fbpx
Depositphotos_117449812_xl-2015-scaled

Trekking i Nepal: Nepal bag facaden

Oplev Nepal bag facaden når vi besøger lokale landsbyer. Vi overnatter i lokale homestays og afslutter turen med et besøg i Chitwan National Park, hvor en spændende safarirejse venter os.

Rejsens beskrivelse

Udover at du får et helt unikt og autentisk indblik i de lokale familiers liv i den mindre turistede del af Nepals bjerge, så fører ruten dig også gennem Nepals lavland til én af de fineste nationalparker i hele Asien, nemlig Chitwan National Park. Parken dækker over et område på 932 kvadratkilometer og er kendt for at have et fantastisk og varieret dyreliv – som du kommer til at opleve på til fods og i jeep.

En rejse til fordel for alle

På denne tur kombinerer vi en aktiv ferie med et besøg hos lokale familier og en safarirejse. På denne homestay-tur kommer du med til ét af Nepals mest unikke og mindst turistede trekkingområder, og du kommer til at rejse og leve som de lokale. Det, der gør området unikt, er, at det er hjem for Chepang-folket, som er områdets urbefolkning. Før i tiden levede de som nomader, men inden for de sidste 3-4 generationer har de slået sig ned og lever nu af en kombination af landbrug og hvad de kan samle og jage i de omkringliggende skove. Der er kun omkring 70.000 i det hele, og de lever den dag i dag stadig langt fra civilisationen – mange af dem kan ikke læse, og deres adgang til lægehjælp er begrænset. For mange af familierne er det hertil svært at få økonomien til at hænge sammen, da det er barskt at dyrke afgrøder i bjergene. Vi har derfor udviklet denne trekkingtur til fordel for dem, og dit besøg kommer til at gøre en stor økonomisk forskel for de lokale Chepang-familier, du besøger. Vi afslutter trekket med et besøg i Chitwan National Park, hvor en spændende safarirejse giver dig mulighed for at opleve dyr i det fri.

Klimaet
Vejret i Nepal er uforudsigeligt og varierer meget fra højdeområder. Vi anbefaler, at du tager på denne rejse i efteråret eller foråret. Under efteråret (midt september-november) er luften klar og giver dig den bedste udsigt til bjerglandskabet. Vejret kan blæse op, men det vil ikke være for koldt. Dagene er solrige og temperaturen ligger på 15-25 grader. Dog falder temperaturen gradvist, når du kommer op i højderne, og den laveste temperatur vil være på 5 til 15 grader om natten. I foråret (marts til midten af maj) er blomsternes sæson. Her vil du opleve en mere frodig natur undervejs. Temperaturen er varmere – ofte mellem 25-35 grader. Dog kan nattemperaturen falde til 15 til 25 grader. Turen kan gøres om vinteren (december – februar), men her skal du være opmærksom på kolde temperature. Typisk temperature er 10-20 grader om dagen, og 5 til -3 om natten.

Bemærk: Chitwan National Park befinder sig i Nepals lavlande. I månederne april-maj kan du forvente høj temperatur og luftfugtighed. Med et uforudsigeligt klima i et meget varieret landskab, tager vi forbehold for eventuelle programændringer.

Få et tilbud på rejsen

Alle vores rejser er skræddersyede eksempler. Du kan enten bestille rejsen som den er, eller skræddersy din helt egen rejse. Udfyld formularen eller kontakt os - så hjælper vi dig. Priserne som er vist er fra-priser med afrejse i lavsæsonen.

Inklusiv fly

Inkl. fly

Antal dage

11 dage

2 - 10 pers.

Sværhedsgrad: Moderat

Sværhedsgrad: Moderato (T2)

Denne rejse indeholder 3 x trek i højder fra 1000 – 2000 meter over havet. Hvert trek varer mellem 3-6 timer. Terræn er skiftende og består af stenet grusveje, bjergterræn samt skovterræn i Chitwan National Park. Almindelig god fysisk form kræves. Medbring gode vandresko samt tøj der kan tåle at blive beskidt. Erfaring med vandring i bjerge er ikke et krav.

