fbpx
Adventure i Vietnam Inkl. 2-dages cruise i Halong bugten

Adventure i Vietnam Inkl. 2-dages cruise i Halong bugten

Kom med på en adventure rejse til Vietnam, hvor vi kommer helt tæt på landets smukke natur, herunder Halong bugten.

Rejsens beskrivelse

Vi ankommer til Hanoi, og begynder rejsen med en stille og rolig byvandring i den travle storby, så vi kan strække benene efter flyrejsen. Herefter begynder et trekking-eventyr for alvor, når vi, med tog, bevæger os op til Nordvietnams smukke naturlandskab, Sapa. Under trekket gør vi flere stop ved både floder og lokale landsbyer. I landsbyerne får vi virkelig Vietnams kultur godt ind under huden, når vi lærer om fremstillingen af lokale håndværker. Vi vil ligeledes blive betaget, af den smukke natur, vi vandrer gennem. Efter trekket bliver der tid til hvil, når vi besøger den smukke Halong bugt på et 2-dages cruise. Efter en masse spændende oplevelser, forlader vi Halong bugten, og flyver mod Dong Hoi. Her venter et spændende – dels udfordrende – adventure med trekking, svømning og klatring. Efter adventure eventyret, er den aktive del af rejsen gennemført. Resten af ferien står på sightseeing i Hue, feriebyen Hoi An, storbyen Ho Chi Minh City samt de små landsbyer, Can Tho og Chau Doc.

En rejse til fordel for dig og de lokale

Denne rejse er idéel til dig, der ønsker at opleve Vietnam, og samtidig ønsker at være aktiv. Udover almindeligt sightseeing, byder rejsen også på trekking og adventure. Under turen oplever du ikke kun storbyer, men også små lokale landsbyer. Her bliver vi inviteret indenfor, og får et spændende indblik i de lokales hverdag. Alle besøg er inkluderet i rejsens pris, og beløbet går direkte til landsbyen. På den måde oplever du både Vietnam inden- og udenfor turismens rammer, og er samtidig med til at gøre en forskel for landets lokale.

Få et tilbud på rejsen

Alle vores rejser er skræddersyede eksempler. Du kan enten bestille rejsen som den er, eller skræddersy din helt egen rejse. Udfyld formularen eller kontakt os - så hjælper vi dig. Priserne som er vist er fra-priser med afrejse i lavsæsonen.

Inklusiv fly

Inkl. fly

Antal dage

20 dage

Ubegrænset

Sværhedsgrad: Medium

Sværhedsgrad: Medium (T3)

Denne rejse indeholde trekking i Sapa-regionen. Trekket er på ca. 10-12 km og foregår over halvanden dag. Terræn er skiftende fra hhv. grusveje til plantager. Kan være vådt, glat og mudret i tilfælde af regn. Turen inkluderer også en 2-dages adventure i Phong Nha, hvor trekking (ca. 5 km) samt svømning (500 meter) gør sig gældende. Trekket er ikke langt, men hårdt. Medbring gode sko samt tøj der kan tåle at blive vådt og beskidt.

Bemærk: Vi anbefaler ikke Phong Nha delen til folk med klaustrofobi. Meddel Ferie med Formål, hvis du ønsker at fravælge Phong Nha.

Læs mere om vores sværhedsgrad gradering.

T3

Fra pris:18.997 DKK / pr. pers

Få et tilbud på rejsen

Ved at benytte formularen accepterer du, at vi gemmer dine data i op til 6 mdr.
Kontakt os i tilfælde af, at du vil have dine data slettet.

Følgende er inkluderet i rejsen

Du kan blandt andet se frem til… 

 • Flybillet tur/retur fra Danmark
 • Alle indenrigsfly
 • Alt transport i køretøj med aircondition
 • Alle togture
 • 2-dages luksus cruise i Halong-bugten
 • Hotelophold på nævnte hoteller.
 • Engelsktalende lokalguide
 • Afrejse garanti uanset antal deltagere
 • 17 x morgenmad (dag 3-19)
 • 2 x frokost (dag 6 & 7)
 • 2 x middag (dag 6 & 7)
 • Alle nævnte dags udflugter
 • Alle nævnte bådture
 • Alle National Park gebyrer
 • Alle trekkingtilladelser
 • Alle gebyrer og skatter

Trekking i den smukke Sapa region

Vi oplever Vietnams smukke natur i Sapa regionen. Vi overnatter i knap 1,6 km højde, hvor en smuk udsigt venter os.

Halong-bugtens smukke kalkstens klipper

Vi oplever halong bugten på et 5-stjernet junk-boat cruise.

En rigtig adventure oplevelse i Phong Nha

Her venter et adventure eventyr med trekking-, svømme,- og grotteture.

En skøn, afslappet bådtur på 'Perfume River' i Hue

Vi starter opholdet i Hue med en afslappet tur på Perfume River, der er omringet af grønne omgivelser. 

At gøre en forskel for de lokale i Thanh Tien Village

Vi støtter den lokale landsby i Thanh Tien med vores besøg. Landsbyen er kendt for at fremstille papirblomster. Støtten går via Backstreet Acedemy. 

Et glimt af storbyerne Hanoi og Ho Chi Minh City

I hver storby, tager vi på en rundvandring. Her oplever du byernes seværdigheder. 

Dagsprogram

Dag 01 - Afrejse fra Danmark
Vi rejser fra Danmark med bedst mulig flyløsning til dine valgte datoer.Vi rejser fra Danmark. Undervejs vil der være en mellemlanding.

Vi ankommer til Hanoi i morgen.

Rigtig god tur!

