fbpx
Gaya Island

Borneos orangutanger inkl. badeferie på Gaya Island

Oplev Borneos fantastiske dyreliv med god samvittighed og afslut med en luksuriøs badeferie på Gaya Island.

Gaya Island, Borneos orangutanger inkl. badeferie på Gaya Island

Rejsens beskrivelse

På dette 18-dages eventyr oplever vi Borneos dyreliv i deres naturlige habitat. Vi sætter dyrevelfærden i fokus, når vi besøger et rehabiliteringscenter for orangutanger. Glæd dig til et besøg på Selingan Turtle Island, hvor havskildpadderne søger ind for at lægge æg. Her lærer vi om skildpadderne, hvordan man beskytter æggene samt hvordan man hjælper skildpadderne tilbage i havet efter de har udklækket. Vi sætter kursen tilbage mod Sandakan og besøger Sepilok Orang Utan Rehabilitation Centre, hvor vi starter ud med en 10 minutters lang film, der beskriver rehabiliteringscenterets arbejde for at bevare orangutangerne. Herefter oplever vi orangutangerne blive fodret hvorefter vi sejler mod Sukau Rainforest Lodge – en fantastisk bådtur på 2,5 time. Vi runder af med flere sejlture samt en vandretur langs Hornbill Boardwalk, hvor man kan være heldig at opleve orangutanger i deres naturlige habitat. Natureventyret afsluttes med en badeferie på Gaya Island på Bungaraya Island Resort.

En rejse til fordel for dyrene

Drømmer du om at opleve eksotiske dyr i deres naturlige habitat, finder du ikke en bedre destination end Borneo. Borneo har en fantastisk frodig natur, hvor flere eksotiske dyrearter lever. Mange af dyrearter er dog truet, hovedsageligt på grund af menneskelige aktiviteter. Her taler vi om alt fra krybskytteri til skovudryddelse, turistattraktioner og salg af vilde dyr på de sorte markeder. På denne rejse kommer vi forbi et rehabilitation center, der passer på orangutanger. Orangutangerne i dette rehabilitationscenter er forældreløse, og har derfor ikke lært at leve i naturen. En orangutang er nødt til at være hos sin mor mellem 7 til 8 år, indtil den bliver selvstændig nok til selv at kunne skaffe mad – stort set ligesom os mennesker. Faktisk deler vi 97% af vores DNA med orangutangen. Udover orangutanger møder vi også andre eksotiske dyr på vores vej – heriblandt de sjove næseaber. En fantastisk rejse for dyreelskere.

Få et tilbud på rejsen

Alle vores rejser er skræddersyede eksempler. Du kan enten bestille rejsen som den er, eller skræddersy din helt egen rejse. Udfyld formularen eller kontakt os - så hjælper vi dig. Priserne som er vist er fra-priser med afrejse i lavsæsonen.

Gaya Island

Inkl. fly

Gaya Island

18 dage

Gaya Island, Borneos orangutanger inkl. badeferie på Gaya Island

4 personer

Fra pris:34.997 DKK / pr. pers

Få et tilbud på rejsen

Ved at benytte formularen accepterer du, at vi gemmer dine data i op til 6 mdr.
Kontakt os i tilfælde af, at du vil have dine data slettet.

Følgende er inkluderet i rejsen

Du kan blandt andet se frem til…

 • Flybillet tur/retur fra Danmark
 • Transport tur/retur fra lufthavne
 • Alle indenrigsfly
 • Alle nævnte bådturer
 • Alt transport under nævnte udflugter
 • Hotelophold på nævnte hoteller.
 • Engelsktalende lokalguide
 • Afrejse garanti uanset antal deltagere
 • 15 x morgenmad (dag 3-17)
 • 14 x frokost (dag 3-16)
 • 14 x middag (dag 3-16)
 • Indgange til nationalparker
 • Indgang til rehabilitationscenter
 • Alle gebyrer og skatter

Følgende er ikke inkluderet i rejsen

 • Vaccination
 • Visum
 • Drikkepenge
 • Afbestillingsforsikring

Orangutangerne på Borneo

Du får chancen for at opleve orangutanger i rehabilitationscenteret og i det fri.

Kinabatangan River

Vi sejler langsomt ned lands Kinabatangan River, hvor eksotisk dyreliv og frodig natur venter os.

Selingan Turtle Island

Oplev de grønne skildpadder søge mod strandbredden for at lægge æg og lær samtidig hvordan æggene beskyttes.

Badeferie på Gaya Island

Vi afslutter eventyret med en badeferie på Gaya Island på det fantastiske 5-stjernede Bungaraya Island Resort.

Livet under havets overflade

Gaya Island er kendt for gode snorkel muligheder – noget du kan nyde godt af under badeferien. Koraller og farverige fisk venter dig!

Helpension

Vi inkluderer helpension (morgenmad, frokost og aftensmad) på rejsen.

Dagsprogram

Dag 01 - Afrejse fra Danmark
Gaya IslandVi rejser fra Danmark. Undervejs vil der være en mellemlanding.

Vi ankommer til Kota Kinabalu imorgen.

Rigtig god tur!

Dag 02 - Velkommen til Kota Kinabalu
Gaya Island

Velkommen til Kinabalu

Velkommen til Borneo. Når du ankommer og har modtaget bagagen, bliver du taget imod af vores lokale, engelsktalende repræsentant.
Fra lufthavnen bliver du kørt til dit hotel, hvor resten af dagen går med afslapning, så du kan komme dig efter flyrejsen.

Vi overnatter på Sabah Hotel.

