fbpx
Vang Vieng

Laos: Fra nord til syd & Vang Vieng

Få både de største attraktioner og de mindre kendte, autentiske oplevelser med på denne smukke tur rundt i Laos.

Rejsens beskrivelse

Oplev nogle af de mest ikoniske landemærker og attraktioner og gå på opdagelse i mindre turistede områder på denne ultimative Laos rejse. Opdag spektakulære naturvidundere og lær om landets fascinerende historie og minoritetskulturer, mens du rejser fra Luang Prabangs flodbred til det mystiske område Plain of Jars og gennem idylliske Vang Vieng, hovedstaden Vientiane og byen Pakxe, porten til syd!

En rejse til fordel for alle

På denne fantastiske rundrejse, oplever vi Laos fra nord til syd. Vi starter med at sætte fokus på dyrevelfærden, når vi besøger bjørnene i projektet ‘Free the Bears‘, der ligger tæt på det smukke Kuang Si vandfald lidt uden for Luang Prabang. Dernæst bevæger vi os væk fra Luang Prabang – og ud på landet – hvor vi besøger vores samarbejdspartnere hos ‘Living Land Farm.’ Farmen er et samfundsprojekt, opbygget af de nærliggende landsbyer. Her har man slået alle landsbyernes marker sammen, og dannet 1 stor mark, der dyrker både økologiske ris, urter og grønsager. Det har man gjort for at skåne samfundet for brug af kemikalier og pesticider. Vi smøger ærmerne op, og giver en hjælpende hånd med. Rejsen kombineres med lidt trekking, når vi besøger højlandet, Bolaven Plateau. Her trekker vi gennem kaffeplantager, landsbyer og skove for at komme til Bolaven Plateau, som ligger i en gammel vulkan.

Få et tilbud på rejsen

Alle vores rejser er skræddersyede eksempler. Du kan enten bestille rejsen som den er, eller skræddersy din helt egen rejse. Udfyld formularen eller kontakt os - så hjælper vi dig. Priserne som er vist er fra-priser med afrejse i lavsæsonen.

Inklusiv fly

Inkl. fly

Antal dage

15 dage

2 personer

Sværhedsgrad: Let

Sværhedsgrad: Let (T1)

Denne rejse indeholder trekking, når vi bevæger os mod Kuang Si vandfaldet og bjørne-projektet. Trekket foregår i skovterræn og kan være både glat og vådt i tilfælde af regn. Medbring gode sko samt tøj der kan tåle at blive beskidt.

Læs mere om vores sværhedsgrad gradering.

T1

Fra pris:24.899 DKK / pr. pers

Få et tilbud på rejsen

Ved at benytte formularen accepterer du, at vi gemmer dine data i op til 6 mdr.
Kontakt os i tilfælde af, at du vil have dine data slettet.

Følgende er inkluderet i rejsen

Du kan blandt andet se frem til… 

 • Flybillet tur/retur fra Danmark
 • Alt transport i køretøj med aircondition
 • Hotelophold på nævnte hoteller.
 • Engelsktalende lokalguide
 • Afrejse garanti uanset antal deltagere
 • 11 x morgenmad (dag 3-13)
 • 9 x frokost (dag 3-7 & 9-11)
 • 2 x middag (dag 5 & 6)
 • Alle nævnte dags udflugter
 • Alle nævnte bådture
 • Alle National Park gebyrer
 • Alle gebyrer og skatter

Kuang Si vandfaldet i Luang Prabang

Ved Kuang Si vandfaldet, der er i flere etager, kan du tage fantastiske billeder.

At støtte de lokale landsbyer

Vi besøger lokale landsbyer, og hjælper til med dagens gerninger i form af landbrug og håndværker.

Den mystiske krukkeslette

Vi besøger Plain of Jars – et berømt arkæologisk område, som ingen ved hvad man har anvendt til.

Et besøg hos bjørneorganisationen 'Free the Bears'

Vi bruger en halv dag hos Free the Bears hvor du er med til at passe på bjørnene og udføre dagens gerninger.

Sydasiens største vandfald

På dag 14 besøger vi Khone Phapheng, der er Sydasiens største vandfald.

Dagsprogram

Dag 01 - Afrejse fra Danmark

Vi rejser fra Danmark med bedst mulig flyløsning til dine valgte datoer.Vi rejser fra Danmark. Undervejs vil der være en mellemlanding.