Dag 02 - Velkommen til Hanoi, Vietnam
Velkommen til Vietnam.  Vi modtager vores bagage og blive mødt af vores engelsktalende lokalguide i ankomsthallen. Herefter bliver vi kørt til hotellet.  Efter ankomst til hotellet er der tid til at slappe af og komme sig efter flyturen. Har du lyst til at starte eventyret samme dag som du ankommer, kan du komme med på en tur ud i Hanois gamle kvarter, hvor et bredt udvalg af streetfood venter dig. Vi starter ved Bia Hoi, hvor vi smager på den lokalbryggede øl. Her nyder vi øllen og mærker det pulserende, lokale byliv.  Vi fortsætter turen gennem smalle gader, hvor vores lokalguide peger nogle af de bedste streetfoodsteder og -retter ud, heriblandt nudler, brød og forskellige snacks.  Om aftenen er stedet pakket med lokale, der sidder på stole langs gaderne med kogende gryder og sydende woks omkring sig. Ta’ plads og nyd et godt måltid, inden vi afslutter turen med en dessert i byens bedste isbod.  Vil du hellere tilbringe ankomstdagen på hotellet, kan du også det.

Velkommen til Hanoi

Velkommen til Vietnam.

Vi modtager vores bagage og blive mødt af vores engelsktalende lokalguide i ankomsthallen. Herefter bliver vi kørt til hotellet. Efter ankomst til hotellet er der tid til at slappe af og komme sig efter flyturen. Har du lyst til at starte eventyret samme dag som du ankommer, kan du komme med på en tur ud i Hanois gamle kvarter, hvor et bredt udvalg af streetfood venter dig.

Vi starter ved Bia Hoi, hvor vi smager på den lokalbryggede øl. Her nyder vi øllen og mærker det pulserende, lokale byliv. Vi fortsætter turen gennem smalle gader, hvor vores lokalguide peger nogle af de bedste streetfoodsteder og -retter ud, heriblandt nudler, brød og forskellige snacks. Om aftenen er stedet pakket med lokale, der sidder på stole langs gaderne med kogende gryder og sydende woks omkring sig. Ta’ plads og nyd et godt måltid, inden vi afslutter turen med en dessert i byens bedste isbod.

Vil du hellere tilbringe ankomstdagen på hotellet, kan du også det.

Dag 03 - Byvandring i Hanoi
Vi bruger dagen i dag på at besøge Hanois mest populære attraktioner og skjulte perler. Vi starter ved Ho Chi Minh-mausoleet, som er en imponerende bygning, hvor den tidligere højtærede præsident, Ho Chi Minh, som ledede Vietnams kampagne for uafhængighed af kolonistyret, hviler. Herefter fortsætter vi til templet for litteratur og til en gammel samling af gårde, haver og arkitektur bygget i hyldest til den kinesiske filosof Confucius. Templet er tilbage fra 1070 og med dets knap 1.000 år på bagen, er det det ældste tempel i Vietnam. Til frokost får vi et traditionelt vietnamesisk måltid med et moderne twist på Home Restaurant, som er et hyggeligt spisested beliggende i de rolige omgivelser ved Truc Bach Lake-området. Restauranten serverer både utroligt lækker mad og byder på en spændende atmosfære. Restauranten ligger nemlig i en gammel fransk bygning, som er tilbage fra dengang Hanoi var under fransk kolonistyre, og indretningen er en fusion af fransk landkøkken og vietnamesisk elegance. Efter frokosten bevæger vi os lidt væk fra turistområderne i Hanoi og ind til det gamle kvarters 36 gader, der hver især er opkaldt efter det, der bliver solgt i den pågældende gade. Undervejs går vi gennem nogle af de få gader, der er tilbage, og som stadig sælger det, som gaden er opkaldt efter – som for eksempel Tin Street og Bamboo Street.  Vi kommer forbi forskellige templer og traditionelle huse, hører historier om den antikke by og møder de lokale, som bor der. Herefter bliver det tid til en kop stærk vietnamesisk kaffe, som vi nyder med udsigt til Hoan Kiem-floden. Efter kaffen tager vi et smut ud på floden og besøger Ngoc Son Temple, som ligger på en lille ø i en sø midt i byen.  Vi afslutter dagen med et traditionelt ”Water Puppet Show” inden vi tager tilbage til hotellet og slapper af.  Om aftenen mødes vi atter med guiden, som kører os til togstationen. I nat overnatter vi i toget på vej mod Sapa.

Ngoc Son Temple om aftenen

Vi bruger dagen i dag på at besøge Hanois mest populære attraktioner og skjulte perler. Vi starter ved Ho Chi Minh-mausoleet, som er en imponerende bygning, hvor den tidligere højtærede præsident, Ho Chi Minh, som ledede Vietnams kampagne for uafhængighed af kolonistyret, hviler. Herefter fortsætter vi til templet for litteratur og til en gammel samling af gårde, haver og arkitektur bygget i hyldest til den kinesiske filosof Confucius. Templet er tilbage fra 1070 og med dets knap 1.000 år på bagen, er det det ældste tempel i Vietnam.

Til frokost får vi et traditionelt vietnamesisk måltid med et moderne twist på Home Restaurant, som er et hyggeligt spisested beliggende i de rolige omgivelser ved Truc Bach Lake-området. Restauranten serverer både utroligt lækker mad og byder på en spændende atmosfære. Restauranten ligger nemlig i en gammel fransk bygning, som er tilbage fra dengang Hanoi var under fransk kolonistyre, og indretningen er en fusion af fransk landkøkken og vietnamesisk elegance.

Efter frokosten bevæger vi os lidt væk fra turistområderne i Hanoi og ind til det gamle kvarters 36 gader, der hver især er opkaldt efter det, der bliver solgt i den pågældende gade. Undervejs går vi gennem nogle af de få gader, der er tilbage, og som stadig sælger det, som gaden er opkaldt efter – som for eksempel Tin Street og Bamboo Street. Vi kommer forbi forskellige templer og traditionelle huse, hører historier om den antikke by og møder de lokale, som bor der. Herefter bliver det tid til en kop stærk vietnamesisk kaffe, som vi nyder med udsigt til Hoan Kiem-floden.

