fbpx
Everest base camp trek

Everest Base Camp trek

Velkommen til hjertet af Himalaya. Et Everest Base Camp trek er udfordrende, men oplevelsen er unik. Hvert punkt på ruten indbyder til fantastiske billeder, og vores lokale repræsentanter sørger for, at du får den bedste oplevelse.

Rejsens beskrivelse

Det klassiske Everst base camp trek starter fra Kathmandu. Her flyver vi direkte til Lukla. Undervejs vil du opleve, at luften er krystalklar – noget der giver dig en fantastisk udsigt til bjergene. Efter ca. 45 minutter åbner Everst stien sig – du er fremme. Mod Everst Base Camp vandrer vi gennem marker, smukke sherpa-landsbyer, klostre, moræner og krydser de gyngende hængebroer, inden vi kommer til et imponerende landskab i højderne. Det fascinerende Tengboche kloster imponerer altid sine besøgende med sin smukke baggrund, bestående af ikke mindre end Everest og Amadablam. På denne tur får du også mulighed for at bestige Kala Pattar – en top på 5554 meters højde. Her har du en smuk udsigt til verdens højeste bjerg, Mt. Everst.

En rejse til fordel for dig

På alle vores rejser ’til fordel for dig’ sætter vi dig og din interesse i fokus hele vejen igennem. Vi gør alt for, at du skal få den ultimative oplevelse, uanset hvilket land du rejser til. Nepal er ingen undtagelse – og her spiller klima og forberedelser inden afrejse en væsentlig rolle, for at du skal få den ultimative trekking oplevelse.

Klimaet
Vejret i Nepal er uforudsigeligt og varierer meget fra højdeområder. Vil du trekke til Everst Base Camp, anbefaler vi, at du rejser i efteråret eller foråret. Under efteråret (september-november) er luften klar og giver dig den bedste udsigt til bjerglandskabet. Vejret kan blæse op, men det vil ikke være for koldt. Dagene er solrige og temperaturen ligger på 10-15 grader. Dog falder temperaturen gradvist, når du kommer op i højderne, og den laveste temperatur vil være på -10 – -15 grader om natten. I foråret (marts til midten af maj) er blomsternes sæson. Her vil du opleve en mere frodig natur undervejs. Temperaturen er varmere – ofte mellem 20-30 grader. Dog kan nattemperaturen falde til -5 – -10 grader, når du kommer op i højderne. Turen kan godt lade sig gøre om vinteren (december-februar), men her skal du forvente flere kolde nætter og dage med sne. Temperaturen om dagen vil være mellem 5-10 grader og nattemperaturen vil falde til -15 – -20 grader. Kulde og sne vil gøre trekket mere vanskeligt både psykisk og fysisk. Vi anbefaler vintermånederne til dig, der tidligere har været oppe i højderne, er i god form, og brænder for en udfordring.

Få et tilbud på rejsen

Alle vores rejser er skræddersyede eksempler og inkluderer både fly, hoteller, nævnte måltider og daglige udflugter. Ønsker du at ændre rejsen, tilføje flere dage, opgradere hoteller eller måske skræddersy din helt egen rejse? Kontakt os og få et tilbud.

Inklusiv fly

Inkl. fly

Antal dage

17 dage

2 - 10 pers.

Sværhedsgrad: Meget hård

Sværhedsgrad: Meget hård (T5)

Dette Everest base camp trek inkluderer trekking i højder op til 5550 meter over havet. Trek varer mellem 5-8 timer. Enkelte dage op over 9 timer. Risiko for højdesyge – derfor har vi inkluderet 2 dage til akklimatisering. Erfaring med vandring i højder er en stor fordel. God fysisk form og mental viljestyrke er kræves. Medbring gode vandrestøvler. Husk at gå til dem. Kolde temperaturer forekommer i højderne.

Læs mere om vores sværhedsgrad gradering.

T5

Fra pris:15.497 DKK / pr. pers

Få et tilbud på rejsen

Ved at benytte formularen accepterer du, at vi gemmer dine data i op til 6 mdr.
Kontakt os i tilfælde af, at du vil have dine data slettet.

Forberedelser inden afrejse
Når det kommer til forberedelser inden trekket, henviser vi til vores praktiske informationer om Nepal. Under dette trek kommer du op i en højde på mere end 5500 meter over havet. Det er en højde, som kræver fysisk og psykisk udholdenhed. Med det sagt, behøver du ikke at have udført bjergbestigning tidligere, for at kunne gå ruten. Men en god fysisk form og erfaring med at trekke i højder på dette niveau er et klart plus.

