fbpx
Magiske Kenya: Strandparadis og safarieventyr

Kenya og badeferie: Det magiske Kenya

Kenya og badeferie: Følg med på en fantastisk rejse til Kenya, hvor vi kombinerer sightseeing i Nairobi med det vilde dyreliv i en af landets smukkeste safariparker og afslutter med afslapning ved Det Indiske Ocean.

Rejsens beskrivelse

Ferie med Formål har med hjælp af vores lokale leverandør sammensat en 12-dages kombineret kultur- safari- og strandrejse, som giver dig muligheden for at komme på sightseeing i Nairobi, opleve dyrelivet i en af de mest autentiske safariparker i Kenya, krydret med total afslapning ved Det Indiske Ocean, på det luksuriøse Flamingo by PrideInn Beach Resort & Spa. Denne rejse er det oplagte valg til dig, der både ønsker at opleve dyr i deres naturlige habitat, støtte op om dyrevelfærden ved at besøge rescue centre, få et indblik i den kulturelle hverdag og samtidig koble helt på et lækkert strandresort. Den perfekte kombination af Kenya safari og badeferie.

Denne rejse er med engelsktalende guide, men det er er muligt at opgradere til dansktalende guide.

En rejse til fordel for alle

På denne rejse besøger vi to forskellige non-profit organisationer. Den ene organisation tager sig af forældreløse baby elefanter og næsehorn. Den anden organisation yngler de efterhånden meget truede Ratchild-giraffer. For at støtte kvinderne i Afrika, gør vi desuden et stop i smykkefabrikken ‘Kazuri‘, der har mere end 100 enlige kvinder ansatte. For at du ikke skal miste tid på den afrikanske savanne, har Ferie med Formål indlagt en ekstra dag, hvor disse besøg finder sted. Vi besøger også en lokal landsby, hvor de lokale samburuer giver os et indblik i deres helt unikke hverdag. En hverdag, der ligger langt fra den vi kender til i Danmark. Denne rejse er ligeledes et oplagt valg, til dig der rejser med børn.

Få et tilbud på rejsen

Alle vores rejser er skræddersyede eksempler. Du kan enten bestille rejsen som den er, eller skræddersy din helt egen rejse. Udfyld formularen eller kontakt os - så hjælper vi dig. Priserne som er vist er fra-priser med afrejse i lavsæsonen.

Inklusiv fly

Inkl. fly

Antal dage

12 dage

4 personer

Fra pris:16.499 DKK / pr. pers

Få et tilbud på rejsen

Ved at benytte formularen accepterer du, at vi gemmer dine data i op til 6 mdr.
Kontakt os i tilfælde af, at du vil have dine data slettet.

Følgende er inkluderet i rejsen

Du kan blandt andet se frem til… 

 • Flybillet tur/retur fra Danmark inkl måltider
 • Transport tur/retur fra lufthavnen
 • Togtur til/fra Mombasa på 1. klasse
 • Ophold på nævnte hoteller og lodges
 • Engelsktalende lokalguide
 • Afrejse garanti uanset antal deltagere
 • 9 x morgenmad (dag 3-11)
 • 8 x frokost (dag 3, 4, 5, 7, 8, 9, 10 & 11)
 • 7 x aftensmad (dag 4-10)
 • 1 liter vand pr. person under game drive.
 • Indgang til Langata Giraffe Centre
 • Indgang til Daphne Sheldrick’s Elephant Orphanage
 • Indgang til Karen Blixen Farm & Museum
 • Indgang til Karen Blixen Coffee Garden
 • Indgang til Kazuri Beads fabrikken
 • Alle nævnte game-drives i 8. personers jeeps med åbent tag.
 • Gebyr til nationalparker
 • Alle gebyrer og skatter

Følgende er ikke inkluderet i rejsen

 • Drikkepenge
 • Visum til Kenya
 • Vaccination
 • Afbestillingsforsikring
 • Alt som ikke er nævnt under ‘inkluderet’

En rejse med god samvittighed

Vi besøger Daphne Sheldrick’s Elephant Orphanage, Langata Giraffe Centre.

Samburu National Reserve

Samburu National Reserve er en af de mindre kendte reservater i Kenya, da den i mange år har været utilgængelig for turister. Det gør at reservatet har bevaret sin autencitet, og der venter dermed en kæmpe oplevelse i et område, som er præget af savannelandskab og højland.

Til fordel for de lokale

Du får et helt unikt indblik i en dagligdag, som ligger så fjernt fra vores, når vi besøger Samburuerne og Kazuri fabrikken. 

En fantastisk togrejse på 1. klasse

Vi går ombord på et tog, der fører os til Mombasa. Ruten tager os gennem fantastiske nationalparker, hvor du kan nyde synet af det vilde dyreliv. 

Badeferie på PrideInn Flamingo Beach Resort & Spa

De sidste dage går med luksuriæs badeferie i verdensklasse. Under opholdet har du All Inklusiv inkluderet. 

