fbpx
Rundrejse i Asien: Cambodia, Thailand og Myanmar

Rundrejse i Myanmar: Kultur og vinsmagning

Oplev Myanmars seværdigheder, lær hvordan man ruller burmesiske cigarer og afslut eventyret med en vinsmagning ved Red Mountain Winery nær Inle Lake floden.

Rejsens beskrivelse

Denne rundrejse i Myanmar tager dig med rundt blandt landet største seværdigheder. Udover et besøg i Yangon og Bagan, kommer vi forbi flere lokale landsbyer, der tager imod os med åbne arme og store smil. Under besøgene bliver vi inviteret indenfor i deres kultur, og får et indblik i deres hverdag. En af landsbyerne er Kyun Thiri. Kyun Thiri gør meget ud af landbrug. Her finder du flere haver, hvor de dyrker tomater, chili, sennepsplanter, blomkål og andet sæsonbaseret grønt. Du vil også opleve, at bygningerne er bygget på pæle. Dette er en vigtig del af byens arkitektur, da konstruktionen med pæle gør, at husene undgår at drukne i vand, når regnsæsonen kommer. Vi får også et indblik i det lokale håndværk, i form af vævning, produktion af skuldertasker og den traditionelle sarong, longyi, når vi trekker til Danu Village. Vi afslutter eventyret med en bådtur på Inle Lake. Her venter både cigarrulning og en god vinsmagning.

En rejse til fordel for dig og de lokale

På denne rejse kommer vi tæt på det burmesiske landbrug, når vi undervejs besøger flere lokale landsbyer. Vi bliver inviteret indenfor i lokalbefolkningens hverdag, og lærer lidt om både landbruget, cigarrulning og vinproduktion. Under nogle af dagene har vi skiftet transportmidlet ud med en frisk cykeltur samt lidt trekking. På den måde, får vi den burmesiske atmosfære godt ind under huden, og oplever landets fantastiske natur 1:1. Vi afslutter rundrejsen med en vinsmagning hos Red Mountain Winery. Nyd den lokale vin – der blandt andet består af Cabernet Souvignon druen – med en fantastisk udsigt til de omkringliggende bjerge.

Få et tilbud på rejsen

Alle vores rejser er skræddersyede eksempler. Du kan enten bestille rejsen som den er, eller skræddersy din helt egen rejse. Udfyld formularen eller kontakt os - så hjælper vi dig. Priserne som er vist er fra-priser med afrejse i lavsæsonen.

Inklusiv fly

Inkl. fly

Antal dage

12 dage

Ubegrænset

Sværhedsgrad: Let

Sværhedsgrad: Let (T1, C1)

Denne rundrejse i Myanmar indeholder lettere cykling på både lande- og grusveje. Cykling foregår i stille og roligt tempo, og i korte distancer. Almindelige landevejscykler samt el-cykler er en mulighed. Ønsker du el-cykler, bedes du lade Ferie med Formål vide det på forkant. Turen indeholder også en mindre trekkingtur på 30-45 minutter. Trekket foregår i gennem plantager.

Læs mere om vores sværhedsgrad gradering.

 

T1, C1

Fra pris:13.997 DKK / pr. pers

Få et tilbud på rejsen

Ved at benytte formularen accepterer du, at vi gemmer dine data i op til 6 mdr.
Kontakt os i tilfælde af, at du vil have dine data slettet.

Følgende er inkluderet i rejsen

Du kan blandt andet se frem til… 

 • Flybillet tur/retur fra Danmark
 • Transport tur/retur fra lufthavne
 • Hotelophold på nævnte hoteller.
 • Alle indenrigsfly
 • Engelsktalende lokalguide
 • Afrejse garanti uanset antal deltagere
 • 9 x morgenmad (dag 3-10)
 • 3 x frokost (dag 4, 6 & 8)
 • Alle nævnte dagsudflugter i et køretøj med aircondition
 • Alle nævnte bådture
 • Vinsmagning inkl. lettere snacks
 • Trekking tilladelse
 • Cykeludlejning inkl. hjelm
 • Indgange til seværdigheder
 • Alle gebyrer og skatter

En go' cigar

Under bådturen oplever vi, hvordan de lokale ruller de burmesiske cigarer.

