fbpx
Borneos højdepunkter

Rejse til Borneo: Oplev øens højdepunkter

Følg med på en rejse til Borneo, hvor vi kommer tæt på øens fantastiske dyreliv. Afprøv en bæredygtig høst af fuglereder, oplev skildpadder, orangutanger og en masse andet.

Rejsens beskrivelse

På denne rejse starter vi stille og roligt ud med et besøg på Mamutik & Manukan øerne. Her står den på ren afslapning og solbadning, så vi kan komme os efter flyrejsen. Herefter sejler vi 40 km nord for Sandakan, og besøger skildpadde-øen, ‘Selingan’. Øens blev døbt ‘skildpadde-øen’ da den netop er kendt for at tiltrække grønne skildpadder. Her bliver der atter tid til at bade, inden parkens rangers vil vise os hvor skildpadderne ligger deres æg. Vi fortsætter i dyrenes fodspor, når vi besøger et rehabiliteringscenter, der passer på orangutanger. Under rejsen får vi også chancen til at opleve orangutangerne samt flere forskellige abearter i det fri, når vi sejler ned ad Kenlenanap Ox-Bow Lake langs Borneos regnskov. Vi besøger senere Gomantong Cave, hvor vi gennemgår en bæredygtig høst af brugte fugleredder fra fuglearten ”swiftlet” (Grågumpet Salangan). Afslutningsvis forlader vi dyrelivet, og bevæger os op på toppen af Sydøstasiens højeste bjerg, Mt. Kinabalu. Den sidste dag står på et besøg i den lokale Mari Mari-landsby, hvor vi får et indblik i den lokale kultur. Hertil vil vi opleve kulturel dans og prøve kræfter med at lave nogle af de traditionelle, lokale håndværker.

En rejse til fordel for dig og dyrene

Følg med på en rejse hvor dyrevelfærd og et touch af aktiv ferie står på dagsordenen. Vi besøger et rehabilitationscenter der passer på tidligere udsatte orangutanger. Orangutanger har, ligesom os mennesker, brug for at være ved deres forældre i deres første leveår. Fra de bliver født, har de brug for at være ved forældrene i minimum 5-6 år, for at blive nogenlunde selvstændige. Orangutangerne i dette center blev taget fra deres forældre få måneder efter fødslen, og de har derfor ikke lært at begå sig i naturen. En stor del af projektet går ud på at lære orangutangerne at overleve på egen hånd – heriblandt at skaffe mad – således de kan sættes fri i naturen. På denne rejse får du mulighed for at opleve dem i rehabilitationscentret, og i den frie natur – sammen med en masse andre forskellige dyrearter. Besøget i centeret er inkluderet i rejsens pris, og går udelukkende til organisationen. Vi afslutter turen med lidt aktiv ferie, når vi bestiger Mt. Kinabalu. En bæredygtig rejse til Borneo til fordel for alle.

Få et tilbud på rejsen

Alle vores rejser er skræddersyede eksempler og inkluderer både fly, hoteller, nævnte måltider og daglige udflugter. Ønsker du at ændre rejsen, tilføje flere dage, opgradere hoteller eller måske skræddersy din helt egen rejse? Kontakt os og få et tilbud.

Inklusiv fly

Inkl. fly

Antal dage

13 dage

4 personer

Sværhedsgrad: Medium

Sværhedsgrad: Medium (T3)

Denne rejse indeholder bjergvandring på Mt. Kinabalu. Trekket foregår over 2 dage, og du kommer op i en højde på 4095 meter over havet. Første trek varer 5-6 timer. Andet trek (til tops) varer ca. 5 timer og starter kl. 02:00 om natten. Medbring gode vandrestøvler og pandelampe. Vær opmærksom på, at der i 4095 meters højde er køligt. (0 – 5 grader).

Der er også inkluderet et trek i Batu National Park samt Mulu grotterne (3 km). Her er terrænet skiftende fra skovterræn til stenet terræn. Det kan være glat i tilfælde af regn. Disse trek er lette og her kan alle være med.

Læs mere om vores sværhedsgrad gradering.

T3

Fra pris:18.997 DKK / pr. pers

Få et tilbud på rejsen

Ved at benytte formularen accepterer du, at vi gemmer dine data i op til 6 mdr.
Kontakt os i tilfælde af, at du vil have dine data slettet.

