fbpx
Lokale fiskere

Rejse til Laos og Cambodia: Livet uden for turismen

En rejse til Laos og Cambodia byder på oplevelser i to asiatiske lande, der begge er i rivende udvikling. Men uden for turismens mylder, gemmer sig små lokale landsbyer og skoler, der ikke får gavn af turismens indtægter – dem besøger vi.

Rejsens beskrivelse

Flere og flere ønsker at komme væk fra storbyernes stress og jag, og derud, hvor turismen ikke eksisterer. På denne rejse inviterer vi dig med ud på landet, så du får et indblik i den lokale hverdag, og hvordan indtægtskilderne ser ud, når de ikke er fra turismen. Vi besøger lokale landsbyer, hvor du både bidrager med at producere lokale produkter, hjælper til i kantinen i vores lokale skoleprojekt og møder de skolens elever. På denne rejse til Laos og Cambodia får du en oplevelse for livet, og du får et indtryk af, at du har gjort en enorm forskel for både dyrene og de lokale – og det har du!

Se flere kombinationsrejser.

En rejse til fordel for alle

På denne rejse besøger vi flere lokale landsbyer i både Laos og Cambodia, og får en autentisk 1:1 oplevelse, når vi inviteres med ud i markerne, og får lov til at prøve kræfter med landbruget. Landsbyerne vi besøger ligger gemt væk ude på landet, og er derfor ikke en del af turismens indtægter. Fattigdom er derfor udbredt, og her lever man af, at fremstille lokale håndværk – herunder sivkoste. Ferie med Formål har dannet samarbejde med landsbyerne, og inkluderet besøgene i rejsens pris. Besøget går ubeskåret til landsbyen. På den måde støtter vi dem økonomisk, samtidig med, at du får en ægte, autentisk oplevelse. Udover støtte til lokalbefolkningen i både Laos og Cambodia, besøger vi også vores samarbejdspartnere ‘Free the Bears’, der passer på knap 100 bjørne. Bjørne, der er reddet fra galdefarmene i Kina. Her får du en halv dag til at indgå i et frivilligt projekt, hvor du blandt andet hjælper med at forberede mad til bjørnene. Undervejs kombinerer vi nogle af dagene med lidt trekking. Resten af ferien står på fantastiske oplevelse i landenes bedste områder.

Få et tilbud på rejsen

Alle vores rejser er skræddersyede eksempler. Du kan enten bestille rejsen som den er, eller skræddersy din helt egen rejse. Udfyld formularen eller kontakt os - så hjælper vi dig. Priserne som er vist er fra-priser med afrejse i lavsæsonen.

Inklusiv fly

Inkl. fly

Antal dage

14 dage

4 personer

Sværhedsgrad: Moderat

Sværhedsgrad: Moderat (T2)

Denne rejse inkluderer trekking til Phnom Kulen vandfaldet. Trekking distance er ca. 10 kilometer i skovterræn. Terræn kan være vådt og glat i tilfælde af regn. Medbring gode sko samt tøj der kan tåle at blive beskidt.

Læs mere om vores sværhedsgrad gradering.

T2

Fra pris:18.499 DKK / pr. pers

Få et tilbud på rejsen

Ved at benytte formularen accepterer du, at vi gemmer dine data i op til 6 mdr.
Kontakt os i tilfælde af, at du vil have dine data slettet.

Følgende er inkluderet i rejsen

Du kan blandt andet se frem til… 

 • Flybillet tur/retur fra Danmark
 • Alle indenrigsfly
 • Alt transport i køretøj med aircondition
 • Hotelophold på nævnte hoteller.
 • Engelsktalende lokalguide
 • Afrejse garanti uanset antal deltagere
 • 11 x morgenmad (dag 3-13)
 • 5 x frokost (dag 3, 5, 6, 7, 9, 10, 11 & 12)
 • 6 x middag (dag 2, 5, 6, 9, 10 & 12)
 • Alle nævnte dags udflugter
 • Alle nævnte bådture
 • Alle National Park gebyrer
 • Trekking tilladelse
 • Indgang og donation til lokalt skoleprojekt
 • Alle gebyrer og skatter

Kuang Si vandfaldet i Luang Prabang

Ved Kuang Si vandfaldet, der er i flere etager, kan du tage fantastiske billeder.