Vi ankommer til Laos i morgen.

Rigtig god tur!

Dag 02 - Velkommen til Luang Prabang, Laos
Når du ankommer til lufthavnen, står vores lokale guide klar til at tage imod dig og følge dig til dit hotel. Resten af dagen er på egen hånd. Her kan du tage ud og opleve byens marked, hvor du kan købe tøj, mad og kunsthåndværk.

Velkommen til Luang Prabang

Velkommen til denne charmerende og fredfyldte by, der ikke uden grund er at finde på UNESCO’s Verdensarvliste: Luang Prabang! Ved ankomst står din guide klar til at tage imod dig i lufthavnen og følge dig til dit hotel. Efter du har checket ind, starter dit Laos-eventyr. Først besøger vi det spektakulære tempel Wat Xieng Thong, som er ét af de største og flottest ornamenterede templer i byen: facaden er malet i gyldne farver og dekoreret med detaljeret, farverig mosaik.

Fortsæt turen til det gamle royale palads i hjertet af byen. Paladset var førhen centrum for Lang Xang-kongeriget. Besøg herefter nationalmuseet, hvor du kan lære om landets kunst, kultur og historie. Afslut dagen med at gå 328 trin op til toppen af Mount Phousi, hvorfra du har en helt fantastisk panoramaudsigt til Luang Prabang.

Dag 03 - Pak Ou grotterne
I dag kører vi lidt uden for byen til Pak Ou Caves, af de lokale kaldt Tham Thin, som ligger, hvor Mekongfloden og Nam Ou Rivers flyder sammen. Hop ombord en båd og nyd en sejltur gennem det grønklædte landskab på flodens rolige vand. På vejen til grotterne stopper vi ved en landsby, hvor de lokale lever af at væve på flotte, gamle trævæve. Efter en kort tur rundt i landsbyen, hopper vi tilbage på båden og sejler videre mod grotterne. Pak Ou Caves består af to kalkstenshuler, som er blevet et valfartssted for buddhister, som i hundredvis af år er kommet til grotterne for at bede og for ”merit-making” - sidstnævnte ved at stille en Buddhastatue i grotten. Den dag i dag er begge grotterne fyldt godt op med Buddhastatuer i alle størrelser – men stadig kommer der flere til hvert år. Synet af de mange statuer vil helt sikkert vække din undren og ærefrygt, da man næsten kan mærke de mange års bønder i luften, når man ser dem. Efter besøget i grotterne går vi en kort tur til den nærtliggende landsby, hvor vi spiser en lækker, lokal frokost. Herefter sejler vi tilbage ad floden til Luang Prabang, hvor du har resten af eftermiddagen og aftenen på egen hånd.

Pak Ou grotterne, Luang Prabang

I dag kører vi lidt uden for byen til Pak Ou Caves, af de lokale kaldt Tham Thin, som ligger, hvor Mekongfloden og Nam Ou Rivers flyder sammen. Hop ombord en båd og nyd en sejltur gennem det grønklædte landskab på flodens rolige vand.

På vejen til grotterne stopper vi ved en landsby, hvor de lokale lever af at væve på flotte, gamle trævæve. Efter en kort tur rundt i landsbyen, hopper vi tilbage på båden og sejler videre mod grotterne.
Pak Ou Caves består af to kalkstenshuler, som er blevet et valfartssted for buddhister, som i hundredvis af år er kommet til grotterne for at bede og for ”merit-making” – sidstnævnte ved at stille en Buddhastatue i grotten. Den dag i dag er begge grotterne fyldt godt op med Buddhastatuer i alle størrelser – men stadig kommer der flere til hvert år. Synet af de mange statuer vil helt sikkert vække din undren og ærefrygt, da man næsten kan mærke de mange års bønder i luften, når man ser dem.

Efter besøget i grotterne går vi en kort tur til den nærtliggende landsby, hvor vi spiser en lækker, lokal frokost. Herefter sejler vi tilbage ad floden til Luang Prabang, hvor du har resten af eftermiddagen og aftenen på egen hånd.