Følgende er inkluderet i rejsen

Du kan blandt andet se frem til… 

 • Flybillet tur/retur fra Danmark
 • Transport tur/retur fra lufthavn
 • Hotelophold på nævnte hoteller & lodges
 • Engelsktalende lokalguide
 • Engelsktalende bjergguide
 • Afrejse garanti uanset antal deltagere
 • 10 x morgenmad (dag 3-12)
 • 8 x frokost (dag 3-7 & 9-11)
 • 5 x middag (dag 4-6 & 8-9)
 • Alle nævnte udflugter
 • Alle nævnte bådture
 • Mt. Kinabalu trek inkl. tilladelse
 • Mt. Kinabalu forsikring
 • Mt. Kinabalu certifikat
 • Indgange til nationalparker
 • Indgang til rehabilitationscenter
 • Alle gebyrer og skatter

Orangutangerne på Borneo

Du får chancen for at opleve orangutanger i rehabilitationscenteret og i det fri.

Det fantastiske Mount Kinabalu

Vi bestiger Sydøstasiens højeste bjerg, Mt. Kinabalu

Crocker Ranges panorama udsigt

Lad kameraet komme på arbejde, når vi har en uimodståelig panorama udsigt til det bjergerige ‘Crocker Range’.

Gomantong Caves spiselige fugleredder

Vi besøger Gomantong Cave, som er kendt for bæredygtig høst af spiselige fugleredder, som bliver lavet af fuglearten ”swiftlet” (Grågumpet Salangan). Redderne sælges for helt op til 1000 $ pr. kilo.

Kenlenanap Ox-Bow Lake

Vi sejler langsomt ned lands Kenlenanap Ox-Bow Lake, hvor eksotisk dyreliv og frodig natur venter os.

Dagsprogram

Dag 01 - Afrejse fra Danmark
Vi rejser fra Danmark med bedst mulig flyløsning til dine valgte datoer.Vi rejser fra Danmark. Undervejs vil der være en mellemlanding.

Vi ankommer til Malaysia imorgen.

Rigtig god tur!

Dag 02 - Velkommen til Kota Kinabalu
Eventyret starter stille og roligt i morgen med et besøg på to paradisøer.

Velkommen til Kinabalu

Velkommen til Malaysia. Når du har modtaget din kuffert, kører vores lokale engelsktalende repræsentant dig til hotellet. Eventyret starter stille og roligt i morgen med et besøg på to paradisøer. Velkommen til Malaysia. En rejse til Borneo er begyndt.

Dag 03 - Mamutik & Manukan øerne
Vi starter dagen med en morgenmad, hvorefter vi hopper ombord på en båd, der sejler os til Mamutik Island. Her kan du slappe af på de hvide sandstrande, bade i havet eller gå på opdagelse på øen til fods. Vi bliver på Mamutik Island og spiser frokost, hvorefter vi sejler mod den næste ø, Manukan. Her bliver der atter tid til solbadning og afslapning. Hvis du kigger efter dem, kan du spotte flotte, farverige fisk fra strandens broer.  Sidst på eftermiddagen sejler vi hjemad igen. Vi overnatter i Kota Kinabalu.

Manukan Island

Vi starter dagen med en morgenmad, hvorefter vi hopper ombord på en båd, der sejler os til Mamutik Island. Her kan du slappe af på de hvide sandstrande, bade i havet eller gå på opdagelse på øen til fods. Vi bliver på Mamutik Island og spiser frokost, hvorefter vi sejler mod den næste ø, Manukan. Her bliver der atter tid til solbadning og afslapning. Hvis du kigger efter dem, kan du spotte flotte, farverige fisk fra strandens broer.

Sidst på eftermiddagen sejler vi hjemad igen. Vi overnatter i Kota Kinabalu.

Dag 04 - Skildpadde-øen

Efter morgenmaden tager vi ud til lufthavnen og flyver mod Sandakan. Når vi ankommer til Sandakan, mødes vi med vores engelsktalende lokalguide, som tager os med til havnen. Her sejler vi mod skildpaddeøen, som ligger ca. 40 kilometer nord for Sandakan. Bådturen tager ca. 2 timer.  Selingan, som altså også kaldes skildpaddeøen, ligger i Saluhavet øst for Sabah. Øen er kendt for at tiltrække grønne skildpadder, som du i løbet af dagen kan se svømme rundt i havet omkring øen. Inden middagsmaden vil der være tid til at du tager en dukkert eller snorkler ved de smukke koralrev, som omgiver øen.  Efter middagsmaden mødes vi med én af naturparkens rangers, som vil vise os hvor skildpadderne lægger deres æg. Her får vi set små babyskildpadder kravle over stranden ud i havet.  Vi overnatter på øen. Efter morgenmaden tager vi ud til lufthavnen og flyver mod Sandakan. Når vi ankommer til Sandakan, mødes vi med vores engelsktalende lokalguide, som tager os med til havnen. Her sejler vi mod skildpaddeøen, som ligger ca. 40 kilometer nord for Sandakan. Bådturen tager ca. 2 timer. Selingan, som altså også kaldes skildpaddeøen, ligger i Saluhavet øst for Sabah. Øen er kendt for at tiltrække grønne skildpadder, som du i løbet af dagen kan se svømme rundt i havet omkring øen. Inden middagsmaden vil der være tid til at du tager en dukkert eller snorkler ved de smukke koralrev, som omgiver øen. Efter middagsmaden mødes vi med én af naturparkens rangers, som vil vise os hvor skildpadderne lægger deres æg. Her får vi set små babyskildpadder kravle over stranden ud i havet.