Dag 03 - Med speedbåd til Selingan Island
Gaya Island

Selingan Turle Island

Godmorgen! Efter morgenmaden kører vi mod havnen, hvor vi hopper ombord på en speedbåd. Her sejler vi en times tid inden vi ankommer til Selingan Island. Brug tiden til at udforske øen og hop i det klare vand – der i øvrigt er fantastisk at snorkle i.Efter aftensmaden søger vi atter ned til stranden hvor vi kan opleve skildpadder søge op på stranden for at lægge æg. Her lærer vi om hvordan æggene beskyttes og hvordan vi hjælper skildpadderne tilbage til havet efter de er udklækket.

Bemærk: Pak let og medbring kun det mest nødvendige i en rygsæk. Bagagen kan efterlades på Sabah Hotel. Brug af kamera blitz (billede og video) er ikke tilladt på øen grundet skildpadderne. Der er begrænset adgang til elektricitet på øen – derfor er opladning af mobil mod gebyr. (ca. 10 RR pr. telefon svarende til 15 danske kroner) .

Vi overnatter på Selingan Turtle Island.

Dag 04 - I orangutangernes fodspor
Gaya Island

Orangutang ved Kinabatangan-floden

Efter morgenmaden sætter vi kursen mod et rehabiliteringscenter, som huser tidligere udsatte orangutanger. Centeret befinder sig i Kabili Sepilok-skovreservatet. Her lærer vi om centerets rehabilitationsprogram, hvorefter vi ser orangutangerne blive fodret.

I centret lærer de orangutangerne at overleve og finde mad i naturen. Orangutanger har, ligesom os mennesker, brug for at være ved deres forældre i deres første leveår. Fra de bliver født, har de brug for at være ved forældrene i minimum 5-6 år, for at blive nogenlunde selvstændige. Orangutangerne i dette center blev taget fra deres forældrene få måneder efter fødslen – til gavn for turismen – og de har derfor ikke lært at begå sig i naturen sammen med deres forældre. En stor del af projektet går ud på at lære orangutangerne at overleve på egen hånd, således de kan sættes fri i naturen.

Efter besøget sejler vi i knap 2 timer mod den multi prisvindende Sukau Rainforest Lodge. Her tager vi en hyggelig sejltur på floden hvor vi kan opleve endnu mere af Borneos fantastiske dyreliv.

Vi overnatter efterfølgende på Sukau Rainforest Lodge.

Bemærk: Pak let og medbring kun det mest nødvendige i en rygsæk. Bagagen kan efterlades på Sabah Hotel. Brug af kamera blitz (billede og video) er ikke tilladt. Der er begrænset adgang til elektricitet – derfor er opladning af mobil mod gebyr. (ca. 10 RR pr. telefon svarende til 15 danske kroner) .

Dag 05 - Borneos dyreliv
Gaya IslandI dag vil du stå op til lyden af de lokale fugle, der fløjter daggryet velkommen. Dagens program starter nemlig tidligt med endnu en sejltur på floden, som vil føre os til Kenlenanap Ox-Bow Lake, hvor vi skal opleve nogle af områdets forskellige fuglearter og får chancen for at tage nogle fantastiske billeder af det lokale dyreliv. Vi nyder morgenmaden på lodgen efterfulgt af en vandretur langs Hornbill Boardwalk, hvor vi kan opleve orangutangerne i deres naturlige habitat.

Eftermiddagen har du på egen hånd. Du bestemmer selv om du vil slappe af, besøge nærliggende områder eller lokale landsbyer.

Vi overnatter på Sukau Rainforest Lodge.

Dag 06 - Mod Gaya Island
Vi vinker farvel til Borneos regnskov og sætter kurs mod Lahad Datu lufthavn. Her flyver vi mod Kota Kinabalu International Airport, hvor vi kører mod Jesselton Pier. Her sejler vi mod Gaya Island og checker ind på vores hotel.

Resten af ferien er på egen hånd på Gaya Island.

Båden sejler fra pieren kl. 13:30 og 15:30. På rejsen modtager du et program, så vi ankommer i god tid til pieren. 

Vi overnatter på Bungaraya Island Resort.

Dag 07-16 - Badeferie på Bungaraya Island Resort
Gaya Island

Gaya Island

Resten af dagen er på egen hånd. Trods øens størrelse er der masser at give sig i kast med. Og de fleste oplevelser foregår under havets overflade. Tunk Abdul Rahmann marineparken ligger i det, der kaldes koraltrekanten, også kendt som verdens marineepicenter eller ‘havets Amazonas.’ Man skal ikke længere ud end små 15 meter før korallerne og en masse farverige fisk kommer frem på den ellers klare sandbund.

Vi overnatter på Bunga Raya Island Resort & Spa.

Dag 17 - Hjemrejse
Gaya Island

Tak for denne gang!

Efter morgenmaden tager vi til pieren, hvor vi sejler mod Jesselton Pier, og kører mod Kota Kinabalu Airport hvor vi flyver hjemad.

Båden sejler kl 09:00 og 11:00. 

Dag 18 - Hjemkomst til Danmark
Gaya IslandVelkommen hjem.

Vi håber, at du har haft en uforglemmelig ferie.

Tusind tak fordi du valgte Ferie med Formål.

Vi håber, at vi kan byde dig velkommen igen.

Indkvarteringer

Nedestående indkvarteringer er inkluderet i rejsens pris. Klik på billederne for at læse mere.

Gaya Island, Borneos orangutanger inkl. badeferie på Gaya Island

Sabah Hotel, Sandakan

★★★★

Gaya Island

Selingan Turtle Island

Gaya Island

Sukau Rainforest Lodge

Gaya Island

Bunga Raya Island Resort & Spa

★★★★★