Dag 04 - Kuang Si vandfaldet og bjørnene
I dag bevæger vi os mod vandfaldet Kuang Si.Vandfaldet er ekstremt smukt: Det fantastiske grønblå vand falder ikke bare lige ned, men falder i ”etager” hele vejen ned. Det er derfor et oplagt sted at tage nogle smukke feriebilleder, og er sæsonen og vandstanden til det, kan du også bade i vandfaldet. Spørg vores lokale repræsentant i løbet af dag 03, om du skal tage badetøjet med – han/hun vil vide, om vandstanden vil være høj nok til en badetur. Efter vi har besøgt vandfaldet, vandrer vi videre til et redningscenteret Free the Bears, som tager sig af bjørne, der tidligere har været udsat for mishandling. Her får du et indblik i, hvordan de tager sig af mere end 100 bjørne, de har reddet fra de såkaldte galde-farme i Kina, som sælger dele af bjørne samt bjørnenes organer på det sorte marked. På centeret ser du, hvordan man sørger for, at de er sunde og raske og har et godt liv i skovens redningscenter. Hertil kommer du til at hjælpe med at klargøre og gemme maden – og se bjørnene finde og spise den. Under dit besøg vil du også få fornemmelsen af, hvad dit besøg har gjort for redningscenteret, og dermed hvordan du har bidraget til, at bjørnene får et godt liv. Under besøget vil du ikke få mulighed for at røre eller holde dem. Bjørnene går selv rundt, og bør ikke komme i kontakt med mennesker.

Kuang Si vandfaldet

I dag bevæger vi os mod vandfaldet Kuang Si.
Vandfaldet er ekstremt smukt: Det fantastiske grønblå vand falder ikke bare lige ned, men falder i ”etager” hele vejen ned. Det er derfor et oplagt sted at tage nogle smukke feriebilleder, og er sæsonen og vandstanden til det, kan du også bade i vandfaldet. Spørg vores lokale repræsentant i løbet af dag 03, om du skal tage badetøjet med – han/hun vil vide, om vandstanden vil være høj nok til en badetur.
Efter vi har besøgt vandfaldet, vandrer vi videre til et redningscenteret Free the Bears, som tager sig af bjørne, der tidligere har været udsat for mishandling.

Her får du et indblik i, hvordan de tager sig af mere end 100 bjørne, de har reddet fra de såkaldte galde-farme i Kina, som sælger dele af bjørne samt bjørnenes organer på det sorte marked. På centeret ser du, hvordan man sørger for, at de er sunde og raske og har et godt liv i skovens redningscenter. Hertil kommer du til at hjælpe med at klargøre og gemme maden – og se bjørnene finde og spise den.

Under dit besøg vil du også få fornemmelsen af, hvad dit besøg har gjort for redningscenteret, og dermed hvordan du har bidraget til, at bjørnene får et godt liv. Under besøget vil du ikke få mulighed for at røre eller holde dem. Bjørnene går selv rundt, og bør ikke komme i kontakt med mennesker.

Dag 05 - Mod Phonosovan
I dag står vi op til tempelgongernes lyd og bevæger os ned til de stille gader for at opleve munkene der kommer for at indsamle almisser fra lokale religiøse beboere. Dette ritual er en buddhistisk tradition hvor munkene beder om mad fra de lokale beboere, for at demonstrere ydmyghed. Her får du mulighed for at give munkene mad, og her vil vores guide demonstrere hvordan du interagerer med dem. Efter almissen går vi tilbage til hotellet, og spiser morgenmad. Herefter pakker vi vores ting og kører mod vores homestay, der er en del af et bæredygtigt turisme projekt ved Seuang floden. Her mødes vi med vores værter, der vil vise dig frem til dit hus. Huset er ganske simpelt, men har elektronik og almindelige badeværelses faciliteter. Under dit besøg, vil du besøge nogle af de nærliggende landsbyer ved Seuang floden og afprøve forskellige aktiviteter. Til fordel for de lokale Ferie med Formål har udvalgt denne landsby med det formål, at hjælpe til med at udvikle byen, i form af bæredygtig turisme. En del af rejsens pris, går til landsbyen og du er derfor med til at gøre en stor forskel for landsbyen beboere, ved at besøge dem.

