fbpx
Rejse til Cape Town & Victoria Falls

Rundrejse i Afrika: Fra Cape Town til Victoria Falls

Gør jer klar til et veritabelt eventyr når I skal opleve noget af det smukkeste og mest fantastiske, som det sydlige Afrika kan tilbyde jer. En rundrejse i Afrika spækket med betagende dyreliv, fjerntliggende ørkenlandskaber, seminomadiske stammesamfund og naturlige vidundere venter jer.

Rejsens beskrivelse

Oplevelserne står nærmest i kø på denne rejse, der bringer jer gennem hele 4 lande: Sydafrika, Namibia, Botswana og Zimbabwe. I bliver akkompagneret af en dansk rejseleder, en lokal rejseleder og en erfaren chauffør, der vil gøre hvad der står i deres magt for at I får en uforglemmelig rejse. Rejsen foregår i moderne og komfortable busser. Når I er på game drive kører I i åbne 4-hjulstrækkere, så I kan nyde dyrelivet fra første parket.

En rejse til fordel for alle

Rejsen begynder i Cape Town, som af mange betegnes som verdens smukkest beliggende by. Her skal vi på en byrundtur, hvor vi blandt andet oplever det farverige Bo-Kaap og byens livlige havnefront. Vi kommer ud til Atlanterhavet, hvor vi skal se både sæler og pingviner, og vi kommer en tur op på Taffelbjerget, hvor vi kan opleve Cape Town fra de højere luftlag. I Stellenbosch besøger vi en over 300 år gammel vingård, hvor vi får lov at smage på nogle af de himmelske dråber lavet i dette område. Vi kommer til at se nogle af de historiske helleristninger fra de ældste folk i Afrika; smager den berømte Rooibos-te som kun dyrkes i Sydafrika; og oplever den orangerøde solnedgang over verdens næststørste kløft Fish River Canyon. Vi får lov at vandre i verdens højeste sandklitter Sossusvlei; besøger den seminomadiske Himba-stamme; og kommer på game drive i en af de største og mest dyrerige nationalparker i Afrika – Etosha National Park. Vi får muligheden for at opleve dyrelivet ved vandoverfladen, når vi skal på kanotur i verdens største indlandsdelta Okavango Deltaet, og på bådsafari i Chobe National Park, der har det største antal af elefanter i Afrika. Rejsen sluttes af med et brag, når vi besøger verdens næststørste vandfald Victoria Falls. Det er rejseoplevelser I aldrig kommer til at glemme, og som I vil fortælle om igen og igen resten af livet.

Den perfekte rundrejse i Afrika er begyndt.

Se flere rejser til Sydafrika med dansk rejseleder.

Få et tilbud på rejsen

Alle vores rejser er skræddersyede eksempler. Du kan enten bestille rejsen som den er, eller skræddersy din helt egen rejse. Udfyld formularen eller kontakt os - så hjælper vi dig. Priserne som er vist er fra-priser med afrejse i lavsæsonen.

Inklusiv fly

Inkl fly

Antal dage

24 dage

8 personer

Fra pris:44.897 DKK / pr. pers

Få et tilbud på rejsen

Ved at benytte formularen accepterer du, at vi gemmer dine data i op til 6 mdr.
Kontakt os i tilfælde af, at du vil have dine data slettet.

Følgende er inkluderet i rejsen

Du kan blandt andet se frem til… 

 • Flybillet tur/retur fra Danmark
 • Transfer til/fra lufthavn i Afrika.
 • Alle nævnte gamdrives i landcruiser.
 • Dansktalende rejseleder.
 • Engelsktalende lokalguide.
 • Engelsktalende chauffør.
 • Gebyrer til Nationalparker.
 • Drikkepenge til lokalguider.
 • 21 x morgenmad.
 • 8 x frokost.
 • 15 x aftensmad.
 • High tea på et af verdens mest ikoniske hoteller
 • Alle nævnte vinsmagninger
 • Alle skatter og gebyrer i Danmark.

Følgende er ikke inkluderet i rejsen

 • Måltider der ikke er nævnt ovenfor. (kan tilkøbes)
 • Drikkevarer.
 • Visum.
 • Afbestillingsforsikring.
 • Alt som ikke står nævnt under ‘inkluderet’.

En fantastisk kombinationsrejse gennem 4 lande

På denne rejse oplever vi hele 4 lande. Se frem til en masse oplevelser i Sydafrika, Namibia, Botswana og Zimbabwe.

Cape Town

Eller ‘The Mother City’ som den kaldes af de lokale. Byen betragtes som en af verdens smukkeste byer.

Et indblik i den lokale hverdag

Vi inviteres indenfor hos flere lokale stammer, og får et indblik i en unik hverdag. Et af højdepunkterne er Himbaerne i Namibia. Besøgene går til stammen og på den måde bidrager vi med støtte økonomisk.

Vinsmagning i højeste kvalitet

Vi besøger flere vinområer hvor vi prøvesmager nogle af verdens bedste vine. Herunder vine fra Stellenbosch og Klein Constantia Estate.¨

Actionfyldt safari og game drives

Vi besøger flere safariparker under rejsen. Herunder Gondwana Canyon Park, Etosha National Park og Mahango Game Reserve.

Victoria Falls

En af turens højdepunkter, bliver besøget hos det enorme Victoria Falls. 

Sanddyner i Sossusvlei & Okavango deltaet

Vi besøger de verdensberømte sanddyner i Sossusvlei samt verdens største indlandsdelta – Okavango deltaet.