Det som får folk til at opgive trekket, er højdesygen. Højdesyge kommer ved at være oppe i højder, som kroppen ikke er vant til at være i til dagligt. For at undgå – eller vende sig af med – højdesyge, er man nødt til at tilvende kroppen til højderne langsomt. Det kaldes ‘akklimatisering’. På denne tur har vi inkluderet to dage undervejs, hvor vi akklimatisere. Du kan læse mere om akklimatisering under praktisk information.

For at gennemføre denne rejse, skal du have en rejseforsikring, der dækker bjergbestigning. Vil du læse mere om højdesyge? Besøg Statens Serums Institut og læs mere.

Følgende er inkluderet i rejsen

Du kan blandt andet se frem til… 

 • Flyrejse tur/retur fra Danmark
 • Transport til/fra hotel i Nepal
 • Alle nævnte indenrigsfly
 • Hotel ophold før og efter trek inkl. morgenmad
 • Ophold i tehuse under trekket
 • Engelsktalende lokalguide
 • Engelsktalende portør
 • Everest national park gebyr
 • TIMS (trekking tilladelse)

Følgende er ikke inkluderet i rejsen

 • Rejseforsikring
 • Vaccination
 • Drikkepenge
 • Måltider under trek

Foden af verdens højeste bjerg, Mt. Everest

Endestationen på ruten er ikke mindre end foden af verdens højeste bjerg, Mt. Everest.

Bestig Kalapattar (5545 m)

Få en fantastisk udsigt til Mount Everest fra Kalapattar toppen. 

Kulturarv i Kathmandu dalen

Kryds flere kulturarvs oplevelser af på din liste, når vi besøger Kathmandu dalen.

Flere panorama udsigter undervejs

Undervejs vil du støde på flere panorama udsigter midt i Himalaya-bjergene. Kort sagt: En fotografs drøm!

Oplev de farverige sherpa-landsbyer

Få et indblik i den lokale hverdag når vi besøger de berømte Sherpa-landsbyer og overnatter i tehusene. 

Akklimatisering

Vi har inkluderet en ekstra dag til akklimatisering. 

Dagsprogram

Dag 01 - Afrejse fra Danmark

Vi rejser fra Danmark med bedst mulig flyløsning til dine valgte datoer.Vi rejser fra Danmark med bedst mulig flyløsning til dine valgte datoer. Eventyret starter imorgen.
Rigtig god fornøjelse!

Dag 02 - Velkommen til Nepal
Velkommen til Nepal! Når du ankommer i lufthavnen i Kathmandu, står vores lokale engelsktalende guide klar til at tage imod dig og køre dig til dit hotel. Du får en kort gennemgang af de næste dagens program, hvorefter du har resten af dagen til at slappe af og lade op til morgendagens eventyr.Velkommen til Nepal!

Når du ankommer i lufthavnen i Kathmandu, står vores lokale engelsktalende guide klar til at tage imod dig og køre dig til dit hotel. Du får en kort gennemgang af de næste dagens program, hvorefter du har resten af dagen til at slappe af og lade op til morgendagens eventyr.

Overnatning: Hotel

Dag 03 - Med fly fra Katmandu til Lukla og trekking til Phakding (4 timer)
I dag står vi tidligt op og tager ud til lufthavnen, hvorfra vi flyver til Lukla (turen tager ca. 45 minutter). På flyveturen har du en helt fantastisk udsigt til bjergene, som Lukla ligger iblandt. I Lukla, som ligger i 2.840 meters højde, mødes vi med vores trekking crew, hvorefter vi påbegynder dagens trek til Phakding, der ligger i 2.600 meters højde. Dagens rute er stille og rolig og fører os gennem smukke skovområder i Dudh Koshi River Valley. Det tager os ca. timer at nå til Phakding. I dag står vi tidligt op og tager ud til lufthavnen, hvorfra vi flyver til Lukla (turen tager ca. 45 minutter). På flyveturen har du en helt fantastisk udsigt til bjergene, som Lukla ligger iblandt. I Lukla, som ligger i 2.840 meters højde, mødes vi med vores trekking crew, hvorefter vi påbegynder dagens trek til Phakding, der ligger i 2.600 meters højde. Dagens rute er stille og rolig og fører os gennem smukke skovområder i Dudh Koshi River Valley. Det tager os ca. timer at nå til Phakding.