Almisse

I dag står vi tidligt op for at opleve en buddhistisk tradition, inden vi skal videre til næste destination. Tidligt om morgenen i Luang Prabang kan man høre templets gong, der indikerer, at nu begynder det daglige, buddhistiske ritual, hvor 300 unge munke går stille gennem gaderne og samler ris og andet mad i deres bronzeskåle. Ritualet går ud på at vise ydmyghed, og det at give almisser er en vigtig, religiøs handling inden for buddhismen, hvorfor både lokale og turister forventes at udføre ritualet med seriøsitet og respekt.
Efter vi har været med til ritualet og spist morgenmad, tager vi afsted på en 8 timers lang køretur til Xieng Khuoang-provinsen. På vejen gør vi flere stop ved små landsbyer, så du kan strække benene og opleve livet på landet i Laos. Når vi ankommer til Xieng Khouang, ændrer udsigten sig til et grønklædt bjerglandskab. Vi ankommer sen eftermiddag / tidlig aften til dit hotel i Phonsavan, som er områdets hovedstad, og som markerer indgangen til Plain of Jars. Slap af resten af aftenen og få en god nats søvn, så du er klar til morgendagens arkæologiske eventyr.

Dag 06 - Phonsovan & Plain of Jars
I dag skal du ud og opdage det ukendte – vi skal nemlig ud til det berømte arkæologiske område ”Plain of Jars” (oversat: krukkesletten). Spredt over et større område blandt rismarker og skove ligger og står kæmpe store stenbeholdere – nogle er hele 3 meter høje og 1 meter i diameter. Den mest anerkendte teori om de mystiske kæmpekrukker er, at det er stenurner tilbage fra jernalderen – men ingen ved med sikkerhed, hvad formålet med deres udformning og placering har været. Lokale myter fortæller, at det er whiskeykrukker, som kæmperne, der levede i bjergene ved Phonsavan, drak af. Efter morgenmaden går vi på en guidet tur gennem Plain of Jars, som varer fra solopgang til frokost. På turen skal du holde dig på stien, da det kan være farligt at forlade den. Dette område var nemlig det mest bombede i løbet af 2. Verdenskrig, og der ligger stadig miner skjult rundt omkring i bevoksningen. Efter frokost tager vi til Muang Khoun, som var hovedsædet for kongen, dengang området udgjorde kongeriget Xieng Khousang. For 500 år siden var området kendt for sine mange smukke stupaer, men i løbet af historien har invasioner fra både vest og øst, plyndringer af området samt bombeangreb ødelagt meget af den smukke arkitektur og kultur i området. Nu er fordums skønhed kun lige knap til at spore i landskabet, hvilket gør det til et både tragisk og smukt sted at udforske.

Mystiske ‘Plain of Jars’

I dag skal du ud og opdage det ukendte – vi skal nemlig ud til det berømte arkæologiske område ”Plain of Jars” (oversat: krukkesletten). Spredt over et større område blandt rismarker og skove ligger og står kæmpe store stenbeholdere – nogle er hele 3 meter høje og 1 meter i diameter. Den mest anerkendte teori om de mystiske kæmpekrukker er, at det er stenurner tilbage fra jernalderen – men ingen ved med sikkerhed, hvad formålet med deres udformning og placering har været. Lokale myter fortæller, at det er whiskeykrukker, som kæmperne, der levede i bjergene ved Phonsavan, drak af.
Efter morgenmaden går vi på en guidet tur gennem Plain of Jars, som varer fra solopgang til frokost. På turen skal du holde dig på stien, da det kan være farligt at forlade den. Dette område var nemlig det mest bombede i løbet af 2. Verdenskrig, og der ligger stadig miner skjult rundt omkring i bevoksningen.
Efter frokost tager vi til Muang Khoun, som var hovedsædet for kongen, dengang området udgjorde kongeriget Xieng Khousang. For 500 år siden var området kendt for sine mange smukke stupaer, men i løbet af historien har invasioner fra både vest og øst, plyndringer af området samt bombeangreb ødelagt meget af den smukke arkitektur og kultur i området. Nu er fordums skønhed kun lige knap til at spore i landskabet, hvilket gør det til et både tragisk og smukt sted at udforske.

