fbpx
Sopopgang

Ghorepani – Poon Hill trek

Følg med på et eventyr i Annapurna regionen. På dette trek kan alle være med. Turens højdepunkt, Poon Hill, sørger for, at hukommelseskortet i kameraet kommer på overarbejde med sin smukke panoramaudsigt over de sneklædte bjerge, herunder nogle af verdens højeste.

Rejsens beskrivelse

Dette Ghorepani – Poonhill trek hører under Annapurna regionen, og er den korteste vandrerute, hvis man vil udforske den del af de smukke Himalaya-bjerge. Himalaya-bjergene er imponerende i sig selv, men noget der især gør denne tur unik, er solens evne til at ændre bjergenes farve fra sølv til gylden under solopgangen. Det har givet vandreruten kaldenavnet ‘Solopgangstur i Annapurna’. Under rutens gang, komme vi nærmere den berømte ‘Poon Hill’ – også kendt som fotografens paradis. Her har du en fantastisk udsigt til Himalaya-landskabet, Rhododendron-skovene og alpin vegetationen. Det højeste vi kommer op på turen er 3210 meter. Derfor kategoriserer vi denne rute som ‘let’ da chancen for højdesyge er minimal (næsten ikke-eksisterende), ruten er kort, og hvert trek varer ikke mere end 6 timer.

En rejse til fordel for dig

På alle vores rejser ’til fordel for dig’ sætter vi dig og din interesse i fokus fra start til slut. Vi gør alt for, at du skal få den ultimative oplevelse, uanset hvilket land du rejser til. Nepal er ingen undtagelse – og her spiller forberedelser inden afrejse samt klima en væsentlig rolle, for at du skal få den ultimative ferieoplevelse. Vi har valgt denne rute, da den er forholdsvis enkel. Her behøver man hverken at have erfaring med bjergbestigning eller trekking i højderne. En almindelig god fysisk form, og evnen at gå op ad trapper er det, som gør sig gældende her.

Klimaet
Vejret i Nepal er uforudsigeligt og varierer meget fra højdeområder. Vil du på et trekkingeventyr til Poon Hill, bør du rejse i efteråret eller foråret. Under efteråret (midt september-november) er luften klar og giver dig den bedste udsigt til bjerglandskabet. Vejret kan blæse op, men det vil ikke være for koldt. Dagene er solrige og temperaturen ligger på 15-25 grader. Dog falder temperaturen gradvist, når du kommer op i højderne, og den laveste temperatur vil være på 0 til -5 grader om natten. I foråret (marts til midten af maj) er blomsternes sæson. Her vil du opleve en mere frodig natur undervejs. Temperaturen er varmere – ofte mellem 25-35 grader. Dog kan nattemperaturen falde til 5 til 10 grader, når du kommer op i højderne. Turen kan gøres om vinteren (december – februar) men her skal du være opmærksom på kolde temperature. Typisk temperature er 10-15 grader om dagen, og 0 til -7 om natten. Nogle dage kan der forekomme sne.

Med et uforudsigeligt klima i et meget varieret landskab, tager vi forbehold for eventuelle programændringer.

Få et tilbud på rejsen

Alle vores rejser er skræddersyede eksempler og inkluderer både fly, hoteller, nævnte måltider og daglige udflugter. Ønsker du at ændre rejsen, tilføje flere dage, opgradere hoteller eller måske skræddersy din helt egen rejse? Kontakt os og få et tilbud.

Inklusiv fly

Inkl. fly

Antal dage

13 dage

2 - 10 pers.

Sværhedsgrad: Medium

Sværhedsgrad: Medium (T3)

Dette Ghorepani Poonhill trek indeholder trekking i bjergterræn i højder mellem 1500 – 3210 meter over havet. Hvert trek varer mellem 4-5 timer. Enkelte dage lidt over 6 timer. Erfaring med trekking i højder er ikke et krav. Almindelig god fysisk form kræves.

Læs mere om vores sværhedsgrad gradering.

T3

Fra pris:11.997 DKK / pr. pers

Få et tilbud på rejsen

Ved at benytte formularen accepterer du, at vi gemmer dine data i op til 6 mdr.
Kontakt os i tilfælde af, at du vil have dine data slettet.