Vi overnatter på øen.

Bemærk: Det er ikke tilladt at tage billeder eller filme skildpadderne når de lægger æg. 

Dag 05 - Til fordel for orangutangerne

Efter morgenmaden sætter vi kursen mod et rehabiliteringscenter, som huser tidligere udsatte orangutanger. Centeret befinder sig i Kabili Sepilok-skovreservatet. Her lærer vi om centerets rehabilitationsprogram, hvorefter vi ser orangutangerne blive fodret.  I centret lærer de orangutangerne at overleve og finde mad i naturen. Orangutanger har, ligesom os mennesker, brug for at være ved deres forældre i deres første leveår. Fra de bliver født, har de brug for at være ved forældrene i minimum 5-6 år, for at blive nogenlunde selvstændige. Orangutangerne i dette center blev taget fra deres forældrene få måneder efter fødslen – til gavn for turismen – og de har derfor ikke lært at begå sig i naturen sammen med deres forældre. En stor del af projektet går ud på at lære orangutangerne at overleve på egen hånd, således de kan sættes fri i naturen.  Efter besøget kører vi videre til Sukau, der ligger ved bredden af Kinabatangan-floden. Her sejler vi med båd til Borneo Nature Lodge, hvor vi checker ind. Efter check-in nyder vi en hyggelig eftermiddagstur ombord på et mindre ”river cruise”, hvorfra vi kan spotte forskellige abeater og andet dyreliv, der ofte gæster bredden af floden.  Vi overnatter efterfølgende på Borneo Nature Reserve. Efter morgenmaden sætter vi kursen mod et rehabiliteringscenter, som huser tidligere udsatte orangutanger. Centeret befinder sig i Kabili Sepilok-skovreservatet. Her lærer vi om centerets rehabilitationsprogram, hvorefter vi ser orangutangerne blive fodret.

I centret lærer de orangutangerne at overleve og finde mad i naturen. Orangutanger har, ligesom os mennesker, brug for at være ved deres forældre i deres første leveår. Fra de bliver født, har de brug for at være ved forældrene i minimum 5-6 år, for at blive nogenlunde selvstændige. Orangutangerne i dette center blev taget fra deres forældrene få måneder efter fødslen – til gavn for turismen – og de har derfor ikke lært at begå sig i naturen sammen med deres forældre.

En stor del af projektet går ud på at lære orangutangerne at overleve på egen hånd, således de kan sættes fri i naturen.

Efter besøget kører vi videre til Sukau, der ligger ved bredden af Kinabatangan-floden. Her sejler vi med båd til Borneo Nature Lodge, hvor vi checker ind. Efter check-in nyder vi en hyggelig eftermiddagstur ombord på et mindre ”river cruise”, hvorfra vi kan spotte forskellige abeater og andet dyreliv, der ofte gæster bredden af floden.

Vi overnatter efterfølgende på Borneo Nature Reserve.

Dag 06 - Sukau
I dag vil du stå op til lyden af de lokale fugle, der fløjter daggryet velkommen. Dagens program starter nemlig tidligt med endnu en sejltur på floden, som vil føre os til Kenlenanap Ox-Bow Lake, hvor vi skal opleve nogle af områdets forskellige fuglearter og får chancen for at tage nogle fantastiske billeder af det lokale dyreliv. Vi bevæger os gennem Borneos betagende vildmark, inden vi vender tilbage til lodgen og spiser morgenmad.  Eftermiddagen har du på egen hånd. Du bestemmer selv om du vil slappe af, besøge nærliggende områder eller lokale landsbyer.  Om aftenen tager vi endnu en tur på floden – denne gang langs Borneos regnskov – hvor vi skal opleve endnu mere dyreliv. Når vi går i land, fortsætter vi til fods gennem uberørt terræn, inden vi tager tilbage til lodgen.