Læs mere om vores sværhedsgrad gradering.

T2

Fra pris:14.399 DKK / pr. pers

Få et tilbud på rejsen

Ved at benytte formularen accepterer du, at vi gemmer dine data i op til 6 mdr.
Kontakt os i tilfælde af, at du vil have dine data slettet.

Følgende er inkluderet i rejsen

Du kan blandt andet se frem til… 

 • Flyrejse tur/retur fra Danmark
 • Alle nævnte Indenrigsfly
 • Engelsktalende lokalguide
 • Engelsktalende portør under trek
 • Transport til/fra lufthavn i Nepal
 • Ophold på nævnte hoteller og homestays
 • 10 x morgenmad (dag 3-12)
 • 7 x frokost (dag 5-11
 • 7 x aftensmad (dag 5-11)
 • Trekkingtilladelser
 • Indgang til Chitwan National Park
 • Kanotur i Chitwan National Park
 • Jeepsafari i Chitwan National Park
 • Fuglekiggertur i Chitwan National Park
 • Guided tur i Kathmandu Valley

Følgende er ikke inkluderet i rejsen

 • Rejseforsikring
 • Visa
 • Måltider der ikke er nævnt ovenfor

Oplev Nepal bag facaden

Vi oplever de lokale landsbyer, der ligger uden for de populære trekkingområder.

Det Nepalesiske køkken

Vores værtsfamilier forbereder maden. På den måde oplever og afprøver du det ægte nepalesiske køkken.

Dyrelivet i Chitwan National Park

Vi kommer på en ægte safarirejse i jeep – og til fods – i Chitwan National Park. Her får du chancen for at opleve parkens dyreliv.

Den smukke bjergby, Pokhara

Vores besøg i den smukke bjergby inviterer dig på en farverig kultur og en imponerende udsigt.

Verdensarv byen, Kathmandu

Vi oplever selvfølgelig Kathmandus vigtigste seværdigheder, når vi befinder os i byen.

Dagsprogram

Dag 01 - Afrejse fra Danmark

Vi rejser fra Danmark med bedst mulig flyløsning til dine valgte datoer.Vi rejser fra Danmark med bedst mulig flyløsning til dine valgte datoer. Eventyret starter imorgen.
Rigtig god fornøjelse!

Dag 02 - Velkommen til Nepal
Velkommen til Nepal. Når du ankommer, og har taget imod din bagage, vil vores engelsktalende repræsentant tage imod dig uden for ankomsthallen. Her bliver du kørt til et hotel i Kathmandu, hvor du overnatter. I morgen tidlig rejser vi mod Pokhara.  Rigtig god fornøjelse.Velkommen til Nepal! Når du ankommer i lufthavnen i Katmandu, står vores lokale engelsktalende guide klar til at tage imod dig og køre dig til dit hotel. Du får en kort gennemgang af morgendagens program, hvorefter du har resten af dagen til at slappe af og lade op. Vi ønsker dig en god fornøjelse.
Dag 03 - UNESCOs verdensarvssteder i Kathmandu
Efter morgenmaden kommer guiden og henter dig for at tage dig med ud på et sightseeingdag i Katmandu. Vi skal rundt og se fire af de største attraktioner, området har at byde på: Boudhanath, Swyambhunath, Pashupatinath Temple og Kathmandu Durbar Square. Alle fire er på UNESCO’s verdensarvliste. Boudhanath er den største stupa i Kathmandu Valley og én af de smukkeste, kulturelle bygninger i Nepal. Stupaen er fra det 8. århundrede og ligger langs den gamle handelsrute til Tibet. I mange hundrede år var stupaen et fast stop på ruten for tibetanske købmænd, som både hvilede sig og bad her. Swayambunath, som også bliver kaldt for Monkey Temple, er den ældste stupa i Kathmandu Valley. Swayambunath ligger på toppen af en bakke, hvorfra man har smuk udsigt til det meste af byen, og det siges, at det var fra dette sted, Katmandus herlighed strømmede, dengang byen blev til. Pashupatinath Temple er et berømt, helligt hinduistisk tempelkompleks, der ligger tæt ved den hellige flod Bagmati. Komplekset er hovedsæde for Pashupatinath, som er herre over alle dyr og en inkarnation af hinduguden Shiva. Kathmandu Durbar Square ligger foran ét af det tidligere kongeriges gamle paladser. Pladsen rummer templer, slotsgårde og noget af den smukkeste Newararkitektur og -kunst. Efter dagens program er det vigtigt, at du kommer i seng i ordentlig tid – for i morgen starter trekking eventyret!