Trekking: Ca. 4 timer
Højde: Kathmandu 1350m, Lukla 2840m, Phakding 2600m
Overnatning: Tehus

Dag 04 - Fra Phakding til Namche Bazaar (6 timer)

I dag skal vi ud på et 6 timers trek. Vi fortsætter først nordpå langs Dudh Koshi-floden til den blomstrende Sherpa Village of Khumbu. Herfra kommer vi ind i Sagarmatha National Park via Jorsale. Vi krydser den berømte hængebro og følger en stejl rute til den livlige by Namche Bazaar, der ligger i 3.440 meters højde. Her er der både butikker, du kan shoppe i, samt caféer, natteliv og endda et poolhus. Nyd aftenen – men pas ikke at udmatte dig selv for meget. Det er vores første dag i over 3.000 meters højde, og din krop har brug for hvile for at akklimatisere. I dag skal vi ud på et 6 timers trek. Vi fortsætter først nordpå langs Dudh Koshi-floden til den blomstrende Sherpa Village of Khumbu. Herfra kommer vi ind i Sagarmatha National Park via Jorsale. Vi krydser den berømte hængebro og følger en stejl rute til den livlige by Namche Bazaar, der ligger i 3.440 meters højde. Her er der både butikker, du kan shoppe i, samt caféer, natteliv og endda et poolhus. Nyd aftenen – men pas ikke at udmatte dig selv for meget. Det er vores første dag i over 3.000 meters højde, og din krop har brug for hvile for at akklimatisere.

Trekking: Ca. 6 timer
Højde: Namche Bazaar 3440m
Overnatning: Tehus

Dag 05 - Hviledag (akklimatisering)
Dagen i dag skal vi slappe af og hvile, så vi kan akklimatisere. Vi besøger det lokale museum og spendere ellers dagen i byens butikker og på caféerne. Er du i god form, kan vi også besøge Khunde Hospital og gå en lille tur ud til Evest View Point, som ligger ovenover Namche. Her finder vi en helt fantastisk udsigt il Ama Dablam, Everst og Nuptse – så husk kameraet!Dagen i dag skal vi slappe af og hvile, så vi kan akklimatisere. Vi besøger det lokale museum og spendere ellers dagen i byens butikker og på caféerne. Er du i god form, kan vi også besøge Khunde Hospital og gå en lille tur ud til Everest View Point, som ligger ovenover Namche. Her finder vi en helt fantastisk udsigt il Ama Dablam, Everest og Nuptse – så husk kameraet!

Overnatning: Tehus

Dag 06 - Fra Namche til Tyangboche (6 timer)
I dag skal vi ud på et smukt 6 timers trek. Først går vi med floden langt under os og med udsigt til Khumbu-tinderne og Everest. Herefter skal vi nedad til floden ad en stejl sti, for så igen at gå opad gennem skovområder til det sagnomspundne Tyangboche-kloster, som ligger i 3.860 meters højde.I dag skal vi ud på et smukt 6 timers trek. Først går vi med floden langt under os og med udsigt til Khumbu-tinderne og Everest. Herefter skal vi nedad til floden ad en stejl sti, for så igen at gå opad gennem skovområder til det sagnomspundne Tyangboche-kloster, som ligger i 3.860 meters højde.

Trekking: Ca. 6 timer
Højde: Tyangboche 3860m
Overnatning: Tehus

Dag 07 - Fra Tyangboche til Dingboche (6 timer)
I dag fortsætter vi mod Dingboche på et 6 timers trek. Først vandrer vi ned gennem fantastisk skov til Deboche. Så krydser vi floden og går opad mod Pangboche. På denne side af floden tårner det storslåede bjerg Ama Dablam op i horisonten, og vi kan nyde synet heraf mens vi fortsætter mod Dingboche, som ligger i 4.300 meters højde.I dag fortsætter vi mod Dingboche på et 6 timers trek. Først vandrer vi ned gennem fantastisk skov til Deboche. Så krydser vi floden og går opad mod Pangboche. På denne side af floden tårner det storslåede bjerg Ama Dablam op i horisonten, og vi kan nyde synet heraf mens vi fortsætter mod Dingboche, som ligger i 4.300 meters højde.