Dag 07 - Gennem karstlandskaber og Khmer-landsbyer kører vi mod Vang Vieng
I dag tager vi afsked med dette mystiske og historisk interessante område, da vi skal afsted på en 6-timers køretur gennem pittoreske områder til Vang Vieng. Hele vejen vil du have en fantastisk udsigt til karstlandskaber og idylliske Hmong-landsbyer – og vi gør selvfølgelig et par stop undervejs, så du kan strække benene og tage billeder. Vi ankommer i Vang Vieng sen eftermiddag, så du kan nå at sidde afslappet og spise aftensmad, mens du nyder solen gå ned over bjergene.

Vang Vieng

I dag tager vi afsked med dette mystiske og historisk interessante område, da vi skal afsted på en 6-timers køretur gennem pittoreske områder til Vang Vieng. Hele vejen vil du have en fantastisk udsigt til karstlandskaber og idylliske Hmong-landsbyer – og vi gør selvfølgelig et par stop undervejs, så du kan strække benene og tage billeder. Vi ankommer i Vang Vieng sen eftermiddag, så du kan nå at sidde afslappet og spise aftensmad, mens du nyder solen gå ned over bjergene.
Dag 08 - Vang Vieng - på egen hånd
Du har dagen i dag på egen hånd i Vang Vieng. Om du vælger at slappe af på hotellet og nyde udsigten fra din balkon, eller om du vælger at tage på eventyr i byen, er helt op til dig. Ønsker du at komme ud og se mere af byen, har du mange spændende muligheder herfor. Du kan bl.a. tage en tur ned langs floden i en stor, oppustelig badering eller i kajak.

Vang Vieng, Laos

Du har dagen i dag på egen hånd i Vang Vieng. Om du vælger at slappe af på hotellet og nyde udsigten fra din balkon, eller om du vælger at tage på eventyr i byen, er helt op til dig. Ønsker du at komme ud og se mere af byen, har du mange spændende muligheder herfor. Du kan bl.a. tage en tur ned langs floden i en stor, oppustelig badering, i kajak eller kano.
Dag 09 - Vi fortsætter til Viantiane
I dag skal vi ud på en 3-timers køretur til Vientiane, som er én af Laos’ roligste storbyer. Her besøger vi Wat Sisaket, som er hjem for mere end 6.000 siddende Buddhastatuer – af hvilke nogle er helt tilbage fra det 16. århundrede. Vi skal også besøge Hor Pha Keo, som oprindeligt var et tempel, der blev bygget til ”the Emerald Buddha”, som er en meget hellig Buddhastatue. I dag er templet blevet lavet om til museum for noget af det vigtigste religiøse kunst i Laos. Herfra fortsætter vi til Patuxai, ”Victory Monument”, som blev bygget til minde om Laos’ befrielse fra den franske kolonimagt. Monumentet minder ved første øjekast om triumfbuen i Paris, men kigger man nærmere, vil man opdage, at den er ornamenteret med en lang række af Laos’ religiøse symboler. Tag til toppen af monumentet, hvorfra du har en fantastisk udsigt, og slut dagen med et besøg ved That Luang, som er det helligste sted i hele Laos og Laos’ nationalsymbol.

Wat Sisaket, Vientiane

I dag skal vi ud på en 3-timers køretur til Vientiane, som er én af Laos’ roligste storbyer. Her besøger vi Wat Sisaket, som er hjem for mere end 6.000 siddende Buddhastatuer – af hvilke nogle er helt tilbage fra det 16. århundrede. Vi skal også besøge Hor Pha Keo, som oprindeligt var et tempel, der blev bygget til ”the Emerald Buddha”, som er en meget hellig Buddhastatue. I dag er templet blevet lavet om til museum for noget af det vigtigste religiøse kunst i Laos. Herfra fortsætter vi til Patuxai, ”Victory Monument”, som blev bygget til minde om Laos’ befrielse fra den franske kolonimagt. Monumentet minder ved første øjekast om triumfbuen i Paris, men kigger man nærmere, vil man opdage, at den er ornamenteret med en lang række af Laos’ religiøse symboler. Tag til toppen af monumentet, hvorfra du har en fantastisk udsigt, og slut dagen med et besøg ved That Luang, som er det helligste sted i hele Laos og Laos’ nationalsymbol.
Dag 10 - Bolaven Plateuet
I dag mødes du med din guide på hotellet, hvorfra vi tager ud til lufthavnen. I dag skal du nemlig flyve videre til Pakse, som er provinshovedstad i Champasak. Pakse ligger centralt i den sydlige del af Laos ved bredderne af Sedone og Mekong, og ligger derfor også godt ift. at komme ud og opleve forskellige steder i regionen. Da byen tidligere var under fransk styre, kan du stadig spotte spor af fransk arkitektur i gadebilledet, hvilket giver byen et spændende og flot udtryk. Efter du har checket ind på hotellet og har frisket dig lidt op, tager vi ud på et højlandseventyr ved Bolaven Plateau. Vi trekker gennem kaffeplantager, landsbyer og skove for at komme til Bolaven Plateau, som ligger i en gammel vulkan. Det er flere millioner år siden, vulkanen var i udbrud, og den dag i dag er området omkring vulkanen velsignet med et tempereret klima året rundt, næringsholdig jord, smukke vandfald og frodig vegetation. Det gunstige klima gør, at området også er eminent til dyrkning af Arabica- og Robusta-kaffe. Nyd skønheden og den friske luft heroppe i højden, og gå på opdagelse i natur og blandt smukke, gamle Khmer-inspirerede tempelruiner, før vi tager tilbage til Pakse.