Dagsprogram

Dag 01 - Afrejse fra Danmark

Vi rejser fra Danmark med bedst mulig flyløsning til dine valgte datoer.Vi rejser fra Danmark og ankommer til Cape Town imorgen. Undervejs vil der være minimum én mellemlanding.

I enkelte tilfælde vil ankomsten være samme aften.

Dag 02 - Ankomst til Cape Town
Rejse til Cape TownVelkommen til Cape Town! Når I er kommet vel gennem paskontrollen i lufthavnen står jeres rejseleder, lokale turguide og chauffør klar til at byde jer velkommen. I bliver kørt til jeres hotel, hvor I får mulighed for at tage et forfriskende bad inden dagens sightseeing.

Vi begynder i den smukke Company’s Garden, der er landets ældste park og omgivet af historiske bygninger. Haven blev oprindeligt bygget som en forsyningsstation for de skibe fra Hollands Østindisk Selskab, der rundede spidsen af Afrika på deres vej til Asien. Efter måneder på havet kunne deres skibe blive fyldt op med friske råvarer dyrket i haven – deraf navnet ”selskabets have”

Derfra går vi videre til det livlige Green Market Square, der i dag er Cape Towns loppemarked. Pladsen blev oprettet i 1696 under den hollandske besættelse af Kapkolonien. I de mere end 300 år har pladsen tjent mange formål. I begyndelsen blev den brugt som markedsplads, hvor de friske grøntsager, som blev dyrket i Company’s Garden, blev solgt sammen med slaver. Sidenhen blev det opført et vagthus, som var hovedkvarter for Kapkoloniens borgerpatruljer, som patruljerede og holdt øje med eventuelle brande. Med tiden blev pladsen mere og mere forfalden og endte i 1950’erne med at blive til en parkeringsplads. Men i 1989 rejste pladsen sig fra asken, da et vigtigt historisk øjeblik udfoldede sig her: ”Purple Rain-protesten” mod Apartheid.

Dagens sightseeing afsluttes med en slentretur gennem det farverige Cape Malay-distrikt Bo-Kaap. Bydelen stammer oprindeligt fra 1760’erne, da mange mindre huse blev bygget og lejet ud til slaver. Indbyggerne blev kendt som Cape Malay, og kom fra Malaysia, Indonesien og den øvrige del af Afrika for at arbejde i Kapkolonien. Aftensmaden indtager vi på Restaurant Gold, der er en pulserende panafrikansk oplevelse i hjertet af Cape Town. Vi sidder i en historisk gammel gårdsplads, hvor vores sanser bliver vækket af et overdådigt festmåltid af afrikanske specialiteter og lokale afrikanske rytmer.

Vi skal overnatte på det 4-stjernede hotel Head South Lodge Boutique Hotel, der ligger i bydelen Green Point.

Dag 03 - Sightseeing i Cape Town

Rejse til Cape TownEfter en dejlig morgenmadsbuffet er det tid til at komme ud og opleve mere af den fantastiske by. Morgenen indledes med et besøg ved mindesmærket for Cecil Rhodes på Devil’s Peak. Mindesmærket blev bygget i 1912 for at ære mindet om engelskfødte Cecil Rhodes, der levede i Sydafrika fra 1853 til sin død i 1902, og i perioden 1890-1896 var premierminister i Kapkolonien. Monumentet består af 49 trin – et for hver af de år Rhodes boede i Sydafrika. Når vi kommer helt op til toppen, bliver vi bliver belønnet for vores anstrengelser med det mest fantastiske syn ud over byen fra Table Bay til False Bay. Derfra er det tid til at opleve Klein Constantia Estate, der er beskrevet som en af verdens smukkeste vinmarker, med vine af ekstrem høj kvalitet. Klein Constantia ligger i de mest frodige grønne omgivelser med en fantastisk udsigt over Constantia-dalen og False Bay. I disse smukke omgivelser skal vores sanser beriges med vinsmagning og en lille lækker frokost.

Om eftermiddagen kører vi tilbage til Victoria & Alfred Waterfront. Havneområdet er et sandt eldorado for livsnydere med dets udvalg af specialforretninger, markeder, restauranter og underholdning.

Der er mulighed for at tage med båd til fængselsøen Robben Island, der husede Nelson Mandela i 18 år, og i dag fungerer som museum. På øen guides turene af tidligere politiske fanger fra øen, hvilket giver de besøgende en virkelig unik indsigt i øens historie og personlige beretninger om fængselslivet. Båd- og rundturen tager ca. 3,5 timer og kan tilkøbes for 50,- USD per person. Turen skal bookes i god tid inden afrejse. Meddel Ferie med Formål hvis dette har interesse. 

Vi overnatter på Head South Lodge Boutique Hotel.

Dag 04 - Cape Town, Kap Det Gode Håb & Cape Point

Rejse til Cape TownEfter en god nattesøvn er det tid til endnu en oplevelsesrig dag, hvor vi skal køre ad den 75 km lange halvø Cape Peninsula mod Kap Det Gode Håb. Landskabet er betagende med snoede bjergveje, der skærer sig ind i klipperne højt over det brusende hav. Vi kører ad Chapman’s Peak Drive, der er en af verdens smukkeste vejstrækninger. I havet kan vi være heldige at se migrerende sydlige rethvaler. Dagens første stop er ved Hout Bay, hvor vi skal på et spændende 40-minutters krydstogt til Duiker Island, hvor vi kan opleve tusinder af vilde pelssæler i deres smukke naturlige levested.