Orangutanger nær floden

I dag vil du stå op til lyden af de lokale fugle, der fløjter daggryet velkommen. Dagens program starter nemlig tidligt med endnu en sejltur på floden, som vil føre os til Kenlenanap Ox-Bow Lake, hvor vi skal opleve nogle af områdets forskellige fuglearter og får chancen for at tage nogle fantastiske billeder af det lokale dyreliv. Vi bevæger os gennem Borneos betagende vildmark, inden vi vender tilbage til lodgen og spiser morgenmad.

Eftermiddagen har du på egen hånd. Du bestemmer selv om du vil slappe af, besøge nærliggende områder eller lokale landsbyer.

Om aftenen tager vi endnu en tur på floden – denne gang langs Borneos regnskov – hvor vi skal opleve endnu mere dyreliv. Når vi går i land, fortsætter vi til fods gennem uberørt terræn, inden vi tager tilbage til lodgen.

Dag 07 - Sandakan
I dag går turen mod Gomantong Cave, som er kendt for bæredygtig høst af spiselige fugleredder, som bliver lavet af fuglearten ”swiftlet” (Grågumpet Salangan). Redderne sælges for helt op til 1000 $ pr. kilo.  Herefter vandrer vi til Semut Hitam-grotten, som vi skal ind og kigge i – hvis du tør. Grotten er hjem for både fugle og flagermus.  Vi kører videre til Sandakan og nyder en god frokost, inden vi starter på en hyggelig eftermiddagstur, hvor vi besøger Sim Sim water village, byens centrale marked og det berømte buddhistiske tempel Puu Jih Shih, som er kendt for brugen af omvendte Swastika, der i buddhismen symboliserer held. Templet er placeret i naturrige omgivelser og har nogle helt fantastisk smukke, velplejede haver. Resten af aftenen er du på egen hånd. Vi overnatter i Sandakan. Vi gør opmærksom på, at der kan forekomme kakerlakker i grotterne.

Grågumpet Salangan

I dag går turen mod Gomantong Cave, som er kendt for bæredygtig høst af spiselige fugleredder, som bliver lavet af fuglearten ”swiftlet” (Grågumpet Salangan). Redderne sælges for helt op til 1000 $ pr. kilo.

Herefter vandrer vi til Semut Hitam-grotten, som vi skal ind og kigge i – hvis du tør. Grotten er hjem for både fugle og flagermus. Vi kører videre til Sandakan og nyder en god frokost, inden vi starter på en hyggelig eftermiddagstur, hvor vi besøger Sim Sim water village, byens centrale marked og det berømte buddhistiske tempel Puu Jih Shih, som er kendt for brugen af omvendte Swastika, der i buddhismen symboliserer held. Templet er placeret i naturrige omgivelser og har nogle helt fantastisk smukke, velplejede haver.

Resten af aftenen er du på egen hånd. Vi overnatter i Sandakan.

Bemærk: Vi gør opmærksom på, at der kan forekomme kakerlakker i grotterne.

Dag 08 - Kinabalu Park
Efter morgenmaden går turen mod Kinabalu Park. På vejen dertil kører vi forbi det bjergrige ”Crocker Range”, og du vil opleve spektakulære panoramaudsigter til landskabet flere steder på ruten. Undervejs har du blandt andet udsigt til Sydøstasiens højeste bjerg, Mount Kinabulu. Dette smukke, bjergrige landskab går senere i ét med Kinabalu-parken, som også er omgivet af frodig flora og fauna. Turen vil med andre ord blive en helt fantastisk oplevelse for dig, der elsker naturen. Nyd synet af Malaysias første verdensarvlistede område samt UNESCOs Biosfærereservat. Vi overnatter i parkens hovedkvarter, som er placeret ca. 1.500 meter over havet.

Mt. Kinabalu

Efter morgenmaden går turen mod Kinabalu Park. På vejen dertil kører vi forbi det bjergrige ”Crocker Range”, og du vil opleve spektakulære panoramaudsigter til landskabet flere steder på ruten. Undervejs har du blandt andet udsigt til Sydøstasiens højeste bjerg, Mount Kinabulu. Dette smukke, bjergrige landskab går senere i ét med Kinabalu-parken, som også er omgivet af frodig flora og fauna. Turen vil med andre ord blive en helt fantastisk oplevelse for dig, der elsker naturen.

Nyd synet af Malaysias første verdensarvlistede område samt UNESCOs Biosfærereservat. Vi overnatter i parkens hovedkvarter, som er placeret ca. 1.500 meter over havet.

Dag 09 - Til fods på Mt. Kinabalu (4-5 timer)
Efter morgenmaden starter vi vores eventyr på Mount Kinabalu. Først kører vi til kontoret, hvor vi bliver registreret og møder vores bjergguide.  Herefter starter vi trekket ved Timpohon Gate og vandrer stejlt opad, til vi ankommer til Laban Rata Resthouse, som er placeret 3.300 meter over havet. Her er du garanteret en fantastisk udsigt.

