fbpx

Queen Elizabeth National Park

Queen Elizabeth National Park

Selv om Queen Elizabeth er den mest populære park i Uganda, er der meget få turister i forhold til nationalparkerne i Tanzania, Sydafrika og Kenya. Så det er lidt af en luksus at være på første parket til dyrelivet uden at være forstyrret af andre.

Parken er hjemsted for 4 af de 5 dyr i The Big Five – næsehornet, løven, leoparden, elefanten og bøflen. Udtrykket stammer helt tilbage fra 1800 tallet, hvor man gik på storvildtjagt til fods. Jagerne vurderede, at disse fem dyr var dem der var sværest og farligst at nedlægge.

Krigene, der rasede i Uganda gennem 1970’erne, førte desværre til massivt krybskytteri især efter næsehornet, da der ikke længere var nogle til at beskytte dyrene. Der er stor efterspørgsel efter hornene i Asien, hvor de i knust form anvendes som traditionel medicin. I 1983 blev næsehornet derfor desværre erklæret udryddet. Siden 2002 er det blev gjort flere tiltag for at få genindført næsehornet til landet, hvor man bl.a. har modtaget næsehornskalve fra Kenya og USA. Målet er at reintroducere næsehornet til naturen, når de når antalsmæssigt når op til et niveau, hvor det kan være forsvarligt at sende dem ud i naturen. 

Læs mere om turismens mest udsatte dyr her

Men uanset hvilke dyr vi oplever på dagens game drive er det altid en kæmpe oplevelse. At sidde og betragte gazellerne, der elegant springer gennem græsset. Eller de store flokke af zebraer, hvor hvert eneste af deres mønstre er unikke som menneskers fingeraftryk. Eller vortesvinet, der med sin opretgående hale nærmest fungerer som en antenne.

Uganda og Rwanda: Afrikas grønne perler

Kazinga kanalen

Om eftermiddagen skal vi ud at opleve en af parkens absolutte højdepunkter, når vi skal ud at sejle på Kazinga-kanalen, der deler Queen Elizabeth National Park i 2. Den 35 kilometer lange naturlige kanal forbinder de 2 søer Lake Edward og Lake George. Kanalen er hjemsted for en af verdens tætteste bestand af flodheste og nilkrokodiller.

Krokodillen kan blive mere end 100 år gammel, og dette spændende dyr er et helt suverænt rovdyr. Dens store gab består af 64-68 spidse tænder, og når den bider sammen omkring byttedyret sker det med så voldsom en kraft, at dyret ikke har mulighed for at undslippe. Krokodillen afliver derefter sit bytte ved at trække det ned under vandet indtil det drukner. Så drejer den sig rundt og rundt i vandet for at rive kødlunser af byttet.

I båden sejler vi helt tæt på bredden, så vi kan opleve de mægtige dyr i deres rette element. Der kommer også en del bøfler og elefanter ned for at drikke og bade. Ligeledes er der et imponerede fugleliv med masser af hejrer, ibisser, isfugle, skarver, storke og pelikaner.

Se alle vores safari rejser

Uganda og Rwanda: Afrikas grønne perler