Derfra kører vi videre til Kap Det Gode Håb og Cape Point. Her, helt på spidsen af Afrika, hvor en af de største havklipper i verden kaster sig ud i et stormfuldt hav, er der både drama og ro. Små bugter og bløde hvide sandstrande tilbyder de perfekte betingelser for at opleve forskellige dyrearter såsom antiloper, bjergzebraer og strudse. Gå en tur rundt i de fantastiske omgivelser og husk endelig at tage et billede foran det verdensberømte Cape Pointskilt.

På vejen tilbage kører vi til den hyggelige by Simon’s Town, hvor det bliver muligt at finde et sted at spise frokost. Efter frokosten kører vi ned til Boulders Beach, hvor en koloni på godt 3000 Jackass-pingviner holder til. Pingvinerne er yderst fascinerende og meget fotogene, så benyt endelig lejligheden til at tage nogle uforglemmelige billeder.

Hvis tiden tillader det, kører vi derefter til Kirstenbosch National Botanical Garden. Kirstenbosch er beliggende på Taffelbjergets skråninger og betragtes som en af verdens smukkeste botaniske haver. Haven blev anlagt i 1913 og er hjemsted for mere end 7.000 forskellige plantearter alle oprindeligt fra det sydlige Afrika. Den botaniske have kom på UNESCO’s verdensarvsliste i 2004.

Vi overnatter på Head South Lodge Boutique Hotel.

Dag 05 - Cape Town - Stellingbosch
Rejse til Cape TownEfter en tidlig morgenmad kører vi til foden af det berømte Taffelbjerg. Hvis vejret tillader det, vil svævebanen tage os op i 1100 meters højde. Heroppefra har vi den mest imponerende udsigt ud over byen og havet. Der er mulighed for at gå lidt rundt og nyde Cape Town fra de højere luftlag. Efter den bjergtagende oplevelse er det tid til at køre mod Stellenbosch. Byen er også kendt som City of Oaks grundet det store antal egetræer, som byens grundlægger Simon van der Stel lod plante langs gaderne. Det er en utrolig farverig og smuk arkitektonisk by omgivet af bjerge og vinmarker. Det er takket være flere franske huguenotter, der bosatte sig i Stellenbosch i 1690 og plantede druer, at byen blev centrum for Sydafrikas vinindustri. Noget af verdens bedste vin kommer fra dette område. Vi skal besøge den elegante vingård Neethlingshof, der blev bygget i 1692. Grundlæggere af vingården kaldte den oprindeligt De Wolwedans (Ulvenes dans), idet han forvekslede de strejfende sjakaler i området med ulve. Vi kommer på en guidet tur i den velassorterede vinkælder, og afslutter besøget med vinsmagning og frokost i gårdhaven.

Resten af eftermiddagen er til fri disposition. Det er muligt at gå en tur rundt i byens centrum, og nyde den smukt bevarede afrikaans og victorianske arkitektur, såvel som de mange tillokkende kunstgallerier, håndværksforretninger og gavebutikker. Vi skal overnatte på det 3-stjernede Rivierbos Guest House, der med sin perfekte kombination af gammeldags charme og moderne bekvemmeligheder, er ideelt beliggende i hjertet
af byen.

Vi overnatter på Rivierbos Guest House.
Kørsel: Ca. 57 km.

Dag 06 - Stellenbosch - Clanwilliam
Stellenbosch - ClanwilliamEfter en god nattesøvn er det tid til at besøge Kayamandi Township. Kayamandi betyder på det lokale Xhosa-sprog ”dejligt hjem”. Townshippen blev grundlagt i 1950’erne, som en del af den øgede adskillelse af sorte og hvide under apartheidregimet. Vi skal bl.a. besøge Luthando Creche Daycare, hvor vi vil blive mødt med eufori af mere end 50 børn i alderen 1-5 år. De små unger emmer af energi og er meget nysgerrige på deres gæster. Sammen med Madiba, der driver dagplejecentret med Mama, vil vi opleve Kayamandi på en 1½ times gåtur. Vi hører mere om byens turbulente fortid i Sydafrika, vi får mulighed for at tale med de lokale indbyggere og smage på den traditionelle sorghum-
øl. Efter besøget er det tid til at køre mod Cape West Coast, der snor sig langs Atlanterhavet, indtil vi når West Coast National Park. Det er et fascinerende skue, hvordan de meterhøje bølger fra det brusende hav bryder på den ru klippekyst. I nationalparken står Langebaanlagunen i skærende kontrast til de rå naturkræfter. Lagunen er kendt for sine hvide sandstrande, det azurblå vand og adskillige fuglearter – et sandt lille paradis. Nationalparken er hjemsted for bl.a. Eland, den største afrikanske antilope, og den hvidhalede gnu, som vi kun finder i Sydafrika.

Efter besøget i parken fortsætter vi rejsen langs Atlanterhavet indtil vi kører ind i landet igen. Beliggende ved bunden af bjergkæden Cederberg i Olifants River-dalen ligger den lille by Clanwilliam. Vi overnatter på byens bedste hotel, nemlig Clanwilliam Hotel.

Kørsel: Ca. 225 km.

Dag 07 - Clanwilliam - Springbok
Cederberg bjergeneMorgenen begynder med en let vandring i de storslåede Cederbergbjerge. Bjergene er vilde, robuste, dramatiske og frem for alt betagende. Regionens dale er foret med citrusplantager og omgivet af storslåede bjerge, der bliver endnu mere spektakulære ved solopgang og solnedgang, når de bades i levende farver. I bjergene skal vi opleve de historiske petroglyffer eller helleristninger fra San-folket, de ældste mennesker i Afrika. De mest velbevarede helleristninger er skjult i forskellige små huler og er virkelig bemærkelsesværdige.

