fbpx
Nepal

Fuglerejse i Nepal

Oplev Nepals fascinerende fuglearter, når vi kommer forbi landets mest kendte nationalparker, der huser flere af landets farverige fugle. Vi gør også stop i Koshi Tappu wildlife camp, som er blevet kåret til Asiens bedste fuglekikker spot, med mere end 479 fuglearter at opleve.

Rejsens beskrivelse

På denne fuglerejse i Nepal kommer du ud og oplever de områder, der byder på det mest interessante fugleliv. Ved ankomst i lufthavnen får du en varm velkomst, og i løbet af den uge, du er afsted, kommer du til at opleve hundredvis af spændende fuglearter. Bl.a. skal du ud og opleve nationalparken Shivapuri, som dækker over et område på 159 kvadratkilometer, og som er hjem for over 177 fuglearter. Du kommer også til at besøge Nagarjun Hill lige uden for Katmandu, som er det mest populære fuglekigger spot i nærheden af byen. Sidst, men ikke mindst, skal du også ud til Asiens mest imponerende fuglereservat, Koshi Tappu Wildlife Camp, som er hjem for mere end 479 fuglearter.

En rejse til fordel for dig

Vi har valgt denne rejse, til dig, der elsker at færdes i naturen og opleve dyre- og fuglelivet. Rejsen befinder sig ikke i Himalayas højder, og er derfor tillegnet alle, der ønsker at opleve Nepals dyre- og fugleliv. Det er muligt at kombinere eventyret med et trek i Himalaya bjergene. Se flere af vores rejser til Nepal for inspiration.

Klimaet
På denne rejse befinder vi os i Nepals lavlande, og ikke i Himalayas højder. For at då det bedste ud af denne rejse, bør du rejse i efteråret eller foråret. Under efteråret (midt september-november) er luften klar og tilbyder bedst muligt udsyn. I foråret er naturen smuk og frodig efter monsunregnen har passeret. Temperaturen under efteråret ligger på 25-35 grader, hvorimod foråret byder på en temperatur mellem 20-30 grader. Under både forår og efterår, kommer nattemperaturen ofte ned på mellem 10-15 grader. Turen kan tilbydes i vintermånederne også (december – februar). Her vil temperaturen være på knap 15 grader og nattemperaturen nede på omkring -2 grader.

Få et tilbud på rejsen

Alle vores rejser er skræddersyede eksempler og inkluderer både fly, hoteller, nævnte måltider og daglige udflugter. Ønsker du at ændre rejsen, tilføje flere dage, opgradere hoteller eller måske skræddersy din helt egen rejse? Kontakt os og få et tilbud.

Inklusiv fly

Inkl. fly

Antal dage

9 dage

2 - 10 pers.

Sværhedsgrad: Let

Sværhedsgrad: Let (T1)

Denne fuglerejse i Nepal inkluderer trekking i skovterræn. Nogle af dagene indeholder trek på græs- og slettearealer. Medbring gode sko – gerne vandrestøvler – samt tøj der kan tåle at blive beskidt. I tilfælde af regn kan det blive vådt og mudret.

Læs mere om vores sværhedsgrad gradering.

T1

Fra pris:14.599 DKK / pr. pers

Få et tilbud på rejsen

Ved at benytte formularen accepterer du, at vi gemmer dine data i op til 6 mdr.
Kontakt os i tilfælde af, at du vil have dine data slettet.

Følgende er inkluderet i rejsen

Du kan blandt andet se frem til… 

 • Flyrejse tur/retur fra Danmark
 • Indenrigsfly
 • Engelsktalende lokalguide
 • Engelsktalande fugle ekspert
 • 6 x morgenmad (dag 3-6)
 • 2 x frokost (dag 5-6)
 • 2 x aftensmad (dag 5-6)
 • Hotelophold i Kathmandu inkl. morgenmad (4 nætter)
 • Camp ophold i Koshi Tappu inkl. helpension (2 nætter)
 • Transport til/fra hoteller/lodges i Nepal
 • National Park gebyr

Følgende er ikke inkluderet i rejsen

 • Rejseforsikring
 • Visa
 • Drikkevarer
 • Drikkepenge

De 2 mest populære fuglespots i Kathmandu

Vi gør stop i Shivapuri National Park og Phulchowki Hill der tilsammen udgør de 2 bedste områder for fuglekikkeri i Nepal.

