fbpx
resize-15924764731431748992Depositphotos140292066xl2015

Cykelrejse i Nepal: På cykel til Muktinath

Få en oplevelse, du sent vil glemme: Tag med på cykeltur i Nepals mest populære trekkingområde, Muktinath.

Rejsens beskrivelse

På denne tur inviterer Ferie med Formål dig på en fantastisk cykelrejse gennem et af Nepals smukkeste områder. Under turen kommer vi blandt andet forbi det berømte Muktinath-tempel, vi cykler ned gennem verdens dybeste kløft og passerer den smukke Kaligandaki-flod. Undervejs oplever vi et skiftende landsskab, der byder på en uforglemmelig oplevelse og chancen for at tage de bedste billeder og minder med hjem. Og med Himalaya-bjergene i baggrunden, behøver vi ikke sige mere.

En rejse til fordel for dig

Ønsker du at opleve Himalaya-bjergene på en sjov og anderledes måde end trekking, og samtidig vil udfordre dig selv, er denne tur noget for dig. Turen inviterer dig på en fantastisk cykeltur blandt Nepals barske natur. Ønsker du en større udfordring, kan du med fordel læse om vores cykelrejser i det nepalesiske kongerige, Upper Mustang.

Klimaet
Vejret i Nepal er uforudsigeligt og varierer meget fra højdeområder. På cykelrejser i Nepal, Muktinath, skal du rejse i efteråret eller foråret. Under efteråret (midt september-november) er luften klar og giver dig den bedste udsigt til bjerglandskabet. Vejret kan blæse op, men det vil ikke være for koldt. Dagene er solrige og temperaturen ligger på 10-15 grader. Dog falder temperaturen gradvist, når du kommer op i højderne, og den laveste temperatur vil være på 0- 5 grader om natten. I foråret (marts til midten af maj) er blomsternes sæson. Her vil du opleve en mere frodig natur undervejs. Temperaturen er varmere – ofte mellem 20-30 grader. Dog kan nattemperaturen falde til 5 – 15 grader, når du kommer op i højderne.

Med et uforudsigeligt klima i et meget varieret landskab, tager vi forbehold for eventuelle programændringer.

Få et tilbud på rejsen

Alle vores rejser er skræddersyede eksempler og inkluderer både fly, hoteller, nævnte måltider og daglige udflugter. Ønsker du at ændre rejsen, tilføje flere dage, opgradere hoteller eller måske skræddersy din helt egen rejse? Kontakt os og få et tilbud.

Inklusiv fly

Inkl. fly

Antal dage

12 dage

2 - 6 pers.

Sværhedgrad: Hård

Sværhedsgrad: Hård (C4)

Cykelrejser i Nepal kan variere i sværhedsgrader afhængigt af området. Denne rejse inkluderer mountainbiking i bjergterræn  – i højder op til 3800 meter over havet. Cykeldistance op til 38 km pr. dag. Adskillige op- og nedad gående bakker forekommer. Erfaring i højder er ikke et krav, men en fordel. Erfaring med mountainbiking kræves.

Læs mere om vores sværhedsgrad gradering.

C4

Fra pris:15.997 DKK / pr. pers

Få et tilbud på rejsen

Ved at benytte formularen accepterer du, at vi gemmer dine data i op til 6 mdr.
Kontakt os i tilfælde af, at du vil have dine data slettet.

Følgende er inkluderet i rejsen

Du kan blandt andet se frem til… 

 • Flyrejse tur/retur fra Danmark
 • Transport til/fra hotel i Nepal
 • Alle nævnte indenrigsfly
 • Hotel ophold i Kathmandu
 • Hotelophold i Pokhara
 • Ophold i tehuse under trekket
 • 9 x morgenmad (dag 3-11)
 • 5 x frokost (dag 5-9)
 • 5 x aftensmad (dag 5-9)
 • Engelsktalende guide
 • Engelsktalende portører til bagage
 • Mountainbikes
 • Hjelme og repair-kit

Følgende er ikke inkluderet i rejsen

 • Rejseforsikring
 • Vaccination
 • Drikkepenge
 • Drikkevarer

Flere smukke landskaber

Under cykelturen oplever du et fantastisk varieret landskab.