Her blandt disse smukke og dramatiske bjerge dyrkes Rooibos. Den røde busk, der anvendes til at fremstille teen, findes kun i denne region. Den røde te har en meget karakteristisk smag fyldt med sødme, og er et godt værn mod hjertekarsygdomme. Forklaringen er det høje indhold af flavonoider, som beskytter dit hjerte og kredsløb. Vi kommer ud og ser en Rooibos-plantage, og lærer meget mere om dyrkningen og buskens egenskaber. Vi ser fabrikken, hvor vi bliver introduceret til alle processerne op til det endelige emballerede produkt. Efter rundturen bliver der rig lejlighed til at indtage den velsmagende te.

Derefter forlader vi Cederberg og kører mod Springbok i hjertet af Namaqualand, som er kendt for sin unikke flora. Et par uger om året står området i fuldt flor med afrikanske tusindfryd og middagsblomster. Vi kommer på en byrundtur, hvor vores guide fortæller os historien om Springbok, som er den største by i den nordlige Cape-provins. Vi overnatter på det 4-stjernede Blue Diamond Lodge, hvor det er muligt at tage en forfriskende dukkert i lodgens swimmingpool.

Kørsel: Ca. 340 km.

Dag 08 - Springbok – Fish River Canyon
Rejse til Cape Town & Victoria Falls

Fish River Canyon

I dag er det tid til at tage afsked med Sydafrika og krydse grænsen til
Namibia. Vi krydser Oranje-floden, som danner den naturlige grænse
mellem de to lande. Når grænseformaliteterne er overstået, er det tid til at køre mod rejsens næste højdepunkt – Fish River Canyon – der er den næststørste kløft i verden. Fish River Canyon et spektakulært geologisk fænomen. I millioner af år har enorme kræfter fra jordens indre og Fish flodens rivende strøm skabt denne store kløft. Oppe fra en række udsigtspunkter på den nøgne klippe kan vi nyde den overvældende udsigt ned i den næsten 549 meter dybe og 27 km brede kløft. Dens samlede længde er 160 km. Hvis lysten og humøret er til det, så er det oplagt at nyde en sundowner, mens solen kaster sine orangerøde stråler ud over den imponerende kløft. Vi overnatter på Canyon Village, der ligger ved foden af en klippe i det private naturbeskyttelsesområde Gondwana Canyon Park. Vi overnatter i en velindrettet hytte med udsigt over det enorme kløftlandskab. Den stråtækte hovedbygning er bygget direkte ind i en massiv granitblok, og rummer en restaurant og hyggelig bar. Med vores ophold her er vi med til at støtte bevarelsen af Gondwana Canyon Park.

Kørsel: Ca. 282 km.

Dag 09 - Fish River Canyon – Naukluft Mountains
Cape Town Victoria FallsVi indleder dagen med at køre til byen Bethanie, hvor vi kan opleve Namibias ældste stenhus – Schmelenhaus. Huset blev bygget i 1814 af den tyske missionær Henrich Schmelen. Vi fortsætter dagens rejse gennem de pastelfarvede ørkenlandskaber til Helmeringhausen. Byen er resultatet af en mands drøm – Hubert Hester – der blev født i den tyske udgave af Helmeringhausen i 1885. I en alder af 22 år ankom han til det daværende Sydvestafrika, hvor han deltog i 1. verdenskrig for at bekæmpe de invaderende sydafrikanske tropper. Efter krigens afslutning opkøbte han en gård og navngav området efter sin fødeby. Langsomt opbyggede han flere og flere bygninger for at skabe den lille by, vi skal opleve i dag. Det siges, at han egenhændigt har opført alle bygningerne i byen. Sent om eftermiddagen ankommer vi til vores hotel for de næste 2 nætter Agama River Lodge.

Kørsel: Ca. 582 km.

Dag 10 - Naukluft Mountains - Sossusvlei

Rejse til Cape Town & Victoria FallsI dag skal vi tidligt op, da vi skal opleve de verdensberømte sandklitter i Sossusvlei omkring solopgang. Vi kører ind i hjertet af verdens ældste ørken – Namib. Navnet Namib er af Nama oprindelse og betyder egentlig ”enormt sted”, hvilket må siges at være meget passende. I en stor sandørken er landskabet bemærkelsesværdigt varieret, med de kæmpe røde klitter i Sossusvlei som den mest berømte del. De er verdens højeste og kom på UNESCO’s verdensarvsliste i 2013. Når lyset spiller i sandet, fremkommer nogle helt fantastiske farvekombinationer. Navnet Sossusvlei er af blandet oprindelse, men betyder meget sigende ”blindgyde”.

Det er muligt at bestige de fabelagtige sandklitter til fods og efterfølgende lade sig glide ned mod Dead Vlei (”den døde sø”). Dette forbløffende sted domineres af døde kameltorntræer, der på grund af det tørre klima er skånet for at gå i fuldstændigt forfald. Floden Tsauchab gav liv til disse træer for over 500 år siden, men da den ændrede sit løb, er træerne gradvist tørret ud og præger nu dette forunderlige landskab.

Før vi forlader området, skal vi til fods udforske Sesriem Canyon, som Tsauchab-floden har skåret ud i klippen gennem millioner af år. Inden vi går i seng, er der en sidste spektakulær udsigt vi skal opleve – den afrikanske nattehimmel med millioner og atter millioner af stjerner.

Vi overnatter på Agama River Lodge
Kørsel: Ca. 110 km.