Følgende er inkluderet i rejsen

Du kan blandt andet se frem til… 

 • Flyrejse tur/retur fra Danmark
 • Indenrigsfly
 • Transport til/fra hotel i Nepal
 • Hotelophold i Katmandu inkl. morgenmad
 • Hotelophold i Pokhara inkl. morgenmad
 • Ophold i tehuse under trekket
 • Engelsktalende lokalguide
 • Engelsktalende portør
 • TIMs (trekking tilladelse)
 • Guided tur i Kathmandu

Følgende er ikke inkluderet i rejsen

 • Rejseforsikring
 • Visa
 • Drikkepenge
 • Måltider under trekking

En uforglemmelig solopgang

Når solen maler Himalaya-bjergene gyldne under solopgang, får du en oplevelse du aldrig vil glemme.

Panorama udsigt ud over Himalaya

Annapurna base camp er et af de mest kendte trek, netop på grund af den fascinerende udsigt til Himalaya bjergene der følger ruten.

Lokale landsbyer

Vi passerer lokale landsbyer, hvor du får et indblik i bjerglandsbybeboernes hverdag. 

Den smukke bjergby, Pokhara

Vores besøg i den smukke bjergby inviterer dig på en farverig kultur og en imponerende udsigt.

Fewa Lake

Få ro i sindet ved Fewa Lake og dens farverige træbåde der ligger og skvulper i vandet. 

Dagsprogram

Dag 01 - Afrejse fra Danmark

Vi rejser fra Danmark med bedst mulig flyløsning til dine valgte datoer.Vi rejser fra Danmark med bedst mulig flyløsning til dine valgte datoer. Eventyret starter imorgen.
Rigtig god fornøjelse!

Dag 02 - Velkommen til Nepal

Velkommen til Nepal. Når du ankommer, og har taget imod din bagage, vil vores engelsktalende repræsentant tage imod dig uden for ankomsthallen. Her bliver du kørt til et hotel i Kathmandu, hvor du overnatter. I morgen tidlig rejser vi mod Pokhara.  Rigtig god fornøjelse.Velkommen til Nepal!

Når du ankommer i lufthavnen i Katmandu, står vores lokale engelsktalende guide klar til at tage imod dig og køre dig til dit hotel. Du får en kort gennemgang af de næste dagens program, hvorefter du har resten af dagen til at slappe af og lade op til morgendagens eventyr, der starter med en rundvandring i Kathmandu. 

Dag 03 - UNESCOs verdensarvssteder i Kathmandu

Efter morgenmaden kommer guiden og henter dig for at tage dig med ud på et sightseeingdag i Katmandu. Vi skal rundt og se fire af de største attraktioner, området har at byde på: Boudhanath, Swyambhunath, Pashupatinath Temple og Kathmandu Durbar Square. Boudhanath er den største stupa i Kathmandu Valley og én af de smukkeste, kulturelle bygninger i Nepal. Stupaen er fra det 8. århundrede og ligger langs den gamle handelsrute til Tibet. I mange hundrede år var stupaen et fast stop på ruten for tibetanske købmænd, som både hvilede sig og bad her. Swayambunath, som også bliver kaldt for Monkey Temple, er den ældste stupa i Kathmandu Valley. Swayambunath ligger på toppen af en bakke, hvorfra man har smuk udsigt til det meste af byen, og det siges, at det var fra dette sted, Katmandus herlighed strømmede, dengang byen blev til. Pashupatinath Temple er et berømt, helligt hinduistisk tempelkompleks, der ligger tæt ved den hellige flod Bagmati. Komplekset er hovedsæde for Pashupatinath, som er herre over alle dyr og en inkarnation af hinduguden Shiva. Kathmandu Durbar Square ligger foran ét af det tidligere kongeriges gamle paladser. Pladsen rummer templer, slotsgårde og noget af den smukkeste Newararkitektur og -kunst. Efter dagens sightseeing gennemgår vi trekkingprogrammet.Efter morgenmaden kommer guiden og henter dig for at tage dig med ud på et sightseeingdag i Katmandu. Vi skal rundt og se fire af de største attraktioner, området har at byde på: Boudhanath, Swyambhunath, Pashupatinath Temple og Kathmandu Durbar Square. Boudhanath er den største stupa i Kathmandu Valley og én af de smukkeste, kulturelle bygninger i Nepal. Stupaen er fra det 8. århundrede og ligger langs den gamle handelsrute til Tibet. I mange hundrede år var stupaen et fast stop på ruten for tibetanske købmænd, som både hvilede sig og bad her. Swayambunath, som også bliver kaldt for Monkey Temple, er den ældste stupa i Kathmandu Valley. Swayambunath ligger på toppen af en bakke, hvorfra man har smuk udsigt til det meste af byen, og det siges, at det var fra dette sted, Katmandus herlighed strømmede, dengang byen blev til.