Lokale landsbyer

Vi passerer lokale landsbyer, hvor du får et indblik i bjerglandsbybeboernes hverdag. 

En rig kultur i smukke omgivelser

Vi oplever flere klostre og templer undervejs. Flere af dem byder på en fantastisk udsigt i baggrunden.

Rupche Chahara vandfaldet

Vi gør stop ved det smukke Rupche Chahara vandfald, inden turen forstætter – denne gang nedad bakke. 

Varme kilder i Tatopani

Vi ankommer til Tatopani, hvor vi kan benytte de naturlige varme kilder til at lindre ømme muskler.

Helpension på cykelturen

Vi inkluderer helpension på cykelturen. Helpension består af morgenmad, frokost og aftensmad. 

Dagsprogram

Dag 01 - Afrejse fra Danmark

Vi rejser fra Danmark med bedst mulig flyløsning til dine valgte datoer.Vi rejser fra Danmark med bedst mulig flyløsning til dine valgte datoer. Eventyret starter imorgen.
Rigtig god fornøjelse!

Dag 02 - Velkommen til Nepal

Velkommen til Nepal. Når du ankommer, og har taget imod din bagage, vil vores engelsktalende repræsentant tage imod dig uden for ankomsthallen. Her bliver du kørt til et hotel i Kathmandu, hvor du overnatter. I morgen tidlig rejser vi mod Pokhara.  Rigtig god fornøjelse.Velkommen til Nepal. Når du ankommer, og har taget imod din bagage, vil vores engelsktalende repræsentant tage imod dig uden for ankomsthallen. Her bliver du kørt til et hotel i Kathmandu, hvor du overnatter. I morgen tidlig rejser vi mod Pokhara.  Rigtig god fornøjelse.

Overnatning: Hotel

Dag 03 - Sightseeing i Kathmandu

Efter morgenmaden kommer guiden og henter dig for at tage dig med ud på en sightseeingdag i Katmandu. Siden turister begyndte at komme til Nepal, har Katmandu været en yndet destination. Byen mixer på fascinerende vis hinduisme og buddhisme, og i dag skal vi rundt og se fire af de største attraktioner, området har at byde på: Boudhanath, Swyambhunath, Pashupatinath Temple og Kathmandu Durbar Square. Boudhanath er den største stupa i Kathmandu Valley og én af de smukkeste, kulturelle bygninger i Nepal. Stupaen er fra det 8. århundrede og ligger langs den gamle handelsrute til Tibet. I mange hundrede år var stupaen et fast stop på ruten for tibetanske købmænd, som både hvilede sig og bad her. Swayambunath, som også bliver kaldt for Monkey Temple, er den ældste stupa i Kathmandu Valley.

Swayambunath ligger på toppen af en bakke, hvorfra man har smuk udsigt til det meste af byen, og det siges, at det var fra dette sted, Katmandus herlighed strømmede, dengang byen blev til.

Pashupatinath Temple er et berømt, helligt hinduistisk tempelkompleks, der ligger tæt ved den hellige flod Bagmati. Komplekset er hovedsæde for Pashupatinath, som er herre over alle dyr og en inkarnation af hinduguden Shiva.Ved Kathmandu Durbar Square, som er det gamle, royale paladsområde, får vi set templer, slotsgårde og noget af den smukkeste Newararkitektur og -kunst, Katmandu har at byde på.

Efter dagens sightseeing gennemgår vi turens program.

Overnatning: Hotel

Dag 04 - Fra Katmandu til Pokhara

Vi tager tidligt afsted på en 6 timers køretur til den smukke by Pokhara – eller, som byen også bliver kaldt, ”Jewel of the Himalaya”. Med sine krystalklare floder, frodige, grønne omgivelser og snebeklædte tinder i baggrunden, er Pokhara nemlig en exceptionelt smuk by. Når vi ankommer, checker vi ind på hotellet og går på opdagelse i byen.Vi tager tidligt afsted på en 6 timers køretur til den smukke by Pokhara – eller, som byen også bliver kaldt, ”Jewel of the Himalaya”. Med sine krystalklare floder, frodige, grønne omgivelser og snebeklædte tinder i baggrunden, er Pokhara nemlig en exceptionelt smuk by. Når vi ankommer, checker vi ind på hotellet og går på opdagelse i byen.