Velkommen til Nepal

Efter morgenmaden kommer guiden og henter dig for at tage dig med ud på et sightseeingdag i Katmandu. Vi skal rundt og se fire af de største attraktioner, området har at byde på: Boudhanath, Swyambhunath, Pashupatinath Temple og Kathmandu Durbar Square. Alle fire er på UNESCO’s verdensarvliste. Boudhanath er den største stupa i Kathmandu Valley og én af de smukkeste, kulturelle bygninger i Nepal. Stupaen er fra det 8. århundrede og ligger langs den gamle handelsrute til Tibet. I mange hundrede år var stupaen et fast stop på ruten for tibetanske købmænd, som både hvilede sig og bad her.
Swayambunath, som også bliver kaldt for Monkey Temple, er den ældste stupa i Kathmandu Valley. Swayambunath ligger på toppen af en bakke, hvorfra man har smuk udsigt til det meste af byen, og det siges, at det var fra dette sted, Katmandus herlighed strømmede, dengang byen blev til. Pashupatinath Temple er et berømt, helligt hinduistisk tempelkompleks, der ligger tæt ved den hellige flod Bagmati. Komplekset er hovedsæde for Pashupatinath, som er herre over alle dyr og en inkarnation af hinduguden Shiva.

Kathmandu Durbar Square ligger foran ét af det tidligere kongeriges gamle paladser. Pladsen rummer templer, slotsgårde og noget af den smukkeste Newararkitektur og -kunst.

Efter dagens program er det vigtigt, at du kommer i seng i ordentlig tid – for i morgen starter trekking eventyret!

Dag 04 - Mod Pokhara
I dag kører vi til byen Pokhara (5-6 timer), som takket være sin skønhed er én af de mest populære turistdestinationer i Nepal. Byens nordlige skyline byder på en fantastisk udsigt til Himalaya. Med sin friske bjergluft, udsigten til snebeklædte tinder og omkringliggende krystalklare floder og frodige bevoksning, lever byen i dén grad op til sit tilnavn: ”the jewel in Himalaya” – for det er i sandhed en by med en bemærkelsesværdigt smuk natur. Tilbring dagen i byen med at udforske området omkring søbredden, som har mange hyggelige, små butikker, eller tag på en bådtur i Fewa Lake. Overnatning: Hotel

Solnedgangen ved Fewa Lake

I dag kører vi til byen Pokhara (5-6 timer), som takket være sin skønhed er én af de mest populære turistdestinationer i Nepal. Byens nordlige skyline byder på en fantastisk udsigt til Himalaya. Med sin friske bjergluft, udsigten til snebeklædte tinder og omkringliggende krystalklare floder og frodige bevoksning, lever byen i dén grad op til sit tilnavn: ”the jewel in Himalaya” – for det er i sandhed en by med en bemærkelsesværdigt smuk natur. Tilbring dagen i byen med at udforske området omkring søbredden, som har mange hyggelige, små butikker, eller tag på en bådtur i Fewa Lake.

Overnatning: Hotel

Dag 05 - Mod Makwanpur (3 timer)

Efter morgenmad, kører vi i ca. 45 minutter, indtil vi ankommer til Ghatichina. Her starter en stejl, opadgående rute på ca. 3 timer. Ruten tager os op i højderne, og byder derfor på en fantastisk udsigt til risterrasserne. I løbet af turen kommer vi højere og højere op, og får til sidst en flot udsigt til Annapurna bjergene. Vores destination for idag bliver den lokale landsby, Makanpur. Her får du et indblik i den lokale hverdag, landbruget og får tid til at udforske området på egen hånd.

