fbpx
Tanzania

Hadza folket og safari i Tanzania

Følg med på en safarirejse hvor Tanzanias dyreliv og lokale stammer bliver højdepunkterne. Undervejs overnatter vi i luksuriøse teltlejre og traditionelle safarihytter.

Rejsens beskrivelse

På denne safarirejse får du meget mere end bare safari. Du har gode chancer for at opleve dyrene tæt på, og rejser du mellem november og april, er der til og med chance for, at du oplever den årlige migration, hvor tusindvis af gnuer, zebraer og bukke migrerer i store flokke. Ikke nok med at du oplever dyrelivet i Tanzanias vildeste safariområder, bliver du også inviteret indenfor i lokalbefolkningens kultur og får et autentisk indblik i, hvordan det er at leve på savannen. Se flere safari rejser.

En rejse til fordel for dyrene og lokalbefolkningen

Under safarirejsen besøger vi lokale masai landsbyer, etniske stammer og et lokalt skoleprojekt. På den måde får du ikke bare et indblik i den lokale hverdag i Tanzania, du får også chancen for at gøre en forskel for lokalbefolkningen. Ferie med Formål har dannet samarbejde – via vores lokale leverandør – med Hadza & Datoga folket samt en traditionel masai landsby. Stammerne inviterer os indenfor i deres kultur og giver dig et ægte, autentisk indblik i deres liv. Besøget inkluderer vi i rejsens pris, og beløbet går udelukkende til stammerne. På den måde, er du med dit besøg med til at støtte dem økonomisk. Når vi besøger skolen, har du også mulighed for at medbringe ting med hjemmefra, som du kan donere til skolens elever. Har du lyst til dette, er du velkommen til at kontakte Ferie med Formål. Så undersøger vi, hvad eleverne eventuelt kunne have brug for, og meddeler dig efterfølgende.

Få et tilbud på rejsen

Alle vores rejser er skræddersyede eksempler. Du kan enten bestille rejsen som den er, eller skræddersy din helt egen rejse. Udfyld formularen eller kontakt os - så hjælper vi dig. Priserne som er vist er fra-priser med afrejse i lavsæsonen.

Inklusiv fly

Inkl fly

Antal dage

10 dage

Min. 2

Fra pris:33.349 DKK / pr. pers

Få et tilbud på rejsen

Ved at benytte formularen accepterer du, at vi gemmer dine data i op til 6 mdr.
Kontakt os i tilfælde af, at du vil have dine data slettet.

Følgende er inkluderet i rejsen

Du kan blandt andet se frem til… 

 • Flybillet tur/retur fra Danmark inkl måltider
 • Transport tur/retur fra lufthavnen
 • Hotelophold på nævnte hoteller, camps og lodges.
 • Transport i en 4×4 landrover med åbent tag
 • Engelsktalende lokalguide
 • 8 x morgenmad (dag 2-10)
 • 8 x frokost (dag 2-10)
 • 7 x aftensmad (dag 2-9)
 • Indgang til Masai landsby
 • Indgang til Hadzabe & Datoga landsbyen
 • Indgang til Simba Milima School
 • Guidet tur i kaffeplantage
 • Alle nævnte game-drives
 • Gebyr til nationalparker
 • Alle gebyrer og skatter

En rejse med god samvittighed

Vi kombinerer safarirejsen med besøg hos lokale stammer, landsbyer og en skole. Besøgene er inkluderet i prisen, og går udelukkende til de lokale. Desuden kan du – hvis du har lyst – medbringe ting hjemmefra, som du kan donere til skolens elever.

At få et indblik i de etniske stammer

Vi besøger Hadzabe & Datoga stammen ved Lake Eyasi. Her får du et unikt indblik i hvordan man overlever i naturen ved brug af oldgamle, traditionelle metoder uden moderne løsninger.

De endeløse sletter i Serengeti

Vi besøger Serengeti i Tanzania. Serengeti er kendt for de mange klovbærende dyr der gæster sletterne – og rovdyrene der følger. 

Ngorongoro krateret

Det gigantiske vulkankrater, der måler 20 km i bredden – også kendt som ‘Verdens ottende vidunder’, huser et fascinerende dyreliv. 

Lake Manyara

Med en strækning på 50 km, som følger den rustgyldne 600 m høje Rift Valley skrænt, er Manyara-søen – og de tusindvis af flamingoer – en naturskøn perle.