Asiens bedste sted for fuglekiggeri

Med over 479 forskellige fuglearter er Koshi Tappu reservatet det absolut bedste og mest imponerende fuglereservat i Asien

Nepals frodige lavland

Vi befinder os i Nepals frodige lavland der byder på en dejlig flora og fauna samt et rigt dyreliv. 

Nonneklostret i Shivapuri National Park

Under besøget i Shivapuri National Park, besøger vi nonneklostret, hvor flere nonner fra Tibet holder til.

Dagsprogram

Dag 01 - Afrejse fra Danmark

Vi rejser fra Danmark med bedst mulig flyløsning til dine valgte datoer.Vi rejser fra Danmark med bedst mulig flyløsning til dine valgte datoer. Eventyret starter imorgen.
Rigtig god fornøjelse!

Dag 02 - Ankomst i Katmandu
Velkommen til Nepal! Når du ankommer i lufthavnen i Katmandu, står vores lokale, engelsktalende repræsentant klar til at tage imod dig og køre dig til dit hotel. Her får du en kort gennemgang af de kommende dages program. Herefter har du resten af dagen til at slappe af, så du kan samle energi til de kommende dages fugleeventyr. Velkommen til Nepal! Når du ankommer i lufthavnen i Katmandu, står vores lokale, engelsktalende repræsentant klar til at tage imod dig og køre dig til dit hotel. Her får du en kort gennemgang af de kommende dages program. Herefter har du resten af dagen til at slappe af, så du kan samle energi til de kommende dages fugleeventyr.

Overnatning: Hotel

Dag 03 - Besøg på nonneklosteret i Shivapuri National Park

Efter morgenmaden skal vi ud på en kort køretur til foden af bakken ved Shivapuri National Park. Parken dækker over et område på 159 kvadratkilometer og er hjem for over 177 fuglearter. Heriblandt stor hornugle, langnæbbet segltimalie, hvidstrubet fluesnapper, gøgedue og guldstrubet skægfugl. I løbet af dagen i parken besøger vi også et nonnekloster, som huser mere end 100 nonner i forskellige aldre, som er kommet til klosteret fra Tibet. I klosteret fordyber de sig i meditation og bøn.Efter morgenmaden skal vi ud på en kort køretur til foden af bakken ved Shivapuri National Park. Parken dækker over et område på 159 kvadratkilometer og er hjem for over 177 fuglearter. Heriblandt stor hornugle, langnæbbet segltimalie, hvidstrubet fluesnapper, gøgedue og guldstrubet skægfugl.
I løbet af dagen i parken besøger vi også et nonnekloster, som huser mere end 100 nonner i forskellige aldre, som er kommet til klosteret fra Tibet. I klosteret fordyber de sig i meditation og bøn.

Overnatning: Hotel

Dag 04 - Fuglekiggeri ved Phulchowki Hill
Efter en tidlig morgenmad tager vi afsted til Phulchowki Hill, som ligger ca. 20 km syd for Katmandu. Området er et paradis for fugle såvel som fugleelskere. Her kan du spotte mange forskellige arter såsom segltimalier, sangfugle, spætter, ørne og flere forskellige migrantfugle, som har slået sig ned ved Phulchowki Hill. Hvis vi har tid til det, besøger vi også Godawari Botanical Garden, som har en utroligt smuk og eksotisk flora og fauna – hvorfor det også er ét af fuglenes favoritområder. Efter en tidlig morgenmad tager vi afsted til Phulchowki Hill, som ligger ca. 20 km syd for Katmandu. Området er et paradis for fugle såvel som fugleelskere. Her kan du spotte mange forskellige arter såsom segltimalier, sangfugle, spætter, ørne og flere forskellige migrantfugle, som har slået sig ned ved Phulchowki Hill. Hvis vi har tid til det, besøger vi også Godawari Botanical Garden, som har en utroligt smuk og eksotisk flora og fauna – hvorfor det også er ét af fuglenes favoritområder.