Efter kaffen tager vi et smut ud på floden og besøger Ngoc Son Temple, som ligger på en lille ø i en sø midt i byen. Vi afslutter dagen med et traditionelt ”Water Puppet Show” inden vi tager tilbage til hotellet og slapper af. Om aftenen mødes vi atter med guiden, som kører os til togstationen.

I nat overnatter vi i toget på vej mod Sapa.

Dag 04 - Trekking i Sapa
Vi ankommer til Sapa, hvorfra vi bliver kørt til hotellet og checker ind. Her pakker vi en rygsæk med de mest nødvendige ting, hvorefter vi mødes med vores lokalguide og påbegynder vores vandring sydover mod den travle landsby Cat Cat.  I løbet af turen vandrer vi gennem regionens smukkeste dale, hvor du kan tage fantastiske billeder. Vi vandrer gennem de smaragdgrønne marker, som ligger ovenover en stor flodkløft. Vi ankommer til flodbredden, hvor vi gør stop. Her bliver der tid til at hvile, dyppe tæerne i det kølige bjergvand og opleve lokale børn fiske med net.  Efter stoppet vandrer vi videre gennem landsbyerne og terrasserne, som tilhører til den etniske gruppe ”Hmong folket”. Det er umuligt ikke at blive betaget af de flotte panoramaudsigter, som ruten har at byde på. Vi nyder en frokost på en lokal landsbyrestaurant, inden vi går videre gennem dalen til Lao Chai-landsbyen.  Ved ankomst til Lao Chai er det tid til et velfortjent hvil og en god kop te, inden vi lærer lidt om kunsten bag batikmaling. Hmong-folket er verdenskendt for deres indviklede batikmønstre. Praksissen, som er en integreret del af deres kultur, er desværre truet af modernisering og praktiseres nu kun af en håndfuld af landsbybeboerne. Vi afprøver selv teknikken sammen med én af de lokale, og får selvfølgelig lov til at tage det, vi laver, med os hjem. Med dit besøg i landsbyen støtter du op om vores turismeprojekt, som går ud på at støtte de lokale kvinder og sikre, at batikteknikken bliver holdt i live til næste generation.  Efterfølgende tager vi hjem til Ms. Moo og hendes familie, hvor vi overnatter. Her vil du se solen gå ned over risterrasserne mens du får et traditionelt Hmong urtefodbad, inden vi går til bords til en smagsfuld traditionel Hmong middag. Familien sørger for, at du får et indblik Hmong folkets livsstil.

Sapa byder på et fantastisk naturlandskab

Vi ankommer til Sapa, hvorfra vi bliver kørt til hotellet og checker ind. Her pakker vi en rygsæk med de mest nødvendige ting, hvorefter vi mødes med vores lokalguide og påbegynder vores vandring sydover mod den travle landsby Cat Cat.

I løbet af turen vandrer vi gennem regionens smukkeste dale, hvor du kan tage fantastiske billeder. Vi vandrer gennem de smaragdgrønne marker, som ligger ovenover en stor flodkløft. Vi ankommer til flodbredden, hvor vi gør stop. Her bliver der tid til at hvile, dyppe tæerne i det kølige bjergvand og opleve lokale børn fiske med net.
Efter stoppet vandrer vi videre gennem landsbyerne og terrasserne, som tilhører til den etniske gruppe ”Hmong folket”. Det er umuligt ikke at blive betaget af de flotte panoramaudsigter, som ruten har at byde på. Vi nyder en frokost på en lokal landsbyrestaurant, inden vi går videre gennem dalen til Lao Chai-landsbyen.

Ved ankomst til Lao Chai er det tid til et velfortjent hvil og en god kop te, inden vi lærer lidt om kunsten bag batikmaling. Hmong-folket er verdenskendt for deres indviklede batikmønstre. Praksissen, som er en integreret del af deres kultur, er desværre truet af modernisering og praktiseres nu kun af en håndfuld af landsbybeboerne. Vi afprøver selv teknikken sammen med én af de lokale, og får selvfølgelig lov til at tage det, vi laver, med os hjem. Med dit besøg i landsbyen støtter du op om vores turismeprojekt, som går ud på at støtte de lokale kvinder og sikre, at batikteknikken bliver holdt i live til næste generation.

Efterfølgende tager vi hjem til Ms. Moo og hendes familie, hvor vi overnatter.
Her vil du se solen gå ned over risterrasserne mens du får et traditionelt Hmong urtefodbad, inden vi går til bords til en smagsfuld traditionel Hmong middag. Familien sørger for, at du får et indblik Hmong folkets livsstil.

Dag 05 - Trekking til Giay
Vi står op til synet af solen, der langsomt stiger op over de omkringliggende risterrasser. Efter en tidlig morgenmad siger vi farvel til Ms. Moo og resten af familien, inden vi begynder vores vandring til Ta Van-landsbyen. Igen i dag vil du få nogle helt fantastiske naturoplevelser på vandringen, der byder på smuk natur og udsigt til dalen.  Endestationen er i dag Ta Van Village, hvor den etniske gruppe ”Giay” holder til. Her bliver vi samlet op i et køretøj, og kørt tilbage til hotellet i Sapa. Her bliver der mulighed for at tage et varmt bad og hvile lidt, inden vi tager på en smuk togtur tilbage til Hanoi.  I morgen står på en afslappende dag på vandet i den smukke Halongbugt. Vi står op til synet af solen, der langsomt stiger op over de omkringliggende risterrasser. Efter en tidlig morgenmad siger vi farvel til Ms. Moo og resten af familien, inden vi begynder vores vandring til Ta Van-landsbyen. Igen i dag vil du få nogle helt fantastiske naturoplevelser på vandringen, der byder på smuk natur og udsigt til dalen.