Mod toppen af Mt. Kinabalu

Efter morgenmaden starter vi vores eventyr på Mount Kinabalu. Først kører vi til kontoret, hvor vi bliver registreret og møder vores bjergguide.

Herefter starter vi trekket ved Timpohon Gate og vandrer stejlt opad, til vi ankommer til Laban Rata Resthouse, som er placeret 3.300 meter over havet. Her er du garanteret en fantastisk udsigt. Vi står tidligt op imorgen. Så vi anbefaler, at du går tidligt i seng.

Vandring: Ca. 4-5 timer
Højde: 3272 meter

Dag 10 - Toppen af Sydøstasien (4 timer)
Ved daggry fortsætter vi vandringen – denne gang mod toppen af Mount Kinabalu. På toppen får du uforglemmelige udsigter udover Borneo-halvøen. Efter vi har taget nogle gode billeder, går vi tilbage til Laban Rata Resthouse, hvor vi spiser morgenmad. Herefter går vi tilbage til Timpohon Gate. Her spiser vi frokost, inden vi kører tilbage til Kota Kinabalu og overnatter på et luksuriøst beach resort.

Toppen af Mt. Kinabalu

Tidlig morgen (ca. 02:30) fortsætter vi vandringen – denne gang mod toppen af Mount Kinabalu. På toppen får du uforglemmelige udsigter udover Borneo-halvøen. Efter vi har taget nogle gode billeder, går vi tilbage til Timpohon Gate. Her spiser vi en velfortjent morgenmad hvorefter vi modtager vores certifikat ved parkens registration office. Herefter kører vi til hotellet i Kota Kinabalu City.

Vandring: Ca. 4 timer
Højde: 4095 meter

Dag 11 - Mari Mari landsbyen
Vi mødes med vores chauffør og kører i ca. 25 minutter, inden vi ankommer til Mari Mari landsbyen. Undervejs får du et glimt af Borneos smukke grønne landskab. Byen er hjem for 5 forskellige stammer, der glædeligt inviterer dig indenfor i deres hjem, og lærer dig om deres kultur og tradition. Under besøget i landsbyen, finder du forskellige værksteder, hvor gamle, traditionelle håndværkermetoder stadig er i brug. Se blandt andet hvordan man fremstiller blæserør, laver ild ved hjælp af bambus, tatoverer og en masse andet.

Kadazandusun stammen er en af Sabah’s største etniske grupper.

Vi mødes med vores chauffør og kører i ca. 25 minutter, inden vi ankommer til Mari Mari landsbyen. Undervejs får du et glimt af Borneos smukke grønne landskab. Byen er hjem for 5 forskellige stammer, der glædeligt inviterer dig indenfor i deres hjem, og lærer dig om deres kultur og tradition. Under besøget i landsbyen, finder du forskellige værksteder, hvor gamle, traditionelle håndværkermetoder stadig er i brug. Se blandt andet hvordan man fremstiller blæserør, laver ild ved hjælp af bambus, tatoverer og en masse andet.
Dag 12 - Hjemrejse
I dag er der ikke programlagt nogle aktiviteter, og du kan således bruge dagen, som du ønsker, indtil du bliver hentet på hotellet og kørt til lufthavnen, hvorfra du rejser hjem – eller videre.I dag er der ikke programlagt nogle aktiviteter, og du kan således bruge dagen, som du ønsker, indtil du bliver hentet på hotellet og kørt til lufthavnen, hvorfra du rejser hjem – eller videre. Ønsker du at opleve mere af Malaysias fantastiske land, kan du med fordel forlænge ferien. Måske et par afslappende dage på et strandhotel i slutningen af ferien er tiltrængt? Kontakt os – så skræddersyer vi lige netop den afslutning på ferien som du ønsker.
Dag 13 - Ankomst til Danmark
HjemrejseVi håber du har haft en god og oplevelsesrig ferie.
Med dine besøg i lokale landsbyer og rehabilitationscentre, har du gjort en stor forskel.

Tusind tak fordi du valgt Ferie med Formål.

Indkvarteringer

Nedestående indkvarteringer er inkluderet i rejsens pris. Klik på billederne for at læse mere.

The Jesselton Hotel, Kota Kinabalu

★★★

Selingan Turtle Island Lodge

★★+

Borneo Nature Lodge

★★★

Hill Lodge, Mt. Kinabalu

Laban Rata Resthouse

Vandrehjem