Dagsprogram

Dag 01 - Afrejse fra Danmark

Vi rejser fra Danmark med bedst mulig flyløsning til dine valgte datoer.Vi rejser fra Danmark og ankommer til Kilimanjaro Airport samme aften. Undervejs vil der være en mellemlanding i Amsterdam eller anden europæisk lufthavn. Ved ankomst bliver du kørt til hotellet, hvor du overnatter. Safarirejsen starter imorgen. Velkommen til Afrika!

Vi overnatter på Four Points by Sheraton.

Dag 02 - Tarangire National Park & Lake Manyara
Efter morgenmaden, forlader vi Arusha, og kører ca. 126 km mod vest, til vi ankommer til Tarangire National Park. Tarangire National Park er kendt for et smukt, varierende landskab, hvor store flokke af elefanter færdes. Desuden er parken kendt for at være et af de områder i Afrika, hvor man opdagede løver klatre i træerne. Hold derfor godt øje med baobab træerne undervejs. Når vi ankommer til parken, begynder vores game drive. 

Tarangire National Park

Efter morgenmaden, forlader vi Arusha, og kører mod Tarangire National Park. Tarangire National Park er kendt for et smukt, varierende landskab, hvor store flokke af elefanter færdes. Desuden er parken kendt for at være et af de områder i Afrika, hvor man opdagede løver klatre i træerne. Hold derfor godt øje med baobab træerne undervejs. Når vi ankommer til parken, begynder vores game drive. 

Om eftermiddagen kører vi til Lake Manyara, og indkvarteres på det Manyara Escarpment Lodge.

Dag 03 - Lake Manyara
Vi befinder os nu i det nordlige Tanzania, knap 126 km vest for Arusha, i et af landets bedst kendte områder, nemlig Lake Manyara. Lake Manyara National Park måler 330 kvadratkilometer, og er hovedsagligt bedst kendt for de lyserøde flamingoer, der holder til i Manyara søen. Et spektakulært syn! Vi befinder os nu i det nordlige Tanzania, knap 126 km vest for Arusha, i et af landets bedst kendte områder, nemlig Lake Manyara. Lake Manyara National Park måler 330 kvadratkilometer, og er hovedsagligt bedst kendt for de lyserøde flamingoer, der holder til i Manyara søen. Et spektakulært syn! 

Efter vores gamedrive i Lake Manyara National Park, besøger vi Mto wa Mbu og får en guidet rundvandring. Her er der mulighed for at shoppe lidt i det lokale marked.

Dag 04 - Mod Serengeti
Efter morgenmaden er det tid til at sætte kursen mod Serengeti via Ngorongoro National Park. Her besøger vi nemlig Olduvai Gorge, som er det sted i verden, hvor fundene af vores ældste menneskelige forfædre er gjort. Palæoantropologer har fundet hundredvis af fossilerede knogler og stenredskaber i området, som er millioner år gamle. Det er disse fund, som har fået dem til at konkludere, at mennesket udviklede sig i Afrika.  Efter besøget fortsætter vi mod Serengeti, til vores nye indkvartering, nemlig Acacia Seronera Luxury Camp. Campen er placeret perfekt i forhold til game drives og ballonsafaris.  Vi spiser frokost, og tager om eftermiddagen ud på et game drive i Serengetis sletter.

Mto wa Mbu markedet fra gårdsdagens besøg.

Efter morgenmaden er det tid til at sætte kursen mod Serengeti via Ngorongoro National Park. Her besøger vi nemlig Olduvai Gorge, som er det sted i verden, hvor fundene af vores ældste menneskelige forfædre er gjort. Palæoantropologer har fundet hundredvis af fossilerede knogler og stenredskaber i området, som er millioner år gamle. Det er disse fund, som har fået dem til at konkludere, at mennesket udviklede sig i Afrika. Efter besøget fortsætter vi mod Serengeti, til vores nye indkvartering, nemlig Acacia Seronera Luxury Camp. Campen er placeret perfekt i forhold til game drives og ballonsafaris. Vi spiser frokost, og tager om eftermiddagen ud på et game drive i Serengetis sletter.
Dag 05 - Safari i Serengeti
Med sine 14.763 kvadratkilometer endeløs savanne er Serengeti Tanzanias’ første, største og mest kendte park. Deraf tilkommer navnet Siringet, som på det lokale Masaisprog betyder ”de endeløse sletter”. Parken huser tusindvis af klovbærende dyr, som konstant er på jagt efter friske græssletter. Men de frodige græssletter er ikke kun ensbetydende med mad – for de byder også på farer. Rovdyrene skal jo også have mad.  Rejser du mellem november og april, er der chance for at opleve den store migration, når dyrene befinder sig i Serengeti og Ngorongoro områderne. Idag er der game drives om morgenen og om eftermiddagen. Morgenmad, frokost og aftensmad serveres på Acacia Seronera Luxury Camp.