Endestationen er i dag Ta Van Village, hvor den etniske gruppe ”Giay” holder til. Her bliver vi samlet op i et køretøj, og kørt tilbage til hotellet i Sapa. Her bliver der mulighed for at tage et varmt bad og hvile lidt, inden vi tager på en smuk togtur tilbage til Hanoi.

I morgen står på en afslappende dag på vandet i den smukke Halongbugt.

Dag 06 - 2-dages cruise i Halong-bugten
Vi går ombord på en shuttlebus, der tager os til Halongbugtens havn. Efter ca. 4 timers kørsel ankommer vi til havnen, hvor vi hopper ombord i en lille træbåd, der sejler os ud til vores traditionelle ”junk boat”. Efter en sikkerhedsbriefing sætter vi sejl og bevæger os ind i bugten, hvor vi passerer den ene kæmpestore kalkklippe efter den anden, der hist og her stikker op fra vandets overflade, og som Halongbugten er så kendt for. Senere hopper vi ned i en kayak og bevæger os tættere på de jungleklædte kalkklipper. Vi overnatter på vores junk boat.

Halong bugten

Vi går ombord på en shuttlebus, der tager os til Halongbugtens havn. Efter ca. 4 timers kørsel ankommer vi til havnen, hvor vi hopper ombord i en lille træbåd, der sejler os ud til vores traditionelle ”junk boat”. Efter en sikkerhedsbriefing sætter vi sejl og bevæger os ind i bugten, hvor vi passerer den ene kæmpestore kalkklippe efter den anden, der hist og her stikker op fra vandets overflade, og som Halongbugten er så kendt for.

Senere hopper vi ned i en kayak og bevæger os tættere på de jungleklædte kalkklipper.

Vi overnatter på vores junk boat.

Dag 07 - Livet i Halong bugten
I dag besøger vi den traditionelle flydende fiskelandsby Vung Vieng. Her får du et indblik i livet i landsbyen, inden vi tager tilbage til båden og nyder en tidlig frokost imens vi langsomt forlader Halongbugten igen.  Vi ankommer til havnen og kører tilbage til Hanoi. Inden vi ankommer til Hanoi, besøger vi Yen Doc-landsbyen, hvor vi får endnu en traditionel Water Puppets-optræden at se. Vi ankommer i Hanoi sent på eftermiddagen.  Resten af dagen er på egen hånd.

Flydende landsby, Halong-bugten

I dag besøger vi den traditionelle flydende fiskelandsby Vung Vieng. Her får du et indblik i livet i landsbyen, inden vi tager tilbage til båden og nyder en tidlig frokost imens vi langsomt forlader Halongbugten igen.

Vi ankommer til havnen og kører tilbage til Hanoi. Inden vi ankommer til Hanoi, besøger vi Yen Doc-landsbyen, hvor vi får endnu en traditionel Water Puppets-optræden at se. Vi ankommer i Hanoi sent på eftermiddagen.

Resten af dagen er på egen hånd.

Dag 08 - Mod Dong Hoi
Vi mødes med guiden, som kører os til lufthavnen. Vi flyver mod Dong Hoi og ankommer ca. 1 time og 15 minutter senere.  Vi modtager vores bagage og bliver taget imod af vores lokalguide, inden vi bliver kørt til hotellet i Phong Nha. Vi mødes med guiden, som kører os til lufthavnen.
Vi flyver mod Dong Hoi og ankommer ca. 1 time og 15 minutter senere.

Vi modtager vores bagage og bliver taget imod af vores lokalguide, inden vi bliver kørt til hotellet i Phong Nha.

Resten af dagen er på egen hånd.

Dag 09 - Adventure i Phong Nha

Vi starter dagen med morgenmad på hotellet, inden vi kører mod Tan Hoa, som ligger ca. 70 kilometer fra hotellet. Her gennemgår vi en sikkerhedsbriefing med dagens lokalguide, inden vi starter på eventyret.  Vi lægger ud med at vandre 2,5 km gennem rismarker. For enden af rismarkerne går vi ca. 30 meter op ad en stenet bakke, og står så foran indgangen af junglen, som vi fortsætter ind i. Inde i junglen går vi nedad (ca. 100 meter) og ankommer til Hung Ton-bugten. Her nyder vi en frokost, inden vi for alvor går i gang med trekkingen.  Efter frokosten vandrer vi langs Mango Mountain fra Hung Ton-bugten, inden vi atter bevæger os ned i Tu Lan-bugten. Denne distance er på ca. 3 kilometer.  Når vi ankommer til vores campsite, hopper vi i vandet og svømmer til Ken Cave. Efter en udfordrende første dag kan vi læne os tilbage og slappe af over en BBQ-middag efterfulgt af lejrbål. Når det bliver tid til at sove, lægger vi os i lækre hængekøjer og falder i søvn til naturens forunderlige lyde.Vi starter dagen med morgenmad på hotellet, inden vi kører mod Tan Hoa, som ligger ca. 70 kilometer fra hotellet. Her gennemgår vi en sikkerhedsbriefing med dagens lokalguide, inden vi starter på eventyret. Vi lægger ud med at vandre 2,5 km gennem rismarker. For enden af rismarkerne går vi ca. 30 meter op ad en stenet bakke, og står så foran indgangen af junglen, som vi fortsætter ind i. Inde i junglen går vi nedad (ca. 100 meter) og ankommer til Hung Ton-bugten. Her nyder vi en frokost, inden vi for alvor går i gang med trekkingen.