Trekking: 3 timer
Højde: 1500 meter
Overnatning: Homestay

Dag 06 - Makanpur - Panchase (6 timer)

Dagen idag står på en dejlig trekking tur gennem fantastisk landskab. Vores endestation idag bliver landsbyen, Panchase. Undervejs vandrer vi både langs risterasser, gennem lokale landsbyer og flotte skovområder. Når vi kommer frem til Panchase, kan du bestige byens bakke. Her venter dig en fantastisk udsigt til Annapurna bjergene.  <b>Trekking:</b> 6 timer <b>Højde:</b> 2000 meter <b>Overnatning:</b> HomestayDagen idag står på en dejlig trekking tur gennem fantastisk landskab. Vores endestation idag bliver landsbyen, Panchase. Undervejs vandrer vi både langs risterasser, gennem lokale landsbyer og flotte skovområder. Når vi kommer frem til Panchase, kan du bestige byens bakke. Her venter dig en fantastisk udsigt til Annapurna bjergene.

Trekking: 6 timer
Højde: 2000 meter
Overnatning: Homestay

Dag 07 - Tilbage til Pokhara via Kande (4 timer)

Vi starter dagen med en god morgenmad. Herefter tager vi vandreskoene på igen, og bevæger os nedad, indtil vi ankommer til Bhadaure. Her begynder ruten så småt at gå opad, inden vi ankommer til et skovområde. Her vandrer vi det sidste stykke til Kande. Efter ankomst til Kande, bliver vi hentet i bil, og kørt til Pokhara. Vi ankommer til Pokhara efter en køretur på ca. 30 minutter. Trekket er nu afsluttet, og imorgen kører vi mod Chitwan National Park, hvor en spændende safari venter os. Vi overnatter i Pokhara. <b></b> <b></b> <b>Trekking: </b>4 timer <b>Kørsel:</b> 30 minutter <b>Højde:</b> 1400 meter <b>Overnatning:</b> HotelVi starter dagen med en god morgenmad. Herefter tager vi vandreskoene på igen, og bevæger os nedad, indtil vi ankommer til Bhadaure. Her begynder ruten så småt at gå opad, inden vi ankommer til et skovområde. Her vandrer vi det sidste stykke til Kande. Efter ankomst til Kande, bliver vi hentet i bil, og kørt til Pokhara. Vi ankommer til Pokhara efter en køretur på ca. 30 minutter. Trekket er nu afsluttet, og imorgen kører vi mod Chitwan National Park, hvor en spændende safari venter os. Vi overnatter i Pokhara.

Trekking: 4 timer
Kørsel: 30 minutter
Højde: 1400 meter
Overnatning: Hotel

Dag 08: Chitwan National Park

Efter vi har spist morgenmad, siger vi farvel til vores værtsfamilie og går i gang med turens sidste trek. Vi går 3 timer nedad gennem varierede skovområder til Shaktikhor, hvor vores lift venter på os. Herfra kører vi i to timer for at komme til én af Asiens fineste naturreservater: Chitwan National Park. Parken dækker over 932 kvadratkilometer og er kendt for at have et imponerende og varieret dyreliv. Ved ankomst checker vi ind hos vores lokale værtsfamilie. Efter vi har hvilet lidt, tager vi på besøg i landsbyen Tharu og ser solen gå ned ved flodbredden. Efter vi har spist morgenmad, siger vi farvel til vores Pokhara og kører mod den fantastiske Chitwan National Park. Parken dækker over 932 kvadratkilometer og er kendt for at have et imponerende og varieret dyreliv – heriblandt elefanter, gavialer, tigre, aber, næsehorn og sumpkrokodiller samt en bred variation af fugle. Ved ankomst checker vi ind hos vores lokale værtsfamilie. Efter vi har hvilet lidt, tager vi på besøg i landsbyen Tharu og ser solen gå ned ved flodbredden.