Den Store Migration

Med sine 14.763 kvadratkilometer endeløs savanne er Serengeti Tanzanias’ første, største og mest kendte park. Deraf tilkommer navnet Siringet, som på det lokale Masaisprog betyder ”de endeløse sletter”. Parken huser tusindvis af klovbærende dyr, som konstant er på jagt efter friske græssletter. Men de frodige græssletter er ikke kun ensbetydende med mad – for de byder også på farer. Rovdyrene skal jo også have mad.

Rejser du mellem november og april, er der chance for at opleve den store migration, når dyrene befinder sig i Serengeti og Ngorongoro områderne.

Idag er der game drives om morgenen og om eftermiddagen. Morgenmad, frokost og aftensmad serveres på Acacia Seronera Luxury Camp.

Dag 06 - Safari i Serengeti
Vi tilbringer endnu en dag i Serengeti.

Nogle af Tanzanias store katte er at finde i Serengeti

Vi tilbringer endnu en dag i fantastiske Serengeti. Se om du kan spotte afrikas store katte.

Imorgen forlader vi campen inden kl. 08:00. Vi anbefaler derfor, at du pakker dine ting i aften.

Dag 07 - Fra Serengeti til Ngorongoro
Vi spiser en god morgenmad, inden vi forlader campen. Denne gang sætter vi kurs mod verdens ottende vidunder, nemlig Ngorongoro. Ngorongoro er et gigantisk vulkankrater, der måler 20 kilometer (!) i diameter og 760 meter i dybden. Sammenlagt udgør krateret ikke mindre end 264 kvadratkilometer. I Ngorongoro krateret er en unik biosfære, der består a både sumpe, store græsarealer, skove, saltpander og en stor ferskvandssø. Ngorongoro er et af Tanzanias mest besøgte områder, og et oplagt sted for at opleve det vilde dyreliv og et væld af fuglearter. Vi forlader campen inden kl. 08:00, så vi anbefaler, at du pakker dagen inden.

Ngorongoro krateret

Vi spiser en god morgenmad, inden vi forlader campen. Denne gang sætter vi kurs mod verdens ottende vidunder, nemlig Ngorongoro.

Ngorongoro er et gigantisk vulkankrater, der måler 20 kilometer (!) i diameter og 760 meter i dybden. Sammenlagt udgør krateret ikke mindre end 264 kvadratkilometer. I Ngorongoro krateret er en unik biosfære, der består a både sumpe, store græsarealer, skove, saltpander og en stor ferskvandssø. Ngorongoro er et af Tanzanias mest besøgte områder, og et oplagt sted for at opleve det vilde dyreliv og et væld af fuglearter.

Vi ankommer til Ngorongoro Serena Lodge og spiser frokost. Herefter besøger vi en lokal Masai landsby i Ngorongoro, hvor vi får et indblik i masaiernes kultur. Resten af dagen foregår på lodgen og er til fri afbenyttelse.

Dag 08 - Ngorongoro og kaffeplantager
Efter en tidlig morgenmad, kører vi ned i Ngorongoro krateret og påbegynder vores gamedrive. Ngorongorokrateret er på UNESCOs verdensarvsliste, da selve krateret og dets dyreliv er et af de største naturlige vidundere i verden. I dag er krateret hjem for masser af spændende dyr, og området er derfor det perfekte sted at tage på safari! Mere end 25.000 vilde dyr holder til i krateret, heriblandt zebraer, bøfler, gnuer, elefanter, løver, næsehorn, leoparder og antiloper. Du har derfor mulighed for at spotte Afrikas 'Big 5'.  Efter game-drivet i Ngorongoro, kører vi til Acacia Farm Lodge, som er vores nye indkvartering. Her får vi en guidet tur i en af de lokale kaffeplantager.

Flodheste kan spottes i Ngorongoros ferskvandssø.

Efter en tidlig morgenmad, kører vi ned i Ngorongoro krateret og påbegynder vores gamedrive. Ngorongorokrateret er på UNESCOs verdensarvsliste, da selve krateret og dets dyreliv er et af de største naturlige vidundere i verden. I dag er krateret hjem for masser af spændende dyr, og området er derfor det perfekte sted at tage på safari!

Mere end 25.000 vilde dyr holder til i krateret, heriblandt zebraer, bøfler, gnuer, elefanter, løver, næsehorn, leoparder og antiloper. Du har derfor mulighed for at spotte Afrikas ‘Big 5’.