Et besøg hos bjørneorganisationen 'Free the Bears'

Vi bruger en halv dag hos Free the Bears hvor du er med til at passe på bjørnene og udføre dagens gerninger.

At støtte de lokale landsbyer

Under rejsen besøger vi flere lokale landsbyer, hvor du får et indblik i lokalbefolkningens kultur.

At støtte det lokale skoleprojekt i Chansor

Vi besøger Chansor Secondary School og hjælper blandt andet til i skolens kantine

Phnom Kulen vandfaldet

Vi vandrer til det skønne Phnom Kulen vandfald, hvor en forfriskende dukkert venter os.

Dagsprogram

Dag 01 - Afrejse fra Danmark

Vi rejser fra Danmark med bedst mulig flyløsning til dine valgte datoer.Vi rejser fra Danmark. Undervejs vil der være en mellemlanding.

Vi ankommer til Laos i morgen.

Rigtig god tur!

Dag 02 - Velkommen til Luang Prabang, Laos
Når du ankommer til lufthavnen, står vores lokale guide klar til at tage imod dig og følge dig til dit hotel. Resten af dagen er på egen hånd. Her kan du tage ud og opleve byens marked, hvor du kan købe tøj, mad og kunsthåndværk.

Velkommen til Luang Prabang

Velkommen til denne charmerende og fredfyldte by, der ikke uden grund er at finde på UNESCO’s Verdensarvliste: Luang Prabang! Ved ankomst står din guide klar til at tage imod dig i lufthavnen og følge dig til dit hotel. En rejse til Laos og Cambodia er begyndt! God fornøjelse.

Dag 03 - Kuang Si vandfaldet og bjørnene
I dag bevæger vi os mod vandfaldet Kuang Si.Vandfaldet er ekstremt smukt: Det fantastiske grønblå vand falder ikke bare lige ned, men falder i ”etager” hele vejen ned. Det er derfor et oplagt sted at tage nogle smukke feriebilleder, og er sæsonen og vandstanden til det, kan du også bade i vandfaldet. Spørg vores lokale repræsentant i løbet af dag 04, om du skal tage badetøjet med – han/hun vil vide, om vandstanden vil være høj nok til en badetur. Efter vi har besøgt vandfaldet, vandrer vi videre til et redningscenteret Free the Bears, som tager sig af bjørne, der tidligere har været udsat for mishandling. Her får du et indblik i, hvordan de tager sig af mere end 100 bjørne, de har reddet fra de såkaldte galde-farme i Kina, som sælger dele af bjørne samt bjørnenes organer på det sorte marked. På centeret ser du, hvordan man sørger for, at de er sunde og raske og har et godt liv i skovens redningscenter. Hertil kommer du til at hjælpe med at klargøre og gemme maden – og se bjørnene finde og spise den. Under dit besøg vil du også få fornemmelsen af, hvad dit besøg har gjort for redningscenteret, og dermed hvordan du har bidraget til, at bjørnene får et godt liv. Under besøget vil du ikke få mulighed for at røre eller holde dem. Bjørnene går selv rundt, og bør ikke komme i kontakt med mennesker.

Kuang Si vandfaldet

I dag bevæger vi os mod vandfaldet Kuang Si. Vandfaldet er ekstremt smukt: Det fantastiske grønblå vand falder ikke bare lige ned, men falder i ”etager” hele vejen ned. Det er derfor et oplagt sted at tage nogle smukke feriebilleder, og er sæsonen og vandstanden til det, kan du også bade i vandfaldet. Spørg vores lokale repræsentant i løbet af dag 03, om du skal tage badetøjet med – han/hun vil vide, om vandstanden vil være høj nok til en badetur.Efter vi har besøgt vandfaldet, vandrer vi videre til et redningscenteret Free the Bears, som tager sig af bjørne, der tidligere har været udsat for mishandling.