Overnatning: Hotel

Dag 05 - Tappu Wildlife Reserve

I dag flyver vi til Biratnagar, som er den lufthavn, der ligger tættest på Koshi Tappu Wildlife Reserve (flyveturen tager ca. 1 time). Fra lufthavnen kører vi i ca. 1 times tid, før vi ankommer til campen, hvor vi bliver briefet og introduceret til faciliteterne og dagens program. Herefter tager vi på fuglekiggertur i de vådområder og marker, der ligger omkring reservatet. Her vil vi se storke, ibiser, snepper, vandfugle og mange flere. I dag flyver vi til Biratnagar, som er den lufthavn, der ligger tættest på Koshi Tappu Wildlife Reserve (flyveturen tager ca. 1 time). Fra lufthavnen kører vi i ca. 1 times tid, før vi ankommer til campen, hvor vi bliver briefet og introduceret til faciliteterne og dagens program. Herefter tager vi på fuglekiggertur i de vådområder og marker, der ligger omkring reservatet. Her vil vi se storke, ibiser, snepper, vandfugle og mange flere.

Overnatning: Telt lejr

Dag 06: Fugle spotting i Koshi Tappu

I dag skal vi ind i selve Tappu Wildlife Reserve og kigge på fugle. Med over 479 forskellige fuglearter er reservatet det absolut bedste og mest imponerende fuglereservat i Asien. Nogle af arterne, som reservatet huser, kommer hertil på vintertræt hele vejen fra Sibirien. Koshi-dæmningen, som ligger tæt ved, har nemlig skabt et kæmpe vandområde, som gør området til den vigtigste mellemstation for en lang række af migrantfugle. Efter morgenmaden tager vi afsted på en heldagsbådtur i reservatet. I løbet af dagen hopper vi også af båden og går en tur langs østsiden af dæmningen. Her kan vi se blandt andet vadefugle, vandfugle, indisk natravn, den truede sumpfrankolin, skjoldhøne og den mørke hornugle. Udover fugle kan vi også støde på sumpkrokodiller, oddere, vilde bison og delfiner. Efter dagens program vender vi tilbage til campen, hvor vi skal overnatte. I dag skal vi ind i selve Tappu Wildlife Reserve og kigge på fugle. Med over 479 forskellige fuglearter er reservatet det absolut bedste og mest imponerende fuglereservat i Asien. Nogle af arterne, som reservatet huser, kommer hertil på vintertræt hele vejen fra Sibirien. Koshi-dæmningen, som ligger tæt ved, har nemlig skabt et kæmpe vandområde, som gør området til den vigtigste mellemstation for en lang række af migrantfugle.
Efter morgenmaden tager vi afsted på en heldagsbådtur i reservatet. I løbet af dagen hopper vi også af båden og går en tur langs østsiden af dæmningen. Her kan vi se blandt andet vadefugle, vandfugle, indisk natravn, den truede sumpfrankolin, skjoldhøne og den mørke hornugle. Udover fugle kan vi også støde på sumpkrokodiller, oddere, vilde bison og delfiner.

Efter dagens program vender vi tilbage til campen, hvor vi skal overnatte.

Overnatning: Telt lejr

Dag 07 - Tilbage til Katmandu
I dag står vi tidligt op og tager ud på en lille fuglekiggetur omkring campen. Herefter spiser vi morgenmad og kører til Biratnagar, hvorfra vi flyver tilbage til Katmandu. Ved ankomst i Katmandu bliver du kørt tilbage til dit hotel. Du har resten af dagen til at slappe og shoppe. I dag står vi tidligt op og tager ud på en lille fuglekiggetur omkring campen. Herefter spiser vi morgenmad og kører til Biratnagar, hvorfra vi flyver tilbage til Katmandu. Ved ankomst i Katmandu bliver du kørt tilbage til dit hotel. Du har resten af dagen til at slappe og shoppe.

Overnatning: Hotel

Dag 08 - Hjemrejse
Du kan slappe af og klare de sidste shoppeture, inden vi henter dig og kører dig til lufthavnen, hvorfra du flyver hjem til Danmark eller videre til din næste destination. Du kan slappe af og klare de sidste shoppeture, inden vi henter dig og kører dig til lufthavnen, hvorfra du flyver hjem til Danmark eller videre til din næste destination.
Dag 09 - Ankomst til Danmark
Velkommen hjemVelkommen hjem til Danmark. Tusind tak for denne gang.

Indkvarteringer

På denne rejse overnatter du på et 3-stjernet hotel før og efter trekket. Det er muligt at opgradere hotellet mod tillæg. Under Koshi Tappu dagene overnatter du i teltlejre. Klik på billederne for at læse mere.

Manaslu, Kathmandu

★★★

Koshi Tappu Wildlife Camp