fbpx

Tanzania

Tanzania – landet med de endeløse sletter og Afrikas tag, Kilimanjaro. Rejser til Tanzania byder på noget for alle, hvad end man vil bestige Kilimanjaro, dase ved stranden på Zanzibar eller tage på en safarirejse. Se vores skræddersyede eksempler nedenfor.

Vælg mellem vores rejser

De endeløse sletter i Serengeti. Verdens højeste fritstående bjerg, Kilimanjaro. Verdens ottende vidunder - Ngorongoro krateret. Den årlige migration med millioner af gnuer. En solnedgang der næsten ikke kan måle sig med andre steder på kloden. Farverige fisk og kridthvide sandstrande på ferieperlen Zanzibar. Og sidst men ikke mindst, en enorm gæstfri og imødekommende lokalbefolkning. Tanzania har det du søger, hvis du ønsker at opleve Afrika! 

Find det bedste rejsetidspunkt til Tanzania og meget mere. Siden åbner i et nyt vindue.

Læs alt praktisk information om Kilimanjaro ved at klikke her

Historiens korteste krig fandt sted i Tanzania mellem England og Zanzibar. Det var i 1896 og varede kun 45 minutter.

Safari

Hadza folket og safari i Tanzania

Inklusiv fly

Inkl fly

Antal dage

10 dage

Antal personer

Min. 2

mulighed for at tage på safarimulighed for at donere

Fra pris:/ pr. pers33.349 DKK

Læs mere
Safari inkl. badeferie

Kenya, Tanzania: Safari og Zanzibar

Følg med på safari i Kenya og Tanzania og afslut med badeferie på Zanzibar.

Inklusiv fly

Inkl. fly

Antal dage

17 dage

Antal personer

2-6 personer

Til fordel for dyrenemulighed for at tage på safari

Fra pris:/ pr. pers35.499 DKK

Læs mere

Om Tanzania

Tanzania er et af de foretrukne valg, hvis man vil på en klassisk safari på Afrikas savanne. I landets nordlige del, finder du Serengeti. Serengeti udgør et kæmpe areal på 30.000 km², og det er her, man finder Serengeti National Park. Parken er kendt som ‘de endeløse sletter’ og er ligeledes et af de bedste steder i verden, når det kommer til game-drives og chancen for at opleve vildt. Hvert år byder Serengeti også på en unik – nærmest ubeskrivelig – oplevelse, når ca. 1½ million gnuer og over en kvart million zebraer indtager savannen i den årlige vandring efter føde og vand – også kendt som den store Migration.

Under en Tanzania safari, bør man også give sig tid til at opleve Lake Manyara National Park. Dyrelivet er ikke på samme niveau som Serengeti og Ngorongoro, men naturscener er fantastiske, og den stor Lake Manyara sø tiltrækker mange forskellige fuglearter i forskellige størrelser. Mest kendt er flamingoerne.

Ngorongoro krateret, også kendt som ‘verdens ottende vidunder’ er et kæmpe vulkankrater der måler 20 km i diameter, 600 meter i dybden og har et areal på knap 265 km². Ngorongoro er et sted man ikke må misse i Tanzania. Det er her, man finder et varieret dyreliv, og chancen for at opleve ‘The big 5’, som består af: Løven, elefanten, bøflen, leoparden og næsehornet. Specielt næsehornet, da den efterhånden er en sjælden gæst de øvrige steder i Tanzania.

Tanzania byder på meget mere end bare safari. Ønsker man et indblik i den lokale hverdag, kan man besøge Lake Eyasi. Her finder man Dagota-folket, som minder meget om masaierne, sant Hadza-folket, der bor op og ned af søen. Hadza-folket har levet i området i mere end 10.000 år, og er det sidste jæger-samfund der eksisterer. Under et besøg hos Hadza-folket, ser du, hvordan de stadig lever, som de gjorde dengang. Mændende går på jagt med bue og pil, kvinderne samler frugter og bær og under regntiden, overnatter de i hytter. Desuden har Hadza-folket deres helt eget sprog. Sproget udtales som kliklyde, og er det første sprog de anvendte.

Ønsker man en aktiv ferie, er Mount Kilimanjaro værd at overveje. Kilimanjaro er Afrikas højeste bjerg, og verdens største fritstående bjerg. Den bedste udsigt til bjerget, finder man i Kenyas Amboseli National Park, men vil man til tops, gøres dette fra byen Moshi. Kilimanjaro har 7 forskellige ruter at vælge mellem. Ferie med Formål har udvalgt 4 af disse. Ferie med Formål hjælper dig gerne med at finde den perfekte rute, som matcher dit niveau. Vi tilbyder også et træningsprogram, så du inden afrejse kan træne dig op til trekket. Mount Kilimanjaro kan med fordel bestiges som det første på ferien, efterfulgt af en 3-4 dages safari, så du får oplevet dyrelivet. Læs mere om Kilimanjaro her.

Ud for Tanzanias kyst, finder du ferieperlen, Zanzibar. Zanzibar er det oplagte sted af afrunde sin safari rejse. Med sine kridthvide sandstrande, farverige fisk og spændende byer byder Zanzibar på et eventyr for hele familien.

En rejse til fordel for dyrene
Vi besøger nogle af Tanzanias fedeste nationalparker og reservater, og oplever dyrelivet på tæt hold. Nogle af rejserne er kombineret med Kenya, hvor vi besøger organisationer, der hver dag beskytter dyrene mod krybskytteri. Dit besøg er inkluderet i safarirejsens pris, og går udelukkende som støtte til organisationen. På den måde oplever du både det vilde dyreliv, og er med til at bevare det.

Ferie med Formål er foreløbig igang med at udarbejde flere spændende safarirejser i Tanzania. Har du en drømmerejse i tankerne? Kontakt os og meddel os hvad du ønsker at opleve, så skræddersyer vi den perfekte rejse til dig og dine behov.