Kaffe høst

I dag mødes du med din guide på hotellet, hvorfra vi tager ud til lufthavnen. I dag skal du nemlig flyve videre til Pakse, som er provinshovedstad i Champasak. Pakse ligger centralt i den sydlige del af Laos ved bredderne af Sedone og Mekong, og ligger derfor også godt ift. at komme ud og opleve forskellige steder i regionen. Da byen tidligere var under fransk styre, kan du stadig spotte spor af fransk arkitektur i gadebilledet, hvilket giver byen et spændende og flot udtryk.

Efter du har checket ind på hotellet og har frisket dig lidt op, tager vi ud på et højlandseventyr ved Bolaven Plateau. Vi trekker gennem kaffeplantager, landsbyer og skove for at komme til Bolaven Plateau, som ligger i en gammel vulkan. Det er flere millioner år siden, vulkanen var i udbrud, og den dag i dag er området omkring vulkanen velsignet med et tempereret klima året rundt, næringsholdig jord, smukke vandfald og frodig vegetation.

Det gunstige klima gør, at området også er eminent til dyrkning af Arabica- og Robusta-kaffe. Nyd skønheden og den friske luft heroppe i højden, og gå på opdagelse i natur og blandt smukke, gamle Khmer-inspirerede tempelruiner, før vi tager tilbage til Pakse.

Dag 11 - Fra Pakse til Don Khong

I dag starter vi med at tage ud til de gamle Wat Phu-ruiner, som er et tempelkompleks, der er helt tilbage fra omkring år 500 – og dermed et par hundrede år ældre end Cambodias berømte Angkor Wat. Gå på opdagelse i de fascinerende ruiner, der, trods ælde, stadig vidner om imponerende bygge- og udsmykningsteknikker. Komplekset indbefatter bl.a. terrasser, biblioteker, paladser og paladsgårde. Lad dig forundre over ruinernes pragt og udsigten ud over dalen. Efter vi har spist frokost på en lokal restaurant, tager vi på en 4-timers køretur til øgruppen Si Phan Don, som betyder ”4.000 øer”, til Don Khong Island. Si Phan Don ligger i Mekongfloden og er et utroligt roligt og smukt område, og Don Khong Island er den største af øerne. Efter ankomst til Don Khong Island har du resten af aftenen til fri afbenyttelse.

Wat Phu ruinerne

I dag starter vi med at tage ud til de gamle Wat Phu-ruiner, som er et tempelkompleks, der er helt tilbage fra omkring år 500 – og dermed et par hundrede år ældre end Cambodias berømte Angkor Wat. Gå på opdagelse i de fascinerende ruiner, der, trods ælde, stadig vidner om imponerende bygge- og udsmykningsteknikker. Komplekset indbefatter bl.a. terrasser, biblioteker, paladser og paladsgårde. Lad dig forundre over ruinernes pragt og udsigten ud over dalen.

Efter vi har spist frokost på en lokal restaurant, tager vi på en 4-timers køretur til øgruppen Si Phan Don, som betyder ”4.000 øer”, til Don Khong Island. Si Phan Don ligger i Mekongfloden og er et utroligt roligt og smukt område, og Don Khong Island er den største af øerne. Efter ankomst til Don Khong Island har du resten af aftenen til fri afbenyttelse.