Overnatning: Hotel

Dag 05 - Fra Pokhara til Jomsom og videre til Kagbeni (14 km)

I dag står vi tidligt op for at tage ud på en kort og utroligt smuk flyvetur til Jomsom. Når vi lander i Jomsom, spiser vi morgenmad og klargør vores cykler – og så er det afsted! Dagens rute er 14 km lang og starter i 2.700 meters højde. Vi starter med at cykle opad langs Kaligandaki River, hvorefter ruten flader ud. Når vi ankommer til dagens destination, den smukke landsby Kagbeni, som ligger i 2.800 meters højde, har vi tid til at udforske byen og det smukke kloster Kag Chode Thubten Samphel Ling Monastery, inden vi skal have aftensmad og i seng. I dag står vi tidligt op for at tage ud på en kort og utroligt smuk flyvetur til Jomsom. Når vi lander i Jomsom, spiser vi morgenmad og klargør vores cykler – og så er det afsted! Dagens rute er 14 km lang og starter i 2.700 meters højde. Vi starter med at cykle opad langs Kaligandaki River, hvorefter ruten flader ud. Når vi ankommer til dagens destination, den smukke landsby Kagbeni, som ligger i 2.800 meters højde, har vi tid til at udforske byen og det smukke kloster Kag Chode Thubten Samphel Ling Monastery, inden vi skal have aftensmad og i seng.

Distance: Ca. 14 km
Højde: 2800 meter
Overnatning: Hotel

Dag 06 - Fra Kagbeni til Muktinath (18 km)

Dagens rute er ikke lang (18 km). Til gengæld er den udfordrende, da vores destination, det hellige tempel Muktinath, ligger i 3.800 meters højde (1.000 meter højere oppe end Kagbeni). Muktinath er et tempel for guden Vishnu, og det er helligt både for hinduer og buddhister – og så er det ét af verdens højest liggende templer. Vi cykler hovedsageligt op ad bakke i støvede jeepspor gennem små landsbyer. Når vi ankommer til Muktinath, udforsker vi templet og områdets klostre, inden vi spiser aftensmad og går til ro. Dagens rute er ikke lang (18 km). Til gengæld er den udfordrende, da vores destination, det hellige tempel Muktinath, ligger i 3.800 meters højde (1.000 meter højere oppe end Kagbeni). Muktinath er et tempel for guden Vishnu, og det er helligt både for hinduer og buddhister – og så er det ét af verdens højest liggende templer. Vi cykler hovedsageligt op ad bakke i støvede jeepspor gennem små landsbyer. Når vi ankommer til Muktinath, udforsker vi templet og områdets klostre, inden vi spiser aftensmad og går til ro.

Distance: 18 km
Højde: 3800 meter
Overnatning: Tehus

Dag 07 - Fra Muktinath til Tukuche (32 km)

I dag cykler vi tilbage ad den samme rute, som vi fulgte til Muktinath. Da ruten primært går nedad, kan vi nå at cykle væsentligt flere kilometer, end de to foregående dage – så i dag skal vi tilbagelægge hele 36 km. Vi starter med at cykle tilbage til Jomsom, hvorfra vi cykler videre forbi den smukke by Marpha, som er kendt for sin produktion af æbler og æblevin. Her gør vi holdt, inden vi cykler videre til dagens destination, som er den traditionelle Thakalilandsby Tukuche, som ligger i 2.560 meters højde. Hele vejen kører vi gennem smukke bjerglandskaber med utrolige udsigter. I dag cykler vi tilbage ad den samme rute, som vi fulgte til Muktinath. Da ruten primært går nedad, kan vi nå at cykle væsentligt flere kilometer, end de to foregående dage – så i dag skal vi tilbagelægge hele 36 km. Vi starter med at cykle tilbage til Jomsom, hvorfra vi cykler videre forbi den smukke by Marpha, som er kendt for sin produktion af æbler og æblevin. Her gør vi holdt, inden vi cykler videre til dagens destination, som er den traditionelle Thakalilandsby Tukuche, som ligger i 2.560 meters højde. Hele vejen kører vi gennem smukke bjerglandskaber med utrolige udsigter.