Trekking: 6 timer
Højde: Dingboche 4300m
Overnatning: Tehus

Dag 08 - Hviledag (akklimatisering)
Vi bruger igen en dag på at hvile og akklimatisere. Er du i god form, og føler du dig tilpas nok til det, kan vi tage på en lille tur i de omkringliggende bakker og bjerge, eller vi kan trekke til Chukkung Valley.Vi bruger igen en dag på at hvile og akklimatisere. Er du i god form, og føler du dig tilpas nok til det, kan vi tage på en lille tur i de omkringliggende bakker og bjerge, eller vi kan trekke til Chukkung Valley.

Overnatning: Tehus

Dag 09 - Fra Dingboche til Lobuche (6 timer)
Dag 08: Fra Dingboche til Lobuche I dag går vi gennem en bred dal, som ligger for foden af de imponerende tinder Cholatse og Tawache. Vi drejer til højre og går op ad en stejl sti mod Khumbu-gletsjeren. Langs gletsjeren følger vi en knapt så stejl rute, som fører os gennem et spændende landskab med mange stendysser. Dagens destination er den lille klynge af huse, Lobuche, som ligger i 4.930 meters højde.I dag går vi gennem en bred dal, som ligger for foden af de imponerende tinder Cholatse og Tawache. Vi drejer til højre og går op ad en stejl sti mod Khumbu-gletsjeren. Langs gletsjeren følger vi en knapt så stejl rute, som fører os gennem et spændende landskab med mange stendysser. Dagens destination er den lille klynge af huse, Lobuche, som ligger i 4.930 meters højde.

Trekking: Ca. 6 timer
Højde: Lobuche 4930.
Overnatning: Tehus

Dag 10 - Fra Lobuche til Everest Base Camp via Gorakshep – og tilbage til Gorakshep (9 timer)
Dag 09: Fra Lobuche til Everest Base Camp via Gorakshep – og tilbage til Gorakshep I dag bliver en hård dag med et trek på 9 timer. Vi starter med at gå i 3 timer langs Khumbu-gletsjeren til Gorakshep, hvor vi spiser frokost. Efter frokost går vi mod Everest Base Camp, som ligger i 5.350 meters højde. Vi skal ud på en rute, der tager 5-6 timer at gå, for at komme til Everest Base Camp, og vi går både langs og på gletsjeren samt på morænebakker. Nyd den storslåede udsigt ved Everest Base Camp, inden vi returnerer til Gorakshep, hvor vi skal overnatte i 5,170 meters højde.I dag bliver en hård dag med et trek på 9 timer. Vi starter med at gå i 3 timer langs Khumbu-gletsjeren til Gorakshep, hvor vi spiser frokost. Efter frokost går vi mod Everest Base Camp, som ligger i 5.350 meters højde. Vi skal ud på en rute, der tager 5-6 timer at gå, for at komme til Everest Base Camp, og vi går både langs og på gletsjeren samt på morænebakker. Nyd den storslåede udsigt ved Everest Base Camp, inden vi returnerer til Gorakshep, hvor vi skal overnatte i 5,170 meters højde.

Trekking: Ca. 9 timer
Højde: Gorakshep 5170m, Everest Base Camp 5350m
Overnatning: Tehus

Dag 11 - Fra Gorakshep til Kala Pattar og Pheriche (8 timer)
I dag skal vi tidligt op for at trekke til Kala Pattar, som ligger i 5.550 meters højde, hvor vi skal se en helt fantastisk solopgang med udsigt til Everestområdet. Herefter trekker vi tilbage til Gorakshep, hvor vi spiser morgenmad. Efter morgenmaden begynder vi nedstigningen. Vi følger den samme vej nedad, som da vi gik op, og kommer forbi Duglha på vej til dagens destination, Pheriche, som ligger i 4.240 meters højde. Dagens trekking løber samlet set op i 8 timer.I dag skal vi tidligt op for at trekke til Kala Pattar, som ligger i 5.550 meters højde, hvor vi skal se en helt fantastisk solopgang med udsigt til Everestområdet. Herefter trekker vi tilbage til Gorakshep, hvor vi spiser morgenmad. Efter morgenmaden begynder vi nedstigningen. Vi følger den samme vej nedad, som da vi gik op, og kommer forbi Duglha på vej til dagens destination, Pheriche, som ligger i 4.240 meters højde. Dagens trekking løber samlet set op i 8 timer.

