fbpx
rundrejser, Om vores rejser

En rejse med god samvittighed

– Hvad indebærer det? 

 

Om vores rundrejser

Hos Ferie med Formål ønsker vi at bidrage til en bedre turisme til fordel for alle. Det gør vi ved at arrangere aktive og bæredygtige rundrejser, hvor vi kombinerer alle rundrejsens oplevelser med aktiv ferie, et eller flere besøg i lokale landsbyer eller rehabiliteringscentre. På den måde, giver vi lidt tilbage til enten os selv, dyrene eller de lokale – og vi oplever det 1:1. Men hvad indebærer bæredygtig turisme egentlig? Hvad vil det sige at overnatte på lokale vilkår? Og hvad er et rehabiliteringscenter sammenlignet med en zoo? Få svar på dine spørgsmål her.

Bæredygtig turisme

De fleste brancher gør mere og mere for at være bæredygtige, og rejsebranchen er bestemt ingen undtagelse. Nogle virksomheder klimakompenserer og anvender de mest CO2-venlige flyselskaber, mens andre har en samarbejdspartner til at plante træer rundt omkring. Hos os, er det ikke helt nok. Vi ønsker at lade vores gæster opleve den forskel de gør – 1:1. Vi mener, at nogle af de bedste ferieoplevelser faktisk er dem, hvor man gør en forskel for andre, og får muligheden til at følge med i processen undervejs, eventuelt ved at vende tilbage til den lokale landsby, man besøgte sidste år eller ved at donere penge til et rehabiliteringscenter, man rent faktisk har besøgt, og ved fungerer. Samtidig er vi også klar over, at bæredygtighed bliver misbrugt, og gjort til forretning. Flere steder i verden bliver problemer opfundet, for senere at kunne sælge et produkt, der løser dem – herunder rejser. Problemer, der rent faktisk ikke var et problem, men som blev gjort til et problem.

Derfor har Ferie med Formål, i samarbejde med vores lokale repræsentanter & World Animal Protection, dannet samarbejde med flere lokale landsbyer og rehabiliteringscentre. På vores rejser, får du lov til at besøge en kulturel hverdag der allerede eksisterer, og på nogle rejser, får du lov til, at blive en del af den. Alle besøg er inkluderet i rejsens pris, og beløbet går udelukkende til organisationen / samfundet.

 

Frivilligt arbejde – hvad er vigtigt?

For at frivilligt arbejde i udlandet skal give mening, skal det gøres ordenligt. Som vi var lidt inde på i afsnitten ovenfor, er det især de frivillige arbejdsprojekter, der bliver fremstillet som værende bæredygtige, trods de ikke er så bæredygtige som de udgiver sig for. Mange der udfører frivilligt arbejde, udfører det i 1-2 uger, for senere at rejse hjem. Flere organisationer giver udtryk for, at det skader mere end det gavner. Desuden er det ikke alle, der er i stand til at tilpasse sig de lokale vilkår og samtidig lære et – i blandt – helt nyt arbejde at kende på blot få uger. Flere dyreorganisationer har til og med takket nej til at tilbyde frivilligt arbejde, af den årsag, at dyrene aldrig vil kunne lære at  tilpasse sig så mange forskellige folk, der kommer og går, på så kort tid. Når vi i Ferie med Formål tilbyder frivilligt arbejde i udlandet, får du lov til at deltage i igangværende aktiviteter. Det vil sige, at vi besøger lokale samfund, hvor du får lov til at prøve nogle af de aktiviteter, som foregår i landsbyen. Det kan være alt fra landbrug til lokale håndværk. Kort sagt, får du et dybere indblik i den lokale hverdag med enkelte hands-on aktiviteter, og vi sørger for, at besøgene går til et godt formål.

rundrejser

Homestay – hvad er det?