Efter frokosten vandrer vi langs Mango Mountain fra Hung Ton-bugten, inden vi atter bevæger os ned i Tu Lan-bugten. Denne distance er på ca. 3 kilometer. Når vi ankommer til vores campsite, hopper vi i vandet og svømmer til Ken Cave.

Efter en udfordrende første dag kan vi læne os tilbage og slappe af over en BBQ-middag efterfulgt af lejrbål. Når det bliver tid til at sove, lægger vi os i lækre hængekøjer og falder i søvn til naturens forunderlige lyde.

Dag 10 - Adventure i Phong Nha -fortsat

Vi starter dagen med en god morgenmad, inden dagens program går i gang. Vi lægger ud med at gå på opdagelse i Tu Lan-grotten, hvor vi både skal se grottens våde og tørre sektioner. Herefter tager vi tilbage til campsitet, hvor vi spiser frokost, inden vi skal ud og svømme en udfordrende men meget smuk strækning på 450 meter. Når vi når land, skal vi på et 500 meters trek gennem Hung Ton Cave. Vi vandrer herfra videre over Hung Ton-bugten, inden vi klatrer over et mindre bjerg, der fører os til Hang Chuot – også kendt som ”Rat Cave”. Vi går på opdagelse i grotten, inden ruten efter ca. 300 meter tager os ned til Rao Nan-floden. Vi krydser floden og fortsætter gennem de smukke marker til Tan Hoa. Vi er i mål!  Vi fejrer turen med en kold drink og et velfortjent varmt bad, inden vi bliver kørt tilbage til Phong Nha, hvor vi ankommer sent om aftenen. Vi starter dagen med en god morgenmad, inden dagens program går i gang. Vi lægger ud med at gå på opdagelse i Tu Lan-grotten, hvor vi både skal se grottens våde og tørre sektioner. Herefter tager vi tilbage til campsitet, hvor vi spiser frokost, inden vi skal ud og svømme en udfordrende men meget smuk strækning på 450 meter. Når vi når land, skal vi på et 500 meters trek gennem Hung Ton Cave. Vi vandrer herfra videre over Hung Ton-bugten, inden vi klatrer over et mindre bjerg, der fører os til Hang Chuot – også kendt som ”Rat Cave”. Vi går på opdagelse i grotten, inden ruten efter ca. 300 meter tager os ned til Rao Nan-floden.

Vi krydser floden og fortsætter gennem de smukke marker til Tan Hoa. Vi er i mål!

Vi fejrer turen med en kold drink og et velfortjent varmt bad, inden vi bliver kørt tilbage til Phong Nha, hvor vi ankommer sent om aftenen.

Dag 11 - Mod Hue
I dag går turen mod Hue. Vi kører fra Dong Hoi om morgenen og ankommer ca. 5-6 timer senere til Hue. Her har du resten af dagen til at slappe af på hotellet eller til at gå på opdagelse i den smukke by.  Hue er en fantastisk by og klart én af vores favoritter. I morgen vil du opleve hvorfor.

Velkommen til Hue

I dag går turen mod Hue. Vi kører fra Dong Hoi om morgenen og ankommer ca. 5-6 timer senere til Hue. Her har du resten af dagen til at slappe af på hotellet eller til at gå på opdagelse i den smukke by.

Hue er en fantastisk by. I morgen vil du opleve hvorfor.

Dag 12 - På opdagelse i Hue

I dag bevæger vi os ud på en spændende oplevelse blandt berømte kongegrave og smukke havehuse. Vi starter med en god morgenmad, inden vi går ombord på en båd, der tager os ned ad den fredelige ”Perfume River”. Her kan du endnu engang opleve Vietnams smukke, grønne natur. Efter en times tid lægger vi til ved flodbredden og forsætter mod Khao Dinhs kongegrav. Her vil du opleve en usædvanlig kombination af fortid og fremtid, da stedet kombinerer traditionel kinesisk arkitektur og moderne vestlig arkitektur. Herefter fortsætter vi til Minh Mang-graven for at udforske det overdådige og eksotiske hvilested, der er anlagt i formel kinesisk stil. Til frokost serveres et vegetarisk måltid, som er tilberedt af nonner fra Dong Thuyen Pagoden, som er et smukt tempel på toppen af en bakke med en fantastisk udsigt. Vi starter med et besøg i køkkenet, hvor vi ser, hvordan måltidet tilberedes i en brændeovn. Herefter spiser vi måltidet i selskab med nonnerne, der har tilberedt maden. Benyt lejligheden til at lære nonnerne at kende. De har en masse spændende at fortælle om buddhisme. Vi fortsætter mod Thanh Tien Village, der er kendt for at fremstille papirblomster – hvilket de har gjort i over 300 år. Mød én af de lokale landsbyboere, og lær, hvordan du laver din egen papirblomst.  Med dit besøg støtter du en god sag, da vi har booket oplevelsen gennem Backstreet Academy, som er en social virksomhed, der giver hårdtarbejdende kunstnere, håndværkere og hjemmebaserede arbejdere ekstra indkomst og anerkendelse. Dagens sidste aktivitet er et besøg hos Tha Om Garden House og dets ejer, hr. Vinh. Udforsk den traditionelle Hue-bolig fra 1800-tallet, og lyt til Hr. Vinhs historier om hans kongelige arv, inden vi vender tilbage til hotellet.I dag bevæger vi os ud på en spændende oplevelse blandt berømte kongegrave og smukke havehuse.
Vi starter med en god morgenmad, inden vi går ombord på en båd, der tager os ned ad den fredelige ”Perfume River”. Her kan du endnu engang opleve Vietnams smukke, grønne natur. Efter en times tid lægger vi til ved flodbredden og forsætter mod Khao Dinhs kongegrav. Her vil du opleve en usædvanlig kombination af fortid og fremtid, da stedet kombinerer traditionel kinesisk arkitektur og moderne vestlig arkitektur. Herefter fortsætter vi til Minh Mang-graven for at udforske det overdådige og eksotiske hvilested, der er anlagt i formel kinesisk stil.