Dagsprogram

Dag 01 - Afrejse fra Danmark
Vi rejser fra Danmark med bedst mulig flyløsning til dine valgte datoer.Vi rejser fra Danmark med bedst mulig flyløsning til dine valgte datoer.
Dag 02 - Velkommen til Nairobi, Kenya
Ibis Styles, NairobiNår du er kommet vel gennem paskontrollen i lufthavnen står din lokale turguide klar til at byde dig velkommen. Sammen kører I til dit hotel i Westlands, Nairobi, hvor du får mulighed for at få taget et forfriskende bad og få en god nattesøvn. Du skal overnatte på det 3-stjernede hotel Ibis Styles, der ligger centralt placeret i Nairobi. Hotellet har en rigtig god restaurant i stueetagen, og har en bar beliggende på tagterrassen med en fantastisk udsigt ud over Nairobis skyline.
Dag 03 - Kenya med god samvittighed
Vi starter safarieventyret med hjælp og støtte til Kenyas dyreliv og lokalbefolkning. Vi starter ved Daphne Sheldrick’s Elephant Orphanage, hvor forældreløse elefantunger hjælpes på fode, inden de sættes ud i naturen. Under besøget får du et indblik i projektet. Herefter kører vi mod Langata Giraffe Centre, hvor du kommer helt tæt på de knap 6 meter høje dyr. Girafferne som holder til her, er alle afkom af den meget truet giraf-art: Rotchild-giraffen. Vi spiser frokost på en lokal restaurant, inden vi fortsætter mod Karen Blixen muséet, hvor vi hører flere spændende historier fra hendes liv i Afrika. Vi afslutter dagen med et besøg hos smykkevirksomheden Kazuri, hvor hundredvis af enlige kvinder har fået job. På den måde, kan de forsørge sig selv og familien. Under dit besøg oplever du smykkefabrikken, og har mulighed for at købe nogle håndmalede smykker - hvis du har lyst.  Efter dagens program, vender vi tilbage til hotellet. Safarieventyret starter imorgen.

Elefant projektet i Kenya

Vi starter safarieventyret med hjælp og støtte til Kenyas dyreliv og lokalbefolkning. Vi starter ved Daphne Sheldrick’s Elephant Orphanage, hvor forældreløse elefantunger hjælpes på fode, inden de sættes ud i naturen. Under besøget får du et indblik i projektet.

Herefter kører vi mod Langata Giraffe Centre, hvor du kommer helt tæt på de knap 6 meter høje dyr. Girafferne som holder til her, er alle afkom af den meget truet giraf-art: Rotchild-giraffen. Vi spiser frokost på en lokal restaurant, inden vi fortsætter mod Karen Blixen muséet, hvor vi hører flere spændende historier fra hendes liv i Afrika.

Vi afslutter dagen med et besøg hos smykkevirksomheden Kazuri, hvor hundredvis af enlige kvinder har fået job. På den måde, kan de forsørge sig selv og familien. Under dit besøg oplever du smykkefabrikken, og har mulighed for at købe nogle håndmalede smykker – hvis du har lyst. Efter dagens program, vender vi tilbage til hotellet. 

En lille kilometer fra Kazuri Beads og Karen Blixen Museum ligger Karen Blixen Coffee Garden, som er hjemsted for det historiske Swedo House. I de smukke omgivelser er der mulighed for at indtage eftermiddagskaffen og drømme sig tilbage i tiden.

Vi overnatter på Ibis Style Hotel. 

Dag 04 - Nairobi – Samburu National Reserve
loveEfter en herlig nattesøvn fortsætter du din rejse videre nordpå, når du kører til Samburu National Reserve. Reservatet er opkaldt efter stammefolket samburuerne, som er nært beslægtet med masaistammen. Hvor masaierne fortsatte deres vandring længere sydpå, blev samburuerne i den nordlige del af Kenya. De er seminomader og lever af at drive kvæg. Samburu National Reserve er en af de mindre kendte reservater i Kenya, da den i mange år har været utilgængelig for turister. Det gør at reservatet har bevaret sin autencitet, og der venter dermed en kæmpe oplevelse i et område, som er præget af savannelandskab og højland. Reservatet er hjemsted for en del løver, og det var bl.a. her at de 2 miljøforkæmpere Joy og George Adamson adopterede løveungen Elsa, da de i selvforsvar skød ungens mor. Elsa blev foreviget i filmen ”Born Free” fra 1966. Derudover er reservatet også berømt for en anden og endnu mere mærkværdig historie om løvinden Kamunyak, der adopterede 6 oryx antilopekalve, som under normale omstændigheder ville være dens byttedyr. Denne fantastiske historie kan ses i dokumentarfilmen ”Heart of a Lioness” fra 2003.

Vi overnatter på Sharova Shaba Game Lodge.

