fbpx
Mjølkevegens højdepunkter på cyke

Cykelferie i Norge: Mjølkevegens højdepunkter

Oplev Mjølkevegens højdepunkter på en fantastisk cykeltur langs den Mjølkevegens nordlige rute.

Rejsens beskrivelse

Mjølkevegen er blevet udnævnt til en af ​​de smukkeste cykelruter i Norge. Hele ruten går fra Vinstra til Gol og er på ca. 250 km. Vi har skræddersyet en 7-dages tur på omkring 200 km, der strækker sig fra Lemonsjø til Beitostølen. Undervejs på ruten vil du opleve alt fra smukke bjerge og græssletter, herunder Jotunheimvegen og Stølsvidda, hvor både får, køer og geder holder til. Desuden vil du få chancen for at opleve de fritgående rensdyr der græsser i nogle af områderne.

Se flere rejser hvor cykelferie er inkluderet.

En rejse til fordel for dig

Ferie med Formål er glade for at kunne tilbyde dig alt det bedste som Valdres-regionen har at byde på. Ruten foregår mest af alt på grusvej og enkelte landeveje. Vi bruger i gennemsnit 4-5 timer pr. dag på cyklen. Enkelte dage er kortere, så du har tid til at gå en tur og nyde udsigten fra toppene vi passerer; Synshorn og Bitihorn er særligt populære og på klare dage, kan du se langt ind i Fjellheimen. Denne cykelferie er perfekt til dig, der er i god fysisk form og som har erfaring med at cykle langdistancer.

Få et tilbud på rejsen

Alle vores rejser er skræddersyede eksempler og inkluderer både fly, hoteller, nævnte måltider og daglige udflugter. Ønsker du at ændre rejsen, tilføje flere dage, opgradere hoteller eller måske skræddersy din helt egen rejse? Kontakt os og få et tilbud.

Inklusiv fly

Inkl. fly

Antal dage

8 dage

2 perser

Sværhedsgrad: Medium

Sværhedsgrad: Moderat (C2 & C3)

Denne rejse indeholder cykling. Distancerne varierer fra dag til dag. Den korteste distance er på 4 km. Den længste er på 62 km. Cyklingen foregår hovedsageligt på grusveje. Enkelte landeveje forekommer. På denne rejse kan de fleste være med. Almindelig god fysisk form kræves. Mulighed for at leje el-cykler.

Vælger du at cykle turen på en almindelig mountainbike, graderer vi ruten som værende Medium. Her kræves god fysisk form.
Vælger du at cykle ruten på en el-cykel, graderer vi ruten som værende moderat. Her kræves almindelig god fysisk form.

Læs mere om vores sværhedsgrad gradering.

C2 & C3

Fra pris:8.799 DKK / pr. pers

Få et tilbud på rejsen

Ved at benytte formularen accepterer du, at vi gemmer dine data i op til 6 mdr.
Kontakt os i tilfælde af, at du vil have dine data slettet.

Følgende er inkluderet i rejsen

Du kan blandt andet se frem til… 

 • Flybillet tur/retur fra Danmark
 • Billet til Valdresekspressen fra/til Oslo
 • Wifi i bussen.
 • Indkvartering på nævnte fjellstuer og hoteller
 • 7 x morgenmad (dag 2-8)
 • *6 x frokost (dag 2-7)
 • 6 x aftensmad (dag 1-6)
 • Bådbillet til M/B Bitihorn
 • Sengetøj, håndklæder og rengøring
 • *Bagage transport på følgende ruter: Fra Lemonsjø til Bygdin, fra Bygdin til Tyinholmen & fra Tyinholmen til Beitostølen

Frokost er madpakker som vi laver under morgenmaden. På visse fjellstuer er madpakken lavet til os. 

* På følgende ruter er bagagetransport ikke inkluderet. Her bør du medbringe en rygsæk til de vigtigste ting. Bagagen får du på næste stop. 

Lemonsjø til Ruten Fjellstue
Tyinholmen til Filefjellstuene

Følgende er ikke inkluderet i rejsen

 • Togbillet fra/til Oslo Lufthavn til/fra Oslo Central Station
 • Cykeludlejning 
 • Guide (Turen er selv-guidet)
 • Alt som ikke står nævnt under ‘inkluderet’.

En cykeltur på den smukke Mjølkevegen

Mjølkevegen er blevet kåret til at være en af Norges smukkeste cykelruter.

En familievenlig cykeltur

Cykelturen er familievenlig og viser dig det bedste af Valdres-regionen.

Den friske bjergluft

Ruten tager dig gennem smukke bjerge og græssletter. Et vidunder for den eventyrlystne.

At opleve Valdres-regionen på el-cykel

Medbringer du ikke din egen cykel, kan du enten leje en mountainbike eller en el-mountainbike.

En fantastisk bådrejse til Eidsbugarden

På denne bådrejse får du et indtryk af den fantastiske natur, som det sydlige Jotunheimen har at byde på.

Sputrefossen og Slettefjell

Vi oplever det sprudlende ‘Sputrefossen’ og cykler til tops på Slettefjell som er 1315 meter over havet.

Beitostølen

Vi tilbringer den sidste dag i Jotunheimen i Beitostølen. Her har du en fantastisk udsigt til bjergene og dalene.

Dagsprogram

Dag 01 - Afrejse fra Danmark

Vi rejser fra Danmark med bedst mulig flyløsning til dine valgte datoer.Vi rejser fra Danmark og ankommer til Oslo efter knap 1 time og 20 minutters flyvetur.

Når vi ankommer til Oslo, modtager vi vores bagage og tager efterfølgende med toget til Oslo Central Station. Togturen tager ca. 20 minutter. Herfra tager vi Valdresekspressen fra Oslo til Lemonsjøen Fjellstue hvor vi spiser aftensmad og overnatter. Der er både wifi, USB adgang og toilet i bussen. 