Her får du et indblik i, hvordan de tager sig af mere end 100 bjørne, de har reddet fra de såkaldte galde-farme i Kina, som sælger dele af bjørne samt bjørnenes organer på det sorte marked. På centeret ser du, hvordan man sørger for, at de er sunde og raske og har et godt liv i skovens redningscenter. Hertil kommer du til at hjælpe med at klargøre og gemme maden – og se bjørnene finde og spise den.

Under dit besøg vil du også få fornemmelsen af, hvad dit besøg har gjort for redningscenteret, og dermed hvordan du har bidraget til, at bjørnene får et godt liv. Under besøget vil du ikke få mulighed for at røre eller holde dem. Bjørnene går selv rundt, og bør ikke komme i kontakt med mennesker.

Dag 04 - Livet på landet

På denne halvdagstur, bliver det tid til at smøge ærmerne op, komme ud på landet, og hjælpe til i rismarkerne. Her tager vi ud til ‘Living Land Farm’ der er et samfundsprojekt, opbygget af de nærliggende landsbyer. Her har man slået alles marker sammen, og dannet 1 stor mark, der dyrker økologiske ris, urter og grønsager. Det har man gjort for at skåne samfundet for brug af kemikalier og pesticider. Idag sælger de deres produkter til restauranter og hoteller, og støtter samtidig de nærliggende lokale samfund, med bedre uddannelse og oplæring af underprivilegerede børn. Omringet af smuk natur og bjerge, og med mudder til knæene, bliver du en del af de lokale bønner, og hjælper med at høste og plante, samtidig med, at du lærer om processen. På en lokal farm, er der altid nok at tage fat på. Derfor er det ikke kun en stor hjælp, som de lokale er evigt taknemmelige for – det er også en enestående chance for, at få et glimt af livet på landet. Farmen er desuden hjem for en smed og et kurv-vævningsværksted. Her kan du også se, hvordan man presser sukkerrør og laver sukkervand, på traditionel vis. Du får selvfølgelig mulighed for at afprøve den lækre forfriskning, inden vi bevæger os hjemad. På denne halvdagstur, bliver det tid til at smøge ærmerne op, komme ud på landet, og hjælpe til i rismarkerne.
Her tager vi ud til ‘Living Land Farm’ der er et samfundsprojekt, opbygget af de nærliggende landsbyer. Her har man slået alles marker sammen, og dannet 1 stor mark, der dyrker økologiske ris, urter og grønsager. Det har man gjort for at skåne samfundet for brug af kemikalier og pesticider. Idag sælger de deres produkter til restauranter og hoteller, og støtter samtidig de nærliggende lokale samfund, med bedre uddannelse og oplæring af underprivilegerede børn.

Omringet af smuk natur og bjerge, og med mudder til knæene, bliver du en del af de lokale bønder, og hjælper med at høste og plante, samtidig med, at du lærer om processen.

På en lokal farm er der altid nok at tage fat på. Derfor er det ikke kun en stor hjælp, som de lokale er evigt taknemmelige for – det er også en enestående chance for, at få et glimt af livet på landet. Farmen er desuden hjem for en smed og et kurv-vævningsværksted. Her kan du også se, hvordan man presser sukkerrør og laver sukkervand, på traditionel vis. Du får selvfølgelig mulighed for at afprøve den lækre forfriskning, inden vi bevæger os hjemad.

Dag 05 - Nong Khiaw

Efter morgenmad, kører vi til Nong Khiaw. Landsbyen ligger på breden af Ou floden, i den nord-centrale del af Laos.  Her oplever du virkelig den smukke natur i det nordlige Laos, der med de enorme kalkstens bjerge skaber en enestående udsigt i baggrunden af landsbyen. Vi spiser frokost i byen hvorefter vi forsætter mod Pha Thok grotten.  Aftenen står på ren afslapning. Vi overnatter på hotel Nong Kiau Riverside hvor du får et almindeligt dobbeltværelse til rådighed.

