fbpx

Safari i Afrika

Med Ferie med Formål på safari i Afrika

– Derfor bør du opleve det

Ordet safari stammer oprindeligt fra swahili og betyder direkte oversat til dansk egentlig karavanerejse. I dag anvendes ordet primært til at beskrive en rejse til Afrika for at opleve kontinentets natur og storvildt. Men safari er meget mere end at rejse – safari er at opleve; safari er at jage øjeblikket, hvor alt synes at stå stille omkring én, og hvor alt andet end naturen omkring dig synes ligegyldig; og safari er at mærke, hvorfor man lever.

 

Safari i Kenya og Tanzania

Kenya og Tanzania er de foretrukne lande i verden, når du skal opleve den klassiske safarirejse i Afrika, for de to lande er i sandhed et overflødighedshorn af store og ægte naturoplevelser. Det er her der er størst mulighed for at opleve The Big Five – næsehornet, løven, leoparden, elefanten og bøflen; det er her du oplever The Great Migration – når millioner af gnuer, zebraer og gazeller vandrer fra Serengeti i Tanzania til Masai Mara i Kenya, og tilbage igen, i jagten på vand og græs; og det er her du oplever den mest enestående og storslåede koncentration af dyr i den fantastiske natur, hvor de hører hjemme.

Samtidig har de to lande nogle af de mest åbne og gæstfrie befolkninger i verden, hvor du altid bliver budt velkommen med hjertelige smil og smittende latter. Østafrika er hjemsted for nogle af de mest ikoniske stammer i verden, og på en safarirejse kan du opleve de lokale stammer, der lever på samme måde som de har gjort i generationer, og du kan dermed få et helt unikt indblik i en dagligdag, som ligger så fjernt fra vores.

Queen Elizabeth National Park

En safari er en af de oplevelser man aldrig glemmer, og som man vil fortælle og tale om igen og igen, resten af livet. Faktisk kan du ikke komme på safari uden at opleve noget helt særligt – det kan være den betagende solopgang over savannen, hvor solens varme stråler langsomt opløser de fine hvide skyer og åbenbarer det smukkeste syn til savannen, som lige så stille gør sig klar til en ny dag. Det kan være flokke af elefanter, der vandrer lige så stille af sted over de grønklædte sletter. Gazeller, der elegant springer gennem græsset. Løver, der ligger og indtager nattens bytte. Giraffer, der med deres karakteristiske bølgende gang nærmer sig vandhullet, eller flokke af zebraer, der galoperer hastigt af sted. Hver dag på safari er speciel på sin helt egen måde. Oplevelserne vil være forskellige fra dag til dag, og du er på første parket til det vilde dyreliv. Det er oplevelser der får dig til at glemme at trække vejret af bare benovelse, får hjertet til at banke hurtigere og adrenalinen til at pumpe rundt i din krop.

På en safari i Afrika gør Ferie med Formål meget ud af, at de lokale også får en bid af kagen. Derfor inkluderer vi nogle besøg hos forskellige organisationer. Oplev blandt andet smykke fabrikken Kazuri, hvor flere enlige kvinder og forsørgere laver perler og smykker. 

En safarirejse, hvor man oplever dyr i det fri, behøver nødvendigvis ikke kun at være i Afrika. Hos Ferie med Formål kan du også vælge at opleve dyr i det fri i asiatiske og amerikanske lande. Se alle vores safari rejser her.