Til frokost serveres et vegetarisk måltid, som er tilberedt af nonner fra Dong Thuyen Pagoden, som er et smukt tempel på toppen af en bakke med en fantastisk udsigt. Vi starter med et besøg i køkkenet, hvor vi ser, hvordan måltidet tilberedes i en brændeovn. Herefter spiser vi måltidet i selskab med nonnerne, der har tilberedt maden. Benyt lejligheden til at lære nonnerne at kende. De har en masse spændende at fortælle om buddhisme.

Vi fortsætter mod Thanh Tien Village, der er kendt for at fremstille papirblomster – hvilket de har gjort i over 300 år. Mød én af de lokale landsbyboere, og lær, hvordan du laver din egen papirblomst. Med dit besøg støtter du en god sag, da vi har booket oplevelsen gennem Backstreet Academy, som er en social virksomhed, der giver hårdtarbejdende kunstnere, håndværkere og hjemmebaserede arbejdere ekstra indkomst og anerkendelse.

Dagens sidste aktivitet er et besøg hos Tha Om Garden House og dets ejer, hr. Vinh. Udforsk den traditionelle Hue-bolig fra 1800-tallet, og lyt til Hr. Vinhs historier om hans kongelige arv, inden vi vender tilbage til hotellet.

Dag 13 - Smagen af Hoi An
I dag kører vi længere sydpå til Hoi An. På vejen dertil kører vi over det naturskønne Hai Van Pass, som uden tvivl er den mest naturskønne kystvej i Vietnam. Vi tager på et kulinarisk eventyr i Hoi An for at opdage og smage de retter, der gør kystbyen unik. Vores lokalguide, som virkelig er lidt af en ekspert på området, fortæller os om historierne bag Hoi Ans mest ikoniske retter på byens mest berømte spisesteder. Vi begynder turen på en lokal restaurant, der er berømt for deres ”white rose dumplings”, som kun findes i Hoi An. Læn dig tilbage og nyd det spektakulære syn af de lokale, der hver dag laver op til 6.000 stk. af disse delikatesser. Under besøget får du også lov til at lave og spise dine egne white rose dumplings. Herefter bevæger vi os længere ned ad gaden, til vi kommer til det næste streetfood spot. Her tilberedes de lokale ”Banh can crackers”, som er en form for riskiks, der serveres med æg, svinekød og en smagsfuld salat. Denne ret er noget helt særligt og ét af højdepunkterne på turen til Hoi An. Træk en skammel hen til bordet, og nyd den lokale ret sammen med guiden – men spis dig ikke for mæt, for turen er langt fra slut! Vi tager videre og smager endnu flere lækre retter: Grillet svinekød satay og forårsruller, stegt wonton – også kendt som ”Hoi An pizza” – og til sidst de berømte Cao Lau nudler og kylling med ris. Vi afslutter turen med et stop på Sky Coffee Bar, som er et populært lokalt tilholdssted i Hoi An-museet.  Herefter tager vi tilbage til hotellet.

Velkommen til Hoi An

I dag kører vi længere sydpå til Hoi An. På vejen dertil kører vi over det naturskønne Hai Van Pass, som uden tvivl er den mest naturskønne kystvej i Vietnam.

Vi tager på et kulinarisk eventyr i Hoi An for at opdage og smage de retter, der gør kystbyen unik. Vores lokalguide, som virkelig er lidt af en ekspert på området, fortæller os om historierne bag Hoi Ans mest ikoniske retter på byens mest berømte spisesteder.

Vi begynder turen på en lokal restaurant, der er berømt for deres ”white rose dumplings”, som kun findes i Hoi An. Læn dig tilbage og nyd det spektakulære syn af de lokale, der hver dag laver op til 6.000 stk. af disse delikatesser. Under besøget får du også lov til at lave og spise dine egne white rose dumplings.

Herefter bevæger vi os længere ned ad gaden, til vi kommer til det næste streetfood spot. Her tilberedes de lokale ”Banh can crackers”, som er en form for riskiks, der serveres med æg, svinekød og en smagsfuld salat. Denne ret er noget helt særligt og ét af højdepunkterne på turen til Hoi An. Træk en skammel hen til bordet, og nyd den lokale ret sammen med guiden – men spis dig ikke for mæt, for turen er langt fra slut!

Vi tager videre og smager endnu flere lækre retter: Grillet svinekød satay og forårsruller, stegt wonton – også kendt som ”Hoi An pizza” – og til sidst de berømte Cao Lau nudler og kylling med ris. Vi afslutter turen med et stop på Sky Coffee Bar, som er et populært lokalt tilholdssted i Hoi An-museet.

Herefter tager vi tilbage til hotellet.

Dag 14 - Byvandring i Hoi An
Hoi AnI dag udforsker vi Hoi Ans antikke bydel, som er en gammel handelshavn, der bød kinesiske, hollandske, franske, japanske, portugisiske og arabiske købmænd velkommen fra det 16. til det 18. århundrede. Nu er Hoi An én af Vietnams mest charmerende byer og samtidig hjemsted for nogle af landets smukkeste gamle bygninger, som er inspireret af portugisisk, kinesisk og japansk kultur og arkitektur. Vi starter vandreturen med havbrisen i håret, når vi går gennem charmerende gader, der er flankeret med honninggule bygninger. Vandreturen fører os til første punkt på dagens program: Chua Ong Pagoda, som er en kinesiskinspireret bygning fra 1653. Herefter fortsætter vi videre til det nærliggende Phuc Kien forsamlingshus og Jinshang-templet, som er dedikeret til havets gudinde.