Nong Khiaw

Efter morgenmad, kører vi til Nong Khiaw.
Landsbyen ligger på breden af Ou floden, i den nord-centrale del af Laos. Her oplever du virkelig den smukke natur i det nordlige Laos, der med de enorme kalkstens bjerge skaber en enestående udsigt i baggrunden af landsbyen. Vi spiser frokost i byen hvorefter vi forsætter mod Pha Thok grotten. Aftenen står på ren afslapning i Nong Khiaw. 

 

Dag 06 - Muang Ngoi & Ban Sobjam landsbyen
Efter morgenmad, hopper vi ombord på en båd, der tager os til den lokale landsby, Ban Somjam.  Ban Somjam er hjemmet til ca. 70 familier.  Her får du tid til at opleve byen og bruge dagen sammen med de lokale.  Har du lyst til en frisk dukkert, er Ou floden lige ved siden af byen.

Nam Ou floden

Efter morgenmad, hopper vi ombord på en båd, der tager os til den lokale landsby, Ban Somjam. Ban Somjam er hjemmet til ca. 70 familier.
Her får du tid til at opleve byen og bruge dagen sammen med de lokale.
Har du lyst til en frisk dukkert, er Ou floden lige ved siden af byen.

Efter besøget i byen, sejler vi tilbage til Muang Ngoi.

Bemærk: Lao-folket går meget op i klædsel. Derfor bør kvinder have tøj eller sarong på ved floden.

Dag 07 - Pak Ou grotterne
Vi spiser morgenmad i byen, og siger der-efter farvel til de lokale, inden vi igen hopper ombord på en båd, der sejler os et par timer ned langs Ou floden, mod Nong Khiaw.  Her vandrer vi op til Phouphadaeng udsigtspunktet, hvor du har en fantastisk udsigt udover Nong Khiaw. Herefter sætter vi kurs mod Luang Prabang. Undervejs stopper vi ved ved en af de hellige grotter, Pak Ou grotterne eller Tham Ting grotterne.  Hulerne er hjem for hundredvis af buddha statuer, som er blevet efterladt af besøgende, for at opnå en god og indbringende fremtid. Vi ankommer til Luang Prabang ved 16-17 tiden.

Pak Ou grotterne

Vi spiser morgenmad i byen, og siger der-efter farvel til de lokale, inden vi igen hopper ombord på en båd, der sejler os et par timer ned langs Ou floden, mod Nong Khiaw. Her vandrer vi op til Phouphadaeng udsigtspunktet, hvor du har en fantastisk udsigt udover Nong Khiaw. Herefter sætter vi kurs mod Luang Prabang. Undervejs stopper vi ved ved en af de hellige grotter, Pak Ou grotterne eller Tham Ting grotterne. Hulerne er hjem for hundredvis af buddha statuer, som er blevet efterladt af besøgende, for at opnå en god og indbringende fremtid. Vi ankommer til Luang Prabang ved 16-17 tiden.
Dag 08 - Mod Cambodia
Idag bliver du hentet på dit hotel. Her kører guiden dig til lufthavnen, hvor du flyver til Siem Reap. Ved ankomst modtager du bagagen. Herefter møder vores nye engelsktalende lokalguide dig, og kører dig til hotellet.
Resten af dagen er på egen hånd.

Velkommen til Cambodia!