Kørsel: 4 timer
overnatning: Hotel

Dag 09 - På safari i Chitwan National Park

Straks efter morgenmaden begiver vi os ud på dagens junglesafari. Vi tager første del af turen i dugoutkanoer, hvorefter vi går i land og fortsætter vores junglesafari til fods. Efter frokost fortsætter safarien i jeep. Vi kører gennem fantastisk, vild natur, og kommer til at se mange spændende dyr. Om aftenen skal vi opleve et lokalt Tharu-program. Straks efter morgenmaden begiver vi os ud på dagens junglesafari. Vi tager første del af turen i dugoutkanoer, hvorefter vi går i land og fortsætter vores junglesafari til fods. Efter frokost fortsætter safarien i jeep. Vi kører gennem fantastisk, vild natur, og kommer til at se mange spændende dyr – heriblandt næsehorn, elefanter, bukke, forskellige fuglearter samt gavialer. Om aftenen skal vi opleve et lokalt Tharu-program.

Overnatning: Hotel

Dag 10 - Fuglekiggertur og kørsel tilbage til Katmandu
I dag står vi ekstra tidligt op for at tage ud på en lille fuglekiggertur. Herefter spiser vi morgenmad og kører tilbage til Katmandu gennem et idyllisk landskab med floder, marker, klipper og små, lokale byer. Når vi ankommer til Katmandu, har du resten af dagen og aftenen til at slappe af på hotellet.I dag står vi ekstra tidligt op for at tage ud på en lille fuglekiggertur. Herefter spiser vi morgenmad og kører tilbage til Katmandu gennem et idyllisk landskab med floder, marker, klipper og små, lokale byer. Når vi ankommer til Katmandu, har du resten af dagen og aftenen til at slappe af på hotellet.
Dag 11 - Tur til Bhaktapur

Efter en afslappet morgenmad bliver du hentet af vores lokale guide, som tager dig med til én af de smukkeste og ældste tempelbyer i Katmandu Valley: Bhaktapur. Efter vores besøg her har du resten af dagen til at slappe af og shoppe.Efter en afslappet morgenmad bliver du hentet af vores lokale guide, som tager dig med til én af de smukkeste og ældste tempelbyer i Katmandu Valley: Bhaktapur. Efter vores besøg her har du resten af dagen til at slappe af og shoppe.

Dag 12 - Hjemrejse

I dag kan du slappe af på hotellet eller tage ud og shoppe, inden du bliver kørt til lufthavnen, hvorfra du flyver videre til den næste destination eller hjem til Danmark. Dit trekkingeventyr til fordel for de lokale i Nepal er nu slut. Du har med din tur gjort en positiv forskel for de lokale og samtidig oplevet Nepals fantastiske natur og kultur. Du har med andre ord været på ferie med formål, og kan nu nyde dine feriebilleder og -minder med glæde og god samvittighed.I dag kan du slappe af på hotellet eller tage ud og shoppe, inden du bliver kørt til lufthavnen, hvorfra du flyver videre til den næste destination eller hjem til Danmark.
Din trekking tur i Nepal er nu nået til vejs ende. Du har med dine besøg gjort en stor forskel for de lokale og samtidig oplevet Nepals fantastiske natur,  kultur og dyreliv. Du har med andre ord været på en ferie med formål, og kan nu nyde dine feriebilleder og -minder med glæde og god samvittighed.

Dag 13 - Ankomst til Danmark

Velkommen hjemVelkommen hjem til Danmark. Tusind tak for denne gang.

Indkvarteringer

På dette trek overnatter du i lokale homestays (2 nætter). Øvrige nætter foregår på almindelige budget hoteller/lodges. Ønsker du at opgradere hoteller/lodges til bedre komfort, kan det gøres mod ekstra tillæg. Klik på billederne for at læse mere.

Hotel Manaslu, Kathmandu

★★★

Homestay

Kuti, Pokhara

★★★

Jungle Villa Resort

★★★