Pashupatinath Temple er et berømt, helligt hinduistisk tempelkompleks, der ligger tæt ved den hellige flod Bagmati. Komplekset er hovedsæde for Pashupatinath, som er herre over alle dyr og en inkarnation af hinduguden Shiva. Kathmandu Durbar Square ligger foran ét af det tidligere kongeriges gamle paladser. Pladsen rummer templer, slotsgårde og noget af den smukkeste Newararkitektur og -kunst.

Efter dagens sightseeing gennemgår vi trekkingprogrammet.

Dag 04 - Mod Pokhara

I dag kan du enten flyve eller køre (5-6 timer) til byen Pokhara, som takket være sin skønhed er én af de mest populære turistdestinationer i Nepal. Byens nordlige skyline byder på en fantastisk udsigt til Himalaya. Med sin friske bjergluft, udsigten til snebeklædte tinder og omkringliggende krystalklare floder og frodige bevoksning, lever byen i dén grad op til sit tilnavn: ”the jewel in Himalaya” – for det er i sandhed en by med en bemærkelsesværdigt smuk natur. Tilbring dagen i byen med at udforske området omkring søbredden, som har mange hyggelige, små butikker, eller tag på en bådtur i Fewa Lake. I dag kører vi i 5-6 timer til byen Pokhara, som takket være sin skønhed er én af de mest populære turistdestinationer i Nepal. Byens nordlige skyline byder på en fantastisk udsigt til Himalaya. Med sin friske bjergluft, udsigten til snebeklædte tinder og omkringliggende krystalklare floder og frodige bevoksning, lever byen i dén grad op til sit tilnavn: ”the jewel in Himalaya” – for det er i sandhed en by med en bemærkelsesværdigt smuk natur. Tilbring dagen i byen med at udforske området omkring søbredden, som har mange hyggelige, små butikker, eller tag på en bådtur i Fewa Lake.

Det kan lade sig gøre at flyve til Pokhara. Her tilkommer et gebyr, da prisen tager udgangspunkt i landtransport. Ønsker du at flyve, bedes du kontakte Ferie med Formål.

Dag 05 - Fra Pokhara til Ulleri (5 timer)

I dag starter trekkingeventyret! Efter morgenmaden kører vi i bil til Nayapul. Turen tager ca. en time, og når vi ankommer, går vi gennem gader med små, lokale butikker for at komme til hængebroen, der går over Modi-floden. På den anden side af floden finder vi landsbyen Birethanti. Herfra begynder vi ca. 5 timers stille og roligt trek opad gennem landsbyer og marker mod Ulleri, der ligger i 1.540 meters højde. Vi overnatter i et lokalt tehus.I dag starter trekkingeventyret! Efter morgenmaden kører vi i bil til Nayapul. Turen tager ca. en time, og når vi ankommer, går vi gennem gader med små, lokale butikker for at komme til hængebroen, der går over Modi-floden. På den anden side af floden finder vi landsbyen Birethanti. Herfra begynder vi ca. 5 timers stille og roligt trek opad gennem landsbyer og marker mod Ulleri, der ligger i 1.540 meters højde. Vi overnatter i et lokalt tehus.