Vinsmagning ved Red Mountain Winery

Vi afslutter rundrejsen med en vinsmagning hos Red Mountain Winery. Her kan du nyde den lokale vin til en smuk udsigt til bjergene. 

Yangons seværdigheder

Oplev Yangons fantastiske seværdigheder. Heriblandt den smukke Shwedagon Pagoda der lyser op om aftenen.

En hyggelig bådtur på Inle Lake

Inle Lake er fuld af små flydende køkkenhaver og hjem for mange forskellige fuglearter, som enten trækker forbi, eller som kommer for at yngle.

Trekking til Danu Village

Vi besøger Danu Village og får et autentisk indblik i vævning, produktion af skuldertasker og den traditionelle longyi.

Bagans tempeltoppe

Når vi besøger Bagan, kan du tage fantastiske billeder af de tusindvis af tempeltoppe, der stikker op i luften langt ud i horizonten.

Dagsprogram

Dag 01 - Afrejse fra Danmark

Vi rejser fra Danmark med bedst mulig flyløsning til dine valgte datoer.Vi rejser fra Danmark. Undervejs vil der være en mellemlanding.

En rundrejse i Myanmar er begyndt. Vi ankommer imorgen!

Rigtig god tur!

Dag 02 - Yangons mange seværdigheder
Velkommen til Burma. Du ankommer til Yangon lufthavn, hvor du bliver modtaget af vores lokale repræsentant, efter du har fået din bagage. Når temperaturen er faldet lidt hen på dagen, tager vi ud og besøger Bogyoke Aung San Markedet, også kendt som Scott Market. Det er et lokalt marked, hvor der bliver solgt alt fra gamle, antikke skulpturer til kunst og tøj. Efter besøget på markedet, bevæger vi os videre mod Burmas landmærke Shwedagon Pagoda, hvor du kan tage nogle smukke billeder af bygningerne, der peger op i himlen med diamandspyd.  Vi overnatter på Clover Suites Royal Lake i et af deres Premier Deluxe værelser. OBS: Markedet er lukket på mandage.

Shwedagon pagoda

Velkommen til Burma. Du ankommer til Yangon lufthavn, hvor du bliver modtaget af vores lokale repræsentant, efter du har fået din bagage. Når temperaturen er faldet lidt hen på dagen, tager vi ud og besøger Bogyoke Aung San Markedet, også kendt som Scott Market. Det er et lokalt marked, hvor der bliver solgt alt fra gamle, antikke skulpturer til kunst og tøj. Efter besøget på markedet, bevæger vi os videre mod Burmas landmærke Shwedagon Pagoda, hvor du kan tage nogle smukke billeder af bygningerne, der peger op i himlen med diamandspyd. Vi overnatter på Clover Suites Royal Lake i et af deres Premier Deluxe værelser.

Bemærk: Markedet er lukket på mandage.

Dag 03 - Bagans templer
Efter morgenmaden kører vi til Yangon lufthavn, hvor vi flyver til Bagan - en gammel by, der huser 2.000 gamle templer og pagodaer. Når vi ankommer til Nyaung Oo lufthavn, tager vi direkte ud og besøger templerne, med start ved Nyaung Oo markedet. I løbet af dagen ser vi flere antikke bygninger som eksempelvis det imponerende Shwezigon Pagoda og det berømte Ananda Tempel. Senere på dagen bliver det tid til at hoppe op på cyklen. Du vælger selv om du vil cykle på en almindelig cykel eller en elcykel. Her på dag 03 tager vi en afslappende eftermiddagstur. Vi forlader Bagan og cykler forbi det ene smukke tempel efter det andet, til vi ankommer til en udendørs tagterrasse, der byder på en enestående 360 grader udsigt ud over det smukke landskab. Køb en drink og nyd solnedgangen, der snart maler himlen orange.

Bagans templer

Efter morgenmaden kører vi til Yangon lufthavn, hvor vi flyver til Bagan – en gammel by, der huser 2.000 gamle templer og pagodaer. Når vi ankommer til Nyaung Oo lufthavn, tager vi direkte ud og besøger templerne, med start ved Nyaung Oo markedet. I løbet af dagen ser vi flere antikke bygninger som eksempelvis det imponerende Shwezigon Pagoda og det berømte Ananda Tempel. Senere på dagen bliver det tid til at hoppe op på cyklen. Du vælger selv om du vil cykle på en almindelig cykel eller en elcykel. Her på dag 03 tager vi en afslappende eftermiddagstur. Vi forlader Bagan og cykler forbi det ene smukke tempel efter det andet, til vi ankommer til en udendørs tagterrasse, der byder på en enestående 360 grader udsigt ud over det smukke landskab. Køb en drink og nyd solnedgangen, der snart maler himlen orange.