Kørsel: Ca. 315 km.

Dag 05 - Safari i Samburu National Reserve
cheetah open mouthDenne morgen skal du tidligt op for at komme på game drive. Reservatet domineres af tør savanne og stenede kratområder, der brydes af de smukke akacietræer, med de karakteristiske paraplyformede kroner, langs floden. Landskaber som disse giver livsbetingelser for en række dyr, man ikke finder i Kenyas mere besøgte nationalparker. Deriblandt oryx – hvis horn i middelalderen blev markedsført som værende fra enhjørningen; gerenuk (også kaldet girafgazellen) – der kan stå på to ben og med sine lange hals, når bladene fra de højere ragende træer; og den blåhalsede somalistruds. I reservatet finder vi dog også de velkendte afrikanske rovdyr, såsom leoparder, løver og geparder, der har gode betingelser i de åbne landskaber. Det samme har rovfuglene, der ligeledes er godt repræsenteret her.

I Samburu National Reserve besøger du også en lokal landsby. Samburuerne nedstammer fra den samme slægt som Masai-folket, men de er fattigere og ikke nær så stolte. Ligesom masaierne lever samburuerne af kvægbrug, og deres måltider består af gede- eller fårekød og komælk iblandet okseblod. Intet andet. I den skarpe sol brænder deres røde kapper igennem det brungule landskab. Under dit besøg hører du mere om samburuernes traditionelle levevis, og du lærer mere om deres trossystem, og hører om deres forhold til naturen og deres forskellige ritualer. Du får et helt unikt indblik i en dagligdag, som ligger så fjernt fra vores.

Vi overnatter på Sarova Shaba Game Lodge.

Dag 06 - Samburu National Reserve - Nairobi – Mombasa
PrideInn

PrideInn Flamingo Resort & Spa

Efter morgenmaden kører du til togstationen i Nairobi, hvor toget mod Mombasa afgår klokken 14.20. Togturen tager 5 timer og du kører på dele af strækningen gennem nationalparker, hvor der er mulighed for at opleve lidt dyreliv. Vel ankommet til Mombasa vil du blive afhentet af vores chauffør, som vil sørge for at du bliver kørt til dit hotel, hvor du har mulighed for at få et forfriskende bad og få lidt aftensmad.

Vi overnatter på PrideInn Flamingo Beach Resort & Spa.
Kørsle: Ca. 840 km.

Dag 07-10: Det Indiske Ocean
DelfinerDagene er helliget til at du kan gøre lige hvad du har lyst til. Du kan vælge at blive på hotellet og slappe af ved swimmingpoolen, så du kan komme helt ned i gear. Eller du kan vælge at tage på forskellige ekskursioner. Som inspiration kan nævnes: Fort Jesus: Mombasas største museum og attraktion. Fortet blev bygget i 1593 af portugisiske søfarer, og blev brugt til at forsvare byen mod eventuelle angreb udefra. Mombasa var på det tidspunkt et transitsted for handel og porten til Indien. En del af handlen var slaver og fortet rummer fængselsceller og torturlokaler, som blev anvendt til slaverne før de blev handlet. Den gamle bydel: I den gamle bydel er det muligt at opleve Mombasa meget varierede arkitektur, som fortæller om byens historie med dens stærke europæiske, arabiske og afrikanske påvirkninger. Kisite Mpunguti Marine Park: Marineparken blev etableret for at beskytte de naturskønne øer og specielle levesteder for en lang række endemiske havdyr og alvsmigrerende fugle. Den betragtes som den mest storslåede af alle kenyanske marineparker. Parken dækker et område på 39 km² og omfatter 4 små øer omgivet af koralrev. De største attraktioner er delfiner (flaske- og pukkelrygsdelfiner), havskildpadder, havfugle og et væld af koralfisk.

Vi overnatter på PrideInn Flamingo Beach Resort & Spa.

Dag 11 - Hjemrejse
Nairobi

Nairobi

Efter frokosten er det tid til at tage toget tilbage til Nairobi. Toget afgår klokken 15.15 og tager 5 timer. Uden for togstationen venter din guide på dig, som sørger for at du bliver kørt til lufthavnen for at flyve hjem til Danmark. Dejligt afslappet og fyldt op med en masse gode ferieminder og naturligvis unikke
pletskud.

Afhængig af flyafgang, kan en overnatning i Nairobi gøre sig gældende. Ferie med Formål ønsker dig en god hjemrejse. 

Dag 12 - Ankomst til Danmark

Tusind tak for denne gang!Tusind tak for denne gang!

Indkvarteringer

Nedestående indkvarteringer er inkluderet i rejsens pris. Klik på billederne for at læse mere.

Ibis Styles, Nairobi

Ibis Style Hotel

Sarova Shaba Game Lodge

Sarova Shaba Game Lodge

PrideInn

Flamingo by PrideInn Resort & Spa