Dag 11 - Naukluft Mountains - Swakopmund

Rejse til Cape Town & Victoria FallsNamib har eksisteret i henved 434 millioner år og regnes som verdens ældste ørken. Selvom ørkenen er gold og tør, lever her en stor mængde dyrearter, blandt andet springbukke, oryxer og bjergzebraer. Plante- og dyrelivet i ørkenen opretholdes af sporadiske regnskyl og tåge fra Atlanterhavet, der blæses ind over ørkenen. I dette fantastisk smukke landskab skærer Naukluft-bjergene en fin silhuet mod den åbne himmel. På dagens rejse gør vi stop i byen Solitaire, hvor det bliver muligt at købe en kop kaffe og smage deres berømte apfelstrudel. Vi gør desuden et stop ved Stenbukkens Vendekreds inden vi foretager et totalt sceneskift og kører til Atlanterhavskysten. Vi skal ud at mærke vinden i vores hår ved Walvis Bay. Lagunen er et sandt fugleparadis, hvor vi forhåbentlig, blandt mange andre fugle, også kommer til at opleve både Greater og Lesser Flamingos.

Om eftermiddagen ankommer vi til Swakopmund, der er Namibias største kystby. Byen blev grundlagt i 1892 som den vigtigste havn i det tyske Sydvestafrika, og beskrives ofte som mere tysk end Tyskland. Byen bærer tydeligt præget af tysk kolonialisme, hvilket vi vil se på bygningerne og vejskiltene rundt omkring i byen. Vi gør et stop ved et aktivitetscenter, hvor vi bliver informeret om de forskellige muligheder vi kan foretage dagen efter. Bl.a. kan delfin- og sælsafari i en katamaran varmt anbefales. Vi har 2 overnatninger på Alte Brücke Resort, der ligger i gåafstand fra stranden. Vi bor i små ferielejligheder udstyret med bl.a. køleskab, komfur og mikrobølgeovn.

Kørsel: Ca. 295 km.

Dag 12 - Swakopmund på egen hånd

Rejse til Cape Town & Victoria FallsDagen i dag er til fri disposition, og kan anvendes til at udforske Swakopmund på egen hånd. I kan slentre gennem byen og se de mange hyggelige butikker, eller gå over den gamle anløbsbro og stikke jeres fødder i Atlanterhavet.

Alternativt kan I tage på en række valgfrie aktiviteter for egen regning:

Living Desert Tour: For det utrænede øje er klitterne ”blot” en bunke med sand. Men de dygtige og erfarne guider vil introducere dig til en myriade af ørkenliv. I vil bl.a. se Palmetto-gekkoer, Ørkenfirben, Toktokkie-billen, slanger, edderkopper og kamæleoner.

Katamarantur: I mønstrer en 45 fods lang katamaran, der vil tage jer på en eventyrfyldt tur til Pelican Point og Walvis Bay’s smukke bugtområde. Mens I nyder østers og mousserende vin, er I forhåbentlig heldige at se delfiner, sæler og pelikaner.

Vi overnatter på Alte Brücke Resort.

Dag 13 - Swakopmund – Erongo Mountains
Rejse til Cape Town & Victoria FallsEfter et skønt morgenmåltid er det tid til at sige farvel til Atlanterhavet. Vi skal opleve den fantastiske region Erongo, der er den største i Namibia. Området er et geologisk vidunder. Dets centrum er dannet af Erongo-bjergene, en 130 millioner år gammel vulkanruin med betagende klippeformationer. Over tusinder af år har magma dannet dette imponerende naturscenarie. Vi skal besøge Spitzkoppe, der er en af de mest affotograferede bjergmotiver i landet. Spitzkoppe er et såkaldt inselberg (klippeparti, der markant rager op i et slettelignende landskab) med en højde på 1720 meter. Grundet sin karakteristiske form, som kan ses på lang afstand, omtales Spitzkoppe ofte som Namibias Matterhorn. Rundt omkring Spitzkoppe findes der hundredvis af hulemalerier, der anses som den fineste samling af klippekunst i landet.

Om eftermiddagen kører vi til byen Omaruru, hvor det er muligt at gå en lille sightseeingtur og samle appetit til aftensmaden. Vi skal overnatte på det 3-stjernede hotel Omaruru Guest House.

Kørsel: Ca. 242 km.

Dag 14 - Erongo Mountains – Etosha South

Rejse til Cape Town & Victoria FallsEfter en herlig nattesøvn er det tid til at rejse videre nordpå op mod Etosha South, der ligger lige syd for grænsen til Etosha National Park. Vi skal besøge en traditionel landsby beboet af Himba-folket. Det er et oprindeligt folk, der i dag har en population på omkring 50.000 mennesker i det nordlige Namibia og sydlige Angola. Himbaerne er et seminomadisk folk, da de har deres små områder hvor de dyrker afgrøder, men samtidig er tvunget til at vandre for at få adgang til vand for både dem selv, deres kvæg og geder. Kvinderne er berømte for, som en blanding af skønhedsideal og solbeskyttelse, at smøre deres kroppe ind i en orangerød blanding bestående af aske, fedt og okker. Deres hår smøres endda også ind i blandingen i lange totter. Som den eneste beklædning bærer kvinderne et lændeklæde af gedeskind og farvestrålende smykker, der markerer hvor i stammehierarkiet de hører hjemme. Kvinderne tager sig typisk af børnene, malkningen af dyrene og andet forefaldende arbejde, hvor mændene tager sig af de mere politiske opgaver, der er i de små stammelandsbyer. Under vores besøg får vi et indblik i Himbaernes traditionelle levevis, og vi lærer mere om deres trossystem, hører om deres forhold til naturen og deres forskellige ritualer. Med vores besøg er vi med til at sikre, at børnene og familierne får dækket deres medicinske og andre basale behov.

