeste måneder er der mange af de lokale, som kommer for at få en svalende dukkert i smukke omgivelser. Efter vi har set vandfaldet, skal vi ud og ud og besøge lokale landsbyer, som er kendte for deres smukke håndværk.

Katieng Vandfaldet

Ikke ret langt fra Ban Lung finder vi Katieng Waterfall. Vandet falder her fra 10 meters højde i kaskader ned i en sø, som er rigtigt lækker at bade i. I årets varmeste måneder er der mange af de lokale, som kommer for at få en svalende dukkert i smukke omgivelser. Efter vi har set vandfaldet, skal vi ud og ud og besøge lokale landsbyer, som er kendte for deres smukke håndværk.
Dag 10 - Kratie
I dag siger du farvel til Ban Lung for at drage mod den søvnige by Kratie, der ligger ved Mekonflodens bred. Det er en utroligt flot by med et spændende udtryk, da mange af husene stadig bærer stadig præg af fransk arkitektur efter kolonitiden. Hertil ligger byen ved en del af Mekongfloden, hvor det er muligt at se Irridaway-delfiner. På den anden side af floden ligger den sandede halvø Koh Trong, som du sen eftermiddag sejler ud til for at se solen gå ned over floden. I dag siger du farvel til Ban Lung for at drage mod den søvnige by Kratie, der ligger ved Mekonflodens bred. Det er en utroligt flot by med et spændende udtryk, da mange af husene stadig bærer stadig præg af fransk arkitektur efter kolonitiden. Hertil ligger byen ved en del af Mekongfloden, hvor det er muligt at se Irridaway-delfiner. På den anden side af floden ligger den sandede halvø Koh Trong, som du sen eftermiddag sejler ud til for at se solen gå ned over floden.
Dag 11 - Cykeltur på Koh Trong
I dag skal vi ud og cykle rundt på Koh Trong for at opleve de små landsbyer, der ligger her. Er du heldig, vil du også spotte nogle af skildpadderne, som holder til på den vestlige side af halvøen.

Koh Trong

I dag skal vi ud og cykle rundt på Koh Trong for at opleve de små landsbyer, der ligger her. Er du heldig, vil du også spotte nogle af skildpadderne, som holder til på den vestlige side af halvøen.

Har du lyst, kan vi stoppe ved øens skildpadde center. Her yngler man skildpadderne, hvorefter de slippes løs i mekongfloden. Det gør man, da skildpadde arten er tæt på at uddø. Skildpadder er et af de dyr i Asien, der sælges på sorte markeder, og anvendes til både mad og medicin.

Skildpadde centeret ejes af en lokal familie og er meget lille. Området er præget af fattigsom, så forvent ikke et besøg, der tager mere end 20-30 minutter. Men husk, at dit besøg går til et godt formål. Besøget er ikke inkluderet i prisen, og koster knap  30 kroner. (4 usd)

Dag 12 - Phnom Penh

Udsigten fra V Hotel

I dag rejser vi til Cambodias hovedstad Phnom Penh. På vejen dertil stopper vi ved byen Kampong Cham, som er indhyllet i mystik og legender, og hvor du bl.a. ser templet Wat Nokor fra det 12. århundrede. Vi ankommer i Phnom Penh sent ud på eftermiddagen. Her skal du ud på en tur langs floden, hvor du finder mange lækre madboder og mærker byens pulserende liv, inden dagen går helt på hæld.
Dag 13 - Hjemrejse
Efter morgenmad, bliver du kørt til lufthavnen, hvor rejsen går tilbage til Danmark. Du får en masse gode minder med hjem fra denne rejse. Men ikke nok med at du har haft en aktiv ferie fyldt med lokale og kulturelle oplevelser, som har beriget dig – dit besøg i de lokale landsbyer har også været til god gavn for de lokale. Vi ønsker dig en god hjemrejse.

Tusind tak for denne gang

En rundrejse i Laos og Cambodia er ved at nå til vejs ende. Efter morgenmad, bliver du kørt til lufthavnen, hvor rejsen går tilbage til Danmark. Du får en masse gode minder med hjem fra denne rejse. Men ikke nok med at du har haft en aktiv ferie fyldt med lokale og kulturelle oplevelser, som har beriget dig – dit besøg i de lokale landsbyer og dyrevelfærdsorganisationer har også været til god gavn for både de lokale og organisationernes dyr.

Vi ønsker dig en god hjemrejse.

Hjemrejse sker fra Phnom Penh, så vi undgår en lang kørsel til Siem Reap.

Dag 14 - Hjemkomst til Danmark

Velkommen hjem. Tusind tak fordi du valgte Ferie med Formål. Vi håber, at vi kan byde dig velkommen igenVelkommen hjem.

Vi håber, at du har haft en uforglemmelig ferie.

Tusind tak fordi du valgte Ferie med Formål. Vi håber, at vi kan byde dig velkommen igen

Indkvarteringer

Nedestående indkvarteringer er inkluderet i rejsens pris. Klik på billederne for at læse mere.

Pakse Hotel

★★★

Pon Arena Hotel

★★★

Terres Rouges Lodge

★★★+

Rajabori Villas

★★★

V Hotel

★★★★