Dag 04 - Kyun Thiri landsbyen
Vi starter dagen med en morgenmad, inden vi hopper ombord på en båd, der tager os til øen Kyun Thiri via Irrawaddy-floden. Her besøger vi den lokale landsby Kyun Thiri, der gør meget ud af landbrug. Her finder du flere haver, hvor de dyrker tomater, chili, sennepsplanter, blomkål og andet sæsonbaseret grønt. Du vil også opleve, at bygningerne er bygget på pæle. Dette er en vigtig del af byens arkitektur, da konstruktionen med pæle gør, at de undgår at husene drukner i vand, når regnsæsonen kommer. Vi besøger også det lokale kloster, der er bygget af træ. Her lærer den øverste af alle byens munke os mere om livet og kulturen på øen. Klosteret fungerer også som en lokal skole, hvor 50 elever bliver undervist. Efter besøget på klosteret nyder vi en hjemmelavet picnic hos en lokal familie, inden vi vender mætte hjem til hotellet.

Khyun Thiri

Vi starter dagen med en morgenmad, inden vi hopper ombord på en båd, der tager os til øen Kyun Thiri via Irrawaddy-floden. Her besøger vi den lokale landsby Kyun Thiri, der gør meget ud af landbrug. Her finder du flere haver, hvor de dyrker tomater, chili, sennepsplanter, blomkål og andet sæsonbaseret grønt. Du vil også opleve, at bygningerne er bygget på pæle. Dette er en vigtig del af byens arkitektur, da konstruktionen med pæle gør, at de undgår at husene drukner i vand, når regnsæsonen kommer. Vi besøger også det lokale kloster, der er bygget af træ. Her lærer den øverste af alle byens munke os mere om livet og kulturen på øen. Klosteret fungerer også som en lokal skole, hvor 50 elever bliver undervist. Efter besøget på klosteret nyder vi en hjemmelavet picnic hos en lokal familie, inden vi vender mætte hjem til hotellet.

Dag 05 - Teproduktionen i Myanmar
Efter morgenmaden kører vi til lufthavnen og flyver mod Heho, hvor vi forsætter – på land – mod byen Pindaya, hvor vi besøger vi byens grotte, som er fyldt med buddhastatuer. Her hører vi historierne om prinsesserne og de gigantiske edderkopper, som er én de folkelige historier om grotten, mens vi nyder udsigten ud over landskabet. Vi besøger også et lokalt værksted, hvor vi ser hvordan man laver det smukke Shan-papir og de ikoniske parasoller. Efterfølgende bevæger vi os ud i teplantagerne. Vi besøger en autentisk Danu stamme-landsby. Her modtager vi en varm velkomst fra landsbyens lokale, prøvesmager to forskellige tebladssalater, forskellige lokale snacks og selvfølgelig en kop te. Herefter får vi en rundvisning i landsbyen. Vi besøger også en lokal familie fra landsbyen, og får et indblik i hvordan teproduktionen foregår. Vi overnatter på hotel Conqueror i Pindaya.

Teproduktion i Myanmar

Efter morgenmaden kører vi til lufthavnen og flyver mod Heho, hvor vi forsætter – på land – mod byen Pindaya, hvor vi besøger vi byens grotte, som er fyldt med buddhastatuer. Her hører vi historierne om prinsesserne og de gigantiske edderkopper, som er én de folkelige historier om grotten, mens vi nyder udsigten ud over landskabet. Vi besøger også et lokalt værksted, hvor vi ser hvordan man laver det smukke Shan-papir og de ikoniske parasoller. Efterfølgende bevæger vi os ud i teplantagerne. Vi besøger en autentisk Danu stamme-landsby. Her modtager vi en varm velkomst fra landsbyens lokale, prøvesmager to forskellige tebladssalater, forskellige lokale snacks og selvfølgelig en kop te. Herefter får vi en rundvisning i landsbyen. Vi besøger også en lokal familie fra landsbyen, og får et indblik i hvordan teproduktionen foregår. Vi overnatter på hotel Conqueror i Pindaya.