Efter et uforglemmeligt besøg er det tid til at køre mod vores hotel. Vi skal overnatte på det charmerende Toshari Lodge, hvor vi får mulighed for at tage en forfriskende dukkert i swimmingpoolen.

Kørsel: 233 km.

Dag 15 - Etosha National Park – Otavi Mountain Region
Rejse til Cape Town & Victoria FallsI dag skal vi tidligt op og besøge Etosha National Park, der er en af de største og mest dyrerige nationalparker i Afrika. Parken dækker et område på mere end 22.000 km² og er hjemsted for mere end 100 forskellige pattedyr, såsom elefanter, giraffer, næsehorn, Burchells zebraer, skaberaksjakaler, plettede hyæner, vortesvin, geparder, løver, leoparder og et utal af antiloper. Derudover er der mere end 300 forskellige fuglearter. Saltsletten Etosha Pan dominerer med sine 4850 km² parken. For mange tusinder af år siden var det en enorm sø næret af den floden Cunene fra Angola. Men da floden ændrede sit løb, tørrede søen gradvist ud og efterlod denne imponerende saltslette. Spejlingerne i horisonten er et fascinerende skue og giver reminiscenser til fatamorganaer. Den åbne vegetation giver parken en helt særlig charme, da det øger mulighederne for at spotte dyrene på afstand. Der er ca. 50 vandhuller fordelt rundt i parken, hvor dyrene oftest samles.

I parken kører vi rundt i åbne 4-hjulstrækkere for bedre at kunne nyde dagens game drive. Efter dagens dyreoplevelser er det tid til at køre mod vores lodge for natten. Vi skal overnatte på Ohange Safari Lodge, hvis navn på det lokale Herero-sprog meget sigende betyder ”fred”. Vi opfordres til at spise aftensmaden under de blinkende stjerner, mens vi nyder det lokale natteliv ved vandhullet. Hotellets værter Karla og Justus vil dele ud af deres enorme viden med sjove og underholdende anekdoter.

Kørsel: Ca. 283 km.

Dag 16 - Etosha National Park - Rundu
Rejse til Cape Town & Victoria FallsDagens rejse vil bringe os til Rundu, der ligger ved bredden af Kavango-floden, som er områdets livskilde med sin forsyning af vand. Floden danner en naturlig grænse mellem Namibia og Angola, hvorefter den snor sig sydover ned mod Okavango-deltaet i Botswana. Inden vi ankommer til byen Grootfontein gør vi et stop ved verdens største meteorit Hoba. Den blev fundet i 1920 af en landmand, der var ved at pløje sin mark. Meteoritten vejer 66 tons og er den største enkelte meteorit der nogensinde er fundet, og det største stykke jern der nogensinde er fundet ved jordens overflade. Den er 9 meter lang, 9 meter bred og 3 meter tyk. Den menes at være faldet til jorden for mere end 80.000 år siden, men det er overraskende, at meteoritten ikke er omgivet af et krater. For normalt ville objekter af denne størrelse slå gennem atmosfæren med en meget høj hastighed og ramme jorden med
nok kraft til at sprænge et betydeligt krater.

Kort efter Grootfontein oplever vi et radikalt skifte i landskabet, som nu bliver mere frodigt og grønt. Undervejs passerer vi små hytter, hvor træskærere sælger deres kunsthåndværk ude ved vejen. Om eftermiddagen skal vi på bådcruise på Kavango-floden, hvor vi oplever den smukke solnedgang, der omdanner flodlandskabet til et veritabelt eventyrlandskab.

Vi overnatter på Kaisosi River Lodge, der har den smukkeste udsigt ud over floden og Angola.
Kørsel: Ca. 339 km.

Dag 17 - Rundu – Okavango Deltaet
Magiske Kenya: Strandparadis og safarieventyrEfter en forhåbentlig dejlig fredfyldt nattesøvn skal vi tidligt op og på game drive i Mahango Game Reserve, og nyde dyrene, når de er mest aktive. Reservatet er en del af Greater Bwabwata National Park og har et areal på kun 245 km². Den består hovedsageligt at 2 dele: Den mere tætbevoksede buskdel, som er et vigtigt refugium for de meste af dyrelivet i reservatet, og et vådområde, hvor bl.a. flodheste og krokodiller huserer. Trods den beskedne størrelse er parken hjemsted for adskillige dyr. Der er bl.a. store flokke af elefanter, bøfler, og forskellige antilopearter såsom kuduer – den næststørste antilopeart, de røde Lechwe-antiloper og sabelantilopen med sine flotte horn.

Efter besøget i parken er det tid til at sige på gensyn til Namibia og fortsætte rejsen i Botswana. Når grænseformaliteterne er overstået, fortsætter vi til det enestående Okavango Delta – verdens største indlandsdelta med et areal på ca. 15.500 km². Vandet, der forsyner deltaet, kommer fra højlandet i Angola og ender dybt nede i Kalahariørkenen i den centrale del af Botswana. Vegetationen er meget varieret og består blandt andet af papyrusser, de smukke vandliljer i vandoverfladen, og vidtstrakte områder med savanne. Området er et sandt paradis for ornitologer og dyreelskere, da området tiltrækker mange forskellige slags fugle, planteædende dyr og også en del rovdyr.

Om eftermiddagen er vi fremme ved vores lodge for de 2 næste nætter Guma Lagoon Camp. Den er beliggende i den såkaldte Okavango Panhandle, der er deltaets vigtigste vandløb. Vi bor i små hytter, der ligger med en smuk udsigt ud over lagunen. Når vi er blevet indkvarteret, er det tid til at komme på en bådtur, hvor vi kan nyde den smukke solnedgang over deltaet, og samle appetit til aftensmaden.