Efter at have passeret det 200 år gamle Tan Ky-hus, tager vi en kort pause ved den japanske overdækkede bro, som er en af Hoi Ans mest ikoniske attraktioner. På Reaching Out Tea House – en virksomhed, der hjælper handicappede lokale – sætter vi os ned og nyder en foryngende kop te, inden vi får en velsmagende frokost ledsaget af en madlavningsdemonstration på en restaurant, der har specialiseret sig i traditionelle Hoi An-delikatesser.

Herefter hopper vi op i en cyclo (en cykel taxa), der tager os ud til den lille landsby Cam Thanh, som ligger lidt uden for Hoi An centrum. Her møder vi en lokal værtsfamilie, der fortæller lidt om livet i landsbyen. Herefter går vi ombord på en bambusbåd, der tager os med ud til en flot skov af vandkokosnødpalmer. Herefter går vi ombord på en anden båd, der sejler os tilbage til Hoi An centrum.

Vi afslutter dagen med en cocktail på en tagterrasse, hvor en uimodståelig solnedgang venter os.

Dag 15 - Ho Chi Minh City
Vi møder lokalguiden om morgenen på hotellet. Guiden kører os til lufthavnen, hvor vi flyver videre mod Ho Chin Minh City. Ved ankomst bliver vi mødt af vores nye lokalguide, der kører os til vores hotel. Her får vi tid til at tage et bad, inden vi starter dagens program med at udforske Ho Chin Minh City. Vi lægger ud med et besøg på War Remnants Museum, hvor du får et indblik i byens mørkeste og mest tragiske tid: Vietnamkrigen. Selvom mange af Vietnams 90 millioner mennesker nu er for unge til at huske krigen, påvirker den stadig det vietnamesiske samfund den dag i dag. Vi besøger herefter Genforeningspaladset, der engang var et symbol på den sydvietnamesiske regering. Det var her, krigen sluttede den 30. april 1975, da en nordvietnamesisk hærs kampvogn bragede gennem paladsets porte. Herfra fortsætter vi videre til det centrale postkontor, som er tegnet af den berømte franske arkitekt Gustave Eiffel. Dette er et oplagt sted at sende et postkort hjem til familie og venner fra. Lige bag postkontoret ligger Notre Dame-katedralen, som er et ikonisk Saigon-vartegn. Katedralen er blevet utroligt populær som baggrund på vietnamesiske bryllupsbilleder – så du får sikkert mulighed for at se en brud eller to. Vi fortsætter ned ad Dong Khoi Street, der optrådte i Graham Greens berømte Vietnamroman, The Quiet American, som Rue Catinat. Turen ender ved Saigon Opera House.  Har du lyst, kan du om aftenen udforske Ho Chi Minhs aften- og natteliv.

Ho Chi Minh City & Notre-Dame katedralen

Vi møder lokalguiden om morgenen på hotellet. Guiden kører os til lufthavnen, hvor vi flyver videre mod Ho Chin Minh City. Ved ankomst bliver vi mødt af vores nye lokalguide, der kører os til vores hotel. Her får vi tid til at tage et bad, inden vi starter dagens program med at udforske Ho Chin Minh City. Vi lægger ud med et besøg på War Remnants Museum, hvor du får et indblik i byens mørkeste og mest tragiske tid: Vietnamkrigen. Selvom mange af Vietnams 90 millioner mennesker nu er for unge til at huske krigen, påvirker den stadig det vietnamesiske samfund den dag i dag.

Vi besøger herefter Genforeningspaladset, der engang var et symbol på den sydvietnamesiske regering. Det var her, krigen sluttede den 30. april 1975, da en nordvietnamesisk hærs kampvogn bragede gennem paladsets porte. Herfra fortsætter vi videre til det centrale postkontor, som er tegnet af den berømte franske arkitekt Gustave Eiffel. Dette er et oplagt sted at sende et postkort hjem til familie og venner fra. Lige bag postkontoret ligger Notre Dame-katedralen, som er et ikonisk Saigon-vartegn. Katedralen er blevet utroligt populær som baggrund på vietnamesiske bryllupsbilleder – så du får sikkert mulighed for at se en brud eller to.

Vi fortsætter ned ad Dong Khoi Street, der optrådte i Graham Greens berømte Vietnamroman, The Quiet American, som Rue Catinat. Turen ender ved Saigon Opera House. Har du lyst, kan du om aftenen udforske Ho Chi Minhs aften- og natteliv.

Dag 16 - Sightseeing mod Can Tho
Vi forlader Ho Chin Minh om morgenen, og rejser i cirka to timer for at komme til Cai Be, som er port til Mekong-deltaet. Her hopper vi ombord på en lille båd og sejler langs de snoede vandveje for at se, hvordan livet langs deltaet forandrer sig. Vi gør stop ved Dong Phu og An Binh, hvor du kan se små, hjemmebaserede fabrikker, der producerer olie, slik og kokosvin. Herefter besøger vi et fransk kolonialhus, der er mere end 150 år gammel. Efter et hurtigt frokoststop går vi ombord på en ny båd og sejler mod havnen i Vinh Long. Herfra kører vi til Can Tho, hvor vi ankommer sent ud på eftermiddagen.