Dag 06 - Trekking til Danu Village
Efter morgenmaden kører vi mod byen Kalaw. Herfra vandrer vi til Danu Village (Myin Ga). Undervejs ser vi en masse forskellige plantager, hvor de bl.a. dyrker ingefær, blomkål og almindeligt kål. Vi fortsætter mod landsbyen Palaung. På vej dertil passerer vi appelsinplantager, og når vi ankommer, spiser vi frokost hos en lokal familie. Efterfølgende får vi et indblik i, hvordan de lokale væver, og ser, hvordan man laver en skuldertaske og den traditionelle sarong, longyi. Efter besøget vandrer vi ud til hovedvejen, hvor vi bliver hentet og kørt til hotellet

Longyi vævning

Efter morgenmaden kører vi mod byen Kalaw. Herfra vandrer vi til Danu Village (Myin Ga). Undervejs ser vi en masse forskellige plantager, hvor de bl.a. dyrker ingefær, blomkål og almindeligt kål. Vi fortsætter mod landsbyen Palaung. På vej dertil passerer vi appelsinplantager, og når vi ankommer, spiser vi frokost hos en lokal familie. Efterfølgende får vi et indblik i, hvordan de lokale væver, og ser, hvordan man laver en skuldertaske og den traditionelle sarong, longyi. Efter besøget vandrer vi ud til hovedvejen, hvor vi bliver hentet og kørt til hotellet
Dag 07 - Med tog til Inle Lake
Vi starter dagen med morgenmad, inden vi gør et hurtigt besøg hos det centrale marked, hvor du kan købe snacks og souvenirs. Vi besøger efterfølgende Hnee Pagodaen, der huser en 500 år gammel Buddha-statue. Herefter tager vi til togstationen, hvorfra et tog tager os gennem et eventyr af et naturskønt landskab. Vi kører langs rismarker og gennem frodige dale og den farverige by Shan State, inden vi ankommer til endestationen, Shwe Nyaung, som er indgangen til Inle Lake. Vi kører til hotel Nyaung Shwe City Hotel og overnatter i et deluxe værelse.

Med tog til Inle Lake

Vi starter dagen med morgenmad, inden vi gør et hurtigt besøg hos det centrale marked, hvor du kan købe snacks og souvenirs. Vi besøger efterfølgende Hnee Pagodaen, der huser en 500 år gammel Buddha-statue. Herefter tager vi til togstationen, hvorfra et tog tager os gennem et eventyr af et naturskønt landskab. Vi kører langs rismarker og gennem frodige dale og den farverige by Shan State, inden vi ankommer til endestationen, Shwe Nyaung, som er indgangen til Inle Lake. Vi kører til hotel Nyaung Shwe City Hotel og overnatter i et deluxe værelse.
Dag 08 - Bådtur på Inle Lake
Efter morgenmaden hopper vi ombord på en båd og sejler ned ad Inle Lake, hvor vi besøger Phaung Daw Oo Pagoda. Vi besøger også Nga Phe Kyaung Monastery, også kendt som ”klosteret med de hoppende katte” – opkaldt efter kattene, som tidligere boede der. Under bådturen besøger vi også de flydende haver i landsbyen Kayla. Her lærer vi mere om hvordan de lokale dyrker tomater og græskar på vandet, og om hvordan man i det hele taget bygger en flydende gård. Gerefter går turen til dagens næste stop, hvor vi lærer hvordan man ruller burmesiske cigarer, hvorefter vi sejler mod Inn Paw Khon, hvor en lokal Intha-familie byder os velkommen os med en traditionel frokost. Efter frokosten vender vi retur til hotellet, hvor vi har aftenen til ren afslapning. Efter morgenmaden hopper vi ombord på en båd og sejler ned ad Inle Lake, hvor vi besøger Phaung Daw Oo Pagoda. Vi besøger også Nga Phe Kyaung Monastery, også kendt som ”klosteret med de hoppende katte” – opkaldt efter kattene, som tidligere boede der. Under bådturen besøger vi også de flydende haver i landsbyen Kayla. Her lærer vi mere om hvordan de lokale dyrker tomater og græskar på vandet, og om hvordan man i det hele taget bygger en flydende gård. Herefter går turen til dagens næste stop, hvor vi lærer hvordan man ruller burmesiske cigarer, hvorefter vi sejler mod Inn Paw Khon, hvor en lokal Intha-familie byder os velkommen os med en traditionel frokost. Efter frokosten vender vi retur til hotellet, hvor vi har aftenen til ren afslapning.
Dag 09 - Vinsmagning ved Inle Lake
I dag kan du sove længe og bruge din formiddag, som du har lyst. Vi starter nemlig først dagens program om eftermiddagen, hvor vi cykler langs bredden af Inle Lake og ind i bjergene, hvor vi finder vingården Red Mountain Winery. Vinmarkerne dyrkes på en bakke, der giver en fantastisk udsigt til floden – specielt ved solnedgang. Det er et perfekt sted at dyrke druerne, som oprindeligt er fra Italien, Frankrig, Israel og Spanien. Vi får en rundvisning på markerne og i produktionen, så vi får et indblik i, hvordan de producerer den berømte Cabernet og Sauvignon. Efterfølgende tager vi plads og prøvesmager fire forskellige vine med lidt dertilhørende snacks. Alt dette foregår med lyden af Inle floden i baggrunden samt solnedgangen foran os.