Kørsel: Ca. 343 km.

Dag 18 - Okavango Deltaet
Rejse til Cape Town & Victoria Falls

Kanotur på deltaet

Den bedste måde at opleve det fascinerende delta på er ved vandoverfladen. Så i dag skal vi udforske deltaets netværk af vandveje i traditionelle kanoer – de såkaldte mokoros. Vores kanoførere vil stage sig frem gennem vandet, mens vi er på udkig efter fugle og det øvrige dyreliv. De erfarne guider vil dele deres viden om det betagende flora og fauna i området, og formentlig også fortælle os om nogle af folkeeventyrene der eksisterer her.

Vi gør ophold på en af øerne i deltaet, hvor vi kan spise vores medbragte madkurv. Derefter er det tid til at strække benene og gå rundt og se og høre lidt mere om områdets dyreliv, og brugen af deltaets planter til naturmedicin.

Vi overnatter på Guma Lagoon Camp.

Dag 19 - Okavango Deltaet – Kwando River
Rejse til Cape Town & Victoria FallsEfter et skønt morgenmåltid er det tid til at tage afsked med Okavango deltaet og krydse grænsen til Namibia. Når grænseformaliteterne er overstået, fortsætter vi til Bwabwata National Park i nordøstlige del af Namibia. Parken er på 6.100 km² og er en lille overset perle. Parken gør et stort naturbeskyttelsesarbejde og forsøger ihærdigt at bekæmpe krybskytteri. Det betyder, at parken i dag har formået at øge det samlede antal af vilde dyr i Namibia. På vores tur rundt i parken vil vi derfor gøre vores bedste for at kunne spotte antiloper, hyæner, vilde hunde og løver. Vi vil køre rundt i en åben 4-hjulstrækker og vil formentlig ikke støde på andre rejsende.

Vi skal overnatte på Kwando River Camp, der er smukt beliggende på bredden af Kwandofloden. Her kan vi nyde en sundowner mens vi hører den afrikanske fiskeørns kald i det fjerne.

Dag 20 - Kwando River - Chobe
fish eagleEfter at have indtaget morgenmaden til lyden af bølgeskvulp er det tid til at fortsætte rejsen. Inden vi forlader Namibia, skal vi besøge et autentisk frilandsmuseum, hvor vi får et indblik i Mafwe-folkets levevis. Mafwe-folket er en del af Lozi-stammen, som lever i det nordøstlige Namibia, sydøstlige Angola, nordvestlige Botswana og sydvestlige Zambia. De fleste er subsistensbønder og lever hovedsageligt af Mahangu, som er en korntype de anvender til deres grød, og de fisk de kan fange i floden. Frilandsmuseet består af en traditionel landsby beliggende på en frodig bakke med baobabtræer og udsigt til Kwando-floden. Vi hører mere om deres levemåde, kultur, traditioner og bliver budt op til dans.

Derefter er det tid til at tage afsked med Namibia og køre over grænsen til Botswana. Vi passerer grænsen ved Katima Mulilo og kører mod byen Kasane, der ligger lige udenfor Chobe National Park. Vi checker ind på vores hotel for natten Chobe Safari Lodge, der ligger smukt placeret på bredden af Chobe-floden, og indtager vores frokost. Efter frokosten er det endnu engang tid til at finde kameraet frem, og få vand under kølen, når vi skal ud at opleve dyrelivet på en bådtur på Chobe-floden. Det åbne flodlandskab gør det muligt at opleve dyrene helt tæt på, når de skal ned til floden og drikke. Det er et helt særligt skue, når elefanterne bader i floden eller endda svømmer til den anden bred, hvor vi lige kan ane dens ryg og snabel stikke op fra vandet. Der er store chancer for at opleve den afrikanske fiskeørn, der majestætisk sidder i trætoppen og vogter; krokodiller på flodbredden, der venter på at byttet kommer forbi; flodheste, der knapt er synlige med deres øjne over vandet, og de alle andre dyr der lever af Chobes livgivende dråber.

Som afslutning på vores bådsafari oplever vi den helt særlige afrikanske solnedgang, hvor himlen oplyses i de mest fantastiske brændte orangerøde farver.

Vi overnatter på Chobe Safari Lodge.
Kørsel: Ca. 257 km.

Dag 21 - Chobe - Victoria Falls
Rejse til Cape Town & Victoria FallsDenne morgen skal vi skal tidligt op for at køre på game drive i Chobe National Park. Vi kører rundt i en åben 4-hjulstrækker, hvor vi kan nyde dyrene i deres naturlige habitat. Chobe National Park var den første nationalpark i landet og er med sit areal på 11.700 km² landets tredjestørste, men den mest mangfoldige biologisk set. Vi kører rundt i de tidlige morgentimer, da de fleste dyr græsser på dette tidspunkt, så mulighederne for at spotte dem er optimale. Løver og de andre store kattedyr, der ynder at ligge i skyggen af buskene, spottes oftest også nemmere. Efter en forhåbentlig begivenhedsrig morgen kører vi tilbage til hotellet og indtager vores morgenmad. Inden vi kører mod grænsen, gør vi gør et kort stop ved det store baobabtræ i Kasane, som i 1800-tallet blev brugt som fængsel. Derfra kører vi mod grænsen for at tage afsked med Botswana og køre ind i Zimbabwe. Grænseformaliteterne tager lidt længere tid end ved de øvrige grænseovergange, men det giver blot lidt ekstra krydderi på oplevelseskontoen. Vi checker ind på vores hotel for de næste 2 nætter – Nkosi Guest House – hvor vi har mulighed for at tage et forfriskende bad og gøre os klar til eftermiddagens oplevelse.