Efter game-drivet i Ngorongoro, kører vi til Acacia Farm Lodge, som er vores nye indkvartering. Her får vi en guidet tur i en af de lokale kaffeplantager.

Dag 09 - Lake Eyasi - Karatu
Hadzabe & Datoga stammen er en indfødt, etnisk gruppe i det nord-centrale Tanzani. De bor omkring Eyasi søen i det centrale Rift Valley tæt på Serengeti plateauet.  I 2015 boede der mellem 1.200 og 1.300 Hadza-folk i Tanzania, hvoraf ca. 300 af dem stadigvæk overlever ved brug af gamle, traditionelle metoder, der er mere end tusinde år gamle. Stammen er efterkommere af Tanzanias oprindelige jægere, og deres levevis er relativt uændret siden dengang.  Idag, efter morgenmaden, besøger vi stammen. Her får du et indblik i deres hverdag, og lærer lidt om de forskellige teknikker de anvender i dagligdagen. Teknikker, som sørger for, at de får mad, laver ild og har ly.

Hadza folket

Hadzabe & Datoga stammen er en indfødt, etnisk gruppe i det nord-centrale Tanzani. De bor omkring Eyasi søen i det centrale Rift Valley tæt på Serengeti plateauet.

I 2015 boede der mellem 1.200 og 1.300 Hadza-folk i Tanzania, hvoraf ca. 300 af dem stadigvæk overlever ved brug af gamle, traditionelle metoder, der er mere end tusinde år gamle. Stammen er efterkommere af Tanzanias oprindelige jægere, og deres levevis er relativt uændret siden dengang.

Idag, efter morgenmaden, besøger vi stammen. Her får du et indblik i deres hverdag, og lærer lidt om de forskellige teknikker de anvender i dagligdagen. Teknikker, som sørger for, at de får mad, laver ild og har ly.

Om eftermiddagen forlader vi stammen, og sætter kurs mod en skole, hvor vi hilser på skolens elever og ser deres skole. Det er her du har mulighed for at donere sager til skolens elever, hvis du har lyst. Kontakt Ferie med Formål hvis det har interesse.

Dag 10 - Hjemrejse
Safarirejsen er ved at nå til vejs ende. Idag spiser vi morgenmad på lodgen, hvorefter vi sætter kurs mod Kilimanjaro eller Arusha lufthavn. Der er forskellige måder at komme sig til lufthavnen på. Du kan tilkøbe et indenrigs fly, der flyver fra Manyara Airstrip til Kilimanjaro, eller du kan blive kørt.  Kørsel tager ca. 2 timer og 15 minutter til Arusha lufthavn og 3,5 time til Kilimanjaro lufthavn.  (Land)transfer er inkluderet i rejsens pris. Ønsker du at flyve, bedes du meddele Ferie med Formål. Så undersøger vi prisen for den valgte dato. Ønsker du at forlænge rejsen med et par dage på Zanzibar eller lignende, er det muligt at tilkøbe. Safarirejsen er ved at nå til vejs ende. Idag spiser vi morgenmad på lodgen, hvorefter vi sætter kurs mod Kilimanjaro eller Arusha lufthavn. Der er forskellige måder at komme sig til lufthavnen på. Du kan tilkøbe et indenrigs fly, der flyver fra Manyara Airstrip til Kilimanjaro eller Arusha lufthavn, eller du kan blive kørt.

Kørsel tager ca. 2,5 time til Arusha lufthavn og 3,5 time til Kilimanjaro lufthavn.

(Land)transfer er inkluderet i rejsens pris. Ønsker du at flyve, bedes du meddele Ferie med Formål. Så undersøger vi prisen for den valgte dato. Ønsker du at forlænge rejsen med et par dage på Zanzibar eller lignende, er det muligt at tilkøbe.

Afhængig af flyafgang, lander du i Danmark samme aften eller næste morgen.

Luksuriøse indkvarteringer

Nedestående indkvarteringer er inkluderet i rejsens pris. Klik på billederne for at læse mere.

Four Points by Sheraton

Escarpment Luxury Lodge

Acacia Seronera Luxury Camp

Ngorongoro Serena Safari Lodge

Acacia Farm Lodge

Pak med god samvittighed

 

På denne rejse har du mulighed for at støtte projektet ‘Pack for a Purpose.’ Her kan du medbringe lidt sager med hjemmefra, og donere til skolens elever. Klik på billedet og læs mere om projektet.

Er du interesseret i at donere, kan du meddele Ferie med Formål. Så sørger vi for, at det bliver sat tid af til det.

Pack for a Purpose