Red Mountain Vingård

I dag kan du sove længe og bruge din formiddag, som du har lyst. Vi starter nemlig først dagens program om eftermiddagen, hvor vi cykler langs bredden af Inle Lake og ind i bjergene, hvor vi finder vingården Red Mountain Winery. Vinmarkerne dyrkes på en bakke, der giver en fantastisk udsigt til floden – specielt ved solnedgang. Det er et perfekt sted at dyrke druerne, som oprindeligt er fra Italien, Frankrig, Israel og Spanien. Vi får en rundvisning på markerne og i produktionen, så vi får et indblik i, hvordan de producerer den berømte Cabernet og Sauvignon. Efterfølgende tager vi plads og prøvesmager fire forskellige vine med lidt dertilhørende snacks. Alt dette foregår med lyden af Inle floden i baggrunden samt solnedgangen foran os.
Dag 10 - Fra Heho til Yangon
Efter morgenmaden kører vi til lufthavnen, hvor vi flyver til Yangon. Om eftermiddagen får vi en rundtur i Yangon by, hvor vi oplever nogle af de vigtigste bygninger i byen, heriblandt City Hall og den ikoniske High Court Building. I løbet af dagen lærer vi mere om byens historie, og om hvad der gør Yangon så speciel. Efter turen tager vi tilbage på hotel

City Hall Yangon

Efter morgenmaden kører vi til lufthavnen, hvor vi flyver til Yangon. Om eftermiddagen får vi en rundtur i Yangon by, hvor vi oplever nogle af de vigtigste bygninger i byen, heriblandt City Hall og den ikoniske High Court Building. I løbet af dagen lærer vi mere om byens historie, og om hvad der gør Yangon så speciel. Efter turen tager vi tilbage på hotellet.
Dag 11 - Hjemrejse
Efter morgenmad, bliver du kørt til lufthavnen, hvor rejsen går tilbage til Danmark.

Du får en masse gode minder med hjem fra denne rejse. Men ikke nok med at du har haft en aktiv ferie fyldt med lokale og kulturelle oplevelser, som har beriget dig – dit besøg i de lokale landsbyer har også været til god gavn for de lokale.

Vi ønsker dig en god hjemrejse.

Dag 12 - Hjemkomst til Danmark

Velkommen hjem. Vi håber, at du har haft en uforglemmelig ferie. Tusind tak fordi du valgte Ferie med Formål. Vi håber, at vi kan byde dig velkommen igenVelkommen hjem.

Vi håber, at du har haft en uforglemmelig ferie. Tusind tak fordi du valgte Ferie med Formål.

Vi håber, at vi kan byde dig velkommen igen

Indkvarteringer

Nedestående indkvarteringer er inkluderet i rejsens pris. Klik på billederne for at læse mere.

Clover Suites Royal Lake

★★★★

Hotel Umbra, Bagan

★★★+

Hotel Conqueror, Pindaya

★★★

Hill Top Villa Hotel, Kalaw

★★★

Nyaung Shwe City Hotel

★★★