Når talen falder på Victoria Falls, er det ofte 2 ting der dukker op: Selvfølgelig det verdensberømte vandfald, og dernæst det næsten lige så legendariske hotel Victoria Falls Hotel. Hotellet blev bygget af briterne i 1904, og oprindeligt tiltænkt som indkvartering for arbejderne, der arbejdede på jernbanen fra Cape Town til Cairo. Som en del af jernbanesystemet skulle der bygges en bro over den mægtige Zambezi-flod. Cecil Rhodes, der kunne se at denne jernbane ville styrke det britiske imperium, ønskede at broen skulle bygges et sted, hvor vandsprøjtet fra vandfaldet skulle falde på de forbipasserende tog, hvilket er årsagen til at broen ligger så tæt på vandfaldet. Victoria Falls Hotel er over årene blevet moderniseret, men har bevaret den helt særegne koloniale stil, der gør at vi nærmest føler vi befinder os i en tidslomme, når vi går rundt på hotellet. Her skal vi indtage deres berømte High Tea med udsigten til Victoria Falls Bridge.

Kørsel: Ca. 86 km.

Dag 22 - Victoria Falls
Rejse til Cape Town & Victoria Falls

Victoria Falls

I dag skal vi opleve Afrikas største og verdens næststørste vandfald Victoria Falls på grænsen mellem Zimbabwe og Zambia. Det er et af verdens naturlige vidundere og er med sin bredde på 1,7 km og et fald på 128 meter meget spektakulært. Det var den engelske opdagelsesrejsende David Livingstone der som den første hvide mand den 17. november 1855 ”opdagede” vandfaldet og navngav det til ære for den daværende engelske Dronning Victoria. De oprindelige folk fra Tonga-stammen kaldte vandfaldet Mosi-oa-Tunya, hvilket direkte oversat betyder ”røgen der tordner”. Et meget sigende navn, da det især i regntiden lyder som en kraftig torden fra kløften, når vandmasserne rammer bunden og kaster en op til 400 meter høj sky af vand op. Tonga-stammen mente at tordenen, og den enorme vandflod, var forårsaget af onde ånder. De troede på flodguden Nyaminyami, der boede under en stor klippe længere oppe af Victoriafaldene. Det mytiske væsen var en blanding af en fisk og en slange, og har gemt sig siden den hvide mand ankom til området. Når den viser sig bliver vandet rødt. Ingen tør komme for tæt på dens klippe da sagn fortæller, at de mænd, der sejlede dertil med deres kanoer, forsvandt og aldrig siden er set igen. Uanset om I tror på disse myter eller ej, er de stadig ret fascinerende. I dag vil I selv opdage magien!

Efter vi har nydt den guidede tur rundt om vandfaldet, hørt lidt mere om det geologiske vidunder, og de sagn der omgiver det, har I resten af dagen fri på egen hånd. I har mulighed for at tilkøbe ture med helikopter eller båd, eller hvis I trænger til et adrenalinkick, så er der også mulighed for bungee jump fra Victoria Falls Bridge, der forbinder Zimbabwe og Zambia. Alternativt kan I besøge det lokale marked med træskærerarbejde og afrikansk kunst. Vi mødes igen klokken 19.00, hvor vi skal indtage vores afskedsmiddag på restauranten The Boma. Vi sidder med udsigt til den zimbabwiske nattehimmel og nyder forskellige fremragende lokale retter. Mens vi spiser, underholdes vi af traditionel dans og musik.

Med de inciterende afrikanske rytmer præsent i bevidstheden er det tid til at komme tilbage til hotellet og få en god nattesøvn.

Dag 23 - Hjemrejse til Danmark
Rejse til Cape Town & Victoria FallsNyd den sidste morgenatmosfære i det sydlige Afrika. Hop en tur i hotellets swimmingpool eller køb de sidste souvenirs inden vi gør os klar til at tage til Victoria Falls Airport for at begynde vores rejse hjem til Danmark. Træt, men fyldt op med en masse dejlige ferieminder, nye venskaber og naturligvis unikke pletskud.
Dag 24 - Ankomst til Danmark
african wild dog 1Tusind tak for denne gang. Vi håber, at kunne byde dig velkommen på endnu en af vores destinationer.

Indkvarteringer

Vi overnatter på nedestående indkvarteringer gennem rejsen. Alle indkvarteringer er inkluderet i rejsens pris. Klik på billederne for at læse mere.

resize 161134223729249319570696lesediculturalvillage

Head South Cape Town

★★★★

Rivierbos Guest House, Stellenbosch

Rivierbos Guest House

★★★

resize 1613926797185603326354816169

Clanwilliam Hotel

★★★

Blue Diamond Lodge

Blue Diamond Lodge

★★+

Gondwana Canyon Village

Gondwana Canyon Village

Agama Lodge, Solitaire

Agama Lodge

Alte Brücke Resort

Alte Brücke Resort

★★★

Omaruru Guesthouse

Omaruru Guest Lodge

★★★

resize 16140052691014270240177374140

Toshari Lodge

★★★

Ohange Lodge

Ohange Lodge

Kaisosi River Lodge

Kaisosi River Lodge

★★★

Guma

Guma Lagoon Camp

★★★

Kwando Camp

Kwando Camp

★★★

Chobe

Chobe Safari Lodge

★★★

Nkosi

Nkosi Guest Lodge

★★★