Dag 09 - Til fordel for de lokale
I dag forlader du byens stress og jag for at køre gennem Cambodias idylliske landområder til byen Knapor. På turen dertil stopper vi ved landsbyen Kchas, hvor vi får en lækker, lokal snack: ”bamboo sticky rice”. Når vi ankommer til Kanpor, mødes vi med en lokal guide, der selv er født og opvokset i området, som giver en guidet tur i byen og introducerer dig for den værtsfamilie, du skal bo hos. Herefter nyder vi en lokal frokost, som værtsfamilien har tilberedt til os. Når vi har spist, har du tid til at slappe af og lande i de nye omgivelser. Om eftermiddagen tager vi del i de daglige gøremål sammen med de venlige lokale. Det kan være, vi skal plante ris, fjerne skaller fra høstede ris eller fodre dyr – det kommer an på, hvad de har brug for hjælp til. Herefter besøger vi landsbyskolen, hvor vi er med til en udendørs engelsktime. Dermed går eftermiddagen i dag med at gå et autentisk blik ind i livet på landet i Cambodia. Om aftenen spiser du igen sammen med din værtsfamilie.

Vi får et indblik i det lokale landbrug

Idag forlader vi storbyen, og sætter kurs mod Tonle Sap floden. Her hopper vi ombord på en båd, der tager os til Kompong Phluk landsbyen. Noget der kendetegner landsbyen, og som man sent vil glemme, er den fascinerende pælehuse. Hver hus i landsbyen er bygget på pæle, der alle måler mellem 4-6 meter i højden. På den måde undgår de oversvømmelse i regnsæonen, når stierne bliver forvandlet til floder.

Her spiser vi frokost, og får et indblik i den lokale hverdag og deres traditionelle håndværk – herunder fremstilling af sivkoste.

Dag 10 - Med Khmer-folket som naboer
Vi starter dagen med en lille køretur til Samrong-landsbyen. Her hopper vi op på en vogn, der kører os gennem rismarker og landsbyer, til vi ankommer til det skjulte tempel, Banteay Ampil, der er overbevokset af jungle. På vej tilbage til landsbyen, stopper vi ved et buddhistisk tempel, hvor en munk velsigner os. Efter frikost, hopper vi op på cyklerne, og kører til en lokal Khmer familie, der viser os, hvordan man laver sivkoste – du har du lyst, kan du også prøve. Herefter bliver vi vist rundt i byen, hvor der er mulighed til at deltage i forskellige lokale aktiviteter. Heriblandt fiskeri, landbrug og pleje af dyrene. Om aftenen, hjælper du med at ordne aftensmaden. Her får du et indblik i de forskellige ingredienser, og lærer samtidig, hvordan man laver en ægte, lokal middag.  Vi afrunder dagen med en fantastisk solnedgang over rismarkerne.

Kanpor

Vi starter dagen med en lille køretur til Samrong-landsbyen. Her hopper vi op på en vogn, der kører os gennem rismarker og landsbyer, til vi ankommer til det skjulte tempel, Banteay Ampil, der er overbevokset af jungle. På vej tilbage til landsbyen, stopper vi ved et buddhistisk tempel, hvor en munk velsigner os.

Efter frokost, hopper vi op på cyklerne, og kører til en lokal Khmer familie, der viser os, hvordan man laver sivkoste – du har du lyst, kan du også prøve. Herefter bliver vi vist rundt i byen, hvor der er mulighed til at deltage i forskellige lokale aktiviteter. Heriblandt fiskeri, landbrug og pleje af dyrene. Om aftenen, hjælper du med at ordne aftensmaden. Her får du et indblik i de forskellige ingredienser, og lærer samtidig, hvordan man laver en ægte, lokal middag.

Vi afrunder dagen med en fantastisk solnedgang over rismarkerne.