Kørsel: 1 time
Trekking: 5 timer
Højde: 1540 meter
Overnatning: Tehus

Dag 06: Fra Ulleri til Ghorepani (6 timer)

Efter morgenmaden går vi i gang med dagens trek, der kommer til at tage ca. 6 timer. Vi starter med at bestige Ulleris stejle trappe. Herfra går vi videre gennem hyggelige landsbyer og frodig rododendronskov mod Ghorepani, som ligger i 2.750 meters højde. Er vejret med os, vil vi i løbet af dagen have en fantastisk udsigt til de omkringliggende bjerge. Når vi ankommer til Ghorepani, bliver vi også her mødt af en flot udsigt. Vi overnatter i et lokalt tehus.Efter morgenmaden går vi i gang med dagens trek, der kommer til at tage ca. 6 timer. Vi starter med at bestige Ulleris stejle trappe. Herfra går vi videre gennem hyggelige landsbyer og frodig rododendronskov mod Ghorepani, som ligger i 2.750 meters højde. Er vejret med os, vil vi i løbet af dagen have en fantastisk udsigt til de omkringliggende bjerge. Når vi ankommer til Ghorepani, bliver vi også her mødt af en flot udsigt. Vi overnatter i et lokalt tehus.

Trekking: 6 timer
Højde: 2750
Overnatning: Tehus

Dag 07 - Fra Ghorepani til Poon Hill og Tadapani (4-5 timer)

I dag skal vi tidligt op – for vi skal ud på en times trekking op til Poon Hill, som ligger i 3.210 meters højde, inden solen står op. Her får vi nemlig en helt spektakulær solopgang at se med panormaudsigt ud over Himalayas bjerge. Efter solen er stået op, går vi tilbage til Ghorepani, hvor vi spiser morgenmad, inden vi trekker videre i 4-5 timer gennem mere rododendronskov til Tadapani. På trekket er der chance for, at vi møder vilde dyr. Når vi ankommer til Tadapani, som ligger i 2.710 meters højde, bliver vi mødt af en smuk udsigt til den sydlige del af Annapurna, Hiunchuli og Fishtail. Vi overnatter i et lokalt tehus.I dag skal vi tidligt op – for vi skal ud på en times trekking op til Poon Hill, som ligger i 3.210 meters højde, inden solen står op. Her får vi nemlig en helt spektakulær solopgang at se med panormaudsigt ud over Himalayas bjerge. Efter solen er stået op, går vi tilbage til Ghorepani, hvor vi spiser morgenmad, inden vi trekker videre i 4-5 timer gennem mere rododendronskov til Tadapani. På trekket er der chance for, at vi møder vilde dyr. Når vi ankommer til Tadapani, som ligger i 2.710 meters højde, bliver vi mødt af en smuk udsigt til den sydlige del af Annapurna, Hiunchuli og Fishtail. Vi overnatter i et lokalt tehus.

 

Trekking: 4-5 timer
Højde: Poon Hill: 3210 meter , Tadapani: 2710 meter
Overnatning: Tehus

Dag 08 - Fra Tadapani til Ghandruk (3 timer)
I dag har vi et stille og roligt trek på 3 timer foran os. Vi går gennem skove og marker til Ghandruk, som også har en fantastisk udsigt til den sydlige del af Annapurna, Hiunchuli og Fishtail. Byen består af 1.318 huse og er beboet af den etniske gruppe Gurung. Efter frokost går vi på opdagelse i den flotte by og Gurungs kultur. Vi overnatter i et tehus.I dag har vi et stille og roligt trek på 3 timer foran os. Vi går gennem skove og marker til Ghandruk, som også har en fantastisk udsigt til den sydlige del af Annapurna, Hiunchuli og Fishtail. Byen består af 1.318 huse og er beboet af den etniske gruppe Gurung. Efter frokost går vi på opdagelse i den flotte by og Gurungs kultur. Vi overnatter i et tehus.

Trekking: 3 timer
Højde: 2012 meter
Kørsel: Ca. 1,5 time
Overnatning: Tehus

Dag 09 - Fra Ghandruk til Pokhara (5 timer)
Efter vi har spist morgenmad og nydt udsigten til de sneklædte tinder, tager vi afsted på turens sidste trek. Vi har ca. 5 timers trek i nedadgående retning gennem byer og skov til vi når Nayapul. Herfra bliver vi kørt tilbage til Pokhara (køreturen tager ca. 1,5 timer). Når vi ankommer til hotellet, kan du nyde et langt, velfortjent bad og slappe af ved den smukke flodbred resten af dagen.