 

Dag 12 - Khone Phapeng
I dag tager vi ud og ser Khone Phapheng, som er det største vandfald i hele Sydasien. Vandfaldet ligger på den sydligste spids af Laos, hvorfra det hvirvler tusindvis af liter vand over grænsen ind i Cambodia. Nyd synet af vandmasserne – men gør det på en sikker afstand. Fra Khone Phapheng tager vi videre til et vandfald, som ligger tæt ved: Li Phi Waterfalls. Dette vandfald er mindre i størrelse – men bestemt ikke i pragt. ”Li Phi” betyder – løst oversat – ”åndefælde”. Og det er ikke svært at se, hvorfor: De kæmpe kampesten, klipperne og de hidsige vandmasser giver nemt et indtryk af, at der i vandet gemmer sig tilfangetagne ånder. Nyd synet – og vær på vagt: Er du heldig, kan du her spotte de sjældne og sky Irrawaddy-delfiner, som er vigtige både for økosystemet i Mekongfloden og for befolkningen, da de anses for at være et helligt dyr. Efter besøgene ved vandfaldene tager vi tilbage til hotellet. Spis en lokal frokost og nyd resten af dagen på egen hånd. Se solen gå ned over floden fra en hængekøje eller gå en tur i byen, hvor du også kan købe de sidste souvenirs. Absorber den fredfyldte atmosfære og nyd din sidste aften i Laos.

Khone Phapheng- Sydasiens største vandfald.

I dag tager vi ud og ser Khone Phapheng, som er det største vandfald i hele Sydasien. Vandfaldet ligger på den sydligste spids af Laos, hvorfra det hvirvler tusindvis af liter vand over grænsen ind i Cambodia. Nyd synet af vandmasserne – men gør det på en sikker afstand. Fra Khone Phapheng tager vi videre til et vandfald, som ligger tæt ved: Li Phi Waterfalls. Dette vandfald er mindre i størrelse – men bestemt ikke i pragt. ”Li Phi” betyder – løst oversat – ”åndefælde”. Og det er ikke svært at se, hvorfor: De kæmpe kampesten, klipperne og de hidsige vandmasser giver nemt et indtryk af, at der i vandet gemmer sig tilfangetagne ånder. Nyd synet – og vær på vagt: Er du heldig, kan du her spotte de sjældne og sky Irrawaddy-delfiner, som er vigtige både for økosystemet i Mekongfloden og for befolkningen, da de anses for at være et helligt dyr. Efter besøgene ved vandfaldene tager vi tilbage til hotellet. Spis en lokal frokost og nyd resten af dagen på egen hånd.

 Se solen gå ned over floden fra en hængekøje eller gå en tur i byen, hvor du også kan købe de sidste souvenirs. Absorber den fredfyldte atmosfære og nyd din sidste aften i Laos.

Dag 13 - Hjemrejse

I dag kan du slappe af på hotellet eller tage ud og shoppe i byen, inden du bliver hentet og kørt til lufthavnen, hvorfra du flyver hjem til Danmark eller videre til din næste destination.Efter morgenmaden tager vi ud på en 2-timers køretur tilbage til Pakse. Brug køreturen til at reflektere over alle de gode oplevelser, du tager med dig hjem fra din tur rundt i smukke Laos.

I Pakse bliver du sat af i lufthavnen, hvorfra du flyver hjem til Danmark eller videre til din næste destination.

Dag 14 - Hjemkomst til Danmark
Velkommen hjem. Tusind tak fordi du valgte Ferie med Formål. Vi håber, at vi kan byde dig velkommen igenVelkommen hjem.

Vi håber, at du har haft en uforglemmelig ferie.

Tusind tak fordi du valgte Ferie med Formål.

Vi håber, at vi kan byde dig velkommen igen

Indkvarteringer

Nedestående indkvarteringer er inkluderet i rejsens pris. Klik på billederne for at læse mere.

Villa Chitdara

★★★

Vansana Plain of Jars

★★★

Elephant Crossing

★★★

City Inn Hotel

★★★

City Inn Hotel

★★★

Pon Arena Hotel

★★★