Vinh Long, Mekongdeltaet

Vi forlader Ho Chin Minh om morgenen, og rejser i cirka to timer for at komme til Cai Be, som er port til Mekong-deltaet. Her hopper vi ombord på en lille båd og sejler langs de snoede vandveje for at se, hvordan livet langs deltaet forandrer sig. Vi gør stop ved Dong Phu og An Binh, hvor du kan se små, hjemmebaserede fabrikker, der producerer olie, slik og kokosvin. Herefter besøger vi et fransk kolonialhus, der er mere end 150 år gammel. Efter et hurtigt frokoststop går vi ombord på en ny båd og sejler mod havnen i Vinh Long. Herfra kører vi til Can Tho, hvor vi ankommer sent ud på eftermiddagen.
Dag 17 - Can Tho – Chau Doc
I dag har vi en tidlig start på programmet, da vi skal med båd til det flydende marked i Can Tho. Her oplever vi alle sælgerne, der handler med deres varer, blandt både der er fyldt med frugt, grøntsager og husholdningsartikler. Herfra er det afsted til Chau Doc, som er en søvnig grænseby ved floden ca. tre timers kørsel fra Can Tho. Fra Chau Doc sejler vi med båd gennem uendelige vandveje dækket af mangrover og andre frodige grønne omgivelser til Tra Su-skoven. Denne økoreserve spænder over 850 hektar og er et tilflugtssted for fauna og flora - med mere end 100 arter af vandfugle og store kolonier af flagermus. På vej til skoven besøger vi en lille landsby, der huser en Khmer-gruppe. Her lærer du om buddhismens betydning i samfundet, og du får mulighed for at hilse på munkene i det lokale kloster.

Tra Su skoven

I dag har vi en tidlig start på programmet, da vi skal med båd til det flydende marked i Can Tho. Her oplever vi alle sælgerne, der handler med deres varer, blandt både der er fyldt med frugt, grøntsager og husholdningsartikler. Herfra er det afsted til Chau Doc, som er en søvnig grænseby ved floden ca. tre timers kørsel fra Can Tho.

Fra Chau Doc sejler vi med båd gennem uendelige vandveje dækket af mangrover og andre frodige grønne omgivelser til Tra Su-skoven. Denne økoreserve spænder over 850 hektar og er et tilflugtssted for fauna og flora – med mere end 100 arter af vandfugle og store kolonier af flagermus. På vej til skoven besøger vi en lille landsby, der huser en Khmer-gruppe. Her lærer du om buddhismens betydning i samfundet, og du får mulighed for at hilse på munkene i det lokale kloster.

Dag 18 - Retur til Ho Chi Minh City
Vi forlader deltaet, og kører mod Ho Chi Minh City. Undervejs passerer vi flere smukke fotostop, hvor vi kan komme ud og strække benene.

Det flydende marked, Can Tho

Vi forlader deltaet, og kører mod Ho Chi Minh City. Undervejs passerer vi flere smukke fotostop, hvor vi kan komme ud og strække benene.
Dag 19 - Hjemrejse

Efter morgenmad, bliver du kørt til lufthavnen, hvor rejsen går tilbage til Danmark.  Du får en masse gode minder med hjem fra denne rejse. Men ikke nok med at du har haft en aktiv ferie fyldt med lokale og kulturelle oplevelser, som har beriget dig – dit besøg i de lokale landsbyer har også været til god gavn for de lokale.  Vi ønsker dig en god hjemrejse.Efter morgenmad, bliver du kørt til lufthavnen, hvor rejsen går tilbage til Danmark.

Du får en masse gode minder med hjem fra denne rejse. Men ikke nok med at du har haft en aktiv ferie fyldt med lokale og kulturelle oplevelser, som har beriget dig – dit besøg i de lokale landsbyer har også været til god gavn for de lokale.

Vi ønsker dig en god hjemrejse.

Dag 20 - Hjemkomst til Danmark
Velkommen hjem. Vi håber, at du har haft en uforglemmelig ferie. Tusind tak fordi du valgte Ferie med Formål. Vi håber, at vi kan byde dig velkommen igenVelkommen hjem.

Vi håber, at du har haft en uforglemmelig ferie.

Tusind tak fordi du valgte Ferie med Formål.

Vi håber, at vi kan byde dig velkommen igen

Indkvarteringer

Nedestående indkvarteringer er inkluderet i rejsens pris. Klik på billederne for at læse mere.

La Belle Vie, Hanoi

★★★★

Sonnet Saigon Hotel

★★★+

Bamboo Sapa Hotel

★★★★

West Hotel, Can Tho

★★★+

L'Azalee Cruise

Cruise, Halong

★★★★

Victoria Nui Sam Lodge, Chau Doc

★★★

Sun Spa Resort, Dong Hoi

★★★★+

EMM Hotel, Hue

★★★+

EMM Hotel, Hoi An

★★★+

Kombiner med en ferieforlængelse

Kan du ikke få nok af Vietnam? Vi har lavet nogle forslag til dig, der ønsker at slå benene op og afrunde eventyret med sol, bad og afslapning. Ønsker du at forlænge din ferie, kan du kombinere denne rejse med ren ferieafslapning i  Phu Quoc, Hoi An eller Phan Tiet.

Læ mere herunder

Phu Quoc


En rejse til Phu Quoc er en fantastisk oplevelse. Øen er mindre end 50 kilometer lang fra nord til syd, omkranset af hvide sandstrande, en masse klippeformationer og med et frodigt landskab bestående af skiftevis sletter og bølgende bakker. På en rejse til Phu Quoc venter sol og strand, men også interessant vietnamesisk historie og kultur.

Phan Thiet


Phan Thiet har længe været berømt for sin smukke natur, og i den senere tid er mange også begyndt at rejse hertil for at holde sin badeferie. De fleste fravælger dog byens egen strand, og søger i stedet til den bedre strand ‘Ham Tien Beach’, der ligger godt 10 km øst for Phan Thiet. Af den grund har Ferie med Formål udvalgt hotellet på Ham Tien Beach.

Hoi An

Hoi An
Hoi An er lige så hyggelig som den er chamerende. Den lille fiskerby huser nogle af de ældste huse i Vietnam. Havnen var, indtil den sandede til, en vigtig havneby, hvor mange købmænd fra både Kina, Portugal og Japan rejste til. De mange tilrejsende har sat deres præg på byen, som særligt kan ses på arkitekturen. Den gamle by er på listen over UNESCOs kulturarv.