Fish tail

Efter vi har spist morgenmad og nydt udsigten til de sneklædte tinder, tager vi afsted på turens sidste trek. Vi har ca. 5 timers trek i nedadgående retning gennem byer og skov til vi når Nayapul. Herfra bliver vi kørt tilbage til Pokhara (køreturen tager ca. 1,5 timer). Når vi ankommer til hotellet, kan du nyde et langt, velfortjent bad og slappe af ved den smukke flodbred resten af dagen.

Trekking: 5 timer
Kørsel: 1,5 time
Højde: 1400
Overnatning: Hotel

Dag 10 - På egen hånd i Pokhara
I dag har du hele dagen på egen hånd i den smukke by Pokhara. Du kan lave lige, hvad du har lyst til – fx tage på en bådtur i den krystalklare flod eller udforske de huler, vandfald eller bakker og bjerge, som ligger omkring byen. Trænger du til bare at koble helt af, finder du også mange hyggelige barer ved flodbredden, hvor du kan nyde en kold øl.

Fewa Lake

I dag har du hele dagen på egen hånd i den smukke by Pokhara. Du kan lave lige, hvad du har lyst til – fx tage på en bådtur i den krystalklare flod eller udforske de huler, vandfald eller bakker og bjerge, som ligger omkring byen. Trænger du til bare at koble helt af, finder du også mange hyggelige barer ved flodbredden, hvor du kan nyde en kold øl.

Overnatning: Hotel

Dag 11 - Kathmandu og Bhaktapur
Efter en afslappet morgenmad tager vi ud til lufthavnen, hvor vi tager en kort, smuk flyrejse på 30 minutter tilbage til Katmandu. Ved ankomst til Katmandu, checker du ind på dit hotel. Herefter tager vi ud og ser én af de smukkeste og ældste tempelbyer i Katmandu Valley: Bhaktapur. Her kan du opleve både arkitektur og kunst fra middelalderen.

Bhaktapur

Efter en afslappet morgenmad tager vi ud til lufthavnen, hvor vi tager en kort, smuk flyrejse på 30 minutter tilbage til Katmandu. Ved ankomst til Katmandu, checker du ind på dit hotel. Herefter tager vi ud og ser én af de smukkeste og ældste tempelbyer i Katmandu Valley: Bhaktapur. Her kan du opleve både arkitektur og kunst fra middelalderen.

Overnatning: Hotel

Dag 12 - Hjemrejse

I dag kan du slappe af på hotellet eller tage ud og shoppe, inden du bliver kørt til lufthavnen, hvorfra du flyver videre til den næste destination eller hjem til Danmark. Dit trekkingeventyr i Nepal er nu slut – og vi hos Ferie med Formål håber, at du har fået en masse gode oplevelser med dig hjem i rygsækken.I dag kan du slappe af på hotellet eller tage ud og shoppe, inden du bliver kørt til lufthavnen, hvorfra du flyver videre til den næste destination eller hjem til Danmark.
Et Ghorepani – Poonhill trek i Nepal er nu slut – og vi hos Ferie med Formål håber, at du har fået en masse gode oplevelser med dig hjem i rygsækken.

Dag 13 - Ankomst til Danmark
Velkommen hjemVelkommen hjem til Danmark. Tusind tak for denne gang.

Indkvarteringer

På denne rejse overnatter du på hotel før og efter trekket. Under trekket overnatter du i lokale tehuse. Værelserne i tehusene er ofte dobbeltværelser til 2 personer. Ønsker du at sove alene, kan du meddele det til Ferie med formål. Her tilkommer et single-tillæg, hvis muligheden er der. Før og efter trekket overnatter du på hotel i Kathmandu og Pokhara. Klik på billederne for at læse mere.

Hotel Manaslu, Kathmandu

★★★

Tehuse

Kuti Resort, Pokhara

★★★