Ferie med Formål stræber efter at skabe rejser, der bidrager til en bedre turisme for alle – heriblandt lokalbefolkningen. På vores rejser til fordel for lokalbefolkningen, vil du opleve lokale landsbyer, der ligger placeret uden for turismens storbyer. På nogle rejser får vi blot et indblik i den lokale hverdag, deler en god, lokal frokost med landsbybeboerne og hører mere om deres kultur og tradition. På andre rejser overnatter vi i landsbyerne – på samme vilkår som de lokale. Her får vi et homestay til rådighed. Et homestay betyder ‘gæsteværelse.’ Det vil sige, at en lokal værtsfamilie stiller deres hjem til rådighed til os. Her er det vigtigt at tænke på, at vi befinder os ude på landet. Vi befinder os der, hvor turismens mange indtægter er ikkeeksisterende. Et homestay kan derfor variere i standard, og kan ikke sammenlignes med et hotel. Fælles for alle homestay er dog, at du selvfølgelig får en ren seng at sove i. Og bedst af alt – og som de fleste vil huske: Du bliver modtaget af en enorm gæstfrihed fra de lokale, og et nysgerrigt blik fra landsbybørnene, der ikke er vant til at se turister.

Alle besøg i lokale landsbyerne er inkluderet i rejsens pris, og går udelukkende til landsbyen og værtsfamilien. På den måde støtter du de lokale med dit besøg, og får en autentisk oplevelse.

Rehabiliteringscenter vs Zoo

– Hvad er forskellen?

En klassisk dyrepark eller zoologisk have, huser (ofte) dyr, med det formål, at underholde parkens gæster. I langt de fleste parker, ødelægger det dyrenes naturlige instinkter, og mange af dyrene vil aldrig kunne overleve i naturen – hvis de overhovedet slippes fri.

Et rehabilitationscenter tager sig af tidligere udsatte dyr – både forældreløse dyr og mishandlede dyr – og lærer dem at leve på egen hånd, inden de forhåbentlig bliver i stand til, at kunne slippes fri i naturen. Dette kaldes at rehabilitere.

Forskellen er blandt andet, at dyrene på et rehabilitationscenter har store – ofte tæt bevoksede – områder at færdes i. Det er derfor ikke sikkert, at du under dit besøg, vil opleve dem på samme måde som en zoologisk have. Visse dyr har til og med været udsat for en så stor mængde stress, at de ikke må være i kontakt med mennesker, hvis rehabiliteringsprocessen skal lykkes.

På vores dyrevenlige rejser, fokuserer vi på, at skabe rejser, der kommer dyrene til gode, og som ikke på nogen måde skader dem. På nogle rejser vil du opleve dyrene i deres naturlige habitat, og på andre rejser vil du bruge minimum en halv dag i et rehabilitationscenter, rescue center eller anden non-profit organisation. På nogle rejser, vil du til og med indgå i et projekt, hvor du udfører frivilligt arbejde med dyr i udlandet. Her får du mulighed for, at hjælpe med at forberede mad til dyrene samt andre gode gerninger. På andre rejser får du et indblik i organisationerne – hvad det kræves for at drive en non-profit organisation, historien bag dyrene og hvordan man kan gøre en forskel for dem. Ønsker man at bakke op om et bedre dyrevelfærd, men uden at skulle udføre frivilligt arbejde, vil en sådan rejse være idéel.

Ferie med Formål samarbejder med flere organisationer rundt omkring i verden. Heriblandt ‘breeding centre’ der yngler truede dyrearter, for at undgå udryddelse.

rundrejser

Donationer

I kampen om et bedre dyrevelfærd, donerer Ferie med Formål et beløb til forskellige dyreorganisationer på udvalgte rejser. En af disse dyreorganisationer er Soi Dog, der har base på Phuket i Thailand. Soi Dog er en non-profit organisation, der tager sig af hjemløse hunde og katte.

Da hunde og katte lever under dårlige forhold i Asien, og ofte bliver set som skadedyr af landets lokale, har Soi Dog valgt at medicenere samt sterilisere dyrene, så man mindsker antallet. Efter behandlingen, bliver de sluppet fri igen.

Ligeledes tager Soi Dog sig af tilskadekomne hunde og katte, og tilbyder både lokale og turister at adoptere dyrene, så dyrene kan få et godt og trygt hjem.

På nogle af vores Thailand rejser, besøger vi Soi Dog. Her har du mulighed for at støtte organisationen, hilse på dyrene – og har du lyst til at gå et nyt familiemedlem med dig hjem, kan Ferie med Formål hjælpe med at arrangere det.

På vores rejser til Thailand, donerer vi et beløb til Soi Dog. Beløbet doneres i dit navn, og går udelukkende til organisationen. Du modtager et personligt certifikat efter hjemrejse. Her kan du se, hvad pengene er gået til. Donationen er inkluderet i rejsens pris.