Afhængig af flyafgang på dine valgte datoer, kan det være at afrejse må ske dagen før med en overnatning i Oslo. Dette er dog kun i sjældne tilfælde.

Dag 02 - Lemonsjøen til Ruten Fjellstue (58,5 km)
lemonsjoen ruten mjolkevegen petter olsen 4

Fotograf: Petter Olsen

Vi cykler på grusvej gennem Murudalen og langs de smukke, brusende floder, herunder Sjoa og Muru floderne. Når vi er ca. halvvejs, fører vejen os stejlt nedadbakke og tager os forbi søen ‘Slangen’ tæt på Olstappen. På den sidste del af etapen kan du selv vælge, om du vil køre på hovedvejen eller bliver i naturen og køre via den lille sti langs Espa floden. Vi ankommer til Ruten Fjellstue hvor vi overnatter.

Distance: 58,5 km
Varighed: 3-5,5 time.
Stigning: 750 meter

Dag 03 - Ruten Fjellstue til Bygdin (62 km)
ruten bygdin jotunheimvegen yngve ask mjolkevegen 7

Fotograf: Yngve Ask

Følg den idylliske Jotunheimvegen gennem smuk natur og landskab. Hold øje med rensdyrene der græsser i området. Ruten går langs Vinstravatn, hvor du sandsynligvis vil se både køer, får og geder. På denne tur får du også muligheden for at tage en tur til Synshorn eller Bitihorn. Vi overnatter på Bygdin Høyfjellshotell.

Distance: 62 km
Varighed: 4-5 timer
Stigning: 870 meter

Dag 04 - Fra Bygdin til Tyinholmen (4 km)
sco 10.8.18 74

Fotograf: Yngve Ask

Efter morgenmaden kan du slappe af og udforske området lidt mere. Du kan prøve Bitihorn, Synshorn eller den idylliske Fagerdalen. På varme sommerdage kan du også tage en forfriskende dukkert i Bygdinvatnet. Vi tager båden fra Bygdin til Eidsbugarden kl. 09:05 og ankommer kl. 10:50, hvor du får en fantastisk udsigt over det sydlige Jotunheimen. Du cykler derefter fra Eidsbugarden til Tyinholmen, som kun ligger 3-4 kilometer væk. Der er stadig masser af tid til at udforske Koldedalen på cykel, hvor du kan se mod Falketind eller gå op til Utsikten. Vi overnatter på Tyinholmen.

Distance: 3-4 km
Varighed: Ca. 3 timer inkl. bådtur
Stigning: 220 meter

Dag 05 - Fra Tyinholmen til Filefjellstuene (20 km)

Rejser til NorgeVi kører på grusvej langs Tyinvatnet ned til Tyinkrysset og videre til Filefjellstuene. Tyinkrysset er et vigtigt punkt på dette område; hvis du kører vestpå kommer du til Lærdal, kører du mod øst, kommer du til Vangsmjøse og til sidst Fagernes. Her skal du altså køre mod syd, indtil du når den charmerende Filefjellstuene, et familiedrevet sted beliggende i hjertet af Tyin-Filefjell. Vi overnatter på Filefjellstuene.

Distance: 20 km
Varighed: 2-3 timer
Stigning: 80 meter

Dag 06 - Fra Filefjellstuene til Beitostølen (56 km)

slettefjell mjolkevegen yngve ask 4Dette er den hårdeste strækning på hele turen. Vi cykler på den historiske Kongevegen og forbi Sputrefossen, som er et flot, sprudlende vandfald. Den hårdeste stigning fører dig til det højeste punkt på turen, nemlig Slettefjell. Den er ikke særlig lang, men den er meget stejl. Øverst på Slettefjell er du ved 1315 meter over havet. Vi cykler ned igen mod bjerggården Mugnestølen og fortsætter ad Slettefjellvegen via Lykja til Beitostølen. Vi overnatter på Beitostølen.

Distance: 56 km
Varighed: 5-7 timer
Stigning: 1460 meter

Dag 07 - Fra Beitostolen til Oslo med Valdresekspressen
Akershus Festning

Vil du tilbringe lidt tid i Oslo, kan du med fordel besøge Akershus Festning.

Efter morgenmad kører vi med bus tilbage til Oslo Central Station. Busselskabet er Valdresekspressen som vi ankom med og busturen varer ca. 4 timer. Når vi ankommer til Oslo, overnatter vi på et hotel der ligger tæt på stationen, så du nemt og enkelt kan rejse tilbage til Oslo lufthavn dagen efter. Vi overnatter på Thon Hotel Astoria, Opera eller på Scandic

Ønsker du at rejse hjem samme dag, eller måske blive i Oslo et par dage? Meddel Ferie med Formål i vores kontakt formular øverst til højre på siden. Rejseforslaget her tager udgangspunkt i en enkelt overnatning i Oslo inden hjemrejse.

Dag 08 - Hjemrejse
departure

Vi ønsker dig en god hjemrejse

Vi tager toget retur til Oslo Lufthavn fra Central Stationen. Togrejsen tager ca. 20 minutter. Vi anbefaler, at du ankommer til lufthavnen 2 timer inden afgang. Vi ønsker dig en god hjemrejse og tusind tak for denne gang.

Indkvarteringer

Nedestående indkvarteringer er inkluderet i rejsens pris. Klik på billederne for at læse mere.

Fjellstue

Fjellstuer langs ruten

234333843

Radisson Blu, Beitostølen

★★★★

Thom Hotel Opera/Astoria

Thon Hotel Astoria / Opera

★★★★