Trekking: Ca. 8 timer
Højde: Kala Pattar 5550m, Pheriche: 4240 M
Overnatning: Tehus

Dag 12 - Fra Pheriche til Phortse (5 timer)
I dag følger vi floden Imja Khola og fortsætter til Pangboche, hvorfra vi har en rolig rute til Phortse, som ligger i 3.860 meters højde. I dag følger vi floden Imja Khola og fortsætter til Pangboche, hvorfra vi har en rolig rute til Phortse, som ligger i 3.860 meters højde.

Trekking: Ca. 5 timer
Højde: Phortse 3860m
Overnatning: Tehus

Dag 13 - Fra Phortse til Namche Bazaar (5 timer)

I dag fortsætter vi nedstigning, og vi har et 5 timers trek foran os. Først følger vi en stejl rute ned til floden ved Phortse Thanka, hvorefter vi går opad mod Mongla. Herfra skal vi igen nedad, denne gang ad hovedruten, som er knap så stejl, til vi kommer til Namche Bazaar.I dag fortsætter vi nedstigning, og vi har et 5 timers trek foran os. Først følger vi en stejl rute ned til floden ved Phortse Thanka, hvorefter vi går opad mod Mongla. Herfra skal vi igen nedad, denne gang ad hovedruten, som er knap så stejl, til vi kommer til Namche Bazaar.

Trekking: Ca. 5 timer
Højde: Namche bazaar 3440m
Overnatning: Tehus

Dag 14 - Fra Namche Bazaar til Lukla (7 timer)
I dag har vi turens sidste trek – et trek på 7 timer – foran os. Vi går stejlt nedad og passerer landsbyerne Jorsale, Phakdin og Choplung på vores vej mod Lukla, hvor vi overnatter. Vi går tidligt i seng, da vi skal tidligt med flyet i morgen. I dag har vi turens sidste trek – et trek på 7 timer – foran os. Vi går stejlt nedad og passerer landsbyerne Jorsale, Phakdin og Choplung på vores vej mod Lukla, hvor vi overnatter. Vi går tidligt i seng, da vi skal tidligt med flyet i morgen.

Trekking: Ca. 7 timer
Højde: Lukla 2840m
Overnatning: Tehus

Dag 15 - Fra Lukla til Kathmandu
I dag står vi tidligt op og tager afsked med Himalaya. Vi tager flyet tilbage til Katmandu og checker ind på hotellet, hvor du kan tage et langt, varmt bad, slappe af og fordøje dine trekkingoplevelser samt kigge på de fantastiske billeder, du uden tvivl har taget på turen. I dag står vi tidligt op og tager afsked med Himalaya. Vi tager flyet tilbage til Katmandu og checker ind på hotellet, hvor du kan tage et langt, varmt bad, slappe af og fordøje dine trekkingoplevelser samt kigge på de fantastiske billeder, du uden tvivl har taget på turen.

Overnatning: Hotel

Dag 16 - Hjemrejse

I dag kan du slappe af på hotellet eller tage ud og shoppe, inden du bliver kørt til lufthavnen, hvorfra du flyver videre til den næste destination eller hjem til Danmark. Dit trekkingeventyr i Nepal er nu slut – og vi hos Ferie med Formål håber, at du har fået en masse gode oplevelser med dig hjem i rygsækken.I dag kan du slappe af på hotellet eller tage ud og shoppe, inden du bliver kørt til lufthavnen, hvorfra du flyver videre til den næste destination eller hjem til Danmark.

Dit Everest Base Camp trek er nu slut – og vi hos Ferie med Formål håber, at du har fået en masse gode oplevelser med dig hjem i rygsækken.

Dag 17 - Ankomst til Danmark

Velkommen hjemVelkommen hjem! Vi håber, at byde dig velkommen til en af vores destinationer igen.

Indkvarteringer

På denne rute overnatter du i små tehuse. Værelserne er ofte dobbeltværelser til 2 personer. Ønsker du at sove alene, kan du meddele det til Ferie med formål. Her tilkommer et single-tillæg, hvis muligheden er der. Før og efter trekket overnatter du på hotel i Kathmandu. Klik på billederne for at læse mere. 

Hotel Manaslu, Kathmandu

★★★

Tehuse