Dag 11 - Afsked & tempelbesøg
Om morgenen nyder vi en lækker morgenmad og tager afsked med værtsfamilien, inden vi får en traditionel velsignelse af en munk og begiver os afsted til Koh Ker Temple. Dette gamle tempel ligger dybt ude i skovens ro, og blev opført helt tilbage omkring år 1000. Efter vi har været på opdagelse ved Koh Ker, spiser vi en lækker picnic, inden vi tager videre til det smukke, hinduistiske ”Lotus Pond”-tempel, Beng Mealea, som blev bygget af kong Suryavarman II i det 11. århundrede. Herefter kører vi tilbage til Siem Reap og vores næste eventyr.Om morgenen nyder vi en lækker morgenmad og tager afsked med værtsfamilien, inden vi får en traditionel velsignelse af en munk og begiver os afsted til Koh Ker Temple. Dette gamle tempel ligger dybt ude i skovens ro, og blev opført helt tilbage omkring år 1000. Efter vi har været på opdagelse ved Koh Ker, spiser vi en lækker picnic, inden vi tager videre til det smukke, hinduistiske ”Lotus Pond”-tempel, Beng Mealea, som blev bygget af kong Suryavarman II i det 11. århundrede. Herefter kører vi tilbage til Siem Reap og vores næste eventyr.
Dag 12 - Phnom Kulen Vandfaldet (10 km)
Idag fortsætter vi vandringen mod det smukke Phnom Kulen vandfald. Vi begynder om morgenen efter morgen-maden, og går ca. 6 kilometer, til vi kommer til det hellige tempel, Preah Angthom, som spiller en stor rolle for de lokale i Cambodia.  Inden vi kommer til vandfaldet, besøger vi områder med de 1000 lingaer. Frokost nyder vi ved vandfaldet sammen med lokal-befolkningen.  Ta gerne et dyp i vandet inden vi bevæger os tilbage mod Siem Reap.  På vejen til Siem Reap, gør vi selvfølgelig også et stop ved klippen Top cliff for at få en smuk udsigt udover hele området vi netop har vandret igennem.

Phnom Kulen vandfaldet

Idag fortsætter vi vandringen mod det smukke Phnom Kulen vandfald. Vi begynder om morgenen efter morgen-maden, og går ca. 6 kilometer, til vi kommer til det hellige tempel, Preah Angthom, som spiller en stor rolle for de lokale i Cambodia. Inden vi kommer til vandfaldet, besøger vi områder med de 1000 lingaer. Frokost nyder vi ved vandfaldet sammen med lokal-befolkningen. Ta gerne et dyp i vandet inden vi bevæger os tilbage mod Siem Reap. På vejen til Siem Reap, gør vi selvfølgelig også et stop ved klippen Top cliff for at få en smuk udsigt udover hele området vi netop har vandret igennem.

Dag 13 - Hjemrejse
Efter morgenmad, bliver du kørt til lufthavnen, hvor rejsen går tilbage til Danmark. Du får en masse gode minder med hjem fra denne rejse. Men ikke nok med at du har haft en aktiv ferie fyldt med lokale og kulturelle oplevelser, som har beriget dig – dit besøg i de lokale landsbyer har også været til god gavn for de lokale. Vi ønsker dig en god hjemrejse.

Tusind tak for denne gang

Efter morgenmad, bliver du kørt til lufthavnen, hvor rejsen går tilbage til Danmark. Du får en masse gode minder med hjem fra denne rejse. Men ikke nok med at du har haft en aktiv ferie fyldt med lokale og kulturelle oplevelser, som har beriget dig – dit besøg i de lokale landsbyer og dyrevelfærdsorganisationer har også været til god gavn for både de lokale og organisationernes dyr.

Vi ønsker dig en god hjemrejse. 

Hjemrejse sker fra Phnom Penh, så vi undgår en lang kørsel til Siem Reap.

Dag 14 - Hjemkomst til Danmark
Velkommen hjem. Tusind tak fordi du valgte Ferie med Formål. Vi håber, at vi kan byde dig velkommen igenVelkommen hjem.

Vi håber, at du har haft en uforglemmelig ferie.

Tusind tak fordi du valgte Ferie med Formål.

Vi håber, at vi kan byde dig velkommen igen

Indkvarteringer

Nedestående indkvarteringer er inkluderet i rejsens pris. Klik på billederne for at læse mere.

Villa Chitdara

★★

Nong Kiau Riverside

★★★

Homestay

Lub d' Cambodia

★★★

Steung Siem Reap

★★★★