Distance: 32 km
Højde: 2560 meter
Overnatning: Tehus

Dag 08 - Fra Tukuche til Tatopani (36 km)

På dagens rute starter vi med at cykle på en flad strækning, som følger floden og fører os gennem skov og små landsbyer, indtil vi når til det smukke vandfald Rupche Chahara – og her begynder den sjoveste del af turen! Ruten begynder her at gå stejlt nedad i flere tusind meter, og hele vejen ned til Tatopani er der sving og stenede bump, som gør turen både udfordrende og sjov. Når vi ankommer til Tatopani, som ligger i 1.190 meters højde, har du resten af dagen til at slappe af. Byen ligger tæt på Kaligandaki River og er kendt for sine naturlige varme kilder – som du kan hoppe i for at lindre dine ømme muskler. På dagens rute starter vi med at cykle på en flad strækning, som følger floden og fører os gennem skov og små landsbyer, indtil vi når til det smukke vandfald Rupche Chahara – og her begynder den sjoveste del af turen! Ruten begynder her at gå stejlt nedad i flere tusind meter, og hele vejen ned til Tatopani er der sving og stenede bump, som gør turen både udfordrende og sjov. Når vi ankommer til Tatopani, som ligger i 1.190 meters højde, har du resten af dagen til at slappe af. Byen ligger tæt på Kaligandaki River og er kendt for sine naturlige varme kilder – som du kan hoppe i for at lindre dine ømme muskler.

Distance: 36 km
Højde: 1190 meters

Overnatning: Tehus

Dag 09 - Fra Tatopani til Pokhara (38 km)

Den første del af dagens rute er en flad strækning med undtagelser af nogle få mindre bakker. Vi cykler ca. 20 km for at nå hovedvejen Baglund i Beni, hvor vi pakker vores cykler i en bil, der står klar til at køre os til Naudanda, så vi undgår at skulle cykle langs hovedvejen. Fra Naudanda cykler vi 18 km til Pokhara via Sarangkot, som er ét af de mest populære udsigtspunkter i Pokharaområdet. I Pokhara checker du ind på dit hotel, hvorefter du har resten af dagen til at slappe af. Den første del af dagens rute er en flad strækning med undtagelser af nogle få mindre bakker. Vi cykler ca. 20 km for at nå hovedvejen Baglund i Beni, hvor vi pakker vores cykler i en bil, der står klar til at køre os til Naudanda, så vi undgår at skulle cykle langs hovedvejen. Fra Naudanda cykler vi 18 km til Pokhara via Sarangkot, som er ét af de mest populære udsigtspunkter i Pokharaområdet. I Pokhara checker du ind på dit hotel, hvorefter du har resten af dagen til at slappe af.

Distance: 38 km
Overnatning: Hotel

Dag 10 - Mod Kathmandu

I dag kan du slappe af og shoppe i Pokhara, inden vi flyver tilbage til Katmandu ud på eftermiddagen. Når vi lander tilbage i Katmandu, bliver du kørt til dit hotel. I dag kan du slappe af og shoppe i Pokhara, inden vi flyver tilbage til Katmandu ud på eftermiddagen. Når vi lander tilbage i Katmandu, bliver du kørt til dit hotel.

Overnatning: Hotel

Dag 11 - Hjemrejse
HjemrejseFlyver du om eftermiddagen eller om aftenen, har du resten af dagen til at udforske Kathmandu eller slappe af. Du bliver kørt til lufthavnen på et tidspunkt der passer til dit hjemrejsetidspunkt.

Vi håber, at du har haft en god tur.

Dag 12 - Hjemkomst til Danmark

Velkommen hjemVelkommen hjem! Vi håber, at du har haft en god tur. 

Indkvarteringer

På denne rejse overnatter du på hotel før og efter trekket. Under trekket overnatter du i lokale tehuse. Værelserne i tehusene er ofte dobbeltværelser til 2 personer. Ønsker du at sove alene, kan du meddele det til Ferie med formål. Her tilkommer et single-tillæg, hvis muligheden er der. Før og efter trekket overnatter du på hotel i Kathmandu og Pokhara. Klik på billederne for at læse mere.

Hotel Manaslu, Kathmandu

★★★

Tehuse